- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#24889344 #8140 üzenetére
Egyértelműen a max dpi-n kell szkennelni.
Irfanview-nek van raw megjelenítő pluginje: [link]
Szerintem amúgy nem érdemes raw formátumban menteni, de ez csakis azon múlik, mire is akarod használni a beszkennelt képeket.
(azt hozzáteszem, sosem szkenneltem be képet raw formátumba, nem tudom milyen többletet ad) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#24889344 #5501 üzenetére
A PhotoFiltre free változata nekem bevált, nem kell hozzá pilótavizsga és sokkal több dolgot meg lehet benne csinálni az Irfan-hoz képest. A Gimp nekem még elég bonyolult, azt csak szeretném megtanulni kezelni. A PhotoFiltreből van fizetős, PhotFiltre Studio az valamivel többet tud, látványosabb is és nem túl drága. /29€/
Mindkettőhöz sok plug-in van.reset: ha újra beteszed a kártyát, akkor sem jelenik meg újra a Windowsban?
-
Zozzant
addikt
válasz
#24889344 #5492 üzenetére
Blende értékei, a blende szabályozza az objektíven bejutó fény mennyiségét, ez az elsődleges szerepe. Nagyobb szám kisebb nyilást jelent. Javaslok szakirodalmak olvasgatását, ha már fényképeződ van. A gép leírásában nincs említve? Az első a széleslátóban állítható legnagyobb nyílás a második pedig a max nagyításban (tele állásban) állítható legtágabb rekesz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#24889344 #5492 üzenetére
Azt jelenti, hogy ezek a legnagyobb rekeszméretek amiket az adott objektívvel, nagylátószögben ill. tele állásban használhatsz, kvázi az objektív fényerejét is jellemzik. Ennél nagyobb rekeszt nem tudsz beállítani adott gépen/objektíven, tehát több fényt nem engedhetsz az érzékelőre az objektíven keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest