- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
-
andrasferenc
tag
válasz
dethroner #3264 üzenetére
Philips Saeco HD 8761/09 Minuto kávéautomatám van, amelyet 2015. március közepén vásároltam. Készítettem egy statisztikát:
Eddig:
- 133 kg szemeskávét használtam fel,
- 26 flakon Philipt Saeco ca6700 vízkőmentesítőt használtam a vízkőmentesítésre
(Vízkeménység: 4)
- 33 db Philips Saeco Brita Intenza ca6702 vízszűrőpatront használtam fel.
(Patron beálltás: "B")
Ha a vízkőtlenítőt átlag 3 ezer Ft-tal, a vízszűrő patront átlag 4500 Ft-tal számolom, valamint háromszor cseréltem nagy "O" gyűrűt, és egyszer pipacső "O" gyűrűt, akkor kb. 226 ezer Ft-ot költöttem kellékekre. A szilikonzsírt már nem számolom, mert volt amikor Saeco egységcsomagokat vásároltam, amely tartalmazott szilikonzsírt, és gumigyűrűt is.
Eddig a kávéautomata szépen dolgozott napi 6-8 adag kávé elkészítésével. A tejhabosítót nem használom.
Előre őrölt kávéból eddig kb. 1000 grammot használtam fel. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
dethroner #3262 üzenetére
Az egy figyelmeztető felirat, mivel erős lúg, amivel nem árt óvatosan bánni (vagy szabály is vonatkozik rá, hogy fel kell tüntetni), noha egyébként nem mérgező, fogyasztható anyag, csak nem ilyen koncentrációban.
Amúgy ez is csak egyfajta lúgos zsíroldó, fertőtlenítő, a többféle lehetőség közül. Itt a gyártó erre tette le a voksot, de nem kizárólagos megoldás, gondolom.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
dethroner #3258 üzenetére
Megtalálható éppen máshol, de mindegy elvileg, zsír-zsír. Úgy látom, fő hatóanyag ezeknél az oxigénalapú fehérítő / zsíroldó, azaz hidrogén-peroxid, vagy annak "elővegyülete" a nátrium perkarbonát, amiből keletkezik a hidrogén-peroxid.
További adalékok lehetnek még a citromsav, illetve szódabikarbóna a pH-érték beállítására (is), illetve a szokásos ionos felületaktív anyagok, ami emulgeáló / hatásjavító jellegű. Végeredményben nincs ezek között túl nagy különbség.
-
törölt tag
válasz
dethroner #3203 üzenetére
Igazából ezek a kancsók ha elhanyagoljuk a karbantartásukat, kellemetlen problémákat okozhatnak, bakteriális fertőzés, elégtelen vagy egyoldalú ásványianyag bevitel...
Nálunk a csapvíz aránylag tiszta, sok benne az ásványi só, a magnézium mellett kalcium, több, mint sok palackozásra méltó ásványvízben. Csak a kávégép iszik szűrt, lágyított vizet.
A szomorú kávé topikban mostanában volt téma az olcsó hálózati vízszűrés, ki lehet vezetni kétutas külön csapra a szénszűrt vizet, meg a lágyítottat. Egyik inni, másik gépekbe. Fenntartani is olcsóbb elvileg, de még nem számoltam ki pontosan mi mennyi. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
dethroner #3203 üzenetére
Nekem még a régi Brita volt, de most már úgy látom, van kétféle is:
BRITA MAXTRA+ Pure Performance (zöld)
A vízkeménység mérsékelt csökkenése.
Lágy és közepesen kemény vízhez ajánlott
A hidratálás forrása.
Kiváló alap a hideg és forró italok készítéséhezBRITA MAXTRA+ Hard Water Expert (narancs)
Különösen erős szűrőnk kemény vízhez – 50%-kal jobb vízkőcsökkentés a Pure Performance-hoz képest
Hatékonyan csökkenti a vízkeménységet, hogy megelőzze a vízkő képződését a vízforralókban, kávéfőzőkben és más konyhai készülékekben
Leginkább olyan területeken ajánlott, ahol közepes vagy kemény víz jellemző -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
dethroner #3200 üzenetére
Ott volt a linkelt PDF, meg ez is:
https://www.laica.hu/img/51782/C3M_altpic_1/C3M.jpg
Utána itt:
https://www.laica.hu/Laica-Bi-Flux-CoffeTea-vizszurobetet-3db-os
Ezt a vizet azonban nem javasoljuk a palackolt víz alternatívájaként nagyobb mennyiségben fogyasztani.
Tipikusan az a figyelmeztetés, amit a Brita oldalán is olvastam régen és a Ca / Mg tartalmat "nagyon" eltávolító szűrőknél szokták jelezni.
De ne tévesszen meg, hogy betettek az oldalra egy semmitmondó marketinges képet a PH-értékekről, miközben félrebeszélnek bi-flux rendszerről is:
Az egyedi bi-flux™ system fenntartja a szűrt víz semleges pH értékét, amely így még ízletesebb és egészségesebb.
Ez már kavarás, hiszen más betétekhez képest savasabb, ráadásul az oldal szerkesztőjének nem sikerült felfogni, hogy a bi-flux csak a kétágú kifolyási technikáról szól, egyfajta áramlásszabályzóval ellátva.
Hogy milyen töltettel látják a bi-flux tokot, annak ehhez nem sok köze van. De nem mintha a Laica külföldi oldalai jobbak lennének, néztem azt is.
-
törölt tag
-
viktorhu
veterán
válasz
dethroner #3181 üzenetére
Nekem nem füstölt 3 perc után sem, de ez nagyon mennyiségfüggő a mikróban, de nem érte meg a macerát, jó nem lett tőle a kávé. Nekem is a mantaro volt egyébként az. Nem örültem még ennyire, amikor elfogyott egy csomag kávé. Most a lidl bellarom espresso barista áll tesztelés alatt, erősebb de kellemes pörkölés, szeretjük.
-
törölt tag
válasz
dethroner #3149 üzenetére
Nem éri meg mikrózgatni, a tesco-s mikrónk nem bírta a kiképzést, nem hiszem hogy a kávé hevítgetéstől, de lehet hogy közrejátszott. Egy perceket próbáltam 100 grammonként, elég forró tud lenni, vigyázni kell mert kigyulladhat. Inkább normális kávé kell. Sötétebb pörkölésekkel édesebbeket főz, a savasok jók lattéhoz.
Mire megszoknám a Bialetti Milano-t, el is fogy 250 g, a zacskó fele. Ez egy sötét, füstös pörkölés, a Buono-tól, egyszer ki lehet próbálni, de nekem jobban bejön a Lidl Bellarom Crema, tejjel. Meg mindig van valami egyszer kapható kis szériás cucc, olcsón meg lehet úszni így a kávézást.
És nekem még mindig erős ez a majdnem-presszó is, pedig leggyengébb aromán 25ml, 150ml tejjel indul a reggel. Lehet durvábbra kéne venni az őrleményt, akkor is ha nulla lesz a crema. Tejjel mindegy, mokkából is működik a cappuccino.
Dallmayrrel nekem nem volt jó élményem, karossal más, úgy megjön a crema ia, ha friss, elég jó kávé. -
törölt tag
válasz
dethroner #3141 üzenetére
Bekapcsoláskor gőzölök egyet, ez átmelegíti a kazánt, ha öblít is utána, stabilabb marad a hőfok.
Őrölt módban, kávé nélkül, üresen átfőzéssel a főzőegységet melegítheted át.
Nyomásfokozó változtatással lehet lassítani a lefolyáson, de fanyarabb lehet tőle a kávé.
Vizes szűrőpapír korongot a főzőegység fém filterére felcsapva szintén lassulhat a lefolyás, ráadásul kiszűri a keserűséget okozó kis szemcséket, egy fokkal tisztább ízeket ad, de macerás minden főzet előtt felrakni. -
WaterWawe
őstag
válasz
dethroner #3133 üzenetére
Kisebb az oldalfala és keskenyebb a szája. Az előző is hasonló alakú volt de az 35cl-es (kb. Dupla ekkora). Kissé magasabb, de jóval szélesebb volt.
Arra tudok gondolni, hogy mivel szélesebb volt, ugyanaz a habmennyiség nagyobb felületen terült el. Most pedig a kisebb felület miatt jobban betömörül. (Sosem voltam jó fizikából
).
-
-
WaterWawe
őstag
válasz
dethroner #3111 üzenetére
Papíron az EU-ban betiltották az ólom csövek ivóvíz szállításra való használatát is. Ehhez képest gyakorlatilag a mi 110 éves társasházunkban (és még sok másikban a városban) még azokon kapjuk a vizet. Bár konkrét koncentrátumot nem mértem, de volt egy felmérés egy ólommérgezés veszélyesség térképpel, ahol a legpirosabb zónába tartozunk.
Természetesen van komoly víztisztítónk (nem kancsó) és annak a vizét használjuk a minden fogyasztásra szánt dologhoz.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
dethroner #3039 üzenetére
Nem pont egyszerre (egy adagként) melegíti azt a vizet, a bojler acélcsöve adja át a hőt. Abban a csőspirálban mennyi víz ér el egyszerre, fogalmam sincs, de ez egy folyamat. Bemegy a hideg víz, kijön a meleg, mindig annyi, amit felhasznál a gép.
Ilyen típusú bojlerek lényege épp az acélcsöves rendszer, így a víz nem érintkezik az alumíniummal, amit a régebbi bojlereknél az enyhén lúgos kémhatású meszes víz hihetetlen módon képes szétrohasztani, megtámadni. Itt már ilyen gond nincs.
Tisztítási program nem tudom, hogyan megy a gépednél, azt látom, hogy a főzőegység az enyémmel azonos elven működő, illetve kivitelű.
Ha ezt én elő akarom melegíteni, vagy főzés után öblíteni, ahhoz le kell nyomni 1-1 főzési ciklust, csak éppen őrlemény nélkül. Ha őrlemény helyett csak víz kerül az egységbe, annak el is kell onnan távozni valahová. Mármint annak a részének, amit nem nyom ki felül, hanem megállna a hengerben, ha nem gondoskodnának az elvezetéséről. Végül pedig felnyomná a dugattyú, hogy menjen ki onnan, a zaccfiók irányába.
De ahogy jeleztem, nem ismerek minden gépet, hogy a tiéd pontosan mit művel.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
dethroner #3037 üzenetére
Őrlési finomságot enyémnél tetszés szerint lehet állítani, ha szétszerelés után a beállítókart nem a gyárilag kalibrált pozícióba teszem vissza. Egészen kakaópor finomságúra is lehetséges, ami persze már hiba és utána legjobb megint szétszedni, kiporszívózni, ismét összerakni.
De ez ilyen dolog, hogy eleinte gyakorolni kell, míg rájön az ember dolgokra.
A kiegyenlítő rugó egyébként a nyomást nem tudja csökkenteni, hiszen a henger alján mindenképpen ütközik a dugattyú. Jobban megnézve mindössze 8 mm-t lehet összébb nyomni, azaz ennyi holtjátékot biztosít a dugattyú részére. Ezért nem is szabad manuális adagolásnál az előírtnál több őrleményt betenni, mert ütközni fog, beszorul.
Nekem itt van a kezemben a pótalkatrész, de ezt szétszedés nélkül is lehet érzékelni, ha valaki belenéz a hengerbe, alján látjátok a szűrőt, illetve dugattyút. Azt lefelé irányban be lehet nyomni a rugó ellenében kézzel, vagy egy csillagcsavarhúzóval, amit a középen lévő csavarba támasztunk. A rugó alja ilyenkor belül a henger aljába támaszkodik, ütközésig.
#3037 dethroner
A főzőegységben maradó vizet nem jó kilökni a zaccfiókba, ezért engedik inkább visszafelé, a csepptálcába. De ahogy az előzményben is szerepelt, ha mégis marad valamennyi víz a főzőtérben, azt a dugattyú ugyanúgy feltolja és kinyomja a zaccfiókba, mintha őrlemény lenne.
-
anadroid
senior tag
válasz
dethroner #2958 üzenetére
Philips CA6706/10 karbantartó készlet 10990-et ír, de 110-zel olcsóbban adták.
-
anadroid
senior tag
válasz
dethroner #2956 üzenetére
Igen, pont erre jó. Ma hoztam el a Karinthy Frigyes útról, kb. 15-en álltak sorba a boltnál, úgyhogy a délután 3 óra környéke nem volt a legjobb választás. Picit laza az Aqua, mert úgy kellett rákérdezni kora délben, hogy akkor most lesz-e a tegnap kora reggeli rendelésből valami. Ezek után 3 perc múlva jött az SMS, hogy átvehető.
-
anadroid
senior tag
válasz
dethroner #2953 üzenetére
Szűrő, 1 kiló irodalom, zsír, ecset, vízkeménység mérő csík, adagoló kanál, tejeskancsó. Ajánlott a youtube-on található, első üzembehelyezésről szóló videó megnézése. Én odatettem mellé a tabletet és lépésről lépésre követtem. Egy helyen tér el a videó (régebbi gép szerepel benne), ott a cafe crema helyett a bal középső gombot kell megnyomni. Az első főzetet kávéistennek kell áldozni, mert az esetleges szmötyit az hozza ki a darálóból. A második már iható, de kb. az ötödikre áll be. Az őrlés finomságát csak őrlés közben szabad állítani. Őrölt kávéval vigyázat, mindig csak egy kávéra valót szabad belerakni!
-
anadroid
senior tag
válasz
dethroner #2926 üzenetére
Annak tűnik. Ennél olcsóbb, de kevesebb funkciójú Philips egyszer volt, amikor másfél éve felszámolták a Philips raktárt, és az automata kávégépek egyetlen Aldiba kerültek újranyitási akció részeként. Akkor 80000-ért volt ehhez hasonló, de szegényesebb külsejű, ennél kicsit zajosabb, és soványabb belvilágú gép.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
dethroner #2873 üzenetére
Ugyan azt a minőségű kávét kapod mondjuk....Olcsóbb és drágább között olyan különbségek vannak,hogy: -egyik 15bar-al nyomja ki a kávét a másik többel,vagy nagyobb a kávé választék,kijejző neadj isten szines erintős,mililiterre tudod állitani mennyi kávé legyen mennyi tej,először a tejet rakja utána a kávét vagy forditva,kivan világitva vagy nincs stb...
De ha megiszod úgy akkora nagy különbség nincs,ha ugyan abból a KV fajtából főzöl.
-
salapp
addikt
válasz
dethroner #2873 üzenetére
Szerintem az automata gépek ára nagyjából attól függ, hogy mennyi bizgentyű meg pukkantyú van rajta, tejes italokat tud-e, stb., de a kibugyogó nedű nem tér el jelentősen az olcsóbb és drágább masinák esetében. Mindenesetre ne számíts olyan eszpresszóra, amit megszoktál. (22-25 mp lefolyású, krémes nedű, amely a kávéra és a pörkölésre jellemző karakterjegyeket felvonultatja.) Lehet, neked, nektek nem lesz megfelelő a kávé, ami kifolyik. Én és fiam nagyon elégedettek vagyunk, figyelembe véve, hogy másfél percenként kapunk frissen őrölt kávéból egy-egy kávét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Acer notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest