Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BudaiZoli
tag
Köszi srácok. Rendelek egy Luit által mutatott sárgát meg egy gyárit, aztán meglátjuk mit sikerül kihozni. Ez már majdnem teljes siker, bár egy SSD-t így be kellett áldoznom
-
-
BudaiZoli
tag
válasz Doky586 #84734 üzenetére
Tisztán 1 port látszik a VGA mögül. Próbáltam egy látható képet csinálni. A piros kábel fején levágtam pár mm gumit, így éppen befér(suftni, de ez van ). Ha meg oda L alakút raknék, akkor a felette lévőt eltakarná. Így is a 4. legfelső csatlakozóhoz az alacsonyabb fej is kevés. Próbáltam úgy berakni a VGA-t, hogy csak azt a csatlakozót dugtam be, de felfekszik rá.
-
BudaiZoli
tag
Szia Csorbi!
Próbáltam egy L csatlakozót ahogy te írod, de túl nagy a feje. Késő este viszont találtam egy pár mm-el kisebbet, abban van minden reményem és remélem úgy van, ahogy írod. Én is azt gondolnám, hogy a mai videókártyákkal már számolnak még egy "fapados" alaplapnál is. Délután rálesek.
Üdv,
Z[ Szerkesztve ]
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Igen csak buta dologgal fordulnék hozzátok. Fejlesztés miatt vettem egy Gigabyte B550M D3SH alaplapot, aminek a SATA csatlakozói nem a ház eleje felé néznek(mint a régi alaplapomnak), hanem a gépház oldala felé. Ezzel az a gond, hogy a videókártya (ROG-STRIX RX580) miatt nem tudom még a klasszikus 90 fokos L alakú fejjel sem csatlakoztatni az eszközöket, mert képen látható helyen van csak. Neten kerestem, de képről így hirtelen nem tudom eldönteni. Sajnos más élő topic-ot nem találtam. Esetleg van valami nagyon pici fejű SATA kábel ilyen helyzetre? Ha nem jó helyen kopogtatok, szóljatok.
Üdv,
Zoli[ Szerkesztve ]
-
BudaiZoli
tag
Köszi! Sikerült is megcsinálnom.
A következő probléma az, hogy nem tudom mit vagy hogy kellene felraknom a pendrive-ra. A gyártó oldaláról letöltöttem a "Flash BIOS update (diskette version)"-t de elindításnál azt írja, hogy nem jó a Windows verziója, ugyan ezt írja szüleim 32 bites rendszerén is, pedig ezt írja:Extracting the update diskette
==============================
Installing this update involves creating a BIOS flash diskette and
running the flash program from the diskette. Before you begin,
have two blank 1.44 MB diskettes ready.1. Click Start, select Find or Search, then click Files and Folders.
2. Insert a blank 1.44MB floppy diskette into the diskette drive.
3. Type 51jt58a.exe in the search field, then click Find Now. This
will locate the file you just downloaded.
4. Double-click the 51jt58a.exe icon.
5. Follow the onscreen prompts. The necessary files will be
extracted to the diskette.
6. Label the diskette "Flash BIOS update diskette".Szóval most megakadtam ott, hogy mit kellene felmásolni a lemezre, vagy hogy mit kellene beírni. Amúgy ezt az exe-t felmásoltam a pendrive-ra és el is indítottam a freeDOS-ból, de ott nem csinál semmit, percekig csak vártam és vártam, de csatolom a képet. Ahogy néztem a googliban a képeket, nem ennek a folyamatnak kellene futnia.. Bocsánat a sok sorért..
-
BudaiZoli
tag
válasz BudaiZoli #60044 üzenetére
Sziasztok!
Hát semmi változás. Vissza tettem a régi procit megint, kipróbáltam úgy, hogy 1 ram, mindent lehúztam róla. Sajnos BIOS-ban letiltani semmit se tudok, mert továbbra is amint mentés és kilépés már el is dobja a beállításokat. Állítottam az elem pöckén is, hogy tutira érintkezzenek. 1 percig sikáltam is, de semmi. Halvány gőzöm sincs, hogy mi lehet. Vadi új elemet is raktam most bele. Még egyszer kifújkáltam mindent, hátha... Sosem vittem még szerelőhöz gépet, de most lehet...
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Van a szüleimnek egy Lenovo Thincentre M57e gépük, amit kicsit fejleszteni akartam. Kapott az E4500 helyett egy E5800-at és egy BIOS frissítést. Kap j.héten ramot és új merevlemezt is, de ez mindegy. 1. Lefrissítettem a BIOS-t a gyári programmal Windows alól, minden rendben is ment. Ezután szétszedtem a gépet, kipucoltam, ki fújkáltam sűrített levegővel, beraktam a másik procit majd indulásnál fogadott az alábbi kép. Jó mondom semmi gond, be kell állítani a dolgokat a BIOS-ban. Na de itt a probléma, hiába állítok be bármit, nem jegyez meg semmit az időn és dátumon kívül. Raktam bele egy tuti jó elemet, azzal is ugyan ez. Ha az elemmel lenne a baj, akkor az időt/dátumot is el kellene felejtenie, nem? Csináltam teljes CMOS resetet, az se segített. Ha tovább nyomom F2-vel, akkor a másik kép fogad. Ott szépen a DHCP-nél elszámolgat 1 percig kb és feláll a rendszer. CPU-Z-ben látszik szépen, hogy felismeri a CPU-t és a BIOS is frissítve van. Olvasgattam itt meg a régi topicokban, de ilyet nem találtam, hogy az időt megjegyzi de a többit nem. Mi lehet a gond?
Üdv,
Zoli -
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Óriási gondom van, kérlek segítsetek! Van egy MSI B150M Mortar alaplapom, amin frissítettem a biost, úgy ahogy elő van írva. USB-re felmásoltam a Bios fájljait, Biosban M-Flash-re mentem, majd szépen újra indult és felrakta a telepítő. Végig ment a csík 100%-ig, utána újra indult és azóta fekete képernyő. El se jutok addig, hogy mondjuk belépjek a biosa vagy bármi. Mi történhetett? Esetleg tippeket tudnátok adni?
Köszönettel
Zoli -
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Nem régiben kaptam sógoromtól egy Acer Revo RL70-es mozigépet. Win10 volt rajta, de utáltam ezért letöröltem + megparticionáltam a gépet. Azóta kb. minden első indításnál ezt írja ki. Utána kikapcs-bekapcs és működik. Biosban csak a boot sorrendet állítottam, semmi mást. Azóta néha megfagy a kurzoron kívül 1 percre minden, majd megy tovább. Utalhat arra, hogy megsérülhetett a BIOS valamiért?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OnePlus 8T – fazonigazítás