Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Darko_addict #6971 üzenetére
A 96gt-t látták előtte működőképesen ?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz vazee00 #6707 üzenetére
Lehetséges, hogy vinné, én biztosan csak olyat vennék hozzá, amely szerepel a listán.
Vagy megvenném az alaplapot, aztán megbeszélném a cpu eladójával, hogy kipróbálhasd, aztán ha működik, akkor megveszed. Ha már megvan a cpu, akkor érdemes hozzá olyan alaplapot nézni amelyik biztosan támogatja, vagy cserélni a processzort.NewmanHD: ahogy néztem, érdemi semmi, mind a kettő 10/100-as sebességre képes.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Littledrake #6678 üzenetére
Nézd meg, hogy nem e került bármi nem oda illő anyag a slot-okba, de leginkább az alaplap és a ház hátlapi lemeze közzé.
Cmos reset, majd bekapcsolás.szerk.: Így legalább nyugodt az ember.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz enginev3.0 #6493 üzenetére
Anyumék gépével volt ilyen hibám.
2 hét alatt derült ki, hogy a vga bármelyik drivere (ati radeon 3850 azt hiszem) akad az alaplap (asus p5b)chipset driverével.
Aztán próba geforce vga-val és rögtön jó lett, azóta is működik az nvidiával.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
-
DJ WOKKY
addikt
válasz kameleon80 #5584 üzenetére
"Ha a hiba a rendszer csökkentett módban való indításakor nem jelentkezik újra, akkor biztosan nem az alapértelmezett beállítások vagy az alapvető eszközillesztők okozták. Ha nem telepített mostanában új programot vagy hardvert, kizárásos alapon találhatja meg a probléma okát. Próbálja meg egyenként elindítani a gyakran használt programokat, beleértve az Indítópult mappában találhatókat is, hogy megtalálja, melyik lehet a probléma okozója."
forrás: [link]
Szerintem valami programmal, driverrel lesz a hiba nálad. Amint írtad a böngésző, vagy a wmp (ha erre jól emlékszem) működése közben jelentkezett.
Ha hardveres lenne a hiba, akkor szerintem itt (csökkentett módban) is előjönne a hiba.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz waithEard #5580 üzenetére
Én inkább gyanakodom az alaplap hibára. Ez valami gyári hiba lehet, ha megint előjött és nem a procihoz fűződő hiba.
De ezt csak én gondolom így.
Konkrétan sajnos nem tudom, hogy mennyire kapcsolódhat ez a jelenség a processzorodhoz. Esetleg meg kéne nézned másik procival és úgy beletenni azon memória foglalatokba, amelyek eddig nem működtek. Így ki tudnád szűrni, ha még is cpu hiba miatt lenne ez. -
DJ WOKKY
addikt
-
DJ WOKKY
addikt
válasz waithEard #5573 üzenetére
a másik két foglalatban megy minden ram ?
rob83: a lényeg, hogy már nincs ott, mint nem telepített eszköz. Az lehet amit daa-raa is mondott, igencsak a chipset, vagy egyéb alaplapi eszköz része, csak a win7 így külön eszköznek ismerte fel, ezért kellett külön telepíteni is.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz kameleon80 #5556 üzenetére
a rendszert csökkentett módban használtad már ? Ha hamar előjön a hiba, akkor próbáld meg. Ha így is csinálja, akkor valóban alaplap hibára gyanakszom én is. Kérdés, hogy javítható-e és megéri-e?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz bbence27 #5474 üzenetére
Így már más a helyzet. Ezt nem olvastam, ha írtad is valahol.
Ha több hely kell, és ki is használod a többletfunkciókat a másik alaplapban, akkor természetesen azt vedd.
Nem lesz azzal sem baj, ha mégis ott a garancia. De nem lesz.
Ezt te tudod miket raksz még az alaplapba, és hogy férsz el. Én magáról a két gyártóról nyilatkoztam csak szimplán a tapasztalataim szerint. -
DJ WOKKY
addikt
válasz bbence27 #5472 üzenetére
Mérlegelj, hogy megéri-e neked az a plusz egy év garancia 3-4k Ft-ot.
Bár nekem már maga az asus lap megérne ennyi pluszt, nem hogy plusz egy év garanciát is kapok még hozzá.
Egyéni véleményem, hogy kiforrottabb az asus, mint gyártó. (ez csak az eddigi személyes tapasztalataim diktálják: saját hardvereim felől) -
DJ WOKKY
addikt
válasz Sixty21 #4573 üzenetére
nem lap függő.
win7 telepítése pendrive-ról
win7 telepítése pendrive-ról (2)mellesleg POST-nál nyomj F11-et és akkor is bootolhatsz usb-ről.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz FanTomasz21 #4275 üzenetére
Nem ártasz vele. De ne áztasd el. Viszont ha csak poros, koszos, akkor a sűrített levegővel jobban jársz, mert porral keveredve a kontakt ragacsos nyálkát képez.
-
-
DJ WOKKY
addikt
válasz old-dog #3905 üzenetére
nem tudok ilyenről.
Sajnos ez a táp bemeneti készenléti 5V-os áramköre, amiről üzemel az egered, bill.-ed. Vagy lekapcsolod a lekapcsológombot amennyiben van, vagy a tápkábelt kihúzod, esetleg elosztó lekapcsolása segít ebben az esetben.
Egyébként a készenléti 5V 1-3W-ot fogyaszt.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz spista222 #3361 üzenetére
Én értem mit mondasz. Viszont akkor sem egyértelműen vga hibára vall nekem.
Majd most ha kiveszi, akkor elválik mit csipog neki, mert akkor már egyértelműen a vga hibát kell, hogy előre vegye a bios a hibajelzések között.
Ha ugyan az a jelzés, akkor igazad lett, de én még nem találkoztam olyan alaplappal, ami vagy speaker, vagy a code display-en keresztül rossz hibát adott volna.#3361:
(#3360) DJ WOKKY : A nagy csipogás hevében még egyet csipog
Na ezen azért meglepődnék Nemsoká elválik, gondolom már nézi vga nélkül.(#3363) spista222: ezzel egyet értek, akkor én is alaplap hibára gyanakszom, viszont ezt az elején nem akartam írni, mert nem szeretem, ha rögtön hibásnak nyilvánítok egy ilyen fő alkatrészt, a mellett lehet több más hibalehetőség is. Ebben legalább egyetértünk.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz fonseca #3359 üzenetére
vedd ki a vga-t és nézd meg akkor mit csipog, ha ugyan ezt amit eddig, akkor lehet vga hiba is, ha nem, akkor azt kizárhatjuk szerintem.
Ezzel nem azt mondom, hogy spista222 butaságot mondd, csak szerintem ez a hibaüzenet egyértelmű.spista222: Igazad van. A bill. hiányában is el kell indulnia. Viszont akkor felmerül bennem az a kérdés, hogy miért ezt a hibakódot csipogja?
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz spista222 #3350 üzenetére
1 hosszú 2 rövid a vga hiba az AWARD bios jelzéseknél.
Én úgy szoktam kimérni, hogy van néhány kábelem, ami Y elosztóként szolgált, viszont az egyik ágát megblankoltam, így tudok mérni terhelés alatti értékeket is.
Az AWARD BIOS jelzései:
* Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
* Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
* 1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
* 2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
* 3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
* 1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
* 1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
* 1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
* 1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
* Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
* Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.Az AMI BIOS jelzései:
* Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
* 1 rövid. Minden rendben.
* 2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
* 3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
* 4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
* 5 rövid. Hiba a központi processzorban.
* 6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
* 7 rövid. Hiba az alaplapban.
* 8 rövid. Hiba a videomemóriában.
* 9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
* 10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
* 11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
* 1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
* 1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
* 1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.A Phoenix BIOS jelzései:
* 1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
* 1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
* 1-2-1. Rossz az alaplap.
* 1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
* 1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
* 1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
* 1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
* 1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
* 1-4-1. Rossz az alaplap.
* 1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
* 1-4-3. A rendszer-timer hibája.
* 1-4-4. Hiba az I/O portnál.
* 3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
* 3-1-2. Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
* 3-1-4. Rossz az alaplap.
* 3-2-4. A billentyűzet hibája.
* 3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
* 4-2-1. A timer hibája.
* 4-2-3. Az A20 vonal hibája.
* 4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
* 4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
* 4-3-4. Hiba a PC órájában.
* 4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
* 4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
* 4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során. -
DJ WOKKY
addikt
válasz fonseca #3345 üzenetére
Ha nem az van, hogy mind a 3 bill. rossz, nyilván ilyen véletlen nincs. Akkor félő, hogy a tápegység 5V -ával lesz baj. Ugyan is az szolgáltatja az usb-nek is, illetve ha jól tudom, a bill-nek, egérnek a megfelelő feszültséget.
Egy táp cserével próbáld meg, jobb ötletem jelenleg nincs.utánvétel: sajnos magában szoftverrel nem érdemes foglalkozni. A legbiztosabb az amit te is linkeltél.
Nekem ehhez hasonló van, én ezzel szoktam még mérni a feszültségeket: [link][ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
Nálam ugyan ez a helyzet, nézd meg az adatlapomat. Ott egy abit ax-78-as am2+ os lapba van egy am3-as cpu X2 240.
Simán megy beta bios-al, így nem frissítettem, mert feleslegesnek tartottam. Tuningolni is aránylag elég szépen lehet vele.
Ja és korábban egy 4200+ os proci volt nekem is benne.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Dr. Student #3022 üzenetére
xp-n volt olyan lehetőséged a vezérlőpultban, hogy energiagazdálkodási lehetőségek, azon belül speciális fülnél volt valami ide való beállítás ahogy emlékszem. Bár win7-nél nem tudom van-e ilyen lehetőséged.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Boogie33 #2747 üzenetére
oda is van írva a válasz:
Supports DDR3 2000(OC)/1866*/1800*/1600*/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 16GB***1866/1800/1600MHz memory speed is supported depend on the AM3/AM3+ CPU you adopt. For detail CPU specification, please refer AMD official website.
lefordítva:
DDR3 2000 (OC) / 1866 * / 1800 * / 1600 * / 1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memória
- Max. kapacitása rendszer memória: 16GB *** 1866/1800/1600MHz memória sebesség függ a támogatott AM3/AM3 + CPU akkor elfogadja. A részletes specifikáció CPU, kérjük, olvassa el az AMD hivatalos honlapján
No meg itt olvasgass egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Boogie33 #2742 üzenetére
Szín színnel a dual. Ezzel valóban nincs baj. Az utána álló 573mhz-et ha megszorzod kettővel (1146), akkor megkapod a jelenlegi adatot, amelyen a ram működik.
DjDanee87: nem próbáltam még, de biztosan meghajt, viszont 3 felé oszlik arányosan a feszültség, ami alacsony fordulatot eredményez a ventiknél. Van amelyik lehet el sem tud indulni.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz DjDanee87 #2740 üzenetére
Rálehetni rá lehet, de nem ajánlott.
Én még a sima házventit is ha tehetem, akkor molex.-ről hajtom. Az indokom: így biztonságosabb. Természetesen nem kellene bajnak történnie akkor sem, ha alaplapra dugom, de a közvetlen tápkábelről való üzemeltetést biztonságosabbnak látom. -
DJ WOKKY
addikt
válasz rznk1986 #2662 üzenetére
azért a lapokon lévő különböző chipsetek is nagyban befolyásolják az árakat.
Továbbá pedig a felszereltségük, és a tuningolhatóságuk is nagy mértékben befolyással vannak az ár kialakítására. -
-
DJ WOKKY
addikt
-
DJ WOKKY
addikt
Bizonyos esetekben még igen javítható,viszont a javítási költségük az esetek többségében nem reális árú. Ezért szokták inkább azt javasolni, hogy tiltsd le és vegyél bele kártyát.
Vagy új alaplap. Sokszor még így is olcsóbban megússza az ember, főleg ha 10k alatti az értéke az alaplapnak.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz BigBlackDog #2071 üzenetére
a legújabb driver nem mindig a legjobb is egyben.
Én azért megpróbálnám. -
DJ WOKKY
addikt
válasz BigBlackDog #2068 üzenetére
az alaplaphoz kapott gyári lemezről ?
Amúgy nem tapasztaltál más téren fagyást ? Csak amikor készenlétből visszatér a gép ?
Eseménynaplóban sincs semmi hiba ?[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz BigBlackDog #2065 üzenetére
Miről lett telepítve az alaplap chipsete ?
Ugyan is feltételezem annak a drivere a hibás/ nem teljes. -
DJ WOKKY
addikt
válasz mortalkarate #1831 üzenetére
pedig egy próbát megérne. Aztán pedig ha megint ez van, akkor hardvereket kellene tesztelni.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz mortalkarate #1829 üzenetére
bios-ban bármeddig el tudsz lenni ?
egy bios reset volt már ? -
-
DJ WOKKY
addikt
válasz rexstyle86 #1687 üzenetére
félő, hogy ennyit bírt.
Sajnos előfordul elég sűrűn ilyen. -
-
DJ WOKKY
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest