- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ph_5.5 #34525 üzenetére
"akár százan ugranak rá. És 10-20% ingyen..."
Na ez a nagyon durva. Itt kellene valamiféle kamarai érdekképviseletnek működni, és kiszűrni a dömpingáron vagy ingyen dolgozókat.
"Bp-n él sok éve ezzel foglalkozó barátom 15 éve forintálisan 5x- 10x több pénzt kapott egy fotóért mint most."
Egy finnországi fotós videóját láttam fél éve, egy éve talán, ő azt mondta, hogy a filmes korszakban sokkal jobban lehetett keresni a fotózással, és nemcsak azért, mert kevesebben űzték, hanem látható és felfogható volt az ügyfélnek az anyagköltség és a belefektetett idő is.
-
Fotós munkadíjakhoz egy érdekesség amit tegnap láttam YouTube-on. Egy angol tárgy-reklámfotós beszélt az üzleti részéről a dolognak. Elmondása szerint 10.000 font munkadíjat kér egy napos fotózásért plusz költségek (tehát ez csak munkadíj), pl asszisztens(ek), utazás, étkezés, ez még ahogy fejben számoltam helyzetfüggő de + 4-6000 font.
Elmondása szerint évi szinten 20 ilyen egész napos munkája van egy évben (feltételezem az egész napos fotózás után illetve előtte vannak kiegészítő tevékenységek), így ahogy számolt, durván 200.000 font munkadíjat számláz egy évben.
Ez 90 millió Ft / év, ez még akkor is jónak tűnik azért ha bruttó, és biztosan vannak olyan költségek amiket nem tud külön kiszámlázni, de a költségek nagy részét az elmondása szerint külön számlázza.Se most se a jövőben nem foglalkozok hivatásszerűen fotózással, így csak tippelem a hazai jövedelmeket, de gondolom ez itthon elérhetetlen a fenti paraméterekkel.
szerk.: utólag megtaláltam az egyik videót amiben erről beszél: [link]
Ebben arról van szó hogy 10.000 két fotó felhasználási díja, másik videóban meg arról van szó hogy ennyi a napi fotózás munkadíja ha jól emlékszem. Akárhogy is, más dimenzióban mozognak az árak úgy látom. -
Biztos a régi AF vázak között is van különbség, nekem Nikon F65-öm volt és F90x-em, nem éreztem kicsinek a keresőjüket. Az utóbbi még mindig megvan, szerintem állja a próbát mai gépekkel a keresője.
Van egy manuális Nikon vázam is, annak a keresője nagyon jó, még inkább ugye a manuális fókuszt tartották szem előtt a használhatóságnál.Aztán ahogy ezt így leírtam, az jutott eszembe, hogy te valószínű a digitális tükörreflexesekről beszélsz, azoknak valóban volt kis keresője.
-
válasz
csacsi77 #34334 üzenetére
"Azóta sem használtam manuál fókuszt, az más kérdés, hogy a szemem miatt már nem is tudnék."
Akkor kb. egy cipőben járunk.
Én amikor a manuál fókuszt kezdtem, akkor valamilyen olyan gépünk volt (családi gép, én csak elkaptam néha), amin volt ugyan kézi élességállítás, de a keresőben nem lehetett ellenőrzni a fókuszt. Az csak egy átnézeti kereső volt. Bár már ez is egy előrelépés volt ahhoz képest a fixfókuszos boxgéphez képest, amit előtte használtam.
Én utána Zenitre váltottam (a Praktica drágább volt), és nagyon elvoltam vele, de az AF és a TTL fénymérés egy nagy upgrade volt nekem mikor Nikonra váltottam (filmen még). -
-
válasz
csacsi77 #34330 üzenetére
Manuális obi témához én is hozzászólnék, csak mint plusz egy vélemény. Amikor fotózni kezdtem, akkor még nem is hallottam AF obiról (voltak persze, csak az én látószögemben nem), de szerintem szazbolha szintén régen kezdte (heló amúgy, te nem az indexes szazbolha vagy?), aztán amikor váltottam Zenitről Nikonra, akkor nekem egy hatalmas nagy dolog volt az AF, teljesen oda voltam érte.
Eltelt pár évtized és az az alatt kijött AF obiknál csak egy utángondolás, egy muszáj-feature volt az, hogy van manuálfókusz is, ezért szerintem alkalmatlanok is voltak kézi fókuszra, nem is használtam őket. Egészen a közelmúltig, amikor is lett pár olyan AF obim, ahol egészen használhatóra megcsinálták (pl a hátrahúzható gyűrűs obik, Olympuson is van ilyen, nekem a Fujinon 23/1.4-em ilyen, az első verzió). Így mivel egészen használható a MF, néha használom, és nosztalgiával gondolok vissza azokra az időkre, amikor csak az volt. De az arcfókusz és szemfókusz korszakában nem igazán erőltetem, és egy kezdő esetében nem tudom, hogy mennyire lenne jó. (Értem ez alatt, hogy tényleg nem tudom, bármit el tudok képzelni, a teljesen elrettenti a fotózástól az egyik vége, a másik vége meg a játék- és retrofaktor miatti megszeretés.) Per pillanat azon vagyok, hogy van pár olyan obim, amiknek az érzelmi értéke miatt venni szeretnék egy M42 - X mount és egy Nikon F - X mount átalakítót.
-
-
"Amúgy van szamlazz.hu-fiók, amihez neki is hozzáférése van, ezt már a regisztrációkor kérte/mondta, hogy csináljuk meg."
Ez tök jó, így viszont a számlatömb nem szükséges, legfeljebb ha nyugta, vagy bevételi pénztárbizonylat kell. Inkább a szamlazz.hu felületen állítsd ki a számláidat (akár papír alapú, akár e-számla), gyakorlati oldalról mondom, hogy sokkal kevesebb idő, és sokkal kevesebb rontott számla elírás miatt.
"Ugyanúgy persze az ügyfélkapuhoz is"
Ezt soha, semmilyen körülmények között NE! Leírhatnám miért ne könyvelési oldalról (nem a saját neve alatt, meghatalmazottként fognak bemenni a bevallásaid, hanem a te adataiddal belépve - ez nem kell, hogy így legyen, bejelentitek őt meghatalmazottként és onnantól az ő neve alatt a saját belépési adataival mennek be a dolgaid), meg általános oldalról is (ha megvan az ügyfélkapus bejelentkezésed neki, akkor onnantól majdnem mindent megtehet a nevedben (kvázi odaadod bianco üres papírokon az aláírásodat, példa kedvéért a jövő évtől elektronikus úton zajlik majd az ingatlan-adásvétel is, elektronikus aláírással - AVDH - szerződést írhat alá a nevedben). Ezt a leghatározottabban ajánlom neked, hogy szüntesd meg, és változtasd meg az ügyfélkapus jelszavad (könyvelőirodákban gyakorlat, hogy az ügyfélkapus azonosítókat és a hozzá tartozó jelszavakat egy excel táblázatban vezetik, az iroda minden alkalmazottja hozzáfér, ha véletlen valaki elmegy, egy pendrive-val elviszi, sose derül ki hogy ki mókolt a nevedben), és válts át Ügyfélkapu+-ra. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ezt mennyire nagyon ajánlom.
-
válasz
ph_5.5 #34267 üzenetére
"A könyvelőnek jogosultságot adsz a számlázó fiókban, nem kell küldeni külön a számlákat."
Ezt már nem is akartam mondani, ez külön egy nagyon jó megoldás, és beállítható, hogy mi legyen a jogosultsága.
"De... a könyvelés nem csak abból áll hogy megjelenik nála a 300db számla és semmi dolga nincs vele, így a közöttünk lévő szerződés alapján X db számla kiadás és feldolgozás fér bele az irodájuk melójába. Amikor túlléptem (évi 130-150 számlát állítok ki kb) a havi Y db-os megállapodást, akkor 1-2 ezressel többet fizetek. Mert tényleg több a melójuk ilyenkor."Hát, akkor a te könyvelőd ügyesen adta el magát.
-
“A könyvelő díjában igazad lehet, nyilván neki is rengeteg plusz munka lenne/lesz 300 db számla.”
Dehogy is. Nehogy kézzel kezdjél már számlázni ha arra kerül majd a sor hogy számlát állítasz ki. Van a billingo, a szamlazz.hu és hasonlók (utóbbi pl ingyenesben is tud számlát kiállítani, de az éves 12-15e Ft-os előfizetés se megfizethetetlen), onnan minden hónapban lehet exportálni a kimenő számlákat mind Excel, mind olyan formátumban, amit a könyvelőprogram közvetlenül importál, és kb ennyi a 300 db számla “lekönyvelése”. Szóval ezzel a módszerrel egy export nálad és egy import a könyvelőnél.
-
válasz
Kis Tigris #34097 üzenetére
"Az A6000 még mindig kiemelkedően jó gép, a kitobija meg mintha nem is kitobi lenne
"
Félek, hogy ezt valamilyen pozitív tartalommal értetted a 16-50-re, mert legjobb tudomásom szerint általánosan elfogadott nézet szerint talán a leggyengébb kitobi a kb 10-15 éves távlatban kiadott kitobik között.
-
-
válasz
lugosi #34067 üzenetére
Félre ne értsetek nem ellendrukkere vagyok a megoldásnak, mert az iPhone topikban évekre visszamenőleg állandó probléma a fileküldés hiánya a két platform között, jó lenne ha találnánk létező megoldást.
Egyébként android téren nagyon járatlan vagyok, de mintha rémlene egy olyan, hogy a Huawei-t levágták a Google play store-ról, tehát oda a play store-ból nem lehet telepíteni? Rég volt, és csak rémlik valami. -
válasz
lugosi #34066 üzenetére
Na, ennek a másodiknak érdemes utánaolvasni. Van róla több review, mindegyiknek gyanúsan hasonló a felépítése, szóhasználata, mintha több helyre elküldött támogatott tartalom lenne, és olyanokat maszatolnak a szövegekben, hogy azt mondom, ez így szép munka, simán rá lehet mondani később ha reklamál az user, hogy hát félreértette hogy mit tud az app. Azt mondanám hogy a közvetlen képküldés nem meggyőző ez alapján, de lehetnek csodák.
-
válasz
ph_5.5 #34064 üzenetére
Az első 10 éve nem működik, a másodiknál olyan 7 éve látok olyan hozzászólást az app store-ban, amiben panaszkodnak rá hogy baj van a működésével. Google dobta ki ezeket, vagy használtad őket?
A másodikat megnéztem mert még jelenleg is letölthető app, olyanokat ígér amik ioson nem lehetségesek, például appok megosztását. Egyébként mind az app leírása, mind a weblapjuk iszonyat módon mismásol arra nézve, hogy mit tud az app, az ios verzió inkább tűnik nekem valamiféle scam-nek mint olyan appnak ami azt tudná, amiről beszélünk (“rendszertisztító” meg videoletöltő funkciók, a képernyőfotókon pedig az van, hogy iPhone-ok között oszt meg dolgokat ami ugye az AirDrop). Éves előfizetési díja van, mondjuk azt hogy továbbra is nagyon valószínűtlennek tartom a dolgot. -
"Feltolja icloudba, onnan meg a telefon már JPGként szedi le, ésvagy ezek mindenféle kombinációi."
1. ez nem telefonról-telefonra 2. ilyenkor nem változik az exif.
"De akad két telefon közti varázslat is, ott csoda szotver a normál JPGre is megkérdezi, hogy eredeti méretet vigye-e vagy okosban. Aztán egyből konvertál, meg tömörít."
Ez érdekelne, hogy hogyan lehet iphone-ról androidos telefonra közvetlenül másolni.
-
-
Mert te ráérsz szüttyögni (már elnézést a kifejezésért), de akinek ez nem játék hanem üzem, az erre nem ér rá. Gondolok itt arra, hogy valamiért elkér 300e Ft-ot, ha abban benne van 30 órája akkor megéri, ha 300 óra akkor inkább elmegy biztonsági őrnek mert azzal jobban keres. Ugyanis az az idő amit ezzel eltölt az mástól veszi el a rendelkezésre álló idejét, annyival kevesebbet tud dolgozni, annyival keveset felkérést tud elvállalni.
-
válasz
Stauffenberg #33975 üzenetére
"és legenerálta olyanra"
Hát ez nem túl biztató sok foglalkozás szempontjából. Eljutunk majd oda, hogy filmet se kell forgatni, meg kell beszélni reggel az AI-val, hogy milyen filmet akarunk nézni este, és estére legenerálja. Én szöveges sztorival kipróbáltam, megadtam neki, hogy csináljon egy olyan történetet, amit 12 évesnél fiatalabb gyerekek is olvashatnak, legyen benne kutya, meg leírtam hogy milyen fajta kalandok, és csinált egy tök megható sztorit, ami ugyanakkor vicces is volt. El kell gondolkozni ezen, de csak tötyögést látok AI témában, az "ez vagy valami, vagy megy valahova" hozzáállást.
-
válasz
freelanced #33894 üzenetére
A Postával nekem az elmúlt években nagyon pozitív tapasztalataim vannak.
-
Ezek nagyon geek fotóstáskák. Én ezektől már igyekszem távol tartani magam, nem baj ha van egy kis megjelenése is, vagy legalább nem az a tizenkettő egy tucat valami.
Nekem van egy Thinktank Retrospective, ami bevált (csak egy baja van, hogy kicsit nehéz), meg van még egy valamilyen kínai szövet fotóstáskám kivehető belső rekeszekkel, az egy olcsó tétel volt, cwatcun vagy mi a "márkája", meglepően jó minőség amúgy. -
válasz
Stauffenberg #33828 üzenetére
Meg hát attól is függ mit fotózik az ember. Én nem is emlékszem mikor vittem magammal utoljára állványt.
-
Tényleg, még épületfotózásnál maradva, ha valaki úgy mint én, szereti a vonatokat, a vasutat, akkor vasútállomások fényképezése engedélyköteles-e? Illetve a vonatoké az állomáson? Csináltam már ilyet, meg szeretnék ezután is, de ha engedély kell hozzá, akkor hol lehet beszerezni, van-e ezzel tapasztalat?
-
válasz
ph_5.5 #33763 üzenetére
Köszi, ez így tök logikusan is hangzik, és abból a szempontól is jó, hogy egy értékelhető konkrétum. Így sokkal világosabb.
Egyébként az jutott most eszembe az egész beszélgetésről, hogy már jó régen, évekkel ezelőtt mondta egy nagyon híres fotós a városunkban, hogy a városi nagyszínház előtt tilos esküvői képeket készíteni (mondjuk nagyon szép épület). Ezt akkor egy kicsit furcsálltam, de a leírtak fényében egy kicsit képbe tudom magam helyezni (arra az esküvői képre gondoltak így valószínűleg, amit a profi fotós készít, mert olyan helyen van, hogy oda pl a násznép véletlenül nem téved el a házasulandókkal együtt). Tehát jövedelemszerzés céljából ne használja fel az épület műalkotás jellegét, ezt a leírtak fényében nem tudom, hogy akkor jól látom-e.
Viszont magánszemélyként egy városnéző túrán, "jé de szép épület", ezt lefotózhatom akkor ezek szerint.
[Szerintem ezek tök hasznos infók, amik ennek nyomán megjelennek itt a fórumban, még egy hasonló gondolatmenet jó lenne személyekkel kapcsolatban is.]
-
válasz
ph_5.5 #33757 üzenetére
Tegyük fel, hogy az eddigieket értem (nem biztos).
Első esetkör ami felmerül bennem. Tehát, ha befizetek egy egynapos társasútra, és elmegyek, mit tudom én, Sopronba egy egynapos városnézésre, akkor ott nem készíthetek fotókat a városról, mert az épületek szerzői jogi védelem alatt állnak, illetve a tulajdonosok joga eldönteni a hasznosítást? Nem feltétlenül ikonikos építészeti remekművekre gondolok, hanem séta egy árnyas utcában, az ott lévő társasházak, vagy a város központjában, nevezetességek. Ezek tehát tilosak, és/vagy engedélyhez kötöttek?
Második esetkör, felülök a buszra, elmegyek egy egynapos kirándulásra Gyulára, megnézem az Almásy-kastélyt, és bent akarok fényképeket készíteni, akkor az tilos, és/vagy engedélyhez kötött? (Pont voltam, csak azért kérdezem, tök jó, nézzétek meg ha arra jártok.)
Azért kérdezek vissza, hogy jól értem-e, és nem azért, hogy kötözködjek.
-
Köszi. Nekem az egész kérdés újdonság volt, hogy épületek nem fotózhatók szabadon mert szerzői jogvédelem alatt állnak, bár ezt még mindig egy kicsit kétkedéssel fogadom, gondolom ez is csak bizonyos épületekre vonatkozik és csak bizonyos esetekben, mert azt valahogy nem hiszem el, hogy ha eljön egy turista Magyarországra akkor csak olyan fotót készíthet a nyaraláskor amin nincs épület.
-
válasz
Stauffenberg #33601 üzenetére
Érdekes ez amit irtok az oldaltáskákkal kapcsolatban, nekem van egy “kimenős” oldaltáskám (nem fotós, hanem mindennapos, azzal járok minden nap - ez az év 350 napját jelenti kb - ha kutyát sétáltatok, ez napi olyan 1-2 óra), és ez egy olyan 2-3 kilós csomag kb, azt mondjátok érdemes lenne átállni hátizsákra? Nem lenne jó egy gerincferdülés, de szinte állandóan kell valami motyó a táskából a fenevadnak, kakis zacskó, jutifalat, víz, esetleg labda, macera lenne egy hátizsákot le- és felvenni.
-
Szerintem ez ott csúszott félre, mikor bejöttek a digitális gépek tömegesen, és onnantól mindenki azt gondolta, hogy ha a szomszéd gyereke is fényképez, akkor már ő is fotós. És akkor csak nyomni kell a gombot. Addig nem jutottak el fejben, hogy ecsetet is vehet bárki, mégse lesz mindenki festő, számítógépe is rengeteg embernek van, mégis milyen jól tudnak keresni a programozók és mégse mindenki az, ahogy egy kombinált fogótól se lesz mindenki villanyszerelő. Végülis a programozás is csak “gombnyomogatás”, csak az a nem mindegy hogy milyen sorrendben
-
Volt pár hete a topikban téma az esküvőkön való (baráti alapon?) fotózás. A közelmúltban voltam egy esküvőn, direkt figyeltem a fotósokat-videósokat, hogy mit csinálnak, ez alapján írom a véleményem (egyébként évek óta nem voltam esküvőn, lakodalomban).
3 fő volt, egy végig videózott, egy távolról fotózott telével, egy közelről valami normál obival. A végeredményt nem láttam, úgy látszott egyébként hogy tudják mit csinálnak. Őszintén szólva nekem vendégként fárasztó volt az a bő 12 óra amit ott voltam (feltételezem ők korábban kezdtek, és valószínű később is végeztek, mert még ott voltak mikor eljöttem), de számoljunk 12 órával, 3 fővel, 3 helyszínen. Csak talpon lenni ennyi időt, követni az eseményeket, figyelni fárasztó lehetett de nagyon, nem hogy még dolgozni, odafigyelést és precizitást tanúsítani. Nem tudom mennyit kértek érte így hárman, de nem sajnálom tőlük amit megkerestek, hogy ezt a nyári kánikulában így végigcsinálták. Azt hiszem ilyesmit csak az vállal be ingyen, aki nem tudja, hogy mit vállal. -
válasz
gjoco1 #33566 üzenetére
Szia! Van egy pont ugyanilyenem. Nem egy mai obi, lassú az autofókusz, de szerintem egész korrekt. Jó a rajza (árkategóriájában). Az általad írt számok a fényerőt jelentik, nem jó, de nem a legrosszabb. Az obin van egy fém pöcök, amit benyomva a tubus elforgatható (mert amúgy ez egy tolózoom, ezt sokan nem szeretik, megvannak a hátrányai), és ilyenkor egész vállalható makró lesz, de csak manual fókusszal (én ettől használhatónak találtam).
Ha nagyon olcsón adják akkor talán megvehető, de eladni nem hiszem hogy fogod tudni.
Arra számíts, hogy ha nem full frame vázon van akkor nem lesz nagylátószöged. Illetve, ha nem “AF kuplungos” a vázad, akkor nem kész autofókuszod sem (neked van D3200? Azzal nem lesz.). Fénymérés lesz a 3200-on is.
Ha megírod mennyiért adják, könnyebben eldönthető. -
válasz
gjoco1 #33545 üzenetére
Ez egy régi AI-S manuális obi.
Hátránya, hogy:
- tolózoom
- gyenge a fényereje
- manuális
- nem lesz vele fénymérésed.
Akkoriban az emlékeim szerint se a tamron, se más 3rd party gyártók nem voltak jók zoomokban.
Anélkül, hogy személyes tapasztalatom lenne ezzel az obival, azt mondanám, hogy ezt az obit nem érdemes megvenni. -
válasz
Plazmacucci #33539 üzenetére
Hát ezt én nem bántanám.
-
válasz
Plazmacucci #33536 üzenetére
Mondjuk ehhez plusz infó jól jönne, pl mennyibe kerül és milyen minőségben szkennel.
-
-
válasz
ph_5.5 #33445 üzenetére
“Elcseszett wb mellett. Kínában előre köszönnek neki mert azt hiszik odavalósi.”
Kíváncsi vagyok mikor kopik ki a köztudatból ez a “minden kép legyen sárgás” trend. Mikor esik le hogy ez egy totál természetellenes dolog, és majd 20 év múlva ha mutogatják a képeket akkor majd magyarázkodni kell hogy kisfiam akkoriban ez volt a menő. -
Én csak erre a részére reagálok, mert az esküvős részéhez nem értek. Olyan unalmas trendek vannak. Elkezd pár influenszer feltenni olyan képeket, ami mindegyik olyan, mintha le lenne öntve sárgaborsó-főzelékkel, és mert x influánszié ezt csinálja, ezt majmolja mindenki, és egy idő már azt hiszed, hogy baj van a látásoddal, mert minden kép ami szembejön az sárga.
(Van a FujiXWeekly weblap és van egy tök jó app hozzá ahol nagyon jó jpg receptek vannak, most már ott is nagy százalékban olyanok jönnek fel, ahol úgy van finomhangolva a wb, hogy minden ilyen epebeteg színű.)
Hogy lehetnek ennyire divatmajmok az emberek? Az meg már egy másik sztori, hogy azért állt le a gyártása pl egy fényképezőgépnek, mert az influenszerek úgy felhajtották iránta a keresletet, hogy nem tudtak eleget gyártani. Közben nem azért kellett mindenkinek mert jó gép, praktikus, hanem mert jól néz ki, és a youtuberek azzal pózoltak. Arcpálma világot élünk komolyan mondom. -
válasz
#04331520 #33353 üzenetére
Szerintem (és lehet hogy tévedek, én is csak egy amatőr vagyok)
- 1.2 erre teljesen felesleges, hacsak nem kell kifejezetten az, amit az 1.2 tud, de a teljes arc élességéhez felesleges
- 1.4 erre szintén
- 1.8 teljesen jó erre, de pl olyan rendszeren, ahol van olcsó f:2 sorozat, oda az is tökéletes. -
válasz
szilibácsi #33289 üzenetére
“mert ez valójában működés”
El kell dönteni hogy ki számít működésnek a fényképezőgépnél, a fényképezés vagy a hibaüzenet kiírása.
Leírtam, hogy mit értek működés alatt, fényképet készíteni láttad? Nem képen, neten, videót róla, hanem magát a gépet te magad?
Úgy látom, hogy nem. Erre van egy teszt: “mi a legvalószínűbb?”, eleve hibás volt a gép vagy az elem miatt azóta nem működik. Döntsd el magad.“Aztán tettem bele vadiúj Nikkel elemet , (utána olvastam el a használati utasítást )”
Eddig lítiumosat írtál.Félre ne értsd, nem veszekedni akarunk veled meg nem bántani akarunk, de ahogy elnézem kb mindenkinek gyanús a dolog, és tartunk tőle, hogy nem te rontottad el a gépet, hanem eleve hibás volt, te pedig keresed a megoldást az elemek körül, de nem lesz meg. Ahogy más is írta, az elemek érintkezőit esetleg érdemes lehet megtisztítani, de mindenesetre gyanús, hogy magát a gépet működőképes állapotban nem láttad csak képen (a “valójában működik” és a “működik” között különbség van).
-
válasz
szilibácsi #33286 üzenetére
"Láttam a működő állapotban felvételeket róla a Jófogáson..."
De te láttad ezt a gépet valaha működni? Nem egy fotót róla a Jófogáson, amin a képen működött?
Tehát nem imitt-amott produkálni valamit, hanem úgy, hogy bekapcsol, képet készít, tehát mint fényképezőgép, lényegében működik? -
válasz
szilibácsi #33283 üzenetére
Egyáltalán láttad ezt a gépet valóban működni?
-
Nem ismertem az illetőt, rákerestem a yt-on. Egy videót néztem meg nagyjából, az első 5-6 perc a panasonicról és a gépről szólt, utána volt pár perc ami magáról a témáról szólt (ja, valami workshop), majd utána visszatértünk az adott váz tulajdonságaihoz és előnyeihez. Beletekertem, volt pár jó tanács, majd újra az adott váz előnyei, itt feladtam. Gondolom, ez nem fizetős workshop volt, bár ez nem derült ki a videóból.
-
Oké, hát ez nem volt meggyőző. Szerintem meccsenként 12.5 órát (minimum) képet nézegetni, mondjuk úgy, hogy számomra nem hihető, irreális. És akkor hangsúlyozom, hogy minimumszámokkal számoltam. Ha - ahogy írod - többször megnézik, akkor mi jön ki? Meccsenként 25-38 óra képnézegetés? Ezeknek az embereknek nincs élete? Kizártnak tartom, egy meccs idejének a többszörösét eltöltsék a róla készült képek nézegetésével, mert akkor kb. nincs másra idő az életben. Szerintem azért kimondhatjuk, hogy a meccsenkénti 15.000 kép többszöri megnézegetése erős túlzás volt.
-
“És 15ezer leadott képet a versenyzők végig fognak nézni. Egyesével. Többször is.”
Tuti? Nem kemény ez egy kicsit? Csak azért mert egy gyors számolással ha minden képre átlag 3 másodpercet számolok akkor az 12 és fél óra. Azért ezt többször, meccsenként, nem tudom. Ennyi ideje lenne ezeknek az embereknek? -
Már a D70-ben is volt olyan funkció hogy custom tone curve, én sokat használtam. Csodálkoztam annak idején hogy a Nikon nem promótálta jobban a funkciót, szerintem szuper volt. Fujin ehhez képest a jpg finomhangolása szerintem egészen fantasztikus, én nagyon szeretem, sikerült úgy belőni az egyéni beállításokat hogy mindenre amit csinálok a géppel van jó beállítás, simán használható a jpg, így elkerülhetem a rawokat. Igaz ez nálam választási szempont is volt. Egyszer szerintem érdemes lenne használnod egy kicsit, akkor értenéd szerintem miért vannak érte úgy oda.
-
Én 600 Ft/db-ot látok nem 6 ezret.
A 250e videó megvágásával, videózással, fotózással együtt nem feltétlenül irreális. Sokmindentől függ, hogy ez hány ember hány órai munkája, milyen eszközigénnyel stb.
Meg azt ne felejtsétek el ilyenkor, hogy ez az összeg nem zsebpénz, bér hanem egy vállalkozás bevétele ennek minden következményével együtt. -
Segítsetek a Lightroom előfizetésekkel kapcsolatban. Nézegetem az Adobe weblapján és ott egy 12 eurós csomagot hoz ki, az ipad-en pedig egy 799 Ft-osat, mint Lightroom premium. Miben különbözik a kettő? A sima premiummal lehet raw-ból jpg-t exportálni?
-
válasz
Laslow #32920 üzenetére
Szia, valószínű vannak bizonyos eltérések a helyek között odafigyelést és egyebeket tekintve. Én utoljára náluk [link] rendeltem meg nagyobb mennyiséget, szegedi cég, nagyon meg voltam elégedve velük, legközelebb is oda vinném a nagyobb mennyiséget (a kisebbet itthon nyomtatom inkább). Amivel még személy szerint elégedett voltam az a media markt, de ott jó régen hívattam már elő.
-
válasz
racskobalazs #32869 üzenetére
Ez is egy nagyon jó ötlet.
-
-
válasz
racskobalazs #32857 üzenetére
Szerintem inkább akkor kérj kölcsön egy obit erre az alkalomra, mint hogy vegyél valamit amit utána többet nem használsz. Vagy akár bérelni is lehet.
-
válasz
Beldar #32827 üzenetére
Elsősorban a vázra reagáltam, a kitobi csak a ráadás. Nekem van vázam ibissel és anélkül is, szinte csak fotózok, a videó nagyon ritka. Én úgy érzem, hogy egy állati jó és hasznos funkció. Egyébként a nem reprezentatív tapasztalatom szerint az ibis általában azok szerint felesleges, akiknek olyan gépe van, amiben nincs. (Bár tudom, hogy azonnal lesz 5 ember akinek van a gépében és szerintük is felesleges, mert utálnak és jólesik nekik majd beírni
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest