- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
tukko1
aktív tag
válasz
conan77 #13381 üzenetére
Elkezdtem felrakni Soudaband-ot! Remélem kifizetődik ez a sok vesződség! Érzésem szerint 3 réteg lenne az igazi a külső lemezen! Nekem épp hogy elég lesz a 10 méter, úgy hogy nem tudok két teljes réteget rakni a külső lemezre! A külső lemezhez 186cm kell egy réteghez! A második réteg már csak a háromnegyedét fedi be és akkor marad 3 méter a 2 ajtóra a kárpit alá! Persze maradnak darabok, de azok mennek a merevítőre és 3.rétegnek a hangaszóró mögé, a kukába biztos semmi nem megy!
Akinek van rá pénze szerintem 2 gurigát vegyen aztán jut csomiba is!
Amúgy elég jól sikerült felrakni, de nem egy egyszerű dolog. Vettem görgőt, de inkább kézzel nyomkodtam fel. Rohadt jól ragad, ha rosszul ragasztod fel lehetetlen leszedni! Én használtam hőlégfúvót is, biztos ami biztos! -
tukko1
aktív tag
válasz
conan77 #13366 üzenetére
Szóval akkor, a kárpit alá érdemes inkább 2 réteget rakni! Remélem elfér alatt!
Akkor a merevítőre is megpróbálok tenni, csak még nem használtam ilyen anyagot és nem tudom mennyire képlékeny! Én most mindenhez hozzáférek mert kibeleztem az ajtót, csak a kilincsek maradtak benne!
Valami jó tanács vagy trükk Soudaband használatával kapcsolatban? -
cicmanyek
aktív tag
válasz
conan77 #13280 üzenetére
Lineád van ugye?
Mert annak a gyári kárpitja kib@szott sokat elvesz a mélyközepekből és csak addig hallod faszának míg nem hallasz egy olyan autóban egy tényleg jót.
Én a grandén úgy oldottam meg , hogy ne kelljen kárpitot vágni , hogy tettem a lemezhez egy 19mm-es mdf kiemelőt a gyári rácsot pedig kiszerkesztettem a helyéről.
Így eladásnál teljesen visszatudtam alakítani gyárira.Ha maradt volna akkor nálam is kapott volna egy komoly panelt. -
s4tch
veterán
válasz
conan77 #13264 üzenetére
"Nem kell ajtópanel !!"
Így van, nem kell. De erősen ajánlott, ha az ajtó gyárilag, leszigetelve nem felel meg az embernek. Nekem bejött a panel. Ha gitározni tudnám a különbséget, amit hozzátett a sima szigeteléshez képest, én lennék Andy Timmons.
Autóhifi sem kell. De milyen jó, ha van.
-
orbano
félisten
válasz
conan77 #13264 üzenetére
azért ilyet ne írjunk már le, hogy nem kell. ha lehet, akkor igenis kell. nem dísznek találták ki. jobban levegőzik a hangszóró, ami jó hatással van a mélyhangokra, plusz az enyhe beforgatás a középtartományon is "segít"... és ha van affinitása, nem olyan nagy kinszt pár mdf karikából, meg trutyiból összedobni egyet...
-
s4tch
veterán
válasz
conan77 #11978 üzenetére
Erről írtam az előző hozzászólásban... Két olyan dolog, ami egy aktív fejnél jobban kezelhető:
"Fokozatmentesen állítható"
Tehát tulajdonképp fogalmad sincs, hol tartasz éppen. Reprodukálhatatlan. Készítesz egy beállítást, tetszik, de próbálkozol tovább. A következő beállítás rosszabb lesz, vissza akarsz térni az előzőhöz. Esélyed nincs _pont_ ugyanoda belőni a potmétert, ahol korábban volt. Van itt a fórumon több olyan tag is, aki egy fejből is hiányolja a mentési lehetőséget. Ebben nemhogy mentés nincs, reprodukálhatóság sem nagyon.
"12dB/okt"
Egy aktív fej többféle meredekséget tud. RS2:
A 12dB/oktáv egy általánosan elfogadott vágási meredekség, sokszor ez bizonyul a jó beállításnak, de mi van, ha nem...
-
orbano
félisten
válasz
conan77 #11978 üzenetére
és hogy tervezed? ha nem etszik amit hallasz, hátraszaladsz, tekersz egy kicsit a potin, aztán visszaszaladsz meghallgatni? aztán ha mégsem tetszik megpróbálod visszatekergetni? fából vaskarika...
ráadásul nem biztos, hogy ez a rainbow erősítő a legnagyobb ár/érték bajnok a piacon....
ráadásul időkorrekciód még mindig nem lesz. -
s4tch
veterán
válasz
conan77 #11973 üzenetére
Kevés az az erősítő, amiben tisztességes keresztváltó van. Egyrészt ritka, amelyik a mélyközép tetejének és a magas aljának megfelelő frekvenciákon tud vágni, másrészt a vágás meredekségét sem feltétlenül lehet ezeken állítani, harmadrészt roppant macerás a történet, mivel az erősítőkön általában potméterek vannak, amiket csavarhúzóval, kábé találomra állítasz be.
Egy átlagos költségvetésű aktív rendszer építésénél szerintem az első lépés egy aktív fej.
-
orbano
félisten
válasz
conan77 #11585 üzenetére
olvasd már el mit írtam
úgy jött ide, hogy fix összegből hifit akar. ha ennek a nagy részét elkölti egy húdejó fejegységre, a maradékból nem fog tudni semmit sem venni. 60-80 ezret meg nem ér meg az a hangzásjavulás, amit a gyári hangszórókkal hozni fog ez a dolog. Ezt megkapja egy 23ezer forintos fejegységtől is. És akkor máris marad 35-55e forintja beletenni valami hangszórót a kocsiba.
Persze ha nem ez a fontos, hanem az hogy húdesokmindent tudjon, meg nagykijelző, meg egérmozi, meg kutyatöke, akkor pedig ez egy rossz topik, itt ilyen eszementek vannak, akik hifit a hangjáért vesznek -
baloghzr2
tag
válasz
conan77 #11494 üzenetére
Köszi a választ Conan77! Igen nagyon szép a jfejegység a jJettában csak igazából semmit nem tud.
Elsősorban a hangjából ítélve tuti nincs benne erősítő(nagyobb hangerőnél betorzít kicsit),a másik pedig,hogy még mp3-at sem játszik le,csak sima zene cd-t.Te mit ajánlanál,hogy jól szóljól a zene az autóban?
Vegyek egy olcsóbb fejet meg egy jó hangfalat?Vagy szerinted a gyári hangszórokat nem kéne lecserélni?Előre is köszi!
-
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #11527 üzenetére
Hello! Tehát, nagy általánoságban elmondható,hogy a 40A-es aksik kb.300A indító árammal bírnak.A Te aksidban(3 évesen) jó eséllyel van még kb.180Amper indító feszkó
Ha, nem használnád mondjuk a gépest, akár x ideig(akár nyáron,akár téllen stb.) akor is van önkisülése,még teljesen feltöltött állapotban is.Ez meghaladhatja a napi 0.6-0.8%-ot is
Az akkuk akkor érzik igazán jól magukat,ha rendszeres töltés ürítés zajlik az ólom lemezek között.A lényeg ne legyen sokáig mélyen lemerülve,mert a tervezett,vélt idejének még a
felét sem éri meg(szulfátosodás)
A Berga aksival, igazi TOP mínőséget vásároltál -
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #11491 üzenetére
Hello! Tehát elöljáróban:Én is használtam Warta silver dynamic aksit és nem voltam elájulva tőle.Annál is inkább,mivel hogy össz-vissz 2 évet húzott ki
A kereskedő általi összemosás(Warta vs, Berga) nem teljesen igaz.
A Warta SOHA nem gyártott bérbe, sem(és nem volt átcímkézés sem) a Bergának. És fordítva sem volt soha. A bérgyártás, csak a Bosch ill.Warta között vanÉs az utolsó 2 no-name ötvözetei
A befoglaló méret,kapacitás érték/indítóáram szabványosított,DE VISZONT a technológiai innovációt a Johnson Controls osztja meg azon partnerei számára, akik tagjai a szervezetnek.Többek közt tagja a Warta is és a Berga is(+ még nagyon sokan mások)
A J.C, ebben a tömörült formációban jóval kissebb összegekért biztosít Know-How-ot a partnereknek,mintha telibe licensz díjat perkálnának ki egymásnak a gyártókA különböző újítások végett.
Tehát,ha Bergát vennél akkor az 100%,hogy Berga üzem gyártotta és nem a Warta
A fej újra indulása indítózáskor nem csak Nálad probléma Zselés zárt segéd akkut tesznek a fő akku után(1 robogó aksi fele kb.)Én is próbáltam puferrel 1F-os intelligenssel,de nem volt az igaziBár,lehet egy 5-8 farados megoldotta volna
-
Joe fiú
senior tag
-
Zyrius
aktív tag
válasz
conan77 #10675 üzenetére
Az 50 és 61 között elsőre a következő különbségeket látom.
Sima előlapi CD nyílás / előlap mögötti nyílás (billenős, én ilyet szeretnék, soha nem fogok lemezt használni ne legyen ott az a nyílás
)
USB bemenet az előlapon / USB bemenet hátul (majd kesztyűtartóba vezetem a korábbi fejegységem is ilyen volt és esztétikailag jobb szerintem ha nem villog egy batár pen drive a műszerfal közepén)
kijelző 2 soros / kijelző 5 sorosHát igazából ennyit vettem észre, amúgy ez a típus is jónak tűnik (eddig nem is láttam ezt
), és 15-el olcsóbb a 61 mondjuk jobban beleillik a műszerfalba és tudom, hogy talán ez kell, hogy az utolsó szempont legyen de nálam sajnos a fejegységek egy meghatározó része kiesik a külalak miatt. Sajnos a mostani autók belseje úgy néz ki, mint egy játék űrhajó ...és ha jól látom ehhez tervezik a fejeseket is. Persze a full high end kategóriában tolják azt a minimal stílust amit kedvelek, de hát 100+ pénzt nem szeretnék kiadni rá
-
gabo01
őstag
válasz
conan77 #10350 üzenetére
Nagyon jó lett!
Valamit nekem is kellene kezdenem az ajtóimmal mert a Jr6- szettel sem az igaziak a mély hangok! Amikor be lett építve valamennyi bitulapot kapott az ajtó de szerintem keveset és csak egy ilyen szivacsos anyaggal lett befedve kívülről az ajtó nem pedig ilyen soudaband-al! Hol tudok ilyenhez hozzájutni ill. kívülre kell 2-3 réteg vagy az ajtó belső felületére?! -
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #10330 üzenetére
Nálam, erre is 6-ot
A Dietz Noise Killer (kenhető) jó volt,de nem valami esztétikusEsetleg még van ilyemi is tűzálló sziloplaszt (piros színű) spaklival felkenve,lehet ez is tompítaná+ van még valami szintén szilo,na az bitumenes.Most adtam oda a faternak a fa csónakjához,1-et én használtam el, tapad mint az állat
És a színe is korom fekete. Kezemről alig jött le, úgy meg fogta ez a fekete szutyok -
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #10327 üzenetére
Régen, volt valami thermo plastic ami hőálló volt azt hiszem 200 C'-ig,de most már nem tudom, hogy vannak-e ilyenek forgalomban
Jól mondta, ez valószínű leválna, ha nem is azonnal,de biztos
Ja, úgy emlékszem Dynamat volt valami hő álló fajta.Én, fújtam is meg kentem, is a motor ház tetőt belülről,de szerintem azzal neked nem lesz gondod -
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #10321 üzenetére
1értelmű lesz a bituzott előnye
Jó a meglátásod, a bitu gyűrű alá való tétel, de szerintem oda már elég egy réteg is
A hangszóró kábelt is fogasd oda, vagy 2 helyen(ajtón belül)
Ja, a kárpit-ot is patentül tedd vissza,mert tud ám az is zörögni
Igazán nincs mit, írj, ha még valami adódik -
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #10318 üzenetére
A merevítő borda és a lemez találkozásánál un. Sikaflex van, mivel,ha bordát odahegesztenék a lemezhez az nagyon csúnya gyári horpadáshoz vezetne
Az is elég ha borda széléig bituzod alul-felül-ről (a borda merevít) meg nem árt,ha a lecsapodó(kondenzálódó pára ki ill. el tud folyni
A kárpit-nál belül-ről, ahol nem ér fém-hez vagy máshoz, a maradék-ból levágott szeletekkel rezgés mentesitheted, mert majd később szidnál valakit
A többit jól csináltad
Visszabontható, akár 1 kis hajszárítóval is(télen lesz nagyon kemény) -
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #10283 üzenetére
A jobb-tól is van jobb
Indítóáram tekintetében valóban nem rossz az Exide,de van ennél fontosabb a tartós igénybevétel.Ha rákeresel,a tesztekben meglepődsz mennyi trágya van.És közel 1 áron a jó aksikkal
Berga hivatalos oldal .Power is van[link]
Az 1-2 kw -os subok-nál számít, a 30 másodperces mérésnél (db drag)hogy ne foggyon el a szufla a mérés végére
Egy átlag rendszer nem vesz ki, mondjuk úgy 200-400 Amp -et csúcsban szvsz a tartós leadás a fontosabb -
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #10271 üzenetére
Azt gondolom tudod,hogy ez zárt ládába való woofer,nomár most a zárt ládák a hatékonyság szempontjából nézve nem vehetik fel a versenyt az egyébb megoldásokkal szemben.
De, nem is erre alkották őketA zárt konstrukció a kialakitásából adódóan minőségibb hangzást nyújt, mint az egyébb megoldások
1 árnyék homályosítja csak el és ez az erősítő igény,de persze ne gondold,hogy az általad használni kívánt sub az nagy energia faló lenne
Tehát, a KW 10(25-ös) enyhén hurkás ez azt tudatja az én számomra,hogy igen csak fog lengedezni és káros fel harmonikusokat termelhet.(nem kicsit,nem keveset)
Az adatlap leírása szerint 25 Hz-2Khz-ig terjed az átvitele,de gondolm Te és a láda is azt szeretné, ha 55Hz környékén dolgozna, tehát a feladat megfogni a sub-ot(de a szűrő ilyen paraméterek mellett kevés) Itt, szintén az erősítőre lesz szükség, de egészen más jellemzőjéreEz, pedig a Damping factor ez az un. csillapítási tényező.
Erre, igen csak szükség van a reflex jellegűeknél is, de a zártnál is,hogy a szűrőn beállított érték közelítően annyi is maradjon
Az alacsony csillapitású erősitők nem tudják megfogni a subot, így azok kontrolálatlanul tovább lengedeznék mind 2 végponton ami számtalan felharmonikust termel(gondolom ezt nem szeretnéd)
Vagyis, az általam már többször emlegetett Sinus Live D class monó block-ot tudom javasolni, főleg annak ismeretében, hogy700-800 körüli a csillapítása, ami az általad választott DLS-re igen jó hatást gyakorol(hangzásra) és meg tudja majd fogni -
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #10168 üzenetére
Fogalmazzak úgy, hogy ég és föld
A hagyományos kapcsolás technica evvel már nem tud lépést tartani
Tényleg, nagyon komoly hangja van és zenei is
Hátra 1x 20-as elég ,de persze táp elosztó blokkal Én táp-nak RCF márkát használtam(nekem ez jött be(minőség) és alig drágább, mint a no-ném márkák -
Peti66
senior tag
-
Peti66
senior tag
válasz
conan77 #10108 üzenetére
Én, a Dls erősitődre gondoltam konkrétan: Rear-2xközépmély,front-2xmagas+ D Class-mono er.(mondjuk:Sinus Live),+ 500watta a Sub-nak
Hát, ja 2db-es érzékenység nővekedésnél(ugrásoknál) szoktuk tapasztalni a majd dupla hangerő emelkedést.De,ezt ne vegye senki készpénznek
-
orbano
félisten
válasz
conan77 #10102 üzenetére
ne bizonytalanítsanak el a negatív kritikák: mindenki más nézőpontból alkot véleményt. nyilván egy csúcs DLS-hez képest (A-széria) szarul szól. Mondjuk 15+10k-ért nem a világ legjobb vétele (28-ért már kapsz junior 4.300-at pl.), de ez legalább már a Tiéd, megvan, és simán összehozol vele egy szerethető rendszert.
-
Peti66
senior tag
-
fury71
aktív tag
-
s4tch
veterán
válasz
conan77 #9501 üzenetére
Jó, akkor beszéljünk a P88RS2-ről: alap kiszerelésben nem a legokosabb, de - mint minden P sorozatú fejhez - van hozzá egy csomó kiegészítő. Ha akarom, tud BT-t, USB-t, iPodot, DVD-tár vezérlést, meg még ki tudja, miket. (Ebből csak iPod-csatlakozás kellett, ebayről 12e körül vadásztam adaptert.) Az Alpine-ok is hasonló modulrendszerben bővíthetők. Emellett egy ilyen fej állat mód fog szólni, és nem kell a hangzásban kompromisszumot kötni csak azért, hogy legyen benne BT vagy egérmozi.
Egyébként te jól választottál, az a Kenwood szép, okoska, és a hangja is tisztességes, használd továbbra is egészséggel. De azért tartsd szem előtt, hogy ha egyszer a rendszered kinövi a hangját, akkor van hová lépni: drágábban ugyan, de össze lehet rakni egy hasonlóan okos fejet, aminek van rendes DSP-je, vaskosabb hangja, aktív keresztváltója.
-
codilandi
tag
válasz
conan77 #9499 üzenetére
Hát nemtudom...értem hogy neked már bennevan a bt és ez számodra nagy dolog...én pont ezek ellen vagyok...ne legyen benne semmi plusz hülyeség, ami plusz áramkör, plusz energia, usb, sd, bt...nemkell. Még a motoros előlap meg az egérmozi sem kéne. Egyszerűen SZÓLNIA kell. Testreszabható legyen, (aktív/dsp) és nem utolsósorban versenyeken elért eredmények, ajánlások, hallgatózások stb után esik például nekem a választásom egy komponensre. Persze kinek ez, kinek az.
RS 1-es szériám volt már, de sajnos el kellett adnom. Álmom volt a 2-es az 1es után mert az megfogott nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest