Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rajmi97

csendes tag

Sziasztok!
    Egy tükörreflexessel géppel rendelkezem, de még nem olyan régóta. Alap, 18-140-es obit tapasztalgatom addig is míg kinem tapasztaltam tejesen hogy újakat vehessek. Nagyon szép, és jó képeket lehet ezzel is már csinálni, azonban tapasztaltam egy hasonlóságot a korábbi Bridge gépem és ez között amivel nem nagyon boldogulok, így eltanácstalanodtam.
    Bent, házakban, vagy bármilyen zárt területen (ahol viszonylag kevés a fény) egyszerűen nem sikerűl minőségi képet keszíteni. A helyzet az, hogy mimdenképp kis záridőt használnék hisz hanem folyton bemozdul álvány nélkűl. A rekeszt viszont ennél nagyobbra állítani nem tudom illetve az ISO-t sem szeretném a zaj miatt az egekbe rakni. Ezért sokszor életlen nagyon sötét olykor-olykor zajos képek születnek. Egyszerűen használhatatlanok. Csinálltam azt is, hogy Auto-ban használtam kiváncsisákból, hogy ő maga mégis milyen beállításokkal dolgozna, mert viszonylag jobbacskák lesznek úgy a képek. És megfigyeltem, hogy ő az ISO-t felnyomja maxra, ami miatt viszonylag szebb, világosabbak a képek, viszont nagyon zajos. Probálkoztam “expoziciókompenzáció”-val is amit nem teljesen értek h mit akar tenni, viszont a kép világosságán soha nem változtatott csak a kis csuszkát tolta normál tartományba, de az eredmény mégis mindig alulexponált. Egyszerűen ötletem nincs mit lehetne még tenni. Lehetséges hogy egy nagyobb (1.8 ; 1.4) fényerős obi másképp szuperálna?
    Köszi a választ előre is!

Új hozzászólás Aktív témák