Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Halálom, hogy belül, pl. legalább a xlsx-ben tárolásra, nem valami közös (nyelvfüggetlen) formátumot használnak. Aztán azt betöltéskor/szerkesztéskor átforgatnák "fejben", amire kell. Fel nem fogom, hogy lehettek ekkora gyökerek.
Amúgy a másik móka a CSV fájl formátum kezelése Excelben. Ha nyelvedben a tizedes szeparátor az vessző, akkor a CSV fájlban az oszlopokat pontosvesszővel válasszák el, vessző helyett...
(Pedig amúgy támogatja a rendes CSV is a vesszőt értékekben.) Aztán persze szív a felhasználó, amikor pl. valami webes CRM-be fel/le tölt táblázatokat, mert azok jellemzően CSV-t használnak erre, ás a készítőik gyakran feltételezik, okkal, hogy a CSV az vesszővel tagolt (CSV = Comma-Separated Values).
-
Alaaf Pi
senior tag
amiért rendsen tudnám ütni öket az a dupla gombos gyorsbillek, meg a nyelvi környezettöl függö gyorsbillek. Illetve a , és ; használat variálása lokalizáció függvényében Excelben.
És tudom, nekik az a jó, minél olcsóbban megvannak, ami azt jelenti, annyira legyen csak jó, és épp annyira legyen szar, hogy még ne váltsanak másra. Egyébként nem vagyok pro user benne. -
nyunyu
félisten
Ennél már csak az a jobb, hogy az Outlook 2024-ben átpakolták a levelezés, naptár, egyéb gombokat a bal felső sarokba a levelezés fejléc mellé, ahogy Teamsben is vannak a gombok, így most van fixen egy üres sáv az ablak bal oldalán az ikonok alatt.
Próbáltam áttenni őket a régi helyükre (levelezés fejlécek alá), de nem módosítható az ablak szerkezete.
-
-
Zotya84
őstag
A tálcával még majdnem együtt is tudnék élni a systray fixálhatósága nélkül is - úgyis egyre kevesebb dolgok felügyelek ott -, csak rohadtul nem hiányzik kéne rá az a csengő, de a SM, az botrányosan szar lett: nekem ne ajánlgasson, legyen méretezhető legalább annyira, mint 10-en, és a programlista kitűzhető fixen. Intéző bár többet tud, eltűntek a gyorsgombok a menükből - mert utóbbiak is szinte teljesen eltűntek.
Ha ezek normálisan meg lennének oldva, akkor már csak a képernyőmentős lóf@sztól kéne teljesen megszabadítani, és nekem jó lenne. Mert azért van benne előrelépés is: pl: Gépház jobb lett, még ha a jelenlegi kezdőlap nem is kéne bele. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az lehet, de például az általam használt szoftverekkel egy instabil kínszenvedés volt, így a 10 beéréséig 7-et használtam, minden különösebb probléma nélkül.
A 10 installációm idén 5 éves, volt már alatta konfigcsere is (alaplapot beleértve), és teljesen jó, ráadásul az ingyenes verzió. Azóta már vettem hozzá két lincencet is (egy Home, egy Pro), de nem volt erőm küzdeni az újratelepítéssel, mert amúgy mindenhez hozzáférek, ami kell, a(z ideiglenesen) eltüntethető vízjelet is rég megszoktam. Az LTSC-ig még kihúzom vele.
-
hapakj
őstag
Igen a Windows 8-ban is komoly fejlesztések voltak. Nekem alapvetően fürgébbnek és stabilabbnak tűnt, mint a Windows 7. Nem nagy usecase, de simán túlélte azt is, hogy átpakolta az ember egy másik gépbe és hamar össze is kapta magát driverek terén. A Windows 7 ezt alapvetően nem tudta megcsinálni.
Windows 11-ben is vannak komoly fejlesztések, amiket a 10 már nem fog megkapni. S őszintén szólva szerintem annyira nem vészes a UI, mint amennyire hozzáállnak.
-
zhit86
csendes tag
Security megfontolásból, céges policy stb. miatt ilyen kiegészítők, alternatív menük, patcherek felrakása nem mindenkinek opció.
Illetve már az is gáz, hogy egyáltalán ilyenekre szükség van.
Sokan egy kész terméket akarnak, nem variálást.
Sőt a Microsoft pl. az új Edge-gel (vagy pl. azzal, hogy a legtöbb driver feltelepül magától) tett egy lépést az out of the box, minden más kézi telepítés nélkül is használható Windows felé, aztán meg más területeken keresztbe tesz ennek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Filmvilág
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Asztrofotózás
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- Eladó Használt Steam Deck OLED 1 TB
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest