- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
batai15 #36191 üzenetére
Ráírni sokmindent lehet, csak az sajnos nem igaz. Vagyis ezt így nem lehet kijelenteni, mert 1ezred mp-ig biztos le tud adni ekkora teljesítményt, mielőtt szétég az egész...
Amúgy egyszerűen bizonyítható a dolog. Vegyük a 4x45W-os Pio-t.
A hátuljában van egy biztosíték, ami 10A-es, az autó villamos hálózatában a feszültség 14.4V.
A teljesítmény pedig ennek a kettőnek a szorzatából adódik,tehát max 144W.Már itt megdőlt a 180W-os ráírt össz teljesítmény, de ugye a fejegységnek van háttérvilágítása, elektronikája, kijelzője, rádióerősítője, esetleg CD mechanikája is. Ez mind fogyasztó. Azon a biztin se folyik 10A áram, mert akkor olvadna már, illetve a feszültség se szokott 14V fölé menni.
Tehát kb jut 7A, és 14V az erősítőnek. Ez kb 100W.
Viszont az analóg erősítők hatásfoka kb 60%-os, tehát a 100-ból marad 60W, ez meg kb 4x15W.
És így is nagyvonalúan számoltam...Szóval soha ne higgy a ráírt teljesítményekben. Nem a valós értéket képviselik.
Az ajánlott hangszórók pedig belépőszintűek, a már hallgatható kategória, amiért van értelme pénzt kiadni.
Hifiben a csúcs a csillagos ég... Nekem egy ~70e Ft-os első szett van bent, ez jelenti kb az alsó-közép, közép kategóriát. -
opeter70
senior tag
-
PiciPeti
őstag
válasz
batai15 #36189 üzenetére
Nagyon kevés kivételtől eltekintve, a fejegységek erősítője 4X15Wot tud maximum. A gyengébb minőségűek még ennyit sem. Csodát, mélyet, dinamikát ettől ne várj.
A komponens szettek alatt nem ovál hangszórót értettem, hanem rendes kör alakút. Azokat a típusokat tudom neked is ajánlani, amit Peetey-nek.
-
Rivaul
addikt
válasz
batai15 #36184 üzenetére
Szia. Az ilyen fejeket felejtsd el. Gyanítom hogy nem funkcionalitásba de minőségbe még az is jobb ami benne van a kocsiba. Használtan nézz valamit. Én most ennyiért adtam el egy alig használt JVC-t. Ki lehet fogni. Ha most ennyi a kereted akkor apránként cserélgesd a dolgokat. Ha nem a stúdióminőség de kicsit normálisabb hang és hangerő az ami kell akkor hangszóróból nálam találsz olcsón. Azok mellé telik egy normálisabb fejre és később mehetsz tovább
-
PiciPeti
őstag
válasz
batai15 #36184 üzenetére
Ennyiből sajnos kb semmit...
A fejegység leírt feltételei se nagyon jönnek ki ennyiből, max használtan. 3xxx, 4xxx Pioneerokat nézegess szerintem.
Vagy ha nem gond a gagyiság, akkor Pio mvh160.10 centis hangszórót ne vegyél, semmire se jó, maximum a vízállásjelentés hallgatására.
Ha a kalaptartóba akarsz rakni valamit, akkor inkább már ovált, abból kijön valamennyi mély, és általában olcsó is.
Ha kicsit többet szánsz rá, és jobb minőséget szeretnél, és hajlandó vagy kicsit barkácsolni, akkor egy 16-os komponens szettet tegyél be előre. Ég és föld lesz a hátsó oválhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest