- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LTE frekvenciák
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Tequila86 #84547 üzenetére
Én lereszelnék belőle egy kicsit, ha nyomja a bordát. Nem jó, ha feszültség van az alkatrészeken. Bár az egy kiló réz is feszíti a lapot és elvileg baja nem lehet tőle. De más az, mikor be van ékelve vmi és pontszerű nyomást fejt ki. Ott vmi engedni fog idővel. Jó esetben a hűtőpadok engednek egy tizedet, ha a csavarokat meglazítod egyszer.
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Az új Proci hűtőm felfogatója hozzáér a vrm hűtőbordához. Ez baj? A neten talált leírás szerint kompatibilis az alaplappal.Asus TUF Gaming B760M Plus Wifi D4
Arctic i35 a-rgb rev.2 -
Az-X
őstag
Sziasztok! Adott egy régi MSI C847MS-E33 alaplap. Szeretnék vele egy NAS-t építeni. Intel NM70-es chipen keresztül van 1db SATAIII és 3db SATAII csatlakozója. Ez darabszám tekintetében nekem tökéletesen elegendő viszont kérnék szépen segítséget azzal kapcsolatban, hogy van e olyan funkció a modernebb SATA portokon aminek a hiánya gondot okozhat a lemezek használatával kapcsolatban.
1db WD63PURZ HDD lenne rajta és további 3db 1-2TB körüli SSD. -
Csorbi
addikt
válasz
BenceShearer #84542 üzenetére
Tápnál ha a moduláris, akkor a tápoldali csatlakozókat is ellenőrizd.
-
rukh
senior tag
válasz
BenceShearer #84542 üzenetére
Nálam hasonló esetben az volt a probléma, hogy a proci tápcsatlakozója nem érintkezett rendesen.
Memória, proci, táp OK? -
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
A konfigom a következő:
MSI B350M PRO-VDH
2600X
2x8 GB KINGSTON FURY
ASUS RX560 GAMINGFél évig hiba nélkül ment. Egyik nap gép nem indul, billenytűzeten led nem világit, ventik pörögnek, alaplapon VGA debug led világít. VGA ki, gépen billenytűzet LED és, csipog.
Gondoltam VGA hiba. Cégnél másik gépbe VGA berak, gép elindul. Vagyis a VGA jó.
Hazavittem, kontak sprével foglalato befújtam, továbbra is uyganaz a hiba. Másik kölcsön VGA-val is. Másik táppal is próbáltam, továbbra is ugyanaz a hiba.Gondoltam mégse VGA, hanem alaplap hiba.
Vettem egy ASRock B450m Pro4 R2.0 alaplapot, gépet összerakom, de most még annyit se csinál bekapcsolásra, hogy a tépegységek meg a ventillátorok felpörögjenek.
Régi MSI lapon felpörög minden, vagyis a táp elvileg jó.
ASROCK lapot visszaviszem, hogy nem indul. 2 nap múlva visszadják, hogy tesztelték, és hibátlan.Nos....most akkor hogyna tovább?
Van tippetek?
Előre is köszi!
-
PlayMax
nagyúr
Hali ,
Asus alaplapi bios megoldás esetleg nincs arra (rog b660) ,hogy a ram modulok led világítását végleg megszüntesse ,ha már az adott ram modul (Trident Z) Windows-on belüli rgb beállításokat nem jegyzi meg végleg?
-
rukh
senior tag
Hi!
Segítsetek, légyszi: van egy MSI B450 Tomahawk Max alaplapom, kifogástalanul működik, kb. egy éve frissítettem BIOS-t. Ma megpróbáltam feltenni a legfrissebbet, de egyszerűen nem volt hajlandó az M-Flash üzemmódba lépni: végigpróbaltam az USB aljzatokat, több pendrive-val is próbálkoztam, de hiába. A BIOS-ban látszik a pendrive, de a gép mindig kilépett a frissítési üzemmódból. Mi a csuda lehet a hiba?
-
blp85
senior tag
válasz
thomasvold #84535 üzenetére
Szerintem csak éppen egy olyan ügyintézőbe botlottam éppen, aki nem volt biztos a dolgában és olyan választ adott, ami olyan se-se, is-is
- hát azért 1-2 év távlatából nem ártana tudnia a dolgokat....
Mégegyszer, csak megerősíteni tudom, illetve szerintem ez egy nagyon jó ötlet volt az AMD-től is, hogy az AM4 és az AM5 ugyanazt a méretet használja.
"Fortunately, while the socket has changed, existing AM4 coolers will work just fine with AM5. The placement of the holes is the same as on AM4, and so any AM4-compatible brackets will work on an AM5 motherboard"
-
-
válasz
thomasvold #84531 üzenetére
Azért az komoly, hogy az ipon-t mennyire nem érdekli a válasz
-
blp85
senior tag
válasz
thomasvold #84531 üzenetére
Kiindulva abból, hogy most cseréltem processzor hűtőt (Thermalright Phantom Spirit), és annak az AM4/AM5 szerelőkészlete egy és ugyanaz, így azt mondanám, hogy jó lesz. A furat távolságok ugyanazok és ugyanaz a "magasító henger" kellett hozzá.
Szerintem nyugodtan megpróbálhatod fölszerelni. -
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de félig alaplap kérdés.
Szeretnék egy ilyen lapot, ami már AM5-ös foglalat. ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI
Van egy ALPENFÖHN Brocken 3 Black Edition
processzor hűtőm, ami AM4-es, a kérdés az, hogy jó-e az AM4 az AM5-re?
Mielőtt kérdeznétek, megnéztem a gyári honlapot, ott csak AM4-et ír, de más weboldalakon azt írja, jó AM5-re is. Megkérdeztem iPon-tól, ott is kitérő választ kaptam, nézzem meg a dobozán...
Természetesen a dobozán nincs rajta, mivel akkor még nem is volt AM5.
Köszönöm a segítséget!
-
Csorbi
addikt
válasz
exlepra #84526 üzenetére
A régebbi bios-szal nincs ilyen gondom
Semmit nem jelent.
Max. a régebbi AGESA nem annyira érzékeny egy elavult driverre/hibára, az új pedig igen, de erre nem az a megfelelő lépés, hogy a régit használjuk, hanem naprakésszé/hibamentessé tesszük a rendszert, ebből minden csak profitálhat.
-
Csorbi
addikt
válasz
exlepra #84524 üzenetére
Akkor ajánlott a 7C02V3H-t feltenni, azaz a legutolsót.
A Win11 hypervisor error-t kismillió más dolog okozhatja, bármilyen elavult driver, nem kellően frissített szoftver, lemezhiba, de akár az is, hogy a ramok nem a megfelelő (kézikönyvben megadott) foglalatokban csücsülnek. -
exlepra
tag
Sziasztok, kaptam egy 5600X procit, 3600-t cserélnék le B450 Tomahawx MAX-ban.
7C02V3A BIOS van fent ami elvileg támogatja az 5000 sorozatot, a legújabb BIOS-szal elég gyakran Win11 hypervisor error volt ezért tértem vissza ehhez.
De az más B2 lesz amihez azt írja latest beta BIOS, de a legújabb az a 7C02V3H.
Van esély, hogy menni fog a régebbi stabil 7C02V3A bios-szal? -
Csorbi
addikt
válasz
hangya7 #84506 üzenetére
Milyen forrásból van az a VGA?
6800XT-nek (de annál SOKKAL régebbi VGA-nak is) mennie kell minden gond nélkül UEFI only + Secure Boot beállításokkal DisplayPorton. Pontosan ahogy írtad, már az RX580 is gond nélkül tudta ezt, de még annál jóval régebbi kártyák is.
Én a VGA BIOS-ára gyanakodnék, mintha nem a gyári lenne rajta... -
-
jokeph
nagyúr
válasz
SoulReaver #84508 üzenetére
-
hangya7
tag
válasz
SoulReaver #84508 üzenetére
DP-vel nem bootolt be a gép, megállt a VGA ellenőrzésnél a lap, HDMI-vel meg végig futott. A régebbi Gigabyte+RX580-as konfigomnál nem volt ilyen probléma. DE innen vettem az ötletet, és megoldotta a problémát : [White LED on Asus motherboard when DisplayPort cable is used ?]
-
hangya7
tag
-
arabus
addikt
válasz
Rottweiler89 #84503 üzenetére
Egyáltalán nem szégyen.
Használd egészséggel. -
hangya7
tag
Na sikerült frissítetnem a BIOS-t az IPON-ban és összerkatam a rendszert. Induláskor felvillan és elalszik a piros CPU qled, utána világít és elalszik a narancs DRAM led, utána a fehér VGA qled bekapcsol, majd a zöld boot qled, de ez a kettő vílágít folyamatosan és nincs kép.
Valakinek van erre ötlete (alaplapi és 6800XT-vel is ezt csinálja)? -
arabus
addikt
válasz
Rottweiler89 #84498 üzenetére
Processzor felől haladva a 2.és 4.-ben kell legyenek!
Látom közben megoldódott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Magisk
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged