Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Halp plíz :B

    Közel 2 hónapos utazás ~3200 képe várja, hogy átválogassam őket, és ötödére-tizedére leszűrjem.
    Régen úgy csináltam, hogy a raw-hívó libraryben osztályzom a képeket, majd szűrök.
    Nehezítés: új fgép, a régi raw-hívóm nem támogatja, éppen új raw-hívókat próbálgatok; kell az osztályzat mert ez alapján kerül top / rövid / hosszabb listába, és az 1-essel jelölt képeket szeretném gyorsan-hatékonyan végleg törölni (intézőben rászűrve shift-del, nem pedig még a kukában kutakodni, bár ez már csak egy kisebb gond).

    Van-e olyan program, ahol nagyméretben látom a képet (bele is tudok könnyen nagyítani), mellette thumbnail-méretben a könyvtár többi képét (hogy lássam, van-e még másik kép ebben a témában, beállításban), a képet gyorsan tudom 0-tól 5-ig osztályozni, és ez a rating benne marad az exifben, amit a raw-hívó sw-ek is be tudnak olvasni és az alapján szűrni?

    Proof of conceptként, hogy ez működik-e, próbáltam nagyon fapadosan: windows intézőben nyomtam egy képnek egy ratinget - DxO-ban ez ugyan nem jelent meg, de RawTherapee és Nikon C-NX-D is mutatta (most épp ezek vannak fent), és lehetett szűrni is rá. Az intéző próbának jó volt, de ott vagy nagyban látom a képet (belenagyítani viszont ott sem), vagy "könnyebben" (2 klikk, jobb lenne csak 1 vagy inkább hotkey) tudok ratingelni, egyszerre a kettőt nem.
    Próbáltam ezekkel visszafelé is, de RT sem és C-NXD sem az exifbe, hanem külön fájlba írja a ratinget... Így a törlendő képekre nem tudok intézőben szűrni, hogy egy shift-dellel egyből töröljem őket. Amit próbáltam még: Irfan, Faststone.
    A másik gond pedig az, hogy ezt csak a Dxo nem olvassa be, vagy más raw-hívók is így vannak ezzel?

    Vagy van valami jobb ötlet is a munkamenetre?

    A helyes megfejtők között a majd feltöltendő képekhez megtekintési linket sorsolunk ki, valamint ingyenes meghívót nyernek az előadásra. Ami amúgyis ingyenes lesz, de így jobban hangzik.

    Köszi!

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák