- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
válasz
_seth_ #32091 üzenetére
Próbáld ki, nem nagy művelet és észreveszed a különbséget, aztán majd meglátod, hogy van-e lényegi javulás vagy nincs.
coxer: a 3ohmos szetteket is ugyanúgy tudod bármilyen erősítővel hajtani, könnyebben meghajtja az erősítő, ennyi, ma hallgattam kicsit hosszabb távon az xiont, és egyáltalán nem volt kontrollálatlan, persze kell hozzá jó erősítő is.
-
lacy8
csendes tag
köszönöm, sokat segítettél!
Még ha valaki megtudná mondani a hangszóró paramétereit azt is megköszönném, mert kellenének a ládaépítéshez.
hangszóró:
Magnat Bull Power 450
Frekvencia átvitel: 20 - 200 Hz
Impedancia: 4 Ohm
Maximum SPL: 92 dB
Teljesítmény RMS/Max.: 200 / 450 Watt -
Wackond
tag
nem kell babrálni. rátolod a 80GB hanganyagot, beledugod a kábelt a kocsiban, bebaxod a kesztyűtartóba, és annyi. Onnantól az Alpine dolgozik. Lemerülni nem fog, mert tölti is egyúttal, meg ki-be kapcsolgatja. Amikor bekapcsolod a fejet, az ipodon megjelenik az /////Alpine logó, és onnantól ő az úr
-
Wackond
tag
25ért 80-as jöhet nekem is!
a kezelése ugyanolyan, mint ha ipodot kezelnél a saját felületén (Album/Artist/?gerne? szerinti keresés), és a szám címének is azt írja ki, amit az ipodon kiírna.
hogy kormányadapterrel az ipodot kezeli-e, azt nem próbáltam még, de itt az ideje a Te kocsidban tesztelni!
mondjuk ilyen track +/- és volume az simán, meg source is, szal koránt sem tartom kizártnak, hogy menne az ipod is -
Wackond
tag
BT/USB, megafaxom nemkéne?!
AUX bemenetet lehet rá dugni párezerért, iPod adapter olyan 15-20 körül megáll, kormányadapter is ilyesmi. Ha fullos rednszert akarsz...
iPod-ból asszem valami 3. generációsról írtak, hogy addig kezelei, de szetm a fiatalabbakat is, csak azokat nem tölti. Asszem a régebbi az 5V-os, az újabb meg a 12V-os, de ez is orvosolható egy 10eFt-os adapterrel (mondjuk ilyet rég vettem, akkor 10e volt).
Nekem iPod Video 30GB van, és kb. végtelen zene fér rá. azt tudja kezelni és tölteni is. 15eFt-ért vettem. Tudom, 3db Nano elférne benne, de tulképpen lexarom, hogy egy 30eFt-os 4gb-os Nano vagy egy 15eFt-os 30gb-os video zötykölődik-e a kesztyűtartóban... vagyis nem szarom le, jobb a jelenlegi -
Wackond
tag
-
100%, hogy a magas sugárzóban van egy kondi.
Mint ahogy írták, neked passzív rendszered van.
Nekem félaktív, mert elől van hangváltó.
Tényleg jobb a a teljesen aktív, de nagyon sokba kerül...Mindenkinek:
Fejegységek közül én ezeket tartom jónak:
Kenwood (inkább közép és felső kategória, ott már van vágás és sok minden finomság)
Alpine (mai napig nagyon jónak számít)
Clarion jó néhány modellje jó.
Blaupunkt, ritka rondák, de szép hangjuk van.
Nakamichi egyik legjobbak, minőségben verhetetlen.
Pionner, inkább fiataloknak, nem komolyzenére való.
Sony (régen csapni való volt, már egész összeszedte magát)Azt a sok akkut nem igazán értem, zselés nem lett volna jobb?
Másik meglátás még:
Ne csak aksira menő hifi pozitívra költsünk.
Ugyan abból vagy erősebb keresztmetszetből kasztni testet kell csinálni, motor testet, töltő kábelt is érdemes még meghidalni.
Legtöbb rendszer nem igényel kondenzátort, főleg, ha fenti változtatásokat megcsináljátok.A legtöbb autóban ezen vezetékek nincsenek az erősítőkre méretezve!
-
Wackond
tag
célnak megfelelt és akkor ez akadt a kezembe. amúgy van a kocsimban egy combosabb példány, 3 góliátelemmel, amit kb. 1,5 éve tettem bele. Pedig nem keveset használjuk péntekenként
mondjuk ez a 10akksis megoldás nem hozta az eredményt, azóta ki lettek árulgatva. néha még felkerül egy-egy az aprók közé. én is megtartottam egyet, műhelyben tesztakksinak hibátlan, meg van rajta szívaraljzat, szal ilyen kitelepüléseken laptoptápak hibátlan. 30 órás laptop, gondold csak el! -
Wackond
tag
ezt a fékátépítést én is végigzongoráztam, mindenképp tegyél be nagyob bfőfékhengert, ez legyen az első! én majdnem falra kenetem magam, mert minden nagyobb volt, összes munkahenger, csak a ffékhenger nem tudta őket kiszolgálni
Végül Kadett GSi-ből származó főfékhenger lett jó, mert a fiatalabb opeleké mind ABS-es volt, ami méretben stimmelt volna, a kocsim meg LÁBS renszerű
silent csere, nyári gumi?! szerinted én mire gyűjtők? -
Wackond
tag
kondi nem kell, ezt leírom újra. fogyasztó. tüneti kezelésre jó, de ez kb. annyit ét mint hasmenésnek a parafadugó. egy darabig hatékonynak tűnik, aztán rájössz, hogy semmire nem való.
az ára jobb, ha rendes tápkábellé és/vagy jobb akksivá változik.
a hátsó koaxok árát is inkább ilyesmire fordítanám.Sztem úgy csináld, hogy a rendszeredet ne kelljen sokáig (akár több órán át
) nélkülözni, hogy szettet elad, másik megvesz, fejet elad, másik megvesz. Ahogy a buxa engedi.
Ha pl. Hertz hangszóró érdekel, szólj, 10%-kal a bolti ár alatt hozom!
Aktívos Alpine fejek hegyekben állnak, a Sony-dat meg tán még be is számítanám. Úgyse volt még USB-s fejem -
Wackond
tag
Hangváltó a fejben - igen, bár kicsit leegyszerűsítettem. Szal ezeknél a fejeknél állíthatod az egyes csatornák vágási meredekségét, vágási frekijét, jelszintjést, egyszóval csodát tehetsz velük
A Te rendszered nem aktív. Valami váltó az elsőszettedben biztos van, ha más nem, egy nyamadt kondi a magasak előtt. De az általad linkelt oldalon azt írják, hogy van külső passzív hangváltójaIgen, ez kb. 100E, de valamennyi bevételed lehet ha a mostani "szarokat" kiárulod.
kábelezés:
ha hátul vannak az erősítőid, akkor a szettig 4 pár hangszórókábel kell, és 3 pár RCA-val kell hátramenni.
de 4 pár (???) RCA-t mire húztál be?! Szal én is előrelátó szoktam lenni, de a 4 pár az vad! -
s4tch
veterán
Neked is koax van hátul, te linkelted: "2-Way Coaxial Full-Range Speaker"
Az aktív fejben aktív keresztváltó van, amivel ki tudod váltani az első szetthez kapott passzív váltót.
SZERK: látom, a többiek bőven válaszoltak...
-
orbano
félisten
kerek egész akkor lenne, ha csak az első komponens szett maradva, illetve a mélynyomó. a csipogónak és a mélközepeknek menne 4 csatorna (hangváltó kiiktatva), a láda maradna úgy, ahogy. az erősítőkön a szűrők kikapcsolva (FLAT), és mindenről a fej gondoskodik: hangszórópáronként a vágási meredekség, a vágási frekvencia, jelerősség, késleltetés.
egy normális aktív fej rádásul önmagában is sokkal jobban szól, mint ez a sony.Wackond: no de neki ott a 4+2 csatorna, csak a fej kell és a kábelezés. gombokért brutál jó hifije lehetne.
-
Wackond
tag
aktív fej --> amiben aktív crossover van. (pl. Alpine CDA-9855(R), 53(R), 33(R), 35(R), 13(R), 15(RB), vagy pajonyír 88RS vagy RS2.) kinek a pap, kinek a p..
aktív rendszer --> amiben nincs passzív hangváltó az erősítő után. értelem szerűen minden egyes hangszórónak (tehát magasaknak, közepeknek, szubnak) külön erősítőcsatornája van. Ilyenkor a klasszikus esetben a fejegység 3 utas aktív crossovere végzi a vágást. Egy ilyen rendszerhez normál esetben 5 erősítőcsatorna szükséges (2 magas, 2 közép, 1 szub).
Megoldható alacsony jelszintű külső crossoverrel vagy külön procival is, a lényeg, hogy az erősítés előtt legyen vágva a jel.
roppant nagy előnye, hogy ezek a fejek alap esetben tartalmazák az időkorrkeciót, amivel egy aktív rendszernél nagyon jó színpadképet tudsz varázsolni.
hátránya inkább költség oldalon mutatkozik meg, mivel kell hozzá erősítő szép számmal, illetve még annyi, hogy nem lehet 1 perc alatt tökéletesre belőni. Lehet ezt apróbb lépcsőkben is kiépíteni, vannak rá alternatívák. Ha valami igazán "b@$zó"ˇcuccot szeretnél, akkor ilyenben gondolkozz.félaktív rendszer --> pl. amikor a fejegység HP/LP filtereit használod a szub és a szett elválasztására, de a szettet passzív hangváltóval vágod ketté. Ez talán a legelterjedtebb azok körében, akik valamilyen érdeklődést tanusítanak a hifi irányába, de még nem szánták rá magukat egy komoly aktív rendszerre.
-
orbano
félisten
kapcsold le a ládát. aztán ha van a fejen, akkor ott, ha nincs akkor az erősítőn babráld az első hangszórók vágását (hpf). próbáld meg minél alacsonyabb frekvenciára állítani. ezt úgy tudod tesztelni, hogy beteszel egy erős, mélyremenő basszussal rendelkező dalt és feltekered a hangerőt a maximumig, ameddig fel szoktad tekerni zenehallgatás közben. ha nem hallasz torzítást, lifegést, semmit, akkor még lejjebb tekerheted. így megtalálod azt a frekit, ameddig a mélyközepek bírják.
utána ehhez kell illeszteni a ládát.
a jó frekik 80hz alatt vannak, de inkább valahol 60 felé.egyébként nem értelek. ennek a rendszernek az árából kicsit okosabban költve brutál jó aktív rendszered lehetne...
-
Ha nincs rá lehetőség, ez van.
A mostani fejegységem és régebbin is tudtam állítani a frekiket.
Igaz a mostanin csak 2 pár rca kimenetem van
De így is örülök, hogy 43k-ért kaptam vadi új dupla dines fejet.
Nagyon méregdrágán mérik őket...Mondjuk nem értem miért tetted offba a hozzászólásod, hisz a témát vessézük pont
-
Én, ha tehetem nem használom a kiemeléseket és szűrőket sem, ha a fejegységen beállítható a vágási frekvencia. A mély kiemelés (jelszint) ritkán nyúlok.
Inkább a természetes hangzásra gyúrok, nem szeretem a ha sok mély alá mossa a többi hangot.
Mindig utáltam azon autóshifi társaimat, akik nagy hangerő, minnél nagyobb hangnyomásra és torz mélyhangokra és vele járó autó rezonanciára törekednek...Nem sértésből írom, de legtöbbször egy minőségi fejegységen játszva, szebb hangzás elérhető, mint ha az erősítőket állítgatod.
Mondjuk nincs két egyforma erősítő sem, mint ahogy otthoniban is, mindegyiknek kicsit más a hangja...
-
BBéci
legenda
Az EQ nem arra szolgál, amire Te használod. Amit leírtál, az egy háromsávos hangszínszabályzó, ami kiemel vagy csökkent, általában maximum +- 10 dB mértékben.
A frontsugárzók és a szubbasszus hangszóró közti elkülönítést különböző meredekségű (6-24 dB/okt) keresztváltó(k), mély (TPF) és magasáteresztő(k) (HPF) végzik. Néhány speciális esettől eltekintve ugyanazon a frekvencián dolgoznak, nincs átfedés és lyuk sem. -
BBéci
legenda
" az ajtókra is van tekerve egy kis mély"
Ezt megintcsak nem értem egészen pontosan. A szubbasszus hangszóró ott kezd szólni, ahol a többiek elhallgatnak, így egészítik ki egymást és válnak egységes rendszerré.
A jól összerakott, beállított autóhifi úgy szól, hogy nem tudod megmondani, hol van elhelyezve a szubláda. Nálam (az autómban és otthon is) többen megkérdezték: nincs mélynyomód??? -
s4tch
veterán
iPod a FLAC-et gond nélkül akkor játssza le, ha telepítesz rá egy Rockboxot, amivel elszáll a dokkról történő vezérlés esélye. A "gond nélkül" egy enyhe költői túlzás...
Wackond:
Általában: http://flac.sourceforge.net/
Winamp-hez: http://www.winamp.com/plugin/winamp-essentials-pack-v5-6/150126
VLC, foobar alapban támogatják.Lakásban: Squeezebox és a hálózati lejátszók zöme viszi. Médialejátszók (ASUS O-Play, WDTV, AC Ryan PlayON!HD-sorozat, Popcorn, Dune playerek és a többiek) szintén ismerik.
Autóhifiben nem nagyon van rá natív megoldás, trükközni kell: vagy PDA/okostelefon fülhallgató-kimenetéről viszed a fej AUX bemenetére a jelet (nem alacsony jelszint...), vagy iPod ill. más támogatott lejátszó + Rockbox, vagy car-pc. FLAC-képes fejegységet jelenleg tudtommal egyetlen "márkás" gyártó sem készít.
Reális, problémamentes alternatíva autóba: iPod+ALAC (apple lossless, FLAC-ből minőségvesztés nélkül, ingyenesen konvertálható pl. ezzel)
-
s4tch
veterán
Mondjuk az sem szentírás, hogy egy flac "eredeti". Érdemes lefuttatni egy - szintén nem perdöntő, de egész használható - audiocheckert a letöltött fájlokon.
-
M3-as BMW-nél jártunk úgy, hogy elhúztuk az rcát a töltő/főkábel mellett (hátsó aksis)
Mondjuk az M3 akusztikája nem túl jó...Hát nekem annyi autóhifi cuccom összejött, az évek allat, hogy dunát lehetne vele rekeszteni
Van kb 6-7 fejegységem, erősítőm tarcsiban, még mélyládám, most azt elakarom adni.
A kocsimban, 2 erősítő( egy 4 csatornás, egy 2 csatornás) 1 hatos cdtár, akkor a dupla dines kenwood fejegység...
-
fury71
aktív tag
Én is debreceni vagyok és nem nagyon tudom hol találok egy jó beszerelő műhelyt. Jómagam nem fogok neki hozzá mert nem csináltam még beszerelést meg amúgy is ha belegondolok nem tudnám rendesen szétszedni az autót, hogy elvezessem a kábeleket, felfúrjam az erősítőt stb.
Voltam két helyen itt debiben és megmondom a két véglettel találkoztam. A egyiknél profi bolt és szerelőműhely, de elég drága (25e a beszerelés). A másiknál kicsi,de hangulatos bolt és partner beszerelő műhely. Az ott vásárolt cuccokat 2-3 ezerért beszerelik.
Mondjuk a második nekem szimpatikusabb volt a hozzáállás miatt is. -
Én foglalkozok autóhifi bekötéssel, de már egyre ritkábban van ilyen melóm és kevesen vesznek normális cuccot az autóba.
Bekötés is szöszmötölös, hisz ha hátulra megy az erősítő, mindent szét kell szedni hozzá.
Legtöbben csak egy mélynyomót tesznek hátra, nálam nem ott kezdődik a hifi...
Meg az se kellene elfelejteni, hogy szedánba és hosszú kombi autóba, vagy rossz akusztikájú beltérbe nehéz jó hanzást elérni.
pl, golf-ba, vagy az én corollámba jót lehet építeni. -
Az-X
őstag
Igazából rájöttem már, hogy mi a különbség köztünk akik ragaszkodnak a CD-hez illetve köztetek akik az mp3-at favorizálják. Nemes egyszerűséggel nektek nincs igényetek arra a szintű minőségre amire nekünk. Beültök a kocsiba és szóljon. Persze jól, szépen szóljon legyen benne erő... Mi meg sokszor csak azért ülünk be a kocsiba, hogy zenét hallgassunk (a motort csak azért indítom el, hogy meleg legyen
) Meg azzal b@sz@kodunk napokat, hogy a mélyet 40 vagy 50Hz-en vágjuk és hány dB/oktáv-os meredekséggel, no meg hogy fázis helyesen vagy fordított fázissal jobb
-
conan77
tag
Na ebben is egyetértek
nem pepecselek CD cserével minden nap
mikor beülök reggel nincs időm arra hogy na ma mit is hallgassak inkább a 8 gigás USB randomban nyomja a válogatásomból a kedvenceimet és inkább a gyerekkel foglalkozom reggel ( én viszem Mamabölcsibe) csak bekapcs és már gurulunk is.
egy CD-re max 12-14 szám szokott felmenni. régen (2003) mikor drága volt az mp3-as fej akkor 10db CD volt a kocsiban 1200 számmal mp3-ban a napellenzőnakkor is állandóan cserélgettem pedig 120 szám volt egy lemezen
-
s4tch
veterán
http://www.sony.hu/product/ica-in-car-usb-and-made-for-ipod/mex-bt3600u#pageType=Compatibles
http://www.sony.hu/product/ica-cables---connectors/wmc-nw20mu#pageType=CompatiblesGondoltam, hogy valamelyik Sony lejátszó is jó lenne neked iPod helyett, de azok nem játszanak lossless zenét. Szarügy...
-
Az-X
őstag
Napi 4-6 órát ülök a kocsiban és csodák csodája mégsem röstellek "cserélgetni"
Bár még olyan is előfordul, hogy 2-3szor is körbeforog egy lemez
Mivel jó zene van rajta, nem unom meg
De jól van... felfogtam... rajtad már nem lehet segíteni, menthetetlen MP3 kórban szenvedsz
-
Az-X
őstag
Mostanában keveset jártam errefelé... de ma végig olvastam az elmaradásaimat telefonról... Nem akarok hosszas eszmefuttatást kezdeni, de ha a többiekre nem hallgatsz, hát hallgass rám!
Felejtsd el az mp3-at! Hidd el, nem kell az neked! 60Ft körül jó minőségű CD-ket lehet kapni. Ha ezt sokallod, 40Ft-ért is lehet
Ezek után ha nem tetszik egy album hát ráteszel számokat 10-ről összeválogatva. Rengeteg helyen lehet találni lossless anyagokat már, szinte mindenféle zenei stílusban. Azt meg ne mondja nekem senki, hogy olyan macerás a lemez... Venni kell egy 100-as lapozós CD-tartót az elég lesz egy darabig. Ez a legolcsóbb és a legjobb megoldás.
-
orbano
félisten
telefont tök fölösleges. fel sem veszi a versenyt egy telefon szargagyi dacja a fejegységgel. akkor inkább nézz egy tisztességes dac-val ellátott mp3 lejátszót. vannak nagyon olcsók nagyon jó elektronikával, csak utána kell járni a megfelelő topikban.
de valóban, az ipod a legmegfelelőbb, adaptert meg szinte bármelyik fejegységhez lehet venni... -
s4tch
veterán
Ha veszteségmentes tömörített zenét akarsz az autóban, még mindig az iPod a fájdalommentes megoldás...
"Majd kipróbálom, hogy telefon + flac player és, hogy úgy mit tud."
Kíváncsi leszek a véleményedre. Fülhallgató kimenettől ne várj csodát, rosszabb lesz, mint az mp3 a fejre dugott USB tárolóról.
-
BBéci
legenda
Gondoltam, hogy nálad empéhárom az uralkodó formátum, ez megmagyarázza a korábbi írásaidat. Engem büntetni lehet a veszteségesen tömörített hulladék zajjal, még háttérzenének sem tudom elfogadni, inkább élvezem a csöndet.
A FLAC nem rossz, elég sok audio CD-t írtam ebből, valamint APE és waw formátumban letölthető zenékből. Nem értem az empéhárom mániát.(#8843) s4tch
Valami olyasmi lesz a jövő fejegysége, mint az Alpine, amit említettél. Egykori Autóhifi magazinos főszerkesztőm is azt javasolta, ha cserélni akarom a régi CD-s gépet.(#8837) conan77
1992-ben vettem első asztali CD-játszómat, a kezdetektől fogva leárazott lemezeket vásárolok, az új áruk töredékéért. Amióta elterjedtek a veszteségmentes formátumok, szorgalmasan égetem a lemezeket, 50-60 forintot szerintem megér a jó hangminőség. -
orbano
félisten
bizony CD-t. sajnos sehogy nem lehet megoldani. bár az alpine ipod adaptere állítólag egész jó, de az sem az igazi. a pioneeré azt mondják szar, a többiről nem tudok nyilatkozni.
azt akarom majd még kipróbálni, hogy az analóg mebenete a fejnek mennyire faja, esetleg tuningolható-e egy jobb digitális átalakítóval. ha az analóg átmenetet sikerülne megoldani, esetleg valami normálisabb digitálisat, akkor én bizony benyomnék egy netbbokot a kocsiba mondjuk egy emu 0404 usb, vagy egy komolyabb DAC társaságában. egy-két 24/96os sacd dvda, vagy vinyl rip biztos jobban tudna szólni, mint egy sima CD, ha a fejegységgyártók hagynák... -
conan77
tag
Köszi szépen
tudom Google a barátom csak annyi félét dob ki hogy nem tudok választani
na a Xilisoft jó ötlet ( HD converterem is Xilisoft-os)Nem tudom kit kérdeztél, de én pl. kb mint te 90% mp3+5% rádió+5% CD.
de azért kevés a CD hallgatásom mert nem tudom megfizetni a 3-5000 forintos lemezeket
azaz nem áll rá a kezem, hogy elköltsek egy valag manit lemezre. Ha lehetne olcsón venni CD-t akkor meggondolná az embör
-
orbano
félisten
persze, vannak olyan dolgok, amikhez kell gyakorlott hallás. de sok olyan van, ami meg egyszerűen magától értetődő bárkinek. én már vagy hatszor jöttem ide be éjjenezve hogy mekkora dimenzióugrás volt egy-egy alkatrészcsere a hifimben és micsoda élményekkel lettem gazdagabb. és még csak most kezdem kapizsgálni azokat a nüanszokat, amikről a haverod is beszél (de még nem igazán hallok meg sok mindent).
és látod, pont ezt modntam: hallod Te a különbségeket, hiszen a belépőszint és a high-end között nagyon nagy út van. szóval azzal érvelni, hogy az apróságokat nem hallod meg... a füledet becsmérled vele. persze ha nincs rá pénzed, az más dolog, nyilván mindenkinek más a prioritása az életben, ezzel nem lehet vitatkozni. de igényed tuti van rá, legfeljebb még nem tudodsok csaj sem komálja a szexet amíg meg nem b****ák rendesen.
elsőre amúgy én is csak lestem amikor valaki magyarázta, hogy tizenaárhány khz-en kiemel a fejegység ezzel kompenzálva, hogy nem megy fel teljesen 20ig. ma már lazán kiszúrok egy ilyen különbséget, pedig semmit nem csináltam, csak kényeztettem kicsit a fülemet jó minőségű hangokkal. -
orbano
félisten
látnok beza. annyiszor olvastam már ezt a nem hallani ak ülönbséget dolgot, hogy el sem hiszed. no meg aztán ottanvana hozzászólásom további része (gondolom akkor itt elakadtál), ahol írtam, hogy még ekkora különbségek sem kellenek elképesztő minőségi eltérésekhez. barátnőm pl. életében nem hallott jobban egy belépőszintű sennheiser fülesnél, mégis simán megmondta hogy miben változott a rendszerem hangja, gyakran kikértem a tanácsát pl. vágási freki állítása közben. pedig érezhetően sokkal szarabbul hall mint én, és nem is érdekli ez az egész.
-
orbano
félisten
ezt a nincs olyan fülem hogy két azonos hangszóró közül baromságot Tik valahonnan tanuljátok? minden "marha" ezzel jön, aztán gyanítom Te sem hallgattál meg még egymás után mondjuk egy közép- és egy csúcskategóriás erősítőt, vagy épp fejegységet, esetleg ugyanazt a rendszert szarul- és jól beállítva is. még a kutyám is meghallja a különbséget
itt nem nüanszokról van szó, hanem dimenzióugrásokról, amik néha 10-20 ezreken múlnak, vagy épp csak egy jó/rossz döntésen.
-
Wackond
tag
értem én és nem is azt mondtam, hogy hasztalan cuccok ezek, de ennyi energiát/pénzt ha hifire fordítottál volna, az klasszisokkal jobban szólna. erre írtam, hogy nálad nem ez a legfőbb cél, de van, akinél meg csak ez számítana, de sose fúrná meg a kocsiját egy tolatóradar miatt.
-
Wackond
tag
Hali,
Te egy más filozófia szerint építed a rendszert. Ahogy olvasom, Nálad a praktikum és a "mi a szart drótozzak még be a kocsiba?!" van előtérbe helyezve, nem az SQ.
Hogy minden faszán be van építve, az nagyszerű, és dícséretes, de nem feltétlen eredendő bűn, ha üresen hagysz egy hátsó hsz-helyet. Egy hasonlattal élnék, mert ez egy számtech. oldala, így lehet, hogy elég szemléletes lesz:
amikor alaplapba RAMot teszel, hiába van benne 3 slot, a legtöbb éelmes user 2db-ot használ, mert az úgy jobb (bár ehhez meg én nem értek, valami duál okosság miatt, hogy pl. 2x512 duálba jobb mint 3x512, valaki ezt kifejthetné nekem)
-
hugi0
őstag
Hat igen vannak meg problemak.
De ha van ami figyeli a virust akkor letoltod a kepet.
Kiirtod a viruszt es megnezed.DE nem virusos.
Minden UW.hu webboldalt sok kereso annak hisz.
- mert regen sok virus volt ezen a site-on feltoltve.
Viszont nem szuntettek meg a veszejezetseget, ezert nem is hasznaljak mar sokan.
En cirka 11 eve hasznalom. -
G.Zs.
senior tag
Nem azzal van a baj, hogy hogyan szól, hanem azzal, hogy tönkremegy fél év alatt.
Ebben a kategóriában tökmindegy milyen fejet vesz az ember, csak márkás legyen, illeszkedjen a műszerfal színéhez, és minél több gari legyen rá.
Azok a hárombetűs cuccok a pénzkidobás kategória, míg egy márkásabb valószínűleg örök darab lesz, ha nem akar komolyabb hifi építésbe belevágni. -
conan77
tag
Hát igen azért nem kockáztatok meg egy esetleges garanciavesztést 2500 forint miatt az tuti
2 év teljeskörű gari van a fejre és ISO csatis képek alapján Kenwood BT50U
( holnap jön a jézuska futár) az autóm kétéves Fiat Linea belepiszkálásmentes rendszerrel ( 0 km-esen vettem).
-
borat26
aktív tag
Szia!
Nos nem az ülés alatt, hanem mögötte lesz felszerelve az erősítő, mivel ez egy kétüléses kis teher Astra G kombi, aminek válaszfal van az ülései mögött.
Akkor módosítom a tervemet a következőn módon.Jobb oldali küszöbben vezetném el az rca kábelt és a hangszóró kábeleket.
Ha már hangszóró kábel, akkor te mit ajánlanál a hertz szett erősítéséhez? Elsősorban keresztmetszetre gondolok, de esetleg gyártót is mondhatsz.
Hogyan oldjam meg azt, hogy a két oldali hangszórókábel egyforma hosszát megtartsam? Hol lenne érdemes azt a többletet eldugni, ami a jobb oldalon vezetett kábel esetén képződik?Bal küszöbben (ahol jelenleg is van a tápkábel, csak sajna 10mm2-es) a 20mm2-es tápkábelt.
Viszont amit már most tudok, a műszerfalban biztos lesz kábel kereszteződés.
A tűzfal közepén tudtam átvezetni a tápkábelt. Ha a jobb küszöbben vezetem a hangszórókábelt az ajtókban lévő hangszórókhoz, akkor a bal oldali ajtóhoz vezető kábelt a tápkábel alatt, vagy felett el kell vezetnem és nem lesz köztük tán csak 1-2 cm.Továbbá, ha felszerelem az erősítőt az ülés mögé (esztétikusságát figyelve a feliratot nem szeretném fejjel lefelé fordítani), akkor jobb oldalon vezetett RCA pont csatlakoztatható az erősítő jobb oldalán lévő aljzatokhoz. A tápkábelt bal oldalon vezetve az erősítő bal oldalán tudom csatlakoztatni, így is elkerülhető ezen kábelek keresztezése. De még van a két ajtóhoz vezető kábel, ami ugye szintén az erősítő tápkábel bekötési oldalán kell bekötni.
Itt akárhogy akarom elkerülni a két kábeltípus közelségét, nem tudom.
Vagy én veszem túlértelmezetten ezt a kábelproblémát? Ennek csak akkor van jelentősége, ha hosszabb szakaszon vannak együtt vezetve?A WD40-et én semmire nem ajánlanám, főleg nem kontaktspraynek. Inkább rövid ideig ható kenőspray. Hagy a felületen egy vékony olajfilmet, ami ugye szigetel. Ezzel foglalkozom és többször beleszaladtam, h kontaktspray helyett ezzel fújkáltak elektronikát és lehetett a kukába dobni.
Mini ANL biztosítékhoz is akad 100A, vagy e feletti biztosíték. Én csupán a tisztánlátás kedvéért kérdeztem meg a különbséget.
-
hugi0
őstag
Szia _seth_ !
Megbocsajtok.
Ugyanis figyelmetlenul olvastad a hozzaszolasom, ami nem is neked szolt.Most olvad el ujra legyszives.
Koszonom !
http://logout.hu/tema/autohifi_melyiket_szeressem/hsz_2239-2239.html
-
hugi0
őstag
Szia !
Szerintem ha nem akarsz hangoskodni, akkor meg erositok melle sem kell kondi.
Ha az ajtoba alulra beszereled a 3 utas hangszorot, a magashangokbol mit fogsz hallani ?
(Szinte semmit.)
Jobban jarsz ha felteszed a magasat a muszerfalra vagy az A oszlopra.A te esetedben, nem javasolnek 3 utas rendszert.
(Ettol fuggetlenul, en a 3 utas hive vagyok.) -
hugi0
őstag
Jol atgondoltad, hogy mi az igenyed az autohifi kapcsan ?
Jol korulneztel a piacon, es ezekutan valogattad ossze a dolgokat ?Ha igennel valaszolsz mindkettore, aldasom ra, mert "jol" dontottel.
Ha nem akkor erdemesebb elmenni egy autohifi talalkozora, es informaciot gyujteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest