- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
pibácsi #24654 üzenetére
Mondom raguglizok, de az elso oldalon a talalatok mind 2005/2006 datumot emlitenek. Nem az lehet a dolog, hogy ujabb vaz raw-jait nem tamogatja?
Esetleg ha vaz specifikus, raw kodeket telepitesz? pl. olympus raw codec, nikon raw codec, hatha ugy mar tud vele valamit kezdeni? Esetleg DNG-be konvertalni az adobe ingyenes dng konverterevel? VAgy valami modernebbet probalni?
-
Balinov
titán
Sracok,
fotos konyvvel kapcsolatban kerdeznek..Kompozicios tippek, tanacsok, inspiralo irasok a cel.. Kelby sorozata megvan, par egyeb fotos konyv is.
Szoval, szuleim szeretnenek egy jo fotos konyvvel meglepni karacsonyra. MO-i beszerzessel. David Präkel - A fotográfia alapjai 1.-t neztem ki. Egynek.
Legutobb, mikor beszabadultam a Libribe viszont lattam Michael Freeman The Photographer's Eye Remastered 10th Anniversary: konvyet (most agyonvertek sem tudom, mi a pontos magyar cime). Ezt meg amazonrol BF kereteben rendelnem sajat magam.
Szerintetek kompozicora gyuras szempontjabol van-e ennel a konyv kombonal jobban ajanlott? Präkel-t szoktatok ajanlani, az fix, hogy lesz a fa ala
Koszi
B -
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24336 üzenetére
ismeros erzes. Augusztus 10-e ota, mikor Patriknak volt a szulinapja elo sem vettem az EM1-et
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24334 üzenetére
ha szamit az en szereny iparos velemenyem, egesz jol fejlodsz!
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24330 üzenetére
fenetudja, nekem az a 2 ultetett Jetta-s kep szinvilaga jobban bejon. (meg a kompo is jo
)
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24254 üzenetére
Nikon váz 18-105el, 50/1.8al ill szirszarokkal es/vagy vakuval.
Em5 grip nélkül a 12-50 el, 2 sigmaval simán, 50-es nikkorral, még ok volt de ha betettem mellé a 40-150et már szűkös volt. Most nyaralaskor az em1, ugyanezen Obi parkkal, gyári grippel már csak úgy fért bele, hogy a nikkor, és az alapvető kiegészítők a toltovel már csak a kezipoggyaszba fértek bele.
Ráadásul ugye a két sigma szó szerint elfert egymás felett.
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24245 üzenetére
Nekem a 160AW van, 7-8 éve nyúzom, most kezdett csak el kicsit szűkös lenni. Szerintem ez pont jó lenne nekem is karácsonyi ajándék gyanánt..
Szerk. Ez az amazon basic kb ugyanakkora mint a 160AW, szerintem kinövöd hamar
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24162 üzenetére
Nem olcsó, de a normális nd ettől csak drágább, sajnos
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24160 üzenetére
Haida márkára keress rá de vigyázz, már azt is hamisítják
-
Balinov
titán
válasz
kriszwells #24130 üzenetére
Jpegben lősz, ilyenkor az embedded jpeg előnézeti képet mutatja míg a nyers raw meg nem jelenik
-
Balinov
titán
válasz
DrojDtroll #24026 üzenetére
Jó az, egy jpeg meg egy orf raw van a mappában
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24015 üzenetére
itt is szoktak jo hasznalt deal-ek lenni. m43forumon van topikja, ceg kepviseloje postol kozbe-kozbe akcios cuccokrol. Altlalanos velekedes: megbizhato, jo minosegu es rendesen bevizsgalt darabok korrekt aron. 40-150 perpill nincs, de erdemes visszanezni. pont most latom, 12-40pro/2.8 egesz baratsagos aron van, bar csak ne neztem volna ide be!
-
Balinov
titán
válasz
Grga_Pitic #23993 üzenetére
naja, felaldoznam szivesen az expo infok, hisztogramok meretet ha az elonezeti kep hangyabokanyival nagyobb lenne
-
Balinov
titán
ott lesz az tuti. 74-es es 75-os oldal a juzergájdban, 17-es tetel.
-
Balinov
titán
en is veletlen botlottam bele. EM5/EM1-nel amikor visszanezed es nyomod az infot van par mod (pl. ami mutatja a bebukott/kiegett reszeket, vagy mutatja a kicsi elonezeti kepet a hisztogrammal) most nem tudom pontosan melyik, de azt a 4-5 lehetoseget hamar vegig lehet zongrolani.
EM10-hez nem volt meg szerencsem, de ott is van info gomb a tarcsa mellett
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #23977 üzenetére
ISO-ra Speedfire, SlowWater leirta a lenyeget, de fontos hogy a nativ ISO az 200-tol kezdodik. Minden pekfenyezo a legalacsonyabb nativ iSO-n adja a legjobb dinamikat, legkevesebb zajt,stb..szenzormerettol fuggetlenul. Ha tolod, szenzortol, stb fuggoen novekszik a zaj, de nem vesztesz akkora dinamikat. Ha viszont a 100-at hasznalod (ami asszem extended Low vagy valami), akkor a dinamikabol erezhetoen vesztesz. Ezert nem nagyon erdemes, par cicuaciot leszamitva.
Pl. ebben a galeriaban a hosszu zaridos kepekenel levettem 100-ra en is az EM5MK1-nel. Du. 1 orakor keszultek, mikor caplattam a helyszin fele, mig csajok meg Patrik akvariumot neztek szep, dramai felhok jottek, de mire osszeraktam a cuccot lenn a parton verofenyes napsutes lett. Hiaba toltam az ND10-es szurot, (volt, hogy meg a + CPL szurot is feldobtam, hogy vegyen le 1-2 FE-nyi zaridot) 200-as nativ ISO-nal nem volt olyan hosszu a zarido meg igy is, amilyet szerettem volna. Ezert lett ISO100, mert inkabb bealdoztam a dinamikat a megfelelo zaridoert. Mondjuk sok kepnel meg igy sem lett olyan, amit elterveztem.
Ja, meg lehet irtak masok is, MFT-n nem erdemes tulsagosan lerekeszelni. Mig pl Nikon APS-C-n F11-F13 is OK volt, itt F8 fele nagyon nem erdemes menni. Nagy altalanossagban (tevedes joga fenntartva!) adott fokusztavolsagnal elerheto legtagabb rekeszertektol ket egesz rekeszertekkel, ha rekeszelsz, az adja a legjobb minoseget. u.n. sweet spot-nak is mondjak.
Egyebkent meg hajra, jo latni, hogy valaki nem csak kattingtag es varja, hogy jojjon a kukas kepre is a dicseret, hanem latszik rajtad, hogy szeretned fejlodni
(Flickerre toljad inkabb a kepeket, mint dropboxra, sok esetben mar exif-bol ki lehet sakkozni, mi mehetett felre).
EPL6-od nem ismerem, de pl. EM5/EM1-en van olyan visszanezos mod, hogy mutatja hova esett a fokusz, erdemes bekapcsolni kozbe-kozbe, mikor fotozos es visszanezed, felrement fokusz problemak nagy reszet le lehet ezzel tudni.
udv
B -
Balinov
titán
Hamár könyv, Parkel felé kompozíciót melyik magyar online könyvesboltbol érdemes megrendelni? Anyu jön egy hónap múlva, kihozatnam vele..
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #23918 üzenetére
amen
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #23915 üzenetére
pont azt amit copass is linkelt. normal SDHC-t neznek. Adapter csak egy plusz hibaforras. Valszeg nem lenne vele gond, nade ha eppen a Cancun-i 3 hetes nyaralas kepei mennek a levesbe, akkor meg cummantas van.
Ja, ha mondjuk 32gb-ot tervezel javasolt a 2x16 beszerzese.
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #23911 üzenetére
Szabi, atalakitos mSD-t kerulnem, egy plusz hibalehetoseg. Sandisk, Samsung, Lexar-bol barmelyik C10-es megfelel. Pl nekem EM1-hez van 45mb/sec-es 1-2 eves Sandisk Extereme HD-m (16GB) , meg most vettem nyaralasra 2x32-es Extreme UHS3/C10-est,asszem 80mb/sec valtozatot. erezheto sebesseget talan csak sorozat raw-ban (11FPS) venni eszre.
-
Balinov
titán
válasz
philoxenia #23824 üzenetére
Minden esetre ha tényleg te voltál, egy hatalmas köszönöm szépen!
-
Balinov
titán
válasz
halagabor #23706 üzenetére
hat, azert a fenykepezonek mint egesznek nem is art, azert az nem egeszseges,ha sokaig zudulnak szamolatlanul a fotonok a szenzorra. emberi szemmel sem egeszeges a napba nezni, pedig az dinamikatartomanyban sok fenyertekkel tulszarnyalja a legjobb cmos szenzoroket is...megis karosodhat a retina, latoidegek, receptorok, stb..
-
Balinov
titán
válasz
pibácsi #23623 üzenetére
azt hiszem, azert ter el a tenyleges raw/jpeg fajlmeret a kezikonyvben irtaktol, mert ugye minden foto mas, es a raw, akarmennyire is nyer,s azert sokszor lossless-en tomoritett. A kezikonyv ertekei inkabb utmutatonak jok, mintsem tenylegesen azt figyelni, hogy most 356kbyteal tobb, mint amit a manuále ir.
Ugyanazon vaznal es felbontasnal minel nagyobb egy raw merete, annal tobb informaciot tartalmaz
-
Balinov
titán
válasz
copass #23405 üzenetére
szerintem o kesziteni akar.
watchfun: Microsoft ICE-t nezted? Ingyenes, gyors, raw-ot is tud, content aware fill.meg outputnal vannak ilyen dolgok
-
-
Balinov
titán
válasz
halagabor #23361 üzenetére
Szia, obikhoz en azt a mikroszalas kendot hasznalom evek ota, amit meg az armani napszemcsimhez kaptam
(nemnevet
). Objektiv lencsejere meg Lenspen-t hasznalom, ugy 5-6 eve vettem az otthoni MediaMarktban.En alkohollal nem mennek neki, az az igazsag.
Vazat ill objektivtubust altlaban illatositas mentes bebipopsitorlovel szoktam finoman attorolni, szogletekbe/resebkbe meg a lenspen tulso vegen talalhato finomecsettel matatok
-
Balinov
titán
válasz
Dr. 444Hertz #23353 üzenetére
tekintve az uj modellek kihozatali aranyat (gyartofuggetlenul) meg az eletkorat az lehet mar gazdasagi totalkar lehet. Attol fuggetlenul Nikonnal egy kerdest meger, masnem xHUF-ert bevizsgaljak es legalabb tudod,javithato-e es az alapjan tudnal fuggetlen szzervizest keresni.
-
Balinov
titán
Sracok, Chrome ala keresek exif megjelenitot, van valakinek bevallt, kis eroforras igenyes exif viewere, amit hasznal es ajanlana?
-
Balinov
titán
válasz
jaffa 2843 #23001 üzenetére
Mikor meg vettem az angol nyelvul fotos magazinokat emlekszem valamelyikben teszteltek par angol ceget, es a WhiteWall az vagy top3-askent vagy gyozteskent jott ki
-
Balinov
titán
válasz
frankstork #22898 üzenetére
PS elements kb PS light verzió, meg mindig van külön lucensszel, premier videos alkalmazás, és igen van 6osbol dobozos, csak nem nagyon éri meg..
-
Balinov
titán
válasz
DrojDtroll #22834 üzenetére
Izé, konkrétan miről is lenne szó? Ez így erősen aknamezőn csukott szemmel pogózni kategória... 😁
-
Balinov
titán
válasz
frankstork #22831 üzenetére
Bocsesz, angol nyelvű telefonon, default angol SwiftKey.. ☺️
-
Balinov
titán
válasz
t72killer #22829 üzenetére
RT-vel meg azidotajt probalkoztam D90 nef-ekkel, mikor a 4-es LR foverzio epp megjelenoben volt. Olvastam itt tobbektol,hogy az evek alatt rengeteget fejlodott, de eny annyira belaktam magam az LR-ba,hogy lusta vagyok meg egy raw elohivot megtanulni.
GIMP-et meg tervezem elovenni, foleg,hogy ahogy latom, alkalmas focus stackingra is, ami soxor marha jol jonne.
Amugy OP PS/LR licenszekkel/CC-vel kapcsolatban kerdezett, ezert sem merult fel opensource alternativa
-
Balinov
titán
válasz
frankstork #22826 üzenetére
Ha PS is kell az LR melle akkor CC-n kivul nincs valasztasod. Epp nem reg olvastam,hogy standalone PS-t mar nem is kinal az Adobe. Meg LR5 foverzio idejebol emlexem,hogy a CS6 standalone licensz maga annyi volt, mint a CC Photography licensz 4evere...es ugye az egy foverziohoz volt kotve, alverzio update valoszinuleg benn volt az arban, de mar foverzio ugrashoz upgrade arat + ba ki kellett csengetni.
Sajnos szellel szemben nem lehet pisalni, viszont az a helyzet, hogy tenyleg minden eszerv a CC elofizu mellett szol
-
Balinov
titán
válasz
frankstork #22819 üzenetére
Serge Ramelli oldalan (Link) van egy affiliate link amivel az elso evben 20% off van az elofizubol. En is rajta keresztul fizettem elo a CC PHotography plan-re.
a linkhez magahoz egy ingyenes reg kell Serge oldalara.
frankstork es Slow Water. van LR6 standalone, perpetual license-nek hivjak, osszeg kb, amit LV is mondott visoznt par uj feature amit tolnak a CC ala, nincs benne (pl. Dehaze).
-
Balinov
titán
válasz
Alabástrom #22738 üzenetére
Csekkolom később, köszi!
-
Balinov
titán
válasz
Alabástrom #22735 üzenetére
valszeg szurke import, esetlegesen probelmas garancia intezessel. En szemelyszerint olvatos duhaj vagyok, vazat en nem vennek ilyen forrasbol, viszont objektivet valszeg igen (persze utanaolvasva a kiszemelt obinak,hogy van-e valami tipikus nyugje, tipushibaja (kockazatanalízis
)
Viszont, akar pm-ben is, dobnal par linket?
-
Balinov
titán
válasz
KelemenUhr #22564 üzenetére
Nekem abból Practika van, 67mm, asszem multi coated, ezt ugyanaz a cég gyártja elvileg ami a B&W márkát
Bocs a linkkert, mobilról vagyok
Praktica Circular polarising Filter Diameter of 67 mm https://www.amazon.co.uk/dp/B000KZ7936/ref=cm_sw_r_cp_apa_Ef2QxbBS9DE3B -
Balinov
titán
válasz
KelemenUhr #22558 üzenetére
hat, gyanusan olcso...az elhagyott 67mm-es szuromeretu Haida ND10-esemet nemreg potoltam amazon warehouse deal-bol 35-40€ koruli osszegert, egy ilyen szettt Hoyabol, ha eredeti tuti 100+ € lenne..
-
Balinov
titán
válasz
Butcher82 #22336 üzenetére
nincs mit, de most elbizonytalanodtam abban a tekintetben, hogy F bajonett ide vagy oda fel tudod-e egyaltalan tekerni a vazra. Kerdezd meg a biztonsag kedveert a manual obis topikban is
-
Balinov
titán
kb,de ez fugg attol, milyen gyorsan akarja mindket fel lezavarni a valopert
poen, ma en is terveztem hogy korbenezek amazon.co.uk-n fotos cuccokbol...csak a qrva negyedeves hajra
Butcher82: asszem igen, de ugye AF nincs (sem a vazban, meg valszeg az a regi vivitarban sincs fokuszmotor) viszont lehet hogy a vivivar AI/AIS bajonettes, azzal meg nem biztos hogy mukodni fog a dolog
-
Balinov
titán
válasz
Fotonhámozó #22330 üzenetére
nem tudom, erdekes ahol belebotlottam Haida ND velemyekbe (tesztek, forumok) mindenhol a felcsavarhatot emlitettek. Nagy kulonbseg szvsz az MC-s ProII-ben nem lehet, az hogy menetes vagy keretes rohadtul nem kene hogy szamitson, jozan paraszti esz szerint legalabbis
-
Balinov
titán
válasz
Fotonhámozó #22328 üzenetére
atmenetes szuroket passzolom, meg ugy 6-7 eve vettem ebay-rol egy Cokin P ND/Grad ND szett koppintast, de inkabb azt a 20-30€-t adtam volna a belvarosba egy junkie-nak,hogy vegyen rajta crack-et..kb annyit is er
-
Balinov
titán
válasz
*Ropi* #22326 üzenetére
na, akkor egal. mondjuk szvsz meg igy is jo vetel volt, megkerestem a korabbi beszerzes ebay rendelesvisszaigazolasat, anno majd' 50 kuvecs volt, szoval meg igy is jol jartam.
Ami viszont erdekes. a mostani szallitmanyon hologramos/QR kodos eredetisegigazolo matrica van, a korabbin meg nem (a tok/doboz megvan korabbrol) ugy latszik, mar a haida-t is hamisitjak.
-
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
Csari93 #22265 üzenetére
udv
en par eve ebbol a Praktica markajubol vettem 67mm-est a Nikon kitobikra. Evente parszor hasznalom, de nem vettem eszre erdekes szineket (color cast). Azt hiszem a schneider kreuznach gyartja.
Olcsot, noname-t nem erdemes, mert adott esetben annyira lerontja a vegen a kepminoseget, hogy a kepek visszanezese utan egybol a foldhoz akarod vagni.
A milyen markara nem szivesen ajanlnanek konkret gyarto konkret tipusat, nem ismerem a keretet, hogy csak a legfobb indokot emlitsem. Inkabb fusd at ezt a ket cikket (van meg egy csomo teszt) Techradar. Lenstip.
Mint az allvanyoknal itt is igaz,hogy a minoseget meg kell fizetni. SZVSZ megeri egyszer tobbet aldozni egy jora, ha vigyazol ra, sokaig kiszolgaja az embert
Szuromeret: celszeru ugy tervezni a vasarlast, hogy vagy a jelnlegi obiparkod legnagyobb atmerujo obijahoz keresel vagy ha tervezel a jovoben egy adott obit venni, akkor annak az atmerojet is erdemes figyelembe venni.
Nagyobbat step up ringgel barmikor ratekeresz egy kisebb atmeroju uvegre. Ezek tipikusan par €-s tetelek ebayrol
udv
szerk: pontos termekinfo a Praktica szurokhoz
B -
Balinov
titán
Sracok, talalkozott mar valaki VU markaju ND szurokkel (10 stop ND)?
Kollegam szerdan megy NYC-be es felajanlotta, ha kell valami aprosag Adoramabol vagy B&H-bol, akkor tud hozni. Termekinfo itt meg itt
DPR-es forumbejegyzes szerint (igaz, ott square format ND-rol irnak eleg jol teljesit akar egy Lee-hez kepest is
Erdemes megvennI? Ha a Haida MC ND10-es szintjet hozza, nekem az mar boven eleg
-
Balinov
titán
válasz
padi68 #22158 üzenetére
en nem mernek nekiallni otthon. Vidd be gyorbe a szent istvanon a Fias _Parkanyihoz (vagy kerdezd meg telefonon, csinalnak-e)
Nekem ott 2-3 eve gyonyoruen kitisztitottak a D90-et, meg a racsavart 18-105 bajonettjet is megpucoltak a vaz bajonettje mellett..2-3ezret fizettem anno
-
Balinov
titán
válasz
Megane2000 #22095 üzenetére
legegyszerubb talan ugy leirni,hogy xxxD-k a consumer, xxD-k a prosumer, xD-k meg a pro
-
Balinov
titán
nekem is van ilyen, szinten napellenzo nelkul vettem. anno a mft topikban azt ajanlottak,hogy 46mm-es napellenzore keressek ra ebayen vagy hasonlo helyeken. A gyari Sigmat aranyarban merik. Venni viszont meg nem vettem.
szerk: ebay-es gyorskereses. ingyenposta, nem aukcios termekek
-
Balinov
titán
Koszi Studi,
ezt a Joby DSRL+MILC-hez irja, szoval talan nem annyira tulmeretezett.
Neztem amiket linkeltel, de bar jonak tunnek, az en tervezett felhasznalasi teruletemnek nem igazan felel meg. ha eljutok fenykepezni, nem 100%-ban van rajtam farmer,ovvel, hanem pl. melegito/rovidgatya
udv
-
Balinov
titán
Sracok, latott/hasznalt valaki ilyen Joby fele UltraFit Handstrap cucost?
EM5MK1-hez kene, sajna lecsusztam a joarasitott gyari battery griprol, nyakpanttal meg allandoan baszakodok, csomoszor elofodult mar, hogy a jo pillanatot elszalasztottam, mert ki kellett a kepbol huzni a pantot...Jol nez ki, tetszik, hogy stabil a rogzitese, FF/APSC vazhoz is ajanlott, szoval egy kis MFT-t siman elbir szvsz...az nem igazan jo,hogy leveszem a nyakpantot (vagy racsavarom az alkaromra), jo lenne valami extra rogzites.
50$-s RSP-ert nem is gondolkodnek, de amazoniabol huszonegypar €-ert hozza lehet jutni.
Koszi
B
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest