- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
mért gondolod azt, hogy a 740 nem fogja leváltani a 4850et? logikus lépés lenne.
4870t meg remélhetőleg vmi durva váltja amit még nem ismerünk pl 4870 kipofozva/optimalizálva 40nmen +25%mhzvel össze +30-40%al gyorsabban mint a korábbi 4870 vagy elborult gondolat nagyon az elöbbi linkben lévő két darab 740 egy tokban?
-
Dare2Live
félisten
vmennyire ez biztos így van, de itt a lényeg ami miatt van a 4830 azaz, hogy az AMD még egy helyen leverte NVt és evvel még több pénzt tudott csinálni. Mért ne tette volna ezt meg AMD, mért engedte volna ezt a pénzt át NVnek?
szvsz ATI pont annyit fog javítani 770en, hogy bőven elég legyen új NVk ellen. Semmi sem akadályozza ebben, most is a 770 indul a 200ellen, a csata öszig-télig már rég eldölt.
-
Dare2Live
félisten
válasz
csatahajós #298 üzenetére
Na végre.
RV870el várhatnak Q4ig de akkor apr/majusban vmi durvát kell villantaniuk. vmit ami min +50% de inkább több.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Depression #257 üzenetére
sztem elég agressziv.
Evvel ATI 2 nagy elönyéből az egyik a gyártástechnologiai eltünik. NV és ATi kvázi egyerre startol 40nmen.Már 55nm miatt is összejött jó +15% csak mhz = csikszélcsökkentés miatt, ha itt is összejön +15% az már +30+%,ha NV még kicsit megpofozta a G200bt máris jóval +40%fölött járunk és evvel párhuzamosan a magméret, a gyártási költésg is gyak lefelezödött. Ha NV továbbra is agresszívan áraz nem lesz ez rossz.... legalább ATItol is kapunk vmi erőset, szvsz hülye lenne ATI ha nem használná az architektúrában lévő előnyét.
-
Dare2Live
félisten
Sziklaszilárd bizonyítéka is van már állításomnak: Fudzilla.
[I]ATI's first 40nm cards are taped out and we can confirm that the cards are up and running. A11 is a pre production silicon that gets out usually before A12, the production one, and our sources confirm that the card is in good shape.
This is a transitional product and it will help ATI to get easier from 55nm to 40nm and we learned that it should end up faster than RV770PRO, Radeon HD 4850 card....[/I]
-
Dare2Live
félisten
ATI majd eldönti/döntötte mit akar és énis inkább tippelnék a 770refreshre, mint 640sps 740re. De ettől még bőven lehet! És mért ne lenne kifizetödő? ugyanaz a teljesítmény kártya csak sokkal olcsobb a GPU és a nyák. Botban lesz 25-30.000Ftért. Marketingnek meg ott lesz "55.000Ft"ért a 740X2 és akár még emellé is kijöhet a 770refresh.
meglátjuk -
Dare2Live
félisten
Veszélybe sodorná a 4850et? Érdekes megofgalmazás..... szvsz nem sodorja veszélybe mert ha igaz a 640sp akkor egyszerüen 4850 szépen lassan kifut 740 lecseréli.
Adj hozzá a 4830 teljesítményéhez +20%ott és kapsz egy 4850et. Akkor meg minek k*drága 4850et gyártani?
4870 uígy kifut. Cseréli a 740x2....
Márha 740 nem egy 320SPs chip. Mert akkor nincs veszélyben a 4850 egész addig amíg meg nem jön a 40nmes "4850" refresh. (Ami legkésöbb nyáron de megjön.)
izgi ez a tippelgetés.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #198 üzenetére
Nem értek egyet.
640el is ugyanaz az architektúra. Mehet ticktockal 40nmel. Beleillik tickotckba. +neked mániád a harvest
ami újabban nem ATI nagy szokása.
btw ha igaz ez a 640sp az érdekes kérdéseket vet fel. Lesz 740x2 (ami kb egy 4850x2nek felelne meg)? Mi lesz akkor az új HEND?
Abu te aztán tényleg nem mondasz sokat....
-
-
Dare2Live
félisten
Azért enmv álaszolt elsőre se senkia felvetésedre, mert nem tudunk.
jövő év közepét csaj tippelgetünk. R870 pedig sanszosan nem lesz még nyáron ellenben refresh 4870 az 99%. És azza a refresh 4870el is évekig majd ellehet lenni. feltéve ha nem 1920*és fölötte akarsz játszani. És tököm rá,
hogy a DX11 bejövetel nem lesz sokkal gyorsabb mint a DX10...é.
-
Dare2Live
félisten
Amúgy szerintem az RV870 is megérkezik valamikor Q2-ben.
Ezt miböl gondolod?
Nem azért de ha ticktockhoz ragaszkodnak (és ez 99%) akkor inkább simán átrakják a kicsit kalapált(pl 960sp) RV770et 40nmre. Orajelet megküdik még +~20%al és "0melóval" megent megvan a korábbi előnyük 55nmes NVvel szemben, vagy még növelték is azt!RV870 ellenben új architektúra: -1-Nem illik bele ticktockba: Szivás/Kockáztatás -2- ATI az elöző ujjgyakorlat miatt nincs rászorulva: Akkor minek hozná ki ideje korán?
Persze az esélye megvan pl ha ez a MC dizájn vmiért annyira k* jó...Tick-Tock egyelőre csak az Intel-nél létezik (hivatalosan) Nem hivatalosan meg mindenki így akarja csinálni.... ha teheti.
RV740 nagyon jó lesz.... de nálam HTPCben marad a passziv 8600GT... Igaz annak nem kicsi a bordája.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ulveczkii #148 üzenetére
nemértem.
ticktock lényege az architektura marad csikszél csökken vagy fordítva de nem egyszerre.
48x0 erre pedig tökéletes... mi baj lenne vele? Csikszél csökken: lerakják 40nmre a chip pedig marad.Nincs ebben semmi extra, ATI nem kockáztat semmit.... ergo ha a képet jól összeraktam ha nem lesz nagy baj március-áprilisban jön a 40nmes 48x0 utód.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #122 üzenetére
Analogiának ott a 3850/3870... Ott sem volt/lett "3950/3970", pedig ott nemvolt annyira kiforrva az 55nm mint 48x0 indulásnál.
A "Selejt" 4850/4870 miatt van 4830.
A te verziod szvsz csak akkor él ha ATI lefuttatott +1 tape outot amit kétlek.... persze a tévedés jogát fentartom ugye ATIs interjú meg téged támaszt alá....sztem ha performace NV 40nm csak összel vagy késöbb(valószínű) akkor finomhangolt/+mhzs "4850/4870" jön 40nmen(Sebességben az ATInak kedvező status quot akarják fentartani amihez +20-40% kell az 55nmes 216SP/240SPs NVvel szemben. (~ 4950 kb egyszinten lesz a jelenlegi 4870el)) Ja mégvmi: ATInak ez ASAP kell nyakunkon az 55nmes NVk.
sztem ez lesz.... feltéve, hogy NV nem tudja/akarja 40nmt már Q2ben enthuastic/performace szegmensben elindítani, feltéve, hogy ez a MC dizájn nem nyújt vmi k* nagy előnyt ATInak amiért érdemes kihagyni a ticktockot.... de ezek nem valószínűek.Abu nem szólsz hozzánk?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #120 üzenetére
40nmes 48x0 refresh tökéletesen beleillik a ticktockba. Sztem nem lesz rv775. Ennyit mondtam. A másik feltételes mód HA rálenne kényszerítve(nincs) HA a MC dizájn nagyon megérné. Ez meg csa olyan találgatás....
Na de amiért visszanéztem: Fudzilla is megerősített
[link] Sztük se lesz 55nmes 48x0 refresh.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #117 üzenetére
Olvastam.
amiben nem értünk egyet az ez a az "RV770 refresh a már bejáratott, jól működő 55nm-en készül" mert szerintem 40nmen, ezek a vezetők meg beszélnek összevissza.
870nek énis kis esélyt adok nem mert nem tudná hanem emrt nincs rákényszerítve, de ez a master chipes dizájn miatt nem lenne elképzelhetetlen.
Uff, amit tuiti, hogy féléven belül kiderül kinek volt igaza. Ha 55nmen jön a 48x0refresh neked ha 40nem akkor nekem.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #109 üzenetére
2009Q2: RV770 refresh 55nm javított 48xx, kábé +15-25% (49XX)
Ez nem stimmel a cikkben sem. ATI nem csinál +1tape out procedurat 48x0 Q2 - 55nmre. Ha Q2 akkor ticktock szerint lerakja a 48x0 architektura kicsit kalapált/tunningolt változatát 40nmre és ticktock.
Vagy most januárban jön egy 55nmes 48x0refresh mint a táblázatban de én ennek adok sokkal kissebb valószínüséget a 4850/4870/4850X2.... szépen tarja magát az 55nmes NVk ellen is, mire föl egy nagyon drága/erőforrrás igényes fölösleges +kör?szvsz. Mondjuk nekem ez a master chip dizájn keményen bekavar.... Uis ha ATI rá lenne kényszerítve ekkora magméretnél nem elképzelhetetlen, hogy ticktock nélkül is piacra tudná dobni. Kérdés megérné e neki.?
Abu: hülyeségeket beszélek?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #109 üzenetére
sztem most, hogy nyakunkon a 216SPs + 55nmes 260 + 295.... ATInak lépniek kell.
Nem lepődnék meg ha a karácsonyi szezonban elsütnék a 4850/4870ek nagyját és jönne januárban a "RV770 refresh 55nm javított 48xx, kábé +15-25% (49XX)"
így továbbra is egyértelműen megvan a lépéselőnye NVvel szemben
-
Dare2Live
félisten
látom már volt.... mind1 azért még: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen autót vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest