- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Zola007 #28104 üzenetére
Szia!
Tudni kellene pontosan milyen monitorok, mert a kémiai alapú koloriméterek nincsenek felkészítve az újabb LED-es világítástípusok mindegyikére és elhasalnak rajtuk, elviszik a mérést a málnásba.
A Spyderek közül csak az X nem kémiai, az X-rite Colormunki-ból a Display nem az, a Photo és a Design pedig spektrofotométerek, tehát más ligában játszanak.
Az Eizo EX3 gyakorlatilag egy Spyder 5, így biztosan kémiai.
-
*Ropi*
félisten
Szerintem karcsú lesz oda (hacsak nem 20 méter magas a plafon
), mert a 60x30 cm-es fine art albumainknak 7200x3600 (300DPI) a lapfelbontása (jó, azokat közelről nézed, de ezt sem 2 méternél messzebbről)...Le kell vinned a DPI-t 150-re, akkor bebaszcsizva elmegy a látvány.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
mikrofon #27992 üzenetére
Nem csak a vakupapucsnak kell egyeznie, de az általuk használt kommunikációs protokollnak is. A Panasonicoknak ugyanolyan a vakupapucsa mint a legtöbb Canonnak (kivéve az új 4 érintkezőseket, mint az 1500D, 2000D, 3000D, 4000D, stb.), mégse villantja el egyik a másikat teljesértékűen.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27972 üzenetére
Pedig de: világosabb és dinamikusabb.
A monitorod CMD / i1D3-al lett kalibrálva? Az magyarázná a bíborba csúszást.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27911 üzenetére
Ha a vaku a fő fény, mint a Te esetedben (és a modellre mérsz), akkor a környezetnek nem igazán kellene beleszólnia (vagyis több óra alatt már igen, de a vaku által megvilágított területnek nem kellene akkor sem elmásznia). A kínai (E-Bayes, stb.) vakucsövek egy része alapból ipari hulladék (amikor a saját stúdióvakuimba kerestem csövet, akkor néztem utána), de még a vaku elektronikája is okozhatja, ha nem mindig pontosan azonos töltő és kisütő feszültséget ad neki. Ismert jelenség mindkettő a kínai gyártóknál...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27908 üzenetére
Ha egy sorozaton belül is mászkál a WB (főleg fixre állítva), az gyenge vaku(cső).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27905 üzenetére
"Akkor simán lehet, hogy elmegy a WB egy sima szoftbox-al 6000-re?"
Vagy akár melegbe is, ha éppen sárgás az anyaga, mint az a kínai cuccoknál sokszor előferdült már.
"Olcsón milyen WB kártyát ajánlanál?"
Semmilyent, mert az nem WB kártya, hanem egy sima szürke lap: óriási különbség van színtartásban a kettő közt.
Félreértés ne essék: nem sznobságból írom ezeket, hanem tapasztalatból.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27900 üzenetére
A csökkenő fényerő hidegíti a színeket: ezzel nem tudsz mit tenni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27896 üzenetére
Nem értem, miért kell helyette ND szűrő? A softbox rétegeivel csökkented a vaku fényét?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27894 üzenetére
Gyenge minőségű WB kártya, meg a fényformáló is tolja a WB-t...
-
*Ropi*
félisten
válasz
bugizozi #27876 üzenetére
Nem tudom, mekkora a baba, de Sitkei Adri, Szakál Szilvi...Vagy itt van tőlünk az egyik fórumtárs családi sorozata.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27671 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz
vihartigris #27570 üzenetére
Jó, én fényképezőgépekről beszéltem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27506 üzenetére
Vidd el esernyőshöz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
z123456789 #27471 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
Napfényes 16, stb. Amúgy minél több a MP, annál könnyebben rázod be és a reciprokszabály már inkább x2 vagy x3.
-
*Ropi*
félisten
válasz
jaffa 2843 #27315 üzenetére
Vagy 100 LADDA-t.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Lassú Víz #27313 üzenetére
Csak ennek frissíthető a firmware-je, amivel újabb, finomítottabb töltési karakterisztikákat lehet bevinni. Meg úgy összességében is kifinomultabb a töltési folyamata és tud több olyan dolgot, amit a 420 nem. Ha hosszú életű akkukat akarsz, használd ezt (mint írtam, nálam a 10 éves cellák is jól vannak, mert ventilátor hűti). De ez csak a saját tapasztalatom...
-
*Ropi*
félisten
válasz
jaffa 2843 #27309 üzenetére
Voltcraft CM2024: az egyik legjobb. Vagy 20-al olcsóbban van használt CM2020, ami bölcsőnként 1A-el tölt (ennyi az Eneloopok és más 2100-2500 mAh körüli cellák ideális töltőárama). 152 db Eneloopom van, szóval tudom, miről beszélsz (a legidősebbek már 10 éves körül vannak de hibátlanok). .D
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
vihartigris #27232 üzenetére
Tudom, de jobb, ha tisztában van vele mint, ha koppan.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Oposzumtoszó #27228 üzenetére
Az EOS 2000D maga nem ajánlott, ugyanis (idézet a topik összefoglalójából):
"• A Canon EOS 1500D / 2000D / 3000D / 4000D vázaknál újfajta vakuvezérlési protokollt és vakupapucsot vezettek be (hiányzik a középérintkező, tehát csak Canon vakukat - 270EX II, 430 EX III RT és 600EX II RT - vezérel, és azokat sem teljeskörűen)! A kézikönyv (272. oldal) annyit ír, hogy minden EX szériás vaku működni fog (feltételezhetően csak ETTL módban), de korlátozottan. TTL-ben nem fognak elvillanni, MULTI (stroboszkóp) módban pedig csak egyszer. Arra vonatkozólag nincs infó, hogy manuálisan beállítva a teljesítményszintet elsüti-e a vakut, vagy, hogy pl. Ext. A / Ext. M módban működik-e az 580EX II és a 600EX[II]. Újabb "jó" hír, hogy tippre az összes rádiós vakuvezérlés is elfelejthető, amíg a Kínából nem érkezik megoldás valamilyen formában. Max. az infrás marad, vagy a 270 EX, ill. a 600EX II."
-
*Ropi*
félisten
Nem, tankolnod kellene bele, mert kifogyott a benzin.
-
*Ropi*
félisten
válasz
kuruc01 #27205 üzenetére
Azt az LG-t (egyelőre) nem ismerem.
De laptopoknál felesleges 8 Bitnél többet tudó monitort csatlakoztatni, mert annyi a max. amit egy laptop a limitációi miatt ki tud adni magából (korábbi cikkem a témában: "monitor, TV, kijelző" c. bekezdés).
-
*Ropi*
félisten
válasz
kuruc01 #27202 üzenetére
50-60-ért nem kapsz használhatót, 65-70 körül van a AOC Q3279VWFD8. Egyébként trükkös a kalibrálása - eltartott egy ideig kikísérletezni, míg ilyen pontos lett.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Stauffenberg #27117 üzenetére
"De ha arra számítasz, hogy kevesebb a szívás vele, mint a digitálissal, akkor nem akarlak kiábrándítani, de rossz nyomon vagy. Inkább csináld párhuzamosan a kettőt.
"
Szóval az akkor duplaannyi szívás.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27093 üzenetére
Vagy venni kell több vakut és kis teljesítménnyel, tandemben villantgatni őket: így gyorsan is töltenek újra, meg nem is sül meg bennük elektronika.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27084 üzenetére
Van egy tippem: annyiba kerül (vagy többe), mint maga a vaku. Ezért kell olyan vakut venni (pl. Canon 580EX II), ami egy Eneloop szettel elmegy 200 villantást is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27046 üzenetére
csakagodox
-
*Ropi*
félisten
válasz
Wizard77 #26957 üzenetére
Attól függ, milyen forrásból. Olvasnivaló.
-
*Ropi*
félisten
Havi szinten 2-3 esetben keresnek meg, hogy le kellene menteni félig vagy teljesen holt kártyákról az adatokat: a CF korszakban töredéke ilyen történt, csak az SD kártyák térnyerésével kezdett hatványozódni, mert sok boltban csak micro SD-t árulnak mondván, hogy átalakítóval bármiben lehet használni - szerintem csak az használjon átalakítózott microSD kártyát, aki 16 golyóval a tárban szeret orosz rulettezni, ugyanis 8 átvezetése van egy átalakítónak, ami ugye 16 kontakt hibalehetőség. A memóriakártyák nem megbízhatóak, sőt mi több: egyre megbízhatatlanabbak, főleg amióta azok is TLC NAND flash alapon működnek (akárcsak az újabb SSD-k) - a hamisított kártyákról meg aztán főleg ne is beszéljünk...Vannak megbízható kártyák, mint pl. az industrial grade SLC típusok, de ezekből kevés van és azok is aranyáron mennek. Egyértelműen az (is) a redundanciára, tehát valóban professzionális munkára tervezett fényképezőgépek egyik ismertetőjele, hogy 2 memóriakártyát fogadnak, amire párhuzamos tükörmentésben kerülnek a raw fájlok, így ha az egyik kártya megsérül, akkor a másikon még mindig megvan az anyag. Egyébként a CF kártyák 50 tűje sokkal biztonságosabban csatlakozik (főleg, hogy a lényeges pontok többször is ki vannak vezetve), mint a költséghatékonyabb (micro) SD szabvány 8 érintkezési pontja (ami mind egyszeres). Az átalakító meg már írtam, hogy 2x annyi, tehát összesen 16 kontakt hiba lehetőség. Sokan azon a véleményen vannak, hogy "attól még nem lesz jó a kép, ha a felszerelés méregdrága", nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni - van, amiből pedig meg kell: mert amit eleve arra fejlesztenek, azoknál jóval nagyobb az esélye, hogy túlélik a képek a nem várt esést / ázást / hideget / meleget / kártyahibát / stb. is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Stauffenberg #26888 üzenetére
Az úgy túl egyszerű lenne és még működne is - ő a saját monitorját akarta mindenkiéhez -is- beállítani. Szemre.
-
*Ropi*
félisten
Arra is van megoldás: akkor kalibráltatnia kell a monitorját. Ha nincs képben, mutasd meg neki a cikkeimet. Ha nem érti, majd elmagyarázom neki én.
Megtörtént már, hogy bekalibráltam valakinek a monitorját, majd közölte, hogy az neki nem tetszik, ráadásul azok, akiknek fotóz sosem kalibrált kijelzőn nézik a képeit, így ő mindig az ő monitorjukhoz fogja kidolgozni a képeket, hogy ott jól nézzen ki. Ennyiben maradtunk.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Ha a kikapcs-bekapcs (az akkuk kivétele) nem javítja meg, akkor Camera Kft.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #26639 üzenetére
Nem értem a kérdést.
-
*Ropi*
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #26630 üzenetére
Legalább 3 HDD-n, 3 különböző helyen (de ne egy lakáson belül: így védve vannak betörés, tűz-, és víz kár ellen) legyen meg az anyag: 1-2 HDD önmagában nem sokat ér, ezért kell a 3. vésztartaléknak. Ne egyforma modellek legyenek: lehetőleg más gyártók más modelljei, így kiküszöbölhetők a szériahibából adódó adatvesztések. Évente meg kell rajtuk forgatni az adatokat, hogy a mágnesezett réteg ne lustuljon el és ne hagyja el az adatokat. Én a szerverekben WD RED-eket használok.
-
*Ropi*
félisten
válasz
INTELligent #26625 üzenetére
Igen, olyannal működnie kell.
-
-
*Ropi*
félisten
Szerintem kiveséztétek a témát, összefoglalva dolgoztassa ki mindenki a nézési távolság függvényében a képeit: ha több száz méterről nézik (pl. házfal nagyságú óriásplakát) akkor 15-80 DPI, ha pedig közelről nézős, minőségi nyomatot szeretne, akkor 500+ DPI (mi 640 DPI-n laboráltatjuk a 60x30 cm-es, esküvős fine art albumainkat). Ennyi, lehet tovább sétálni - nincs itt semmi néznivaló!
-
*Ropi*
félisten
válasz
csabyka666 #26498 üzenetére
Köszönöm, javítva.
-
*Ropi*
félisten
válasz
csabyka666 #26496 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest