Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
9900KF alá MSI, vagy Gigabyte Z390-es? -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Pöttön #86173 üzenetére
Azt hittem valami unlock-os darab.
Van fent egy 545-ös Phenom II X2-es, az ha szerencséd van, unlockolható, de ez lutri, mivel nem pretested darab.
Vagy egy gyári X4-es 9xx, pl. 965 BE. X6-ot én biztosan nem vennék már bele, nem is mindegyiket támogatja a lap, és túlságosan drága is hozzá, bár nekem már a 965-ös is drága lenne. -
Rottweiler89
senior tag
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 5 3600 mellé egy ASRock B450M Pro4 R2.0 jó választás lenne?
Elfogadok más ajánlatot is, de ami fontos, az a 2db M.2 Slot. Ezen is van, csak ugye a másodlagos az SATA-s, jobban örülnék ha PCI-E lenne, de nem az., illetve a 4db DDR4 Slot, mert a RAM-okat nem igazán akarom cserélni.
Egyébként pedig szóba jöhet a használtpiac is. -
Rottweiler89
senior tag
Angel2014
[Itt] egy alaplap kompatibilitási lista.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ASRock B760 Pro RS alaplap. A probléma az, hogy PCIe 5.0 x16 Slot-ban HDMI-n keresztül recseg a hang(át is állítottam BIOS-ban gen. 3-ra(R9 290 Vapor-X), de változatlan, a probléma továbbra is megmaradt), míg PCIe 4.0 x16 Slot-ban nem. Próbáltam több HDMI kábellel is, hátha, de az sem segített.
Ötlet -
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Egy kis gondom akadt...[link]
Mit kell kukába dobnom szerintetek? -
Rottweiler89
senior tag
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ASRock B760 Pro RS DDR5-ös lap. Ha bekapcsolom az XMP profilok bármelyikét, a gép újraindul, és átállítja a RAM-ok(2X16GB Kingston Fury Beast RGB 6000Mhz) órajelét 3600Mhz-re. Mit kell még beállítanom, hogy stabilan 6000Mhz-en menjenek a modulok? -
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen hulladék lap, 2.80-as BIOS-sal, 2db 4GB-os, nem DC KIT-ben vásárolt Corsair Vengeance CMZ4GX3M1A1600C9 "Blue" RAM-mal. A probléma az, hogy a 2.80-as pont RAM fixet is tartalmaz, ami a kompatibilitási hibákat hivatott kijavítani, azonban míg SC-ben nem(hiba nélkül működik), addig DC-ben folyton újraindul bekapcsolást követően, ventik, HDD stb felpörög, azaz tipikus RAM hiba. Memtest modulonként ok.
Ötlet? -
Rottweiler89
senior tag
Ha megy, akkor a gond kipipálva. Nem rossz a BD, de sok a kompatibilitási probléma velük.
baidgti
A videókártyát megfelelően raktad be? Nincs elmozdulva a PCI-E slotban? A RAM-okat egyessével nézd meg, hogy úgy indul-e a gép.
Az nem baj, ha nagyobb az órajel, az alaplapi maximumon fog menni. -
Rottweiler89
senior tag
Azért írtam, hogy oszd visszább a RAM-okat, hogy biztosra menj. Ha az FSB-t emeled, vele együtt a RAM órajelét is. Ha viszont visszább veszed a modulok órajelét, akkor a biztonságos tartományon belül lesznek, illetve nagy az esély rá, hogy a többi modul is elindul, amikkel próbálkoztál.
Ha mezei Kingmax-okat veszel, tutira jó lesz. -
Rottweiler89
senior tag
800-as RAM mellé felesleges 1066-osat venned, mindkettő 800Mhz-en fog üzemelni. Mellesleg minden modul más és más, így a tuningolhatóság kérdéses.
Vedd vissza a modulok sebességét 667Mhz-re, ami tuninggal durván 800Mhz körül lesz, így beleférsz a gyári órajelbe.
Az általad említett gyártók közül egyiket sem ajanlanám, gyakoriak a kompatibilitási problémák.
Egy mezei Kingmax is simán hozza a 900-as órajelet, tapasztalat, de felesleges annyin járatni, csak az élettartamát csökkented, és azt a gyorsulást te nem fogod észrevenni.Egyébként a kérdésednek itt jobb helye lett volna...
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e a problémámmal, de adott egy Gigabyte GA-M68SM-2SL alaplap, de sem az alaplapi, sem pedig PCI-E-s VGA-val nem ad képet. Ugyan a RAM valószínűleg hibás, de attól a gépnek még el kellene indulnia.
Vagy a CPU foglalat lenne a rossz? Minden venti felpörög, billentyűzet felvillan, de se kép, se hang.
Jól sejtem, hogy kuka az alaplap?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest