- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Bacusuz #3020 üzenetére
Közben néztem a sajátomnál, ha vizet öntök a hengerbe, az egyszerűen visszafolyik a bemenetre, illetve ott ki van képezve egy kis leeresztő nyílás, ahonnan a csepptálcába megy.
De ez a része a Siemensnél másképp van megoldva, forgalmaznak valami leeresztő szelepet is hozzá, ezt így nem látom át, mivel a kezemben nem volt még.
Vizes öblítés (előmelegítés) után a hengerben maradó vizet a dugattyú ugyanúgy felnyomja, mintha őrlemény lenne, majd lecsorog a ferde pályán, a zacctartályba. Ideális esetben ez csak néhány csepp víz és a zacctartályban lévő pogácsák felszívják.
Felső szűrő irányából is visszafolyhat némi víz, ha a visszacsapó szelepként is működő üveggolyó nem zár rendesen, valami okból.
#2979 csabulaxi
Az üveggolyó helyett alkalmazott stift van az egyik gépemben, de annál tapasztaltam olyan problémát, hogy néha a főzés egy pukkanással / fröccsenéssel indul, ha egy kicsit beáll, megszorul. Jobbnak találtam az üveggolyót, ilyen szempontból.
Valahol írták, hogy levegőt kever a kávéhoz, így habosít. Elvileg ez nem csak erről szól, noha az őrleménybe szorult levegő is belejátszik, de azt kinyomja, már az elején, gondolom. Utána / amellett a kávébabban lévő gázok, széndioxid stb. is generálja a habot.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Bacusuz #3002 üzenetére
Üdv. mindenkinek, Saeco gépemben hasonló főzőegység van, amit alaposan ismerek, miután apró darabjaira szétszedtem már. Ez egy régebbi típus, de jó masszív felépítésű, plusz van belőle egy külön darabom, pótalkatrész céljára.
Vannak persze eltérések, ha jól látom a videókon, mint például vízbemenet kialakítása is másképp néz ki. Mindenesetre, ha neked extrakció közben szivárog (nyomás alatt), azt okozhatja a bemeneti nyílás tömítetlensége is, tehát ahol a bojlerből kapja a vizet.
Saját gépemnél mondjuk azt is megoldottam, hogy gyárilag az oldalajtó kinyitása egy mikrokapcsoló segítségével megszakítja az egész gép áramellátását. Mármint azt oldottam meg, hogy engem ne szívasson ezzel.
Nyilván ennek biztonsági okai vannak, amit laikusok részére nem is szabad ajánlani, hogy kerülje meg, végén még becsípi az ujját a mechanika (áramütés veszélye nincs az én gépemnél, azon a részen).
Amire ki akartam lyukadni, hogy így üzem közben lehet látni, mi történik, hol szivárog esetleg.
Volt még a zaccfiók esete, tesztcélokra annak mikrokapcsolóját ki szoktam pöckölni egy gumi alkatrésszel, a lehulló pogácsát pedig egy kisebb dobozban fogom fel.
Így látom az egész folyamatát a főzőegység* működésének, amiben fedeztem fel egyébként érdekes dolgokat. Amikor pl. túl finomra van állítva az őrlés, a felső szűrő szinte eltömődik, növekszik a nyomás és az alsó dugattyú visszatol, a rugó ellenében, ami a pogácsa összenyomását intézni, illetve a töltet kisebb különbségeit is kiegyenlíti.
Ekkor viszont a pogácsa is felhígul, felkeveredik a főzővízzel és végül nem szilárd formában jön ki, hanem szétfolyik.
*Magyar használati utasítások fordították csak központi egységnek (KPE), amit átvettek a magyar szervizek is. Holott angol és német leírásokban is főzőegység a neve, ami nekem szimpatikusabb.
-
IG55
senior tag
válasz
Bacusuz #3002 üzenetére
Szia!
Egy Philips kávéfőzővel bajlódtam én is, nekem is belefojt a víz a kávézacc tartályba. A megoldás valószínűleg az lett, hogy van ez a dugattyú szerűség, amivel a megdarált kávét összepréseli, és amin keresztül nyomja a vizet. Ezt szedtem ki, és pucoltam meg a rárakódott kávétól. Szerintem az öblítésnél a megmaradt víz nem tudott visszafolyni ezen a dugattyún keresztül, majd a tálcában landolni. Így a dugattyú tetejéről lecsorgott a víz a zacc útvonalán.
Ezen a videón 8 mp-nél az alsó végét zsírozzák éppen ennek a dugattyúnak. [link]
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Bacusuz #2962 üzenetére
Szia!
Tömitéseket kéne cserélni...Szerintem ez megoldaná a helyzetet.Lehet van olcsóbban is ez az első találat volt.Mennyi kávét mutat a számláló?
Menu/statistic vagy valami ilyesmi alatt találod meg.AttiMM: Az szép...Már amennyire szép lehet egy "fagyott kutyakaki"....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest