- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
XP NINJA
őstag
Hello,
Lenne egy HiFonics ZS6.2E pár 51K-ért. Ennyiért jó vétel, vagy tudtok ajánlani jobbat ebben az árban? Vagy egy Focal PS 165 V1 megéri a felárat 67K-ért?
Köszi -
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Sok informálódás után kezd körvonalazódni mit kezdjek az Alfa 159-cel.
Egyszer már építettem egy Alfa 147-et, azt 5 éveig elégedetten használtam, ez a szint lenne most a minimum, de nem terveztem óriási szintet ugrani. A jövőben sem terv.
A 147 egy szigetelés nélküli építés volt.
- Pioneer DEH-S5000BT
- Elől Audio System MX 165 Plus, hátsó lekötve.
- Axton C609
- Hertz DBX 30.3
- Teljes Kácsa kábelezésA 159-ben amit szeretnék az egy hasonló első 2 utas szett, hátsó szett lekötve és ajtókat meg csomagtartót hangszigetelni.
Ami bonyolítja a helyzetet, hogy a gyári fejegységet szeretném megtartani, nem tudok megbékélni egy utángyártott kinézetével sem.
A Hertz DBX 30.3 megmaradt, ez adott.
Az Axton C609 ereje nekem elég volt, csatorna hidalást sem használtam. Jelenleg DSP-s erősítőben gondolkodom, ezek tűnnek jónak hasonló teljesítménnyel:
- AXTON A594DSP 120K
- AXTON A642DSP 142K
- MACROM M-DSPA500 143KHa jól értem ezekkel lehetne a gyári fejegységről rádiót hallgatni ha valamiért az kéne, amúgy meg közvetlen telefonról bluetooth-on. Utóbbi esetben nem értem, hogy a hangerőszabályzás hogy működik? Mert hordozható hangszórókból kiindulva 100%-on fog elindulni mindig a zene, majd telefonról kell halkítanom? Itt sehogy se működne a gyári fej szabályzója, csak az opcionális A592DSP-RC távirányító?
Plusz nem világos, hogy az Axton-nak van BT antennája, de mégis opcionális a ABT50 streaming modul 50K-ért? Ez már nagyon elvinné a költségeket.
-
XP NINJA
őstag
Hello,
Adott egy Alfa Romeo 159 Sportwagon, gyárilag elég béna audioval, + már kopog is.Szeretném megtartani a gyári fejegységet, ezt kibővíteni egy erősítővel és egy első szettel. Jelenleg a német amazonon nézelődtem (levásárolható kupon miatt), de ha sokkal jobb vétel lenne itthon akkor az is játszik.
JBL Stadium GTO 620 119 EUR.
Kérném a véleményeteket erről a szettről, illetve hogy milyen erősítő lenne hozzávaló. Mélyládából van itthon egy Hertz DBX 25.3. Hangszigetelést tervezek bővíteni, de nem túlzóan.
-
XP NINJA
őstag
válasz
csabeszsz #70430 üzenetére
De, fixen van, mint minden autómban
Csak nem gondoltam hogy ez nem fog teljesen kikapcsolni. De mindegy, be lesz kötve egy kapcsoló, úgy is több dolog is van tervezve az autóba.
(#70433) PiciPeti: Van hozzá, azzal akkor valószínüleg menne, csak ezt egyszerűbb szerkezetnek hittem
-
XP NINJA
őstag
-
XP NINJA
őstag
Egy fejegysegnek mennyit szabadna fogyasztania? jelenleg 210ma, pioneer s5000bt kikapcsolt állapotban.
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, olyan problémám akadt, hogy 2 nap alatt teljesen lemeríti az akksit a rendszer.
új DEH-S5000BT lett az autóban, és a bevált Axton c609 erősítő van bekötve. Ma reggel 5.8V-ig lemerült az akksi. Azt furcsálom, hogy kikapcsolás után tovább világít a fej az időt mutatva, az erősítőt már lekapcsolva. Viszont ha a display gombot megnyomom hogy teljesen elsötétedjen, amivel elvileg már teljesen kikapcsolom a pendrive mégis tovább világít. A fej nem gyújtásra van kötve, mert akkor mindig izzítana is sajnos.Merre keressem a hibát?
-
XP NINJA
őstag
Megvettem az ajánlott kácsa kábeleket, lassan be lesznek szerelve. Nem szeretnék elrontani semmit, ha már kicsit igényesebb dolgokból áll össze a rendszer.
Az MX 165 Plus gyári hangváltóját eddig nem használtam, ha jól gondolom be kell szereljem, mert a szett közös RCA-ról fog menni. Viszont ezen valami alu kábel van, ráforrasztva. Átforrasztanám rá a kácsa kábelt, meg a mélyközepekre sem saruznék, viszont ezeknél a forrasztásoknál mire kell figyelni? Kell valami spéci ón hozzá?
-
XP NINJA
őstag
Axton C609 + Audio System my 165 plus + Hetz DBX 30.3-hoz milyen hangszórókábeleket vegyek? Az összefoglalóban ajánlottak elég tágan fogalmaznak
; Vagy maradjak 1.5 mm2, 2.5 mm2, 4 mm2-nél?
Illetve eddig úgy volt tákolva, hogy az ajánlott kácsa RCA ment hátra az erősítőhöz, de lett hozzá forrasztva egy Y elosztó, hogy a front pár és a mélynyomó is kapjon belőle. Az új fejegységen már van külön első, hátsó, sub RCA pár, akkor kellene egymás mellett kettőt külön hátravezessek?
-
XP NINJA
őstag
A kettő közül melyiket érdemes választani? Vagy inkább mi a különbség a mechanikán kívül, mert nem látok semmit
Most akciósak EmagonMVH-X580BT 32990
DEH-S5000BT 34990 -
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
A jelenlegi rendszer egy golf 3-ban:
- Audio System mx 165 plus
- Axton c609
- Hertz DBX 30.3
- LG LCS500URÉs most lett egy Alfa Romeo 147 2002-ből, (nem bose) gyári 4 közép, 4 magas hangszóróval, DEH-2300UB fejegységgel.
Inkább az Alfára koncentrálnék, átraknám a cuccokat, de a fejegységnél elakadtam. Érdemes lenne cserélni egy MVH-X580BT-re? Vagy egy gyári fejegység milyen hangminőséget képviselhet AUX, USB felokosítással?
-
XP NINJA
őstag
Edigitalon akciós a JBL GX-A602. Ennyiért ajánlhatom ismerősöknek vagy még ennyiért is hanyagolható?
-
XP NINJA
őstag
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, még mindig ugyanazzal a problémával küszködöm
Axton c609 + AS MX165Plus rendszerem lemeriti az akkumulátort.
Ha minden leállitáskor leveszem a pozitiv sarut, akkor nem merül le reggelig. Kimértük multiméterrel, de nem mutatott fogyasztást. Remote kábellel van bekötve a fejegységbe, ami ki is kapcsolja rendesen.
Van tippetek merre keressem a hibát? Sehol se mutatott fogyasztást. Minden csatlakozást átnéztem. -
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Tervezek beszerezni egy mélynyomót. Zártat szeretnék, amiket eddig néztem az a DLD 500+ és a Hertz DBX 25.3. Újonnan venném, nagyjából egy áron vannak. Vagy esetleg megérné a plusz pénzt a Hertz DBX 30.3?Más: Jelenleg az Axton C609 + Audio System 165 plus van, és kétszer is előfordult hogy lemerült az autó. Kimértem, és kikapcsolt állapotban 13mA fogyasztás van. Ez normális?
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Golf 3-ban van jelenleg a szett:
Varta 70Ah
Audio System MX 165Plus
Axton C609
Kácsa Rca
2,5mm2-es hangszórókábelek
16mm2-es tápkábelek + 80A biztositék.A gond az lenne, hogy eddig szólt remekül, de 1 hete, egy 20 perces út alatt hazafele letiltott az utolsó km-en.
Tegnap megint jelentkezett, 20 percig szólt elég nagy hangerőn, amikor torzulni kezdett és le is tiltott. Az erősitő 1 ponton forró volt, megvártuk még teljesen lehült, kinyitottuk a csomagtartót, és alulról is megtámasztottuk hogy járja a levegő. Bekapcsoltam halkan és 1 perc alatt ismét forró lett. Átkötöttük másik csatornára, hogy hátha, de azóta fél másodperc és letilt, világit a protect. Kábeleket akárhol nézem, rendben vannak. Olyat olvastam most, hogy 11V alá esik a feszültség és akkor letilt. Ez lenne a megoldás? -
XP NINJA
őstag
Sziasztok, úgy néz ki minden meg van a szettemhez.
Audio system mx 165 plus
Axton c609
16mm2-es tápkábel,
60Amperes biztosíték házzal,
Hangszóró és remote kábelek.
A fejegység egy LG LCS 500UR.A kérdésem az lenne, hogy a hangszóróhoz kapott hangváltót hova és hogyan kössem be?
Egy pár kábel megy bele, és egy pár jön ki. -
XP NINJA
őstag
szerk: jobb egy ilyen mint az LG LCS500UR?
-
XP NINJA
őstag
Helló, DLD 500+-hoz, és Audio System MX 165+-hoz vennék erősitőt 10 ezer környékén. (Tudom bőven nem elég de valami kell
)
Most ezt találtam az ajánlott márkák között: [link]
Érdemes lenne megvenni, vagy mást ajánlotok? -
XP NINJA
őstag
válasz
Czimby #49071 üzenetére
LG LCS500UR van, AudioSystem MX 165-tel, és ládám még nincs. DLD 500+, vagy akkor ez a JBL CS1214 lenne. Nem feltétlen akarom 100% kihajtani, inkább legyen egy olcsóbb erősitő, ebben az árkategóriában. Az érdeklődést meg köszönöm
Használtakat hol nézitek? Jófogáson nincs nagy kinálat.
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, egy Mac Audio MPX4500-at maximum mennyiért érdemes megvenni? Nem nagyon vannak fent eladóak, nem tudom belőni.
-
XP NINJA
őstag
válasz
tboy93 #45270 üzenetére
Erősitőm és kábeleim még nincsenek, úgy néztem 4 csatornásra lesz szükségem. LG lac2900rn fejegységem van, de sajnos már csereérett, helyette valószinüleg MVH 160UI lesz.
Zenéim elég vegyesek, egyedül a magyar könnyűzene megy főként, de ha többen vagyunk előjön az elektro minden fajtája
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Audio System MX 165 PLUS-t vettem régebben, most szeretném bőviteni egy mélyládával.
12K-15K-között már látok DLD 500+ hangszórót, de elbizonytalanit hogy mindenki csak kipróbálja és eladja. Milyen véleménnyel vagytok róla? És milyen ládát válasszak hozzá ha olyat veszek amihez nem jár? -
XP NINJA
őstag
válasz
opeter70 #42632 üzenetére
Azóta már rájöttem hogy rájön még a fólia, igy már szinte kevés a hangszóró mögött lévő tér térfogata. Kiemelőket kaptam a szetthez, de nem raktam be mert nem tudom hova felfogatni, főleg ha rajta lesz még a fólia.
-Miért nem szabad a kárpitba fogatni?
-A megvettem és beszereltemen kivül mit tudok még csinálni hogy jobb hangzást érjek el? -
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Egy Audio System MX 165-öt vettem pár hónapja Golf 3-ba, amit egy LG LAC2900RN fejegység hajt meg. Most esedékes volt az ajtócsere, és másoknál láttam, hogy a hangszóró mögött szivacs van. Még nem raktam össze teljesen. Érdekelne, hogy mennyi hely lenne optimális a hangszóró mögött? Mert abban biztos vagyok hogy a jelenlegi az sok neki. A hangszóró a kárpitba csavarozható, a bekarikázott helyre megy.
-
XP NINJA
őstag
Üdv!
Tervezem egy Alpine SXE-1750S vagy egy Audio System MX165 Plus vásárlását.
1993 VW Golf 3.A szetten kivül ajánlatos mást is vásárolni hozzá? Illetve ha idővel meg lesz a 4-es golf, abba átszerelhető?
-
XP NINJA
őstag
Üdv!
Na akkor: Adott egy 1993-as Golf 3
Gyárilag Blaupunkt fejegységgel szerelt, ami már elhalálozott, és leváltotta egy LG LAC2900RN, lényeg hogy a gyári hangszórói nagy valószinűséggel megegyező márkájúak. 1 pár van a műszerfalon, 1 pár pedig az első ajtókban.
Nem szeretnék egy erősitős - mélynyomós szettet, csak a gyárinál azért jobb minőséget, és hangteljesitményt. Az LG fejegységet szivesen eladnám, és vennék újat az USB csatlakozó miatt.
Az autó egy 1.9-es TD a sajátos motorzajával
ami audiótechnika szempontjából nem előnyös, és az ajtó elemek is rezonálnak a gyári hangszórótól. A menetzajtól esélytelen hogy mélyet halljak, ezért gondoltam a magas hangszórókat cserélni, hogy ne recsegjenek már közepes hangerőn
Mit ajánlanátok? Fejegység + hangszóró. De minden javaslatot meghallgatnék, mert ezek csak az én ötleteim. A költségvetés alacsony
Szerk: A téma összefoglaló elolvasása előtt az is ötletem volt hogy veszek az első ajtó hangszóró párjával megegyező párt a hátsó ajtókba is, mivel a helye meg van, csak ki van spórolva. Jelenleg kb semmit nem hallani hátul a menetzajtól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest