- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Felkészült a Redmi 15C
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
válasz
bakosgabor57 #18509 üzenetére
nah most vettem egy sapphire 3850/256-ot
tényleg szebbek a színek mint az nvidián, hiszem ha látom, most már látom
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #18476 üzenetére
Akkor már inkább C2D, ha cserélni akarsz, de ha a procidat felhúzod 3,2GHz köré (ha a lapod hagyja, mert MSI-nél ez típustól és bios-tól is függ), akkor nagy felbontásban és max grafikával (úgyis az kő a népnek
) már nagyjából kihasználod a VGA-t. Persze az 1MB cache kicsit még visszavesz, de +1 MB cache-ért nem érdemes 6000+-ra váltanod. Ráadásul tuninggal még a memóriákat is gyorsabban pörgetheted, szóval vagy tuning, vagy C2D váltás (csak arra meg most pont nem éri meg, ráadásul akkora teljesítmény-növekedést nem kapsz, amennyibe kerül az átállás). Sztem 1. eset egy komoly hűtővel (adatlapodnál nincs tuning és hűtő jelezve), de még egy Ninja Rev B-t is megúszol 11k-ból.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #18459 üzenetére
Scythe Ninja CU, de min egy Ninja Rev B, ha annyira akarod hajtani az 5200+-t, hogy legalább kihajtás közelében legyen default beállításokkal. (Nem lesz.) Minden más híresztelés téves.
Már írtam, A64X2 3,2GHz-en csak nagy felbontás, maximális grafikai beállítások mellett jut cpu-limit közelbe. De hát mondhatom én, ott lehetnek a tesztek is, mindegy...
-
Maotun
őstag
válasz
Amennyire erre a harddwerre optimalizálják a játékokat kihajtja alapon is szerintem,
szintetikus tesztekhez meghúzhatod nyersz ezer pontot ,a játék nem lesz gyorsabb.
Cooler Master Hyper TX, AC freezer 64 pro, 5k ig , Noctua 12 11k ig -
munky
őstag
válasz
-
Gaboman
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #17612 üzenetére
Érdeklődj utána a processzor topickban hogy hogyan kell tuningolni az 5200+-ot.
Ha sikerül vele elérned a 3000Mhz-et akkor simán jó lesz a 3870-alá!
Mivel hogy a Core2 2.66Ghz-en elég neki így az AMD-nek kb a 3Ghz a megfelelő. -
FefeeX
veterán
válasz
bakosgabor57 #17603 üzenetére
Akkor inkább már 6400+ black edition
3ezer a különbség
-
athomi
veterán
válasz
bakosgabor57 #17603 üzenetére
Esetleg kitölthetnéd az adataidnál a konfig részt, így ha kérdezel, látják mid van.
-
FefeeX
veterán
válasz
bakosgabor57 #17588 üzenetére
Ha tunizni szeretnél, ezt olvasd át szerintem: [link]
athomi: addig van ingyen amíg bírja a hűtésed... Azért nem árt neki +5ért a Hyper TX, ha drágább nem is...
-
FefeeX
veterán
válasz
Jó az amit a boltban kaptál, tuning nélkül ennyiért a lehető legjobb. Van benn egész jó tartalék is, ha már nem lesz elég, és akkor ráérsz majd huzni rajt...
-
Speed®
titán
válasz
Akár a kocsiknál. van aki megteheti, hogy Maseratival suhanjon, de van aki felpiszkált bömössel cikázik inkább ugyanúgy, féláron...
Nem olyan nagy ödöngősség, egy kis életrevalóság, és máris nem húznak le fölös tízezrekkel. Kupáld ki magad kissé a témában és pakolj oda a procidnak, van benne ~30%nyi kifizetett de ki nem használt tartalék. -
zso73
veterán
válasz
bakosgabor57 #17578 üzenetére
Nekem is voltak ilyen érzéseim annó, még AMD-m volt. A szar alaplapok miatt nem hozta a teljesítményt a proci. Majd 939 platformon jó volt már minden.
Az itt belinkelt eredmények nem minden esetben mérvadóak. /Herélt drájverek, húzott kártyák,/ A PH toplistát nézd meg. Ott van sok eredmény. Talán ott jobban össze lehet hasonlítani, hogy a 3850 mit megy jobb procival.Kelvin: Persze kell a 100%, hisz kifizettem waze........ Most elbizonytalanodtam a kihajtás, nem kihajtás dologban. PH teszt! /holnap/
-
zso73
veterán
válasz
bakosgabor57 #17569 üzenetére
De mi a gáz? Szerintem az a proci elég oda.
6750-em van, egy 88GT-vel, és 10934 pontot dobott a 3DM 2006.
SM2: 5168
HDR:5036
CPU:2147 !!! Az ára is 2X annyi, mint az 5200+-nak!! /Majdnem./
Nem a markokból kell kiindulni. A valós allkalmazásokra elég, vagy sem. -
Pala
veterán
válasz
bakosgabor57 #17572 üzenetére
Ha nem akarsz húzni, akkor szvsz egy 6000+ a minimum. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ott már azt kapod a vga-tól, amit egy X2-es konfigban elvárhatsz tőle.
De szerintem meggondolatlanul ne rohanj azonnal ilyen procit venni. Nézd meg, hogy mit teljesít élesben a géped (azaz nem markban, hanem játékok alatt) és ha számodra a megfelel a teljesítménye, akkor fölösleges kiadni sok pénzt a nagyobb procira (kivéve ha valamilyen kedvező formában tudsz hozzájutni) -
Pala
veterán
válasz
bakosgabor57 #17569 üzenetére
6000+
Vagy kisebb példány, 3GHz körüli órajelre húzva.
rollins: pont a minimum fps a lényeg!! Elvégre a max az tökmindegy, hogy 100, vagy 115.
-
rollins
őstag
válasz
bakosgabor57 #17566 üzenetére
2.7ghz -en járatott X2 4600+ -ről váltottam (most) 2.8ghz -en menő E4300-ra és eddig 4 játákban néztem, az fps szinte semmit nem nőtt a 3850 vga-val. Igaz általában 1024x768 vagy max 1280x1024 felbontásban. Legfeljebb annyi hogy picit nagyobb a minimum fps és multiban nincs annyi lag (talán)
5200+ -nak kicsit tuningolva sztem illene mennie 2.9ghz-en -
Pala
veterán
válasz
bakosgabor57 #17566 üzenetére
Nem annyira, mintha mondjuk valami egymagos procit raknának alá, de tény, hogy nem tudja kihozni a kártyából a maximumot. Szóval nem teljesen kiegyensúlyozott a géped, de azért korántsem tragikus a helyzet.
-
munky
őstag
válasz
bakosgabor57 #17563 üzenetére
Attól még, hogy markokban nem nagyon lehet villogni egy 5200+ -al játékok alatt még nem biztos, hogy olyan rossz lesz az.
Próbáld meg kicsit tuningolni. 2,8 - 3,0 Ghz körül már közelebb lesz a VGA is a határaihoz.
-
Pala
veterán
válasz
bakosgabor57 #17561 üzenetére
Hát azokban a "hasonló" konfigokban jó eséllyel Core 2 Duo vagy Quad dübörög, ami bizony érezhetően erősebb az X2-es AMD prociknál.
Az én procim (szintén X2) húzva jár nagyjából olyan órajelen, mint a tied alapból, és még a 3850-emet se hajtja ki teljesen! Ezekhez a karikhoz minimum 3GHz-es X2 kell, hogy megközelítőleg a legjobb formájukat nyújtsák. -
Pala
veterán
válasz
bakosgabor57 #17558 üzenetére
Ezek az eredmények a relatíve gyenge procid miatt vannak, amúgy a konfigodhoz képest ez teljesen reális, nincs elcseszve semmi.
A proci a szűk keresztmetszet, ergo a videokártyát hiába tuningolod az egekig is akár, sokkal több pontot nemigen fogsz kapni. Ha már valamit húzni akarsz, akkor inkább a procit. -
Pala
veterán
válasz
bakosgabor57 #17555 üzenetére
Az teljesen rendben van.
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #17555 üzenetére
A procid kap 1998-at?
Mert az reális. Ennyivel gyengébb az AMD az Intelnél ( volt 5200+ procim)
-
Core 2 Duo
tag
válasz
bakosgabor57 #17541 üzenetére
Szeva tesó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest