- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
szata.68 #32799 üzenetére
Nem kell ennyire ránagyítani, de egy teljes méretű képet mutathatnál. Fotódobozban általában a LEDek becsillanása szokott baj lenni. Zajszűrésre az összes utómunkás program alkalmas, de lehet nem is ez a baj. Először mutass nyers és kész képet valami tárhelyre feltöltve, lessük meg mekkora ISO volt vagy mi ment vagy nem ment félre, aztán folytatjuk.
-
Jahno
veterán
válasz
Breaker #32794 üzenetére
Klasszikus 1.8/50-nél gazdaságosabb szerintem nincs. Ha gyutávban elefér. Messzebbről ugyanazt megcsinálod egy nem fényerős teleobival :-P
Mondjuk ezzel folyamatos fókusszal biztos nem mernék nyitott rekesszel videózni. De legalább a HDMI kijön belőle és csak a hangot kell mellérakni, az is valami...
-
-
Jahno
veterán
válasz
DrojDtroll #32782 üzenetére
Igazából nekem van annyi kártyám, amivel bármit is kihúzok és ha venni kell, még mindig olcsóbb, mint ezek a cuccok. Amit akkor láttam, ha valakinél megdöglött és nem bírtuk lementeni :-D
Régen mikor a telefonomban egyszerűen cserélhető kártya volt és nem arról futottak szoftverek, akkor kábellel is másoltam rá, de tudja fene. Van a nem túl gyors, de teljesen korretk 3500 pénz körüli alap Kingston/Sandisk/Adata, abból még bontatlanok is vannak a táskámban vész esetére, de már az elég ritka volt, hogy a 64eseket tele termeljem. 5 napos kirándulásról ész nélkül 3 géppel fotózva 70 gigányi képpel estem haza, szóval így nehéz is a kérdéskörrel azonosulni, ha nekem sosem kellett ilyesmin gondolkozni. És még laptop is van nálam folyton.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32778 üzenetére
Baloghnak a Kínai olcsóval nem összehasonlítható a minősége sem.
Idehaza is volt áram, nem azon múlt, hanem a stúdión és helyen mert ugye nem otthoni cucc, vagy megoldották az áramot akár aggregátorról is, ahogy most is a filmeseknél.
LED vakuban én sem, bár egyre menőbb, nem is teljesen értem aztán majd kialakul valahogy.
-
Jahno
veterán
Semmi, magyar klasszikus siker, egyszerűen és jól volt megcsinálva cserébe az akkori behozhatatlan filmes cuccok mellé még később is olcsó volt. Ráadásul a gyártó sem adta fel, fejlődött mindennel, kicsit olcsóbb verzióban lemásolta a Kino Flot én meg utána a másolat másolatát és vakarhattam a fejem, hogy ugyanaz az elektronika és csövek, mégis kisebb a fényerő
De már írtam, hogy nem fotózásra való, bár egy kifutót simán kivilágítasz vele és mehet a fotózás.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32774 üzenetére
CRIben a LED még ár-értékben mindig necces, de igazából mindegy, ha utána teletoljuk ezzel a mai modern színesbarnáskávés Instás színvilággal.
Balogh teljesen másra való volt, mint az ilyen stúdiós fotózkodós izék. Haver szava járásával idézve "olyan faszán szar barátokköztösre van világítva"
Főleg mert lassan 15 éve kompaktcsöves (Kino klón) meg mindenféle verzója van ami nem meleg, DMXes és egyéb vezérléssel. Halogénjaihez akadtak fényformálók meg előtétek, sosem ez volt a cél, kár ide kavarni az egészet. Minek? Szomszédok sorozatot meg egy csomó híradót és riportot kivilágítottak vele és kész.
Mondanám pld. az Osram SLG-1000est, hogy az jó kézből, állványra, meg fényformálóhoz, de megint teljesen másra való. Csoda lenne, ha végre olyat használnánk az adott feladatra, ami ahhoz kell és ki van találva? 1980ban a HefelleIckzovics könyvben is ezek a vakuk meg fényformálók szerepeltek, azóta fizikában és kivitelben minimálisat fejlődött a világ. Az úgy pont jó, akkor sem halogéneztek semmit sehova. Majd idővel a LED vakuk megváltják a világot, állandó fény meg marad a bénák kultúrköre.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32772 üzenetére
De adott ennyire feltekert fénnyel a halogén is valít, meg minden is.
Elvadult színt nem tudom, nekem szerintem van ilyen a táskámban, de alap Aliexpresses pakkoban is mindenféle, meg Xpassz, ami stúdióban előfordultam ott is van a világ, az én raktárkészletem meg nem is emlegetem,. Már csak értenem kellene hozzá és használni :-D
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32765 üzenetére
Én állandó fényre mindenhol írom, hogy ami kell az zavarja a modellt, de többen le szoktak hurrogni. Múltkor kutyás fotónál 10ezer feletti képet adtunk át, annak nagy része vakus, meg hát ott van ezer stúdiófotó és mindig jön valami hülye aki fröcsögve magyarázza, hogy ne csináljam mert zavarja. Zavarja? Konkrétan tojik rá, ha zavarná az látszana és akkor nem erőltetem, de úgyis megmozdul, felrúg, morog, valami csak lenne ha ennyire zavarná. Lónál konkrétan egyszer a szeme mellett 20 centire véletlenül elsült és pont nem érdekelte. Persze ennyire nem kínoznám, véletlen volt de mindig jönnek a megmondók. Manapság pld. eléggé divatos a gyors vakus holi poros fotózás, meg sok más, szóval ja, csak körbe kellene nézni a világban.
LED meg nem azért gyengébb, mert nem halogén, LEDesből is vannak elég szép cuccok, ami éppen kell. Dolgoztam és rendes HMIs mindenféle ipari cuccal, azt is lehet már LEDdel helyettesíteni.
-
Jahno
veterán
Strip is Godoxos? Egyéb nevenincsekben láttam szórást, de persze lehet itt is akármi, ha időben eltéréssel vetted, csak érdekes. Én pont vettem nagy és kis stripeket ezer éve meg most havernak is pár havonta rendeltem, hogy legyen szettje és teljesen egyformák. Már csak használnom kellene valamire...
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32754 üzenetére
Régen sok pénzt hagytam ott, de volt olyan fényforrásom ami alig 20 percet működött és széttették a kezüket, hogy üzemóra, nem lehet ellenőrizni, erre nincs garancia. Mondom ember, alig 4 órája vettem az egész pakkot, ne már... Következő alkalommal olyan izzókat sikerült vennem nem túl olcsón, amiben el volt törve a szál.
Oktatás, VIP csoportjuk meg egyébről nem is beszélve, szerveztek valami portrés mókás fotózást a városligetbe, hogy majd kivisznek atopm jó cuccokat (egyszer éppen az AD200al akartak így befutni) és dől róla a nyál a csoportban és az jó. Én ott is mondtam előre, hogy ez legtöbb helyen nem működött, de a "modell" is hetekig könyörög majd a képekért és olyanokkal nehéz teszteltetni meg lózungokat íratni, akik a gépüket sem ismerik és vakut sem láttak. Mi lett a vége? Páran Mikrosat csoportban kérdezősködtek, válasz nem jött. Írtam az arcoknak, hogy X és Y csoport tele van olyannal aki nem két cuccot ismer a világban, mellé egész jó leírásokat szokott tolni és van 100 jó képe, holott amatőr, ott olvasd el, vagy kérdezhetsz is. Erre elküldtek a picsába, hogy ez itt a vakus csoportok alfája meg omegája (amúgy nem) és... Egyik csávó meg szerintem azóta nem tudott meg semmit, Ő baja.
Mikrosat csoportja most kicsit beindult, mindig nyomnak valami reklámot, amire nem vagyok kíváncsi, de ezek szervezésből és marketingből is gyengék, meg aztán elkélne néha szakmaibb segítség is, mert általában valaki fél fényértékkel hülyébb szokott tippelni a másik problémájára de már ott tartunk a csoda VIP csoportban, hogy MACet hirdetnek eladásra, az főleg nagyon kapcsolódik mindenhez. A Godox marketing videók megosztása még csak-csak, de azzal nem vagyunk előbbre. Legalábbis én nem, aztán ki tudja, szokásos módon mindenki kussol, csak páran szóltunk be, hogy ezt az @everyone jelölgetést is jó lenne abbahagyni.
Bowenssel viszont nem sok bajom volt, nekem is van jópár, so khelyen is csereberélgetünk, használtuk mindenféle más vakukon is. Mondjuk ennyi pici nekem belefér, ha megnézem a Profoto és többi árfekvését, vagy egy jó Hensel fényformálóét
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32750 üzenetére
Az akku alapban 1.2 voltos, ezek már annyira nem nyűgösek rá. Többi meg kb. az, javítani már csak a munkadíjak miatt sem éri meg.
Többit meg csak így négyszemközt mondom, hogy bezzegrégen Mikrosat fikázta a Nyunyót, egész odáig, míg forgalmazni nem kezdte. Akkor az lett az istenkirály. Nekem akkor sem tetszett.
Mikor emlegettem, hogy ez a Godox már szimpatikus és van benne ráció, ha hamar ki nem hal akkor kilóra megeszi a világot. Alapban kiröhögtek, hogy mi az a fos kínai.
Most forgalmazzák, Nyunyó nem is létezik a szemükben, Godox meg az istenkirályság. Hát így megy ez. Nekem ócska Triopo, Andoer, Wansen szett is van, arra kell amire, meg néhány teljes Godox szett és lassan annál gondolkozom, hogy a Canikon szabványosokat Fuji/Sonyra cserélem, mert így változott körülöttem a géppark....
Elég vegyesen vagyok az egész céggel, néha ismerősöket is szopatják, nekem volt garis és kiszállítós bajom és konkrétan kiröhögtek a bajaimmal.
Aztán volt pár fórumos csörtém személyesen az ügyvezetővel is (na jó, de kivel nem :-D), oszt mikor ősöreg MTI fotósok meg egyéb koponyák helyretették, mondván erősen igaza van ám ennek a kis gyökérnek, akkor duzzogott és mindent kitörölt.
-
-
Jahno
veterán
válasz
Dorian #32723 üzenetére
És el is írtam, de feltöltésnél látod a képet meg leírják, hogy melyik a FIT melyik a FILL. Vagy rajta van az egész kép és fehér keretek, vagy opciósan kitölti az egész szabványos arányos papírt, de akkor lemaradnak részek. Elég jó rugalmasan, egyszerűen használható feltöltő felületek és galéria rendezők vannak már évek óta. Belépsz, nekirontasz, összesíti a darabot, árat, rá fogsz jönni. Én egy csomó képből pld. több helyen csináltam koncepció nélküli kvázi "próba" nyomatot, hogy ha majd ezekkel szembesülök akkor tudjam miképpen működik a piac és egyáltalán hogyan néz ki a képem papíron. Ezeket szétosztottam a családban és kész is, ennyit megért.
-
Jahno
veterán
válasz
Dorian #32721 üzenetére
Én mindent is a Pigmentánál intéztetnék, de az haladóbb szint, 12x17ben kb. szinte bárhova be lehet adni, első sarkon belefutsz a Cewébe, annak néha hullámzó a minősége. Teljes képnek "fill" eljárás a neve, egyik kedvenc laborom éppen most csukta be a boltot, de akkor sorban, amiknél online feltöltöd, aztán átveheted vagy ki is küldik: http://www.220foto.hu/, https://fotologus.hu/fenykep-rendeles, itt pd. már annak is külön menüpont van, hogy fehér szegéllyel: https://www.postershop.hu/poszternyomtatas/ Hirtelen ennyi, többit meg kellene néznem, sokan már csak naptár/fotókönyvre gyúrnak vagy 20x30 centi alatt nem is nagyon nyomtatnak. Fentiek bőven jó minőséget produkálnak.
-
Jahno
veterán
Hisztogram állatság, legtöbbször semmi nem derül ki belőle, meg persze vakuval sem. Meg ugyanaz a fénymérőre, lehet vele bohóckodni és tudományoskodni, aztán milyen ruhára mérsz fényt, fehérre, szürkére, feketére? Úgyis más arányban esik vissza, 3 vakunál meg aztán végképp nem tudod másképp összerakni, mert nem lesz rá szabály, hogy 20 centivel odébb Z beesési szögben majd pont akkor lesz jobb a RALxxxxx színkódú haj, ha az a fény ennyivel meg annyival kevesebb vagy több. Ugyan.
-
Jahno
veterán
válasz
#31733248 #32704 üzenetére
A legtöbb megrendelő általában az alapján is választ fotóst, vagy mutat 3 mintát a netről, hogy mire van szüksége. Ha nem így csinál, akkor hülye. Szürke kártya meg ilyen mambójambó kell a fenének, szürke az maradjon meg a filmeseknek, aztán ennyit képenként sem szórakoznak semmivel, hogy majd méterenként minden képhez colorcheckert igazítsanak és utómunázzanak, hát persze
-
Jahno
veterán
válasz
#31733248 #32692 üzenetére
Lehet nem értelmes társaságba viszi :-D Viszont lehet rájöttem, hogy 1-2 arc miért kerül el csajostól. Lehet jobb is. Nem tudom mi a ciki meg lehet nem egyre gondolunk, de nálam családban is akad aki merdzsót kapott, meg utazásokat és persze pár céget és nincs más dolga csak egész nap fitnesszelve jól kinézni meg Vian caféba vagy hova járni
Ezekkel mondjuk tele van az univerzum az biztos.
-
Jahno
veterán
válasz
#31733248 #32686 üzenetére
De az is lehet, ott meg azt nem értem mikor egy táskát előbb megvenne drágábban, mint egy fényxképezőt meg mindenfelé messze el lehetne menni, mikor valami kitartott nőci lehet és drága cuccot kap, hogy csendben legyen a sarokban és játszódjon, de világról nincs fogalma, az megint más kaszt. Erőből kell kerülni, egyik sem jó.
-
Jahno
veterán
válasz
#31733248 #32684 üzenetére
Nem legenda, elterjed, de hosszú történet. Fotós anyukák nálam amúgy is a mumus, mindig valami értelmezhetetlen balhéba szoktunk keveredni.
"kb. nincs is olyan köztük, "
Nézzél fotós csoportokat, 100ával esnek be, megszületett a gyerek, odahaza unatkozok, Xezer a babafotós, fotózni fogok gondolkodásmóddal rendelkezők. Elsőre azon szoktak rinyálni, hogy 40ezres befektetésből sokra nem jut, másodikra azon, hogy tanulni is kellene.
Anyagi jólétben ülőt nem tudjuk, de volt már nekem is zűrös gondolatmenetem, lehet ugyanazért mert más meg gyufaszálakból épít Eiffel tornyot. Pár órát tudnék mesélni az ilyen anyukákról...
-
Jahno
veterán
válasz
tvamos #32669 üzenetére
Jobban össze kellene adni, de ezzel senki nem akar foglalkozni, meg persze csomó paramétert nem fogunk megtalálni. A gyártott mennyiséget sem tudjuk, hogy mi a 120/35 de lehet most egyszer lemérem, hogy mennyi különbség van. Feketefehérből elég sokat be lehet húzni hasraütve előhívásra és akkor kijön egy akkora tól-ig szám, aminek nincs értelme. 1990 után meg a magán laborok termeltek ezerrel.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #32666 üzenetére
Elsőre nem a netes cikkek alapján láttam másképp, hanem ezeket 20 évvel később túrtam fel :-D Meg pár hete estek be ilyen régi karácsonyos képek, aztán pont ezért érdekelt, hogy csak rólam volt-e 3 tekercs, vagy máshol is hasonlóképpen nyomták.
"hogy mihez képest érezhették akkor ugrásszerű növekedésnek a dolgot."
Magukhoz képest (:- Persze ha azt mondjuk, hogy trükköztek a számokkal, akkor lehet, de csak nőtt valamiből a Forte gyár, később jöttek a Kodak/Agfa filmek még ide tanyára is. Aztán persze bezuhant, de úgy nőttek a kidolgozások, hogy közben a Főfotó meg kisebb laborok is növekedtek és nem ennyire központosítva kezeltek egy csomó mindent. Akármikor mentél filmet átvenni, ott volt legalább 50 boríték. Persze ezt én most néha magamban elnyomom egy nap alatt, de ez sem általános.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #32663 üzenetére
Én azt lesem, hogy akinek volt használta, hobbisok meg ki tudja, most a DSLR korszakban mindenki fellángolt és 10 éves gépek mennek néha a piacon 1-2ezer expókkal vagy annyival sem, mert abbahagyták. Akkor meg tolták, de egy év? Meg is döglött a színes, egy karácsony több tekercs volt, osztálykirándulások minimum 1-2 tekercsek. A "dőlt a hulladék"-ról meg Fortepanosok meg Mai Manósok is értekeztek, Nekik a bejövő anyagokra is van rálátásuk meg jobban utánatúrtak.
Ez meg idézet a korszak elejéből egy újságból:
"Az amatőr fotósok közül egyre többen és többen kívánják színes képen megörökíteni emlékeiket, a családi élet nevezetes pillanatait. Amíg 1977-ben hazánkban ötmillió színes képet rendeltek meg, addig 1982-ben már 35 milliót. Az ugrásszerű növekedés komoly feladat elé állította az amatőr felvételek kidolgozásával foglalkozó laboratóriumokat. Éveken át volt a sajtó bírálatának célpontja e szolgáltatás. Napjainkra bővült a kapacitás, emelkedett a színvonal és csökkent a reklamációk száma.
A felvételek kidolgozásában a piac nagy részét a FÖFOTÓ uralja, de versenyben van a FORTE-gyár színes laborja és újabban a FÉNYSZÖV is. Sorra alakulnak a vidéki igényeket kielégítő laborok"És 1983ból:
"A FORTE-labor a gyár filmjeinek mintegy 60—70 százalékát dolgazza ki. Az OFOTÉRT- tel kötött megállapodás szerint az ott beadott filmeket a gyár laborjába küldik. Ezenkívül a saját mintaboljukban és egy felvevőhelyükön vállalnak megrendeléseket. Tavaly nyolcnyolc és fél millió amatőr felvételt dolgozott ki a labor."
Ok, ez még kb. egy expó/fő, de ez már papírra ment és innen nőtt az arány, másik cikk kapásból 5szörös szorzót ír. Mondanám, hogy gyors mobilos fotózás Facéra nem mérvadó, de ebben az akkori 8millióban az is benne volt, mellékesen akik komolyan gondolták azok embertelen mennyiséget hívtak maguknak és másoknak, szóval ebben csak a színes kisfilmeket kell számolni.
Passz, hazai menő fotós csoportokba ennek töredékét rakják ki, pedig ott is vannak kemény turisták :-D
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #32660 üzenetére
Szinte minden szomszédnak volt valami Zenitje meg Prakticája, osztálykirándulásokon meg itt-ott kis kompakt, Szmena, mint rétegkiváltság ja. Nem tudom, de nem volt olyan jelentéktelen, mint ahogy sejtjük, már csak a fennmaradt képek alapján sem, ahonnan szintén dőlt a hulladék. Nyilván most minden mobil is fotós, de azt azért ne keverjük ide. Most ész nélkül digitálisra ermelünk, nálunk meg folyamatosan mentek a laborok, kb. éjjelnappal.
Majd keresek valami paramétert, csak a filmgyárak orvosi dolgokra meg iparnak is gyártottak és mivel volt 120 és 35 is, nehéz lenne az évi 1-2 millió négyzetmétert visszaszámolni / telkercsre, de megpróbálhatjuk mindkét méretre, hogy mekkora szórás jün ki. Érdekes feladat lenne.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32653 üzenetére
" És ha a sorozat nem lesz jó,"
Bemákoltam, jó lett, de ezt el is mondtam az elején, hogy lehet akármi használhatatlan foshalom lesz belőle, mert csak.
"hívjon el egy ismsrőst kutyával és prbálja ki."
Nem megy. Nem értik, nincs annyi idejük, elfáradnak, pedig az a kutya aztán tényleg bírja, blábláblá. És annyi kutyás ismerős sincs idejük meg főleg nem. Évekig szervezzük én meg nem akarok senkinek a nyakára járni. Egy agaras leányzóval összefutottam, mert amúgy is fotómasinát szeretett volna venni, arra jó volt, hogy szar időben fény nélkül főleg ergya képek lettek, de legalább leteszteltem pár gépet, hogy milyet kellene venni mozgásra meg milyen fókuszmódszertanok léteznek, vagy milyen esetben melyik a jó. Valamennyi képet is kapott, oszt jóvan.
"De rendezvény nem kisérleti telep"
Viszont teljesen más szint, mint a kutyás ismerős és érdekes módon kísérleti terepnek is működött. Mondjuk ész kell hozzá, de hamar megtanultuk, hogy mikor kevés a kisvaku, meg sorban lehet hozni az ellenpéldákat az ilyen "nem a gép számít" meg "inkább legyen egy jobb objektíved, mint erős váz gyenge obival" meg társai. Csak ezek a hisztikék előre lementek én nem sokat tudtam róla, nekirontottam, valami lett belőle. Az sem olyan, hogy megtervezed, kitalálod és az fog történni :-D
"Ha szalagon melóznál "
És ha nem szalagon melóznék? Éppen itt magyarázta valaki, hogy a Gundel az kiváltság és kb. fizetni kell érte, hogy ott dolgozhass.
És akkor jön hirtelen a tapasztalat, mikor sorban írják fotós csoportokban, hogy jaaaaaj kutyát ne vakuzzunk mert megijed. Majd ha megijed, akkor újra gondolom, de azért 700-800 kutya kapott a képébe nem kevés vakut, manapság menő a holiporos ugráltatás is kivilágítva és sok más, nem úgy néznek ki, mint ha ijedősek lennének, mert kipróbáltuk és nem csak ketten voltunk...
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #32648 üzenetére
"és régen csak kevesek rétegkiváltsága volt a költségvonzat miatt, "
Ez meg lehet tévedés. Nehéz volt felmérni, sokan matekoztunk rajta, meg mentek a Fortepannal is a megfejtések, hogy mennyire tudatos meg milyen képek készültek és hát volt tonnaszám turistafotó alatti szint, mert ott meg új volt és másért nyomtak sokat, akkor is, ha "drága" volt. Szerintem most lehet drágább, vagy X.
-
Jahno
veterán
válasz
vihartigris #32638 üzenetére
Vagy gyakorlatért cserébe, mert a mostani raktárak kicsit érdekesebben működnek. Meg ott is kötetlen, elvállalod vagy sem, szerintem majdnem tök más.
Aztán megint ott tartunk, hogy elmentem a kutyás bulira fotózni, Fujis csoportban nekem ugrottak, hogy ingyen meló, abból nem tanulsz. Hááát, nem a fenét nem, de ha megfordítom akkor máshol ilyen nincs, workshopnak hívják és drága, szóval azt fizették, hogy nem fizettem? És szerintem tanultam is, de nem akarták érteni.
De nézzük meg, kell-e ehhez pro fotós, vagy kinek mennyit ér és miképpen jelenik meg a piacon. Ugyan.
Ha a sarki falu ruhaboltjait nézem, akkor meg igény sincs rá és pörög a bolt.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32639 üzenetére
Eleve a tisztességes ár egy homályzóna. Meg az általános fikázás, mert mikor egyszer véletlenül esküvő kiállításra mentem és akkor már begyűjtöttem pár infót meg ilyesmit, hiába írtam meg számokkal fotós csoportokba, kb. hülye hazugnak neveztek, szóval hagyjuk ám azt is.
De bezzeg régen milyen jó volt, fatornyos falumban volt A Fotós és a környékbeli pár ezer családnak pont ugyanolyan az esküvői képeik vannak :-D
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32635 üzenetére
"Ez régen egy szakma volt, ahol "tisztességes mesterek" oldották meg a feladatot."
Na, erről beszéltem. Amúgy meg nagy része nem szakma, hanem egyszerű betanított munka és technikusi meló.
Mert itt jó eséllyel valami webkatalógus lesz meg mi más, az aztán tökre nem bonyolult és nem olyan, mint amihez Török Gyurihoz járni kell fejtágításra. Hobbysok most is okan vannak, ezt is meg az árfekvést is 2 hetente lerágjuk valami fotós csoportban, oszt amikor meg valaki csinál egy képet, akkor meg nem mondod róla, hogy az pro vagy nem pro, lehet tippelni a világba.
Aztán mikor valakinél 20 éves tapasztalattal azt láttam, hogy termékfotózást tanítana és nagyra hasonlóképpen nagyra tartja magát, weboldalán meg ilyen referenciafotók vannak mait én trollkodni szoktam kirakni, akkor kicsit elbizonytalanodom:
Név és cím a szerkesztőségben...
Közben ismerősnek meg leraktuk állványra a gépet, efnyóc, 2 strip oldalt és háttér, itt kapcsold be, az lesz a szám, nyomd a gombot.
DJ haverral nem merek példálózni, Ő külön állat, hogy ketten a csajával megálmodják a videóklippet, meg is vágja, összerakja, zenélést sem tanult soha csak most rakja össze az elméletet YTról, ha már konzervatóriumot végzett arcokkal kell szakmai alapon beszélni, de a PS plakátjait meg minden szóróanyagát magának csinálja és nem szarul. Akkor ezekkel mi a helyzet, hány példát hozzak erre meg az ellenkezőjére is és le kell-e játszani megint 3 hét múlva ugyanezt?
-
Jahno
veterán
válasz
freelanced #32633 üzenetére
Karikagyűrű vagy gőzmozdony? Mozgatható? Mennyire tudsz fotózni, hány termék /hét/nap mennyire változatosak? Igazából átlag fotós csoportban megesznek kilóra, hogy jaaaaj ki kell adni profinak, aztán néhányan meg jó béna képeket csinálnak, egy ismerós raktáros meg úgy kitanulta pár hét alatt, hogy berendezett a sarokban egy állandó szettet, fehér végtelen háttér, kész, minden új termék ott át is fut aztán teljesen korrekt katalógusokat csinál belőle. És ha fény van minden van, akkor alig 300 küvecs alatt megúszta és jól csinálja az utómunkát is. Ki kell találni, aztán van akivel nehezebb elbírni, mutathattam én bármit, vagy szervezhettem tárgyfotós oktatást...
-
Jahno
veterán
válasz
vihartigris #32623 üzenetére
A gép, de lehet túlgondoltam és nem is ér ennyit.
-
Jahno
veterán
válasz
justgiveup #32614 üzenetére
Amúgy is jobb, ha nem magyar, de ha beállításokban nincs, akkor nem.
-
Jahno
veterán
válasz
tvamos #32604 üzenetére
JPG-t ritkán használok, meg annál elég durva lenne, ha eleve RAWból 50 fér a belső bufferbe, de mikor úgy próbálgattam akkor szinte végtelen mennyiségű képet tudott JPGben csinálni 50-60 kép/másodperc sebességgel. Én használom mind a két végletet is, 20-30 másodpercenként vagy 15 percenként expó meg ami kiadja.
-
Jahno
veterán
válasz
tvamos #32602 üzenetére
Nekem ilyen lassulás sosem volt
Volt kezemben pár gép és azért csináltunk meredekebb dolgokat is, hogy napokon keresztül pld. csak annyit állt a kártya, míg gyorsan lementettük és már ment is vissza következő körre. Nem mondom, hogy minden héten, de fotóvideóban is, akadt mikor 10 napig csináltuk 24 órásban bezzegrégenaszépidőkben...
Akadnak olyan fotós haverok, akik a földön fekvő egy darab kavicsot is rövid sorozatokkal fényképezik, hogy aztán legyen mit letörölni, de ilyet szintén nem hallottam. Én mindenféle kártyát használok, sebességük érződik, de az konstans. Mostanában meg inkább a záridő hátráltat, nem volt elég fény ahhoz, hogy kellőképpen gyors legyen a gép
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32599 üzenetére
L smallal olyan is a formája és bal alul van az audio.
-
Jahno
veterán
válasz
MasterMark #32596 üzenetére
De hát tegyenek bele.
-
Jahno
veterán
válasz
tvamos #32589 üzenetére
Úgy jön ide, hogy éppen kellett volna a több buffer, aztán kinek mi. Havonta hány alkalommal kellene Neked több kép/másodperc, mint amit éppen ki tudsz csavarni a gépből? Én legtöbbször a lassabb memkártyával is el vagyok, tegnap volt, hogy betelt és várni kellett, míg 1-2 képet kiír és folytathatom de nem ez a jellemző. Aztán kinek mi.
A "nem hiszem, hogy nem férne oda" opción lehet gondolkoznak, de amennyire össze vannak nyomorítva ezek a cuccok, hát ki tudja. Inkább maradjon a 2 párhuzamos SD hely, mint egy M.2 vagy valami. Főleg mert vehetnék új adathordozókat is, az nem egyszerű.
Videós külső rögzítő megint más témakör.
-
Jahno
veterán
válasz
tvamos #32584 üzenetére
Azért nézd meg, hogy PCben mekkora helyet foglal egy modul. És ahhoz lehet viszonyítani, meg persze villany, melegszik, mittomén. Egyelőre ha választani kell, akkor jól jön a sorozat, ahogy darál, de inkább tűrhetné jobban a zajt.
Hétvégén 1-2szer tele lett a buffer, de végül lettek képek. Akkor is, mikor másik kacsa beletrollkodott, vagy követtem és hirtelen elém ugrott valami egyéb tárgy. Ezekkel jól vagyok, így is belement a hónapban vagy 10ezer expó, aztán győzzem törölgetni.
-
Jahno
veterán
válasz
lalooohun #32577 üzenetére
Az a baj nehéz ügy, mert így egyben obikkal be lehetne árazni, csak bárki aki kérdezi, hogy megvenne-e egy ilyen gépet, annak azt mondom, hogy ne mert nincs tovább. Obikat nehezen szerzel rá, bővítési lehetőség nulla, ha valami megkotlik a vázzal akkor nem egy gyakori darab és vadászhatsz ugyanilyet az obikhoz, amivel ugyanott vagy. Ha azt mondod, hogy olcsón hozzájutsz ás használod, míg megy addig okés lehet, de ha szeretnél rá egy nagylátót, halszemet, makrót, akkor lehet vakarózni, hogy honnan és mit. És m3egint ott kötök ki, hogy marad a Sony 6xxx-es sorozat, ami meg drágább, főleg ilyen natív obikkal.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #32574 üzenetére
Minden sarkon le van írva, elvileg ha nem "tömeg" vagy egyént fotózol esetleg felismerhető, akkor ugye engedélyt kell kérni rá. Röviden ez a hivatalos.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #32562 üzenetére
Tascam külső felvevő. Az meg jó mindenhez és ha nagyon bonyolítanád, akkor még arra is lehet külső mikrofont rakni, nem korlátoz be, nem hallattszik ha matatsz a gépen, mindenféle multifunkciós cucc, jó interjúra, meg csipissel felrakod az alanyra és bedobod a zakó belső zsebbe.
Kezdésnek [link]
-
Jahno
veterán
IrfanVie simán tudja. File, batch conversian, add all, save idemegoda, start. Persze van opciók, meg felbontás, meg minden de "jó" JPghet lehet kicsit több kell.
Én még az option menüben benyomom, hogy 50%ra méretezze le mindegyik oldalát, az kb. jónak néz ki, mentéskor JPG tömöítés meg ízlés kérdédse, 80-90 körül, ahogy kijön, aztán akkor rossz sem lesz meg kicsi is marad. Legfrissebb IV-t tedd fel és mellé a plugin csomagot, abban van teljes értékű RAw basztató.
-
Jahno
veterán
Ejj, azt a fotós nagyon meg szokták köpködni, aki RAWt kiad. Alapban IrfanView, ha nem kell semmi extra, amúgy magában a RAWba bele van csomagolva egy miniatűr JPG és legtöbb nézegető azt mutatja meg és menti el belőle. Kérdés, hogy szeretnél-e szórakozni a RAWk kidolgozásával, vagy csak legyen valami JPG és jónapot?
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32553 üzenetére
150 wattnál minden szív, de már meg nem mondom milyenek. Sonyval nem volt bajom, de szerintem akkor éppen manuálisoztam vele, mikor D750 és A7 volt velem egyszerre.
Végeredményen nem különbözteted meg, de a tükrösnek biztos többet megy félre a fókusza, több képből több megy a kukába, ha olyan a szitu és nem F8as stúdiós fotózás.
-
Jahno
veterán
Ha szenzort nézem, akkor ja, 10 éves 50ezres Fujim kb. párban van az Oly egyik legnagyobb vázával. Bár az is sok éves konstrukció, de még mindig 700ezer az új ára. Persze ha mást hasonlítok össze, akkor mondhatom, hogy Olynak jobb a fogása, de Fuji kisebb. Olyt megtömöm akkuval és megy 3 napig. Gyorsabb és csendesebb. Hát, kinek mi....
-
Jahno
veterán
Van benne erőforrás, de azért ott a mélységéletlenség sem 1.4 alatt kezdődik ugye. Én meg végre tudtam használni a Pana új fókusz módjait. Itt azért egyéb gép elég hamar ment volna a fűszálra meg ide-oda, ahogy éppen kiadja:
Előző alkalommal is az volt, hogy hasaltam a fűben, akkor sok fűszál nem is látszódott a keresőben, csak akkor mikor ráfókuszált és nyomtam a gombot. Most már ezzel sem kell ennyit gépészkedni és egész jól csinálja az egyedileg beállított fókuszmezőkkel is. Már amikor kellett, mert volt amikor végtelenre csaptam az obit és kész, mehet a rövid sorozat, oszt győzzem kiválogatni :-D
-
Jahno
veterán
válasz
Peczek #32542 üzenetére
Kérdés milyen obiparkja van valakinek, mert ugye ha D750et cserélünk Nikonra akkor mindig megy a vita, hogy mennyire jó az adapterezős megoldás meg mennyire nem, oszt idővel rájön mindenki, hogy a natív obi legalább műxik. Ebből meg Z-vel még nem áll túl jól a Nikon, Sonynak a fókuszrendszere is jobb és arra akadnak atom jó Samyang/Sigma/egyéb szirszarok is.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32500 üzenetére
Ez az ami stabilan sosem működik, de legalább lassú és megáll, mellé melegszik merül és utálatos az összes.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32496 üzenetére
Én vennék 20ezer körül egy régi akármilyen Surface "laptopot", azon már van annyi USB, hogy igaz cipelni kell hozzá a töltőjét, de két külső HDDre mehet a mentés és kész. Akkor majd egy hátizsákban egyszerre fogják ellopni az egészet
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest