- MIUI / HyperOS topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Tuningban 256MB-os X1950XT-nél ki mennyit ért el? Nálam eddig 648/972 a mérleg. Még tesztelem, de az Oblivion nem finnyázott eddig.
-
Vigneau
félisten
Nem csak a karitól, hanem a megfelelő nyelvű CCC-től is függ. Ha a magyar 6.12-es CCC-t felteszem, akkor nincs benne. Ha az angolt teszem fel, benne van, ha pedig felülírom a magyarral, akkor is.
Apropó, felraktam a RivaTunert, kellemes. Már csak az a kérdésem, itt is változik az órajel 2D és 3D között? Windows startupnál a tuningolt értékeket állítottam be - igaz, így egyből ezen az órajelen kezd -, valamint bepipáltam a Suspended módot is. Vagy máshogy kellene? Ebben kérem még a segítségeteket. -
Vigneau
félisten
Az ATi Overdrive határait nem lehet valami módon kiterjeszteni? Leszedtem a CCC-t, hogy ne kavarjon be, de az ATiTool-lal megint nem volt gyümölcsöző a kapcsolatom. Pedig tényleg szerettem az X800PRO/GTO/GTO2 korszakomban.
Esetleg biost kéne átírni, akkor a csúszka értékei is változnának? Hej, jó régen flash-eltem már biost ATi karin, utána kell néznem. -
Vigneau
félisten
válasz
Tomyhawk90 #3499 üzenetére
Indíts el egy játékot azután, hogy a CCC-ben az ATi Overdrive menüre lépsz. A játék megkezdése után Alt+Tab-bal lépj ki és nézd meg az órajeleket. Ha 625/725-öt látsz, akkor minden rendben. Elvileg a 2D és a 3D frekik eltérőek.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #3442 üzenetére
Hm... égek, de rendesen...
Leszedtem az ATiToolt és helyreállt a rend. Lehet, komolyabban kellett volna vennem, hogy összebalhézhat a Fraps-szel? Tudja a fene. 3D-ben a Catalyst Overdrive funkciója szerint szépen átáll a VGA 620/900-ra. Desktopba lépve pedig vissza 500/600-ra. Ez van - lehet, az ATi Overdrive-ot kell majd tuninghoz használnom.
Ezek szerint elég a 25A-s egy ág. No, nyugtával dícsérem a napot, mindenesetre jobbak a kilátásaim, mint az reméltem volna. -
Vigneau
félisten
Lehet driver, game, vagy ATiTool hiba is. Viszont, mint említettem, egy ágról táplálom be a VGA-t, ami 25A-s. Nincs kizárva, hogy nem elegendő. Ha meglesz a 2 ágú, amivel egy 7900GT-t simán megtápláltam - erről, valamint korábban egy 400W-os SF tápról -, akkor okosabb leszek én is. A lényeg, próbálok rájönni a hiba forrására...
-
Vigneau
félisten
válasz
Luigi32 #3411 üzenetére
Az alap ennél a VGA-nál 620/900. 2D-ben pedig 500/600. Mennyin is megy akkor Nálad?
Soak: Most nincs kedvem a Balcsira menni...
Szerintem nem garanciális probléma. Tudod, nekem a táplálási gond még fennáll. Talán szombatra lesz kábelem, de az is lehet, hogy csak később.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Svájcinéger #3400 üzenetére
Pl. Zalman VF900-Cu-t.
-
Vigneau
félisten
-
-
Vigneau
félisten
Nos, picit próbálkoztam a driverekkel. A 6.11 nálam nem ismeri fel az XT-t, viszont a 6.12 beta már igen. A fagyási jelenség továbbra is áll, az órajelet lejjebb vettem 600/900-ra és minden rendben. Tehát a kártya nem kap elég feszt, a tapasztalatok a korábbi tézist kezdik egyre jobban megerősíteni. A betát leszedtem - jobban bízok a hivatalos driverekben -, visszaraktam a sima 6.10-et CP-vel és kivárok a WHQL 6.12-re.
Nálatok mi a helyzet, ki részesíti előnyben a CCC-vel szemben a CP-t? -
Vigneau
félisten
Én is inkább a két ágra tippelnék. Mert ami elviszi egy ágon a PRO-t, az nem biztos, hogy elvisz egy XT-t is. Még húzni sem kell, elég, ha 620/900-on próbálom hajtani. De az a fura, hogy a hibajelenségben nincs semmi kiszámítható, nem rendszeres.
A tápkábelem csak egy ágú, ezt adtak a PRO-hoz, az Sapphire XT dobozából hiányzott alapon. Y molexet alakítanak át a számomra egy helyi PC boltban, meglátom, azzal mire jutok. Anno a 7900GT-nél a két ágú csatinál találkoztam azzal a jelenséggel, hogy egy ág használata esetén csak felemás volt a tuning, két ág használatánál meg teljesen megtáltosodott. -
Vigneau
félisten
Nálam néha véletlenszerű kilépések, Windows újraindulások vannak. Ez is lehet hiba forrása - a 6.10-es használata -, vagy egyszerűen nem kap elegendő delejt a VGA 620/900-on?
Egy ágú 4/6-os átalakítóm van, azt is a PRO-ból buheráltam. Ezt pedig az 550W-os SF tápom ''legerősebb'' molex ágára raktam. Ez egy korábbi kiadású táp, mégis van 1 VGA tápkábele külön, csak nem 6-os a csatlakozója, hanem 4-es. -
Vigneau
félisten
Megnyitod az ATiTool-t és az első csík felül a Profile, amelyek értékét a csúszkákkal adhatod meg. Utána Set Clock, és már mentheted is tetszőleges név alatt.
A hőmérsékletet nekem alapból mutatta, de ha nem megy így, akkor nyisd meg a jobb alsó sarokban a Settings-et. Ezután az Overclocking menűt legörgetve megtalálod a Temperature Monitoring-ot. A többit már Rád bízom. -
Vigneau
félisten
Érdekes dologra jöttem rá tegnap. Az X1950XT-m csak a 6.10-es driverrel akar működni. A 6.11-es szerint nincs olyan eszköz a gépemben, amit a driver be is tudna azonosítani.
Viszont a drivert leszámítva a többi telepítendő dologból mindegyik legfrissebb feltelepül. Természetesen ez igaz a CP-re és a CCC-re is, hiszen a driver-től úgymond független, csupán a VGA finomhangolásra hivatott alprogik. Így az eredeti 6.10-es Catalyst-ot kissé átalakítottam. Megfigyeltem, milyen mappák vannak az eredeti CD-n is, és az alapján hoztam össze a Vigneau féle drivert. Természetesen együtt, valamint külön-külön is telepíthetőek az összetevők.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Tudod, ismét anyósos hétvégém volt. Ráadásul előtte megspékeltük egy Van Gogh tárlatnézéssel - no meg egy kis Hősök teri temetés miatti bosszankodással - is.
Közben újra raktam a Windows-t, s eddig kisérletezgettem a CP összehozásával. Házilag sikerült egy 6.10-es verziót összedobnom a többi kiszolgáló alprogival (pl. HVision) egyetemben. Nem tetszik a Hotfix használata, valamint a CCC sem volt sosem a kedvencem.
Hamarosan a tesztek jönnek, utána nyilatkozom. Egyébként nálam nem X1900XT dolgozik a gépben, hanem egy 256MB-os X1950XT.
Ha nem csal az emlékezetem, az Oblivion-ban ahol eddig 40 FPS-em volt a PRO-val, ott az XT-vel 55-60 is összejön. -
Vigneau
félisten
Kicsit ráengedtem az ATiTool keresőjét. Az a baj, hogy elég nagy léptékekben keres. 980-on jó volt minden - a visszaigazoló teszt lefutott, de kb. 1040-nél adhatta meg magát a rendszer és elfeletedett a képernyő. A monitor valami frekvenciahibát jelzett.
Lehet, a PCIe frekivel lehet gondja? Az X1950PRO tesztjénél olvastam, hogy ajánlott volt a PCIe-t 107MHz-re emelni. Én viszont nem igazán hallottam erről eddig. -
Vigneau
félisten
Apropó, milyen sebességű RAM-ok vannak az X1950XT-ken?
Mert amit leolvastam a gyári hűtés eltávolítása után, attól nem igazán lettem sokkal okosabb:
hynix KOR
HY5RS573225A
FP-1 636A
04EK15540
Nagyjából így néz ki. Talán 1ns-es lehet? -
Vigneau
félisten
ATiTool 2.6: [link]. Köszi westlake-nek, hogy szólt.
Annyira friss, hogy mai felrakású.
-
Vigneau
félisten
Tudja a fene? Azonban Csillag Patrick-ból egyelőre még csak egy van a fórumon.
Ráadásul eddig össz-vissz egy 9600XT-m szállt el memóriahiba miatt. Az is még tuningolás előtt, szériahiba következtében. Ráadásul akkor még nem is voltam PH! tag.
B@bL3ve5: Igazán nincs mit.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
B@bL3ve5 #3202 üzenetére
Hogy miért nem adnak hozzá csatit? Jó kérdés... Itt a fórumon arra jutottunk, hogy milliós tételnél már szépen lehet spórolni, ha ezt-azt kihagy a gyártó a dobozból.
SEMTEX kollégánk tapasztalatai szerint a Media Markt-ban lehet kapni ilyen tápcsatit 0.6k-s áron.
Ami a gyári hűtőt illeti, eléggé hangos és nem valami hatékony. A VF900-Cu azonos körülmények között közel 20'C-ot vert rá minuszban. Ráadásul 3D után is jóval gyorsabban hül le.
A konfigom mellett alapon a következő eredmények születtek eddig:
3DMark05: 10850 pont
3DMark06: 5543 pont
A tuningra eddig még nem futotta. -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Siker és egyben szégyen!!!
Leszedtem őket - a mag körüli rögzítő csavarokat -, amiért köszönet a helyi Barkácsbolt kedves hölgyeinek.
A hónom alá kaptam a VGA-t, elvittem a boltba és elmondtam, ehhez a csavarhoz szeretnék csavarhúzót. Készségesen kiszolgáltak, ki is próbálhattam a helyszínen és ott derült ki a turpisság.
Hiába tűnik szemre megegyezőnek a PRO-n és az XT-n levő kisebb csavar. Egy fél, vagy egy egész méret eltérés van közöttük. Kész voltam, de legalább most már a karin feszít a VF900 is. Azért a Zalman-nak köszönhetően közel csaknem 20'C-al csökkent normál helyzetben a mag hőmérséklete. -
Vigneau
félisten
Azon gondolkodom, hogy elmegyek egy óráshoz. Ha valakinek lehet szakértelme a kicsi, de már kissé nyamvadt csavarok kicsavarásában, az csakis ilyen személy lehet. Másik eshetőség valami még jobb csavarhúzó keresése a mostanihoz képest.
Egyébként az ATiTool szépen dolgoztatja a VGA-t, no meg a monitorozás is működik. Ha arról van szó, akár itt is be tudok állítani különböző frekiket, csak nekem kell majd kézzel kiválasztanom. -
Vigneau
félisten
Ilyet nem igazán találtam a Catalyst-ban, sajnos.
Viszont a csavar problémát sem sikerült megoldanom. Hihetetlen, hogy négy pici csavar kifogott rajtam...
Holnap mehetek csavarhúzó nézőbe. Ha pedig nem találok megfelelőt, akkor maradhat fent a gyári hűtő, amit nem igazán szeretnék. -
Vigneau
félisten
X1950XT 256MB. Igazad volt, mit is mondhatnék...
éN79: Remélem, hamarosan megoldom.
Apropó, néztem az Everest-ben, hogy 3 beállítása is van alapból a frekiknek: 2D, köztes, valamint 3D. Akárcsak az nVidia-nál. De nem a maximumot akarja használni a 3DMark-oknál. Mit kell beállítani és hogyan a Catalyst-ban, hogy jó legyen? ATiTool-al megy minden, be is tudom állítani, hogy a VGA egyből a maximumon induljon a Windows felállását követően. Azonban ekkor a Catalyst-ból eltűnik az Overdrive funkció. Ha tudtok valamit, akkor nyissátok fel a szemem. -
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Nos, ''hosszas'' nyüglődés után átálltam én is az X1950PRO-ról az XT-re. Meg kell hagyni, kellemes kis kártya. De már a hűtő leszedésekor gondba ütköztem. Még ilyen silány csavarokat. Pár forgatás a csavarhúzóval és már kezdenek is az élek eltűnni, hiába használtam az oda illő csavarhúzót. Az apróbbakat még eddig nem sikerült meglazítanom. Pedig a kari nagyon áhítozza már a VF900-at. Másnak is voltak gondjai a gyári hűtés leszedésével, vagy csak én vagyok ilyen peches?
Üdv: Vigneau -
Vigneau
félisten
Jól látod a kérdést, priviben meg is keresett Mikádó. A sors ''fintora'', hogy az X1950PRO-t is Tőle vettem - csak már használtan.
Ha nagyon költséghatékony akarok lenni, akkor az X1900XT a jó választás, hiszen az régebbi kari és nem sokkal tud kevesebbet, mint az X1950XT - elvileg. Viszont az utóbbira azért nagyobb pénzmagot kellene pluszban hozzátennem a PRO-mra.
Egy biztos, hogy csak 256-os kariban gondolkodom, az 512-esek eléggé a topon vannak még árban. -
-
Vigneau
félisten
Anno a VF700-Cu is olcsó volt náluk.
A Párom ment érte akkor, hogy a kedvemben járjon. Viszont tegnap felháborodott, mikor rájött (a kérdésére kapott válasz alapján: ''minek az a hűtő neked, hiszen már valami hasonlót hoztam neked tőlük''...), hogy az a hűtő már vagy 1 éve nincs nálam...
Hiába, az akkori X800PRO-mnak már nem volt gyári hűtője és hűtő nélkül VGA-t nem könnyű eladni. Hál 'Istennek hamar megbékélt. Sőt, azt is felajánlotta, vesz nekem egy másikat, ha nagyon muszáj. -
Vigneau
félisten
Én is írtam jó pár topikban, hogy felesleges a RAM sünik használata, nem értem el velük jobb tuningot. Melegedtek is jobban...
Ráadásul a régi hűtés visszarakásakor útban lennének. Mert csak meg kellene tartani a továbbiakban is a Zalmant, ha VGA-t váltanék.
Eddig 3db VF700-asom volt, 2 réz és 1 ''kombó''. Először ezt akartam venni ismét, de csak 1.6k a különbözet a VF700-Cu és a VF900-Cu között. Ennyit meg csak megér az újabb verzió. Különösen azt is figyelembe véve, hogy FanMate csak az utóbbi csomagjában szerepel. Már ahol néztem...
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest