- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
-
Patrick
addikt
A 90 nanora való átállás problémát okozott az Ati-nak. Az R520 mintapéldányok nem működtnek a várt órajelen, fogyasztásuk túl magas volt, a tervezett 32 renderelő futószalagból pedig a legtöbb esetben csak 16-ot lehet munkára bírni. Emlékezz csak vissza. Hát ezért gondolom azt, hogy úgy mond nem tudnak 20-24 pipás GPU-t előállítani.
De lehet az egészet rosszúl látom...
Ettől függetlenül, mindig is az Ati felé húzott a szívem
[Szerkesztve] -
Patrick
addikt
Pixel pipeline, vagy ahogy magyarul írják pixelfutószalag, benne van a nevében, hogy pipe és innen jön a pipa.
Az X1900XTX esetében a pixelfutószalagok száma 16, amiből az Ati-nak 48 van az a Pixel shaderek száma, azaz minden futószalaghoz 3. A Pixel Shader nem összetévesztendő a Pixel pipeline-nel.
A Pixel shader egy technika neve, ezzel az egységgel lehet a különféle megvilágításokat, árnyékolásokat és más effekteket lehet létrehozni egy 3D-s képen. Na most én úgy tudom, hogy az alu (arithmetic-logic unit), az a pixel shader egy részegysége, ami a pixel shaderek sebességét, vagyis a GPU matematikai számolási sebességét képes gyorsítani.
A pixelfutószalag a számitási teljesitmény mértékét befolyásolja, azaz amiket számol a proci, ezeken futnak végig. Minél több van ebből, annál nagyob a GPU sebessége. Ezt könnyen ki lehet számolni: az X1900XTX 16 Pixelfutószalaggal rendelkezik, a GPU órajele 650 MHz. 16*650=10400 a Pixel fillrate esetében 10 400 Mpixel/s, a Textúra fillrate esetében pedig 10 400 Mtexel/s.
[Szerkesztve] -
Patrick
addikt
Szasztok, lehet hülye kérdés, de a 7900gtx-nek 24 pipája van, órajelei, 650/800.
Na most az x1900xtx-nek csak!!! 16 pipája van és 650/775 az órajelek.
Na most a tesztek alapján, hol az egyik nyer 1-5 fps-el, van ahol a másik 10-15-el, kb fej fej mellett...hehe már amikor
Ebből adódóan én 1 dolgot nem értek, miért nem nyomat az ati 20 esetleg 24 pipát az R580-ba? Ha így versenbyen tud maradni és meg is tudja előzni a konkurens legjobb kártyátját, akkor mi lenne 20-24 pipával?
Jó, én még új vok, lehet hülye kérdés...
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest