Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Marika65
csendes tag
A múltkor kaptam egy e-mail-t melyet sajnos megnyitottam. Ez után a képeket, dokumentumokat átnevezte, megváltoztatta a kiterjesztést gidzfli-re. Kerestem a googléba hogy mit lehet ilyen esetbe tenni, de a gidzfli-re egy találat sem jött ki. Szeretném megkérdezni, hogy valaki tud-e segítséget adni ebben a témában, mert sehogyan se tudom a kiterjesztést megváltoztatni.
-
tgbrfv
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nincs valami módszer, hogy ne kelljen mindig külön fel aztán letekerni a hangot?
Ezek szerint nem értem.
-
tgbrfv
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
És hol lehet átállítani? Mert sehol sem találtam olyan menüpontot, ahol típusonként állítható.
-
tgbrfv
tag
Mitől lehet az, hogy a media player classic + ffdshow az mkv kiterjesztésű fájlokat sokkal halkabban játssza le, mint a más kiterjesztésűeket (mp4, avi stb)?
Kösz
-
genndy
addikt
válasz
üzenetére
Csúnya hangja van, de nem biztos hogy hibás. Nekem egy karácsonykor vett külső 2,5" vinyó csinálta ezt, ha hosszabbítón keresztül dugtam a gépre, és lassú is volt - kiderült hogy nem kapott elég tápot, mert ha csak a rendes hozzáadott rövid kábellel csatlakoztattam akkor nem volt semmi gond, azóta is működik rendesen.
Egyébként ha szét tudod szedni, akkor gépbe berakva is ki lehet próbálni, a csatlakozói úgyis szabványosak, táp+SATA (gondolom), ha ott is ilyen hangja van akkor tényleg kuka. Viszont így a HDSentinel látja az adatait, míg USB-n keresztül nem biztos. -
Borisz76
nagyúr
válasz
mcdennis
üzenetére
Gép oldalát vedd le és szagolj bele !!!
Ha picit is füstösnek érzed akkor elszállt / elégett valami !
Ha nincs ilyen szag akkor ahogyan a többiek is javasolták:
Egyesével ki kell zárni mindent, hogy jó e vagy hibás.Első körben egy másik táppal próbáld ki a gépedet.
Ha azzal sem megy akkor lehet alaplap hiba is.Ha ez van akkor a többi komponenst másik gépben kell kipróbálnod :
Memóriát, VGA-t , procit , HDD-t. -
mcdennis
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem talàltam semmi rendkívülit rajtuk. Amit leirtam h eloszor volt meg kis feny a billentyuzetbe majd ott se
Ez mire utalhat?
tapegysegben nem neztem meg mèg. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
felraktam a legújabbat, ezzel se javult meg

-
Vertigo18
addikt
válasz
mcdennis
üzenetére
Így látatlanban először mindenki azt fogja tanácsolni neked, hogy kérj kölcsön egy tápot, és próbáld azzal ki! Ha működik, akkor az volt a ludas... Ha nincs meg a hiba forrása, akkor mehetsz tovább, ugyanezzel a módszerrel: alaplap, memória, VGA... És ez egy nagy sablon, amíg nincs semmi konkrét, mindig így kell keresgélni.
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Nem szoktam fórumozni, most viszont annál nagyobb szükség lenne a segítségetekre. Adott egy régi konfig: AMD Athlon x2 6400+, K9N Neo v2, 4 gb ddr 2 800mhz, gigabyte 450 wattos táp. De talàn nem is ez a lényeg.
a mai nap délután egyszer csak leàllt. A billentyűzeten a num lock még vilàgított és a külső HDD is. Majd kikapcsoltm a tápot, majd vissza és a külső HDD ismét felvillant. Majd újrapróbálgattam és màr a külső HDD sem villant fel már.
Tudom hogy ez még mindig láthatatlan, de szerintetek mi lehet a probléma? (Persze elvihetnèm szervízbe,csak hát ez egy lassan 10 éves technika. A szervízköltség túl magas lenne a gép értékéhez képest.
Előre is köszönöm segítségeteket.
-
Szerintem ennek kuka. Nem is tűnik újnak. Használtan vették?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na, pár kicsi csavar fogta szóval szétszedtem, teljesen normálisnak tűnik minden. (tehát nem anyacsavar+usb kombó
)Egyébként mielőtt írtam az előző hsz.-t megpróbáltam megint formázni most lemezkezelő alatt.
Elég érdekes hangot adott ki aztán le is fagyott minden. Csináltam videót is.
Szerintem nem túl bíztató.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Ez mondjuk lehet amiatt is, hogy a rack nem támogatja a SMART adatok kiolvasását, az egyik USB-s HDD keretem nekem is ilyen, a másikkal viszont működik.
Én nem halogatnám tovább a szétszedést...
Ha ráteszed a füled a házra, hallod egyáltalán a lemez pörgését, a fej seek-elését? Ezt mindenképpen kellene hallani, ha HDD van a dobozban!
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
HD Sentinel ezt írja:
A merevlemez állapota ismeretlen.
Ez az USB eszköz nem szolgáltat további információkat a jelenlegi állapotról. Mindazonáltal a Lemez -> Felület teszt opcióval átvizsgálható az állapota.A Felületi Tesztet most futtatom, úgy néz ki eltarthat egy pár percig.
(A sok félbeszakított formázás miatt már fel sem ismeri az intéző, vagy TotalCMD sem.) -
válasz
rokendrol
üzenetére
Van egy (vagy több) bővítmény a böngésződben, és valószínű egy vagy több adware program a rendszerben is (ami ezeket berakta oda). Először ezeket kell eltakarítani.
A programokat a Vezérlőpult->Programok eltávolítása résznél találod, nincs beszédes nevük általában, és biztos nem emlékszel rá, hogy ilyet telepítettél, tehát a nem ismerős programokat keresd. Arra figyelj, hogy alattomosak, eltávolítás előtt felajánlják nagy kegyesen, hogy akkor maguk helyett mást telepítenek, így olvass, és figyelj mire kattintasz.
Ha ez kész, akkor Chrome beállítások->Bővítmények, innen is a gyanúsakat pucold ki, majd:
Nézz rá a gépre a Malwarebytes programmal.
-
válasz
üzenetére
Mindenképp nézz rá HD Sentinel Progival ! (az első amivel kellett volna kezdeni...)

L
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet. Annyi volt kiírva.
-
törölt tag
Az biztos hogy 2TB, mert a gép ugye felismerte, de FAT32-vel elég lassúcska. Volt rajta 2db avi film is, el is indítottam, de feltűnt, hogy 420kb/s-el másolta volna, úgyhogy inkább hagytam, majd letöltik újra.

Gyorsformázással indítottam, minden beállítás alapon volt, mindig így szoktam csinálni.
Ezt a progit megnézem, köszi.
Szétcsavarozáson még gondolkodom, ha az enyém lenne, már szétszedtem volna.

-
válasz
üzenetére
Ha Kínából vették olcsón, akkor bele kellene nézni (biztos van rajta csavar). Ha gyanúsan hangtalan, valószínű, hogy nem 2TB a kapacitás, de még csak nem is merevlemez.
A Windows formázást simán indítottad, vagy a gyorsformázás mellől kivetted a pipát? Előbbivel hamar végeznie kellene, utóbbi esetben pár óráig eltart.
Ha külön programot szeretnél, akkor részemről a MiniTool Partition Wizard az ajánlott: [link]
Ha megvagy, azért egy H2testw programot engedj rá, hogy mennyi az annyi. Ha pedig szétcsavarozod, és érdekességet találsz benne, például ilyet, oszd meg velünk.
-
törölt tag
Sziasztok,
hoztak egy 2TB-s Samsung külső HDD-t, hogy formázzam le, mert nem ismeri fel az okostévé. A beépített Windows formázás el sem indul 40 perc után 0%-on áll.
(Pedig a múlthéten egy pár perc alatt végzett egy másik 2TB-s)Van valami megbízható partícionáló/formázó program Win alá?
Pár helyen utánaolvastam, azt írták hogy valószínűleg vissza kéne küldeni, de Kínából vagy mittudomén honnan rendelték..
-
peter889
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen.
Néztem azt a logiteches weboldalt, de nagyon elkerülte a figyelmem. 
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
peter889
üzenetére
Szia!
http://www.logitech.com/hu-hu/product/hd-webcam-c270
Műszaki jellemzők
Rendszerkövetelmények
Az alábbiakra lesz szüksége:
Windows® XP (SP2 vagy újabb), Windows Vista® vagy Windows® 7 (32 vagy 64 bites változat) -
=HG=
addikt
válasz
peter889
üzenetére
Ezek szerint igen.
(#85655) luimapeiz Nagy ritkán én is használok külső vinyót, de volt már nálam is, hogy gyakorlatilag USB 1.1 sebességgel másoltam filmeket, úgyhogy sajna vannak ilyen anomáliák..
-
-
peter889
őstag
Sziasztok!
A Logitech C270 webkamera a 64 bites Win7-hez biztosan jó?
Köszönöm előre is.
(A webkamerás topikban is feltettem a kérdésem, csak sürgősen kellene az infó, azért másoltam be ide is.) -
SOAD19
addikt
Hali!
Németből akarok venni egy kabátból, de az adott webshop nem postáz Mo-ra. A Google kidobott egy nemetfutar.hu oldalt, erről hallott már valaki, mennyire megbízhatóak?
Ajánlották még a mailboxde.com-ot is. Vagy melyik futárcég lenne a legolcsóbb, legjobb?Köszi!
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sajnos...

-
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
ISO még HDD-rőlHDD-re is belassul, nemhogy USB-ről..
(#85647) Geli. : Fin..om nincs, hogy mi lehet.. Megpróbálnék esetleg egy hálókártya driver telepítést, ha nem segít, akkor újraraknám a wint. Ennyi idő alatt már meglenne a telepítésed.. Én már sokszor rájöttem, hogy azzal kellett volna kezdeni, mert mással is elszúrtam annyi időt, amíg próbáltam helyrehozni a hibát..
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ISO file (30GB+)

Alaplapi (Adaptec) vezérlő amire 2db 300-as IBM van kötve és már kiderült, hogy USB HDD ami bekavar lényegében. Egy file másolásra került és letöröltem a külső tároló és lomtárból is töröltem, de USB tárolón megmaradt...aztán jött a gép ki/bekapcs és megint jó egy darabig a másolás sebesség (WD RED 2TB az USB HDD) nem értem...L
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
win tűzfalat kikapcsoltam, semmi...
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
WAN:
IP Address: 100.64.122.1 PPPoE(Connect Automatically)
Subnet Mask: 255.255.255.255
Default Gateway: 100.64.122.1
DNS Server: 193.110.57.4 , 193.110.56.8ez?

most kihúztam a router, más ip-ket kapott, de semmi változás=HG=:
hibajavító szerint minden rendben
mindjárt lelövöm a win tűzfalat is -
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen, winről is

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sok apró file, antivirus program, "gyenge hardver"?
-
Az vajon minek tudható be, hogy SCSI RAID merevlemezre másolok USB HDD-ről és a sebesség egy idő után ilyen 4-500kbyte/s lesz!? (max.)

L
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Nem, ez sem tölt be. Pedig most már letöröltem az eset smart security-t is. Bebootoltam linuxról ott minden ok.
Vmi a winnel van... (win7 64 bit, ultimate sp1, gyári, legújabb frissítések... ) -
Flashke
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy mikor bekapcsolom a gépet a ventik felpörögnek, megjelenik a windows logo a gép kikapcsol. Utána újra bekapcsolom, akkor már probléma mentesen megy, ez mitől lehet? Már egy ideje így van annyira nem nagy probléma, de azért idegesítő. (windows 8.1)
Köszi. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kovacsjoska
üzenetére
A hard reset nem segít?
Step 1 Unplug the power cable from the phone and then plug it back in.
The phone begins its power up cycle.
Step 2 While the phone is powering up, and before the Speaker button flashes on and off,
press and hold #.
Continue to hold # until each line button flashes on and off in sequence in amber.
Step 3 Release # and press 123456789*0#.
You can press a key twice in a row, but if you press the keys out of sequence, the factory reset will not take place.
After you press these keys, the line buttons on the phone flash red and the phone goes through the factory reset process.
Do not power down the phone until it completes the factory reset process and the main screen appears.
-
kovacsjoska
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De ez nagyon úgy néz ki, hogy mindent törölt a készülékről és azóta ha áram alá helyezem, csak üres képernyő látható, meg az elején esetleg pár gomb felvillan, de ezen kívül semmi különös és gyakorlatilag a telefon használhatatlan.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kovacsjoska
üzenetére
Szia!
A CISCO hivatalos támogatási oldalán ilyet nem is látok, hogy firmware-t lehetne letölteni hozzá.
Ezen kívül a hard reset csak a beállításokat szokta visszaállítani a gyári értékekre, de az eszköz szoftverét nem törli.
Bár nem ismerem az adott készüléket, de a fentebbi linkről letölthető Configuration Assistant Software-el sem jutsz semmire?
-
kovacsjoska
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy Cisco 7961 IP telefonra hogyan tehető rá a firmware-je? Munkahelyen a kolléga talált mindenféle kódokat és csinált egy hard resetet az egyik ilyen ip telefonnal. Azóta a telefon teljesen működésképtelen és semmire se jó jelenlegi állapotában.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Régi iwiw profilt el lehet még érni valahol?
-
rokendrol
senior tag
Melyik program tudja leszedni egy adott oldal műsor url Címét leszedni,hogy le tudjam valamelyik lejátszóban játszani,mert ott simán játsza és nem akadozik??
-
csabiee
csendes tag
SOS!
Sziasztok!Nem tudom, hogy jó helyen van-e a kérdésem, de a bios topicban nem igazán van élet, nekem pedig sürgős lenne a válasz, mert szükségem van a gépre a munkámhoz.
Asus K56CB notiról lenne szó. BIOS-ban be akartam állítani a fast bootot, (ahogy már régebben többször is megtettem), de a beállítások mentése és újraindulás után se kép, se hang. Most jött ki a szervizből szintén ez hiba miatt, de már nem garis sajnos.
Nem tűnik teljesen halottnak, mert bekapcsoláskor villog a HDD led, a num lock is, felpörög a venti és a hdd is, csak épp nem ad képet, és nem reagál semmi billentyűleütésre.
Fórumokat olvasgatva kipróbáltam a bios recoveryt, de sikertelenül. Asus oldaláról szedtem le a BIOS filet, elneveztem K56CB.bin , K56CB.205,BIOS.bin néven, hagytam eredeti néven, a pendriveot bedugtam az összes usb portba, és próbáltam F2,F9,ESC, win+b és ctrl+home kombinációval is indítani. Az eredmény mindig ugyanaz: Villog a pendrive, majd elalszik, a venti felpörög a gépben, de nem történik csoda. Szétszedtem, hogy reseteljem a CMOS elemét, de nem találtam meg az alaplapon. Létezik, hogy nincs is?? Vagy csak a másik felére rakták?
Ha valakinek van bármi tippje, vagy ismer valakit PH-n, aki rövid határidővel meg tudja csinálni nem szervizes árfolyamon, kérem segítsen.
Köszi. -
genndy
addikt
Kiterjesztett képernyővel és HDMI TV-kimenettel simán megy. Tudom, mert próbáltam:
TV-re áthúztam a Kodi lejátszóját, HDMI-n 5.1 hang+kép; monitoron Skyrim, alaplapi hangkártyát használva. Nem zavarták egymást. Viszont a billentyűzet meg az egér a játéké volt, valahogy át kellett volna húzni a másikra, de csak megnézni egy filmet tekergetés nélkül működik a dolog. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma reggel óta nem tölt be semmilyen google oldal, se a google.hu, google.com, gmail se, de még a youtube se
Többi oldallal nincs gond.
Digi netem van egy router mögött, wifin telóról minden megy, tehát a géppel lesz vmi.
Gépen kinyomtam már tűzfalat, vírusírtót(eset 8), de semmi változás. Újraindítás megvolt 8-szor... minden böngészőn, crome-on, firefox-on ez a helyzet, thunderbirdben stb...
Mi ez? Vkinek ötlet?
-
Shingen
addikt
Hali!
Tudnátok abban segíteni ezt az ebook-ot : A Megoldás Kulcsa Párkapcsolatodhoz - Adam Joyrider
hol tudnám letölteni free-be.
Nagyon köszönöm.
Vagy vkinek nincs meg? -
törölt tag
Sziasztok,
Szagelszívóval/légtechnikai dolgokkal kapcsolatos topic létezik, tudtok ajánlani ilyet?
-
Potyka03
senior tag
Kihúztam a kábelt,amiből a földi adás jön,most nem vibrál.Viszont azt nem tudom hogy lehetne megoldani hogy a gépen meg a TV-n külön-külön menjen a dolog.
Azt megtaláltam hogy hogy tudom egyszerre a kettőt vinni. -
válasz
adika4444
üzenetére
Szerintem van rá mód. Ha osztott képernyővel használja a gépet, lehet két különböző tartalom a két megjelenítőn. Ez a PC videóvezérlő programjában (Catalyst - AMD, nVidia vezérlőpult) kellene megnézni, ilyenkor mindkét megjelenítő legyen csatlakoztatva és bekapcsolva.
A probléma a hanggal lesz. a videólejátszót rá kell venni, hogy a hangot a VGA adja HDMI-n, a játék pedig a gép hangkártyáján menjen.
A vezérlés is megoldható, Unified Remote tudja például a VLC-t vezérelni (elég egy okostelefon hozzá, mint távirányító, és Wifi).
Ki kell próbálni.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Két kérdésem lenne.
Van egy HD-s TV-m.HDMI-vel söszekötöttem a gépemmel,faszán megjeleníti meg minden,de a gépen a kép vibrálgat,a TV-n tökéletes.Ezt hogy lehetne orvosolni?Csak akkor csinálja ha be van dugva a kábel,s a TV-n nincs kép.A második kérdésem: Azt meg lehet oldani hogy a TV-n meg egy sorozat amit gépről vezérelek,s a számítógépen meg valaki játszik közben?
-
=HG=
addikt
válasz
dragonfx
üzenetére
Ha mész kifelé, akkor a tesekó és óchan felé jobbra kell haladni, az nem fizetős. Viszont ha középen maradsz a nullás felé, akkor ott ki van téve, hogy matrica bizony köll! Onnan kezdődik a pálya.
Viszont kamera egyenlőre nincs, úgyhogy csak akkor buksz, ha mobil ellenőrző pontot tesznek oda..(azaz kocsiból kukkolnak)
Tehát tudsz menni ingyé a bevásárló központhoz... -
peter889
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, elnéztem.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
dragonfx
üzenetére
http://www.nemzetiutdij.hu/Halozat/
Vsz a Szentlőrinci úttól fizetős, ami egy kicsit az Ecseri után van...
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Vki belinkelné nekem az órás topikot?
Köszönöm előre is.Ui:
Már megtaláltam, gondolom ez a nagy órás topik:
[link] -
dragonfx
veterán
most az m5 bevezetőn a tescoig kell fizetni dijat avgy sem?
-
DrojDtroll
veterán
Van egy olyan problémám, hogy egy led villogása le van tárolva egy fájlban. 0 és 255 közötti számokkal, a led fényerejének megfelelően. Sajnos most semmilyen hardver nem áll rendelkezésemre a led animáció megtekintésére. (Gondolok itt Raspberry pi-re, Arduino-re és társaira).
A kérdésem az lenne, hogy valamilyen szoftver segítségével meg tudom-e nézni, hogy hogyan is néz ki az ami a fájlban le van tárolva?
Linuxos megoldás érdekelne elsősorban, de ha csak Windows-os van az is jó lesz.
Esetleg valamelyik más topikban nagyobb az esélye, hogy tudnak segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest