Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
válasz
Ear001 #14589 üzenetére
"Miért pont egy ennyire jól definiáltan rossz eszköznek ne lenne saját hangja?"
1. Én nem mondtam olyat, hogy nem lehet*, arról beszéltem, hogy erre én még nem láttam sehol bizonyítékot, hogy a hang fizikailag megváltozik különböző USB kábelektől.
2. Annyira azért nem rossz a helyzet szerintem. Olvastam olyat, hogy valaki vevő oldalon logolta, ha nem stimmelt az ellenőrző összeg és napokig ment a zenelejátszás egyetlen hiba nélkül. Elvétve egy-egy hiba biztos előfordulhat, de normál körülmények között szerintem nem annyira jellemző.(Én Attila nagy tisztelője vagyok, általa tervezett DA-t használok.)
"a jelfolyamból meghatározott helyeken kiütni a biteket"
Ehhez annyit fűznék, hogy USB audio class 2 aszinkron átvitel esetén a minták csomagokban érkeznek, egy-egy csomagban mitavételi frekencia függvényében 5-25 minta érkezik.
Ezekhez a csomagokhoz tartozik ellenőrző összeg, tehát vevő oldalon detektálható, hogy volt hiba és ilyenkor amennyire én tudom a legtöbb usb vevő eldobja az egész(!) csomagot. (igaz újraküldés nincs, de hibadetektálás van)*ilyet amúgy se nagyon lehet bizonyítani, mert akárhány olyan bizonyíték van, hogy nincs különbség, mindig benne van a pakliban, hogy lesz egy olyan ami azt mondja hogy van, de erről beszéltem már korábban is.
-
válasz
Ear001 #14589 üzenetére
Két kérdés.
A cikkben azt írja a szerző:
"a jelfolyamból meghatározott helyeken kiütni a biteket, ami simán megnyilvánulhat felbontásbeli, de szerencsétlen esetben frekvenciatartomány-beli anomáliákban is. Elvileg ez is mérhető"
1. Tehát elvileg, ami azt jelenti, hogy sem ő, sem más még nem mérte, vagy legalábbis a szerző nem tudott róla. Ha tudna róla, hivatkozott volna rá. De a cikk régi. Te tudsz azóta ilyen mérésről?
2. A "kiütött bitek", nem inkább ilyen fajta anomáliákat okoznak a hangban? Úgy tudtam, már egy bit hibája is egyértelmű hibajelenséget okoz, és nem felbontás, meg tónus, meg tompa stb. hangot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.