- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
Biga123 #3041 üzenetére
Persze, a különbség mérhető, dokumentálható, meg kézzelfogható, de összességében azt látom, hogy ahol a 4870 teljesen meghal, ott a 6850 szimplán csak lassú, tehát nem menti meg a helyzetet. Rádaásul nekem 1680x1050-ben kéne használom, és akkor még szűrőkről nem is beszéltünk. Persze végig szem előtt tartom, hogy ez most csak a Cyrsisről szólt, más játékok tudom, hogy simábban futnának.
Kíváncsiságból amúgy lefuttattam sima HIGH beállításokkal is és átlag 46fps-t kaptam eredményül a Frosttal (min: 19, max 70). Ez bizony jelentős gyorsulás.
Mindettől függetlenül jó kis kari az a toxic.
Mondjuk úgy, hogyha most a semmiből kéne vga-t vennem, minden bizonnyal arra szavaznék, viszont így, hogy van egy 4870-em, a +20-25% nem olyan látványos különbség, amire azt mondanám, hogy gondolkodás nélkül váltanék. Hmm, lehet, hogy 5870 körül, vagy afelett kéne nézelődnöm.
-
Pala
veterán
válasz
Biga123 #3039 üzenetére
Mindenképpen csinálj egyet ugyanis, mert van egy olyan érzésem, hogy 3.5GHz-en a procid ebben a felbontásban nem hozza ki a maximumot abból a kártyából.
Egyébként itt az enyém is:
Természetes látható a különbség, bár viszonylag alacsony felbontásban tesztelünk, nem tudom ez mennyire mérvadó. Az tisztán látszik, ha emelnénk a felbontást, mindkét kártya ereje ugyanúgy elfogyna, hiába gyorsabb a tied a netes tesztek szerint kb. 25-30%-al. Persze ez most Crysisre vonatkozik.
Játék közben én mondjuk amúgy is DX9-ben tolom, mivel átlagban 4-5fps-sel gyorsabb, miközben ugyanúgy néz ki. -
Pala
veterán
válasz
Biga123 #3037 üzenetére
Nos, íme az enyém:
Én nagyobb különbségre számítottam.
De igazad van, nézzük meg akkor a Frost teszttel is! (A simával, ne a kettessel... ezzel teszteltek itt a PH!-n is Abuék)szerk: igen, tudom a max fps-ed nagyobb
de hát nem az a sarkalatos pontja a tesztelésnek..meg a minfps meg ugyanannyi.
De csaltam, mert nekem 100Mhz-el magasabb órajelen fut a proci.
Úgyhogy vonjunk le 1fps-t az eredményemből.
-
wittman
aktív tag
-
Pala
veterán
válasz
Biga123 #3027 üzenetére
Na felrakom nemsokára a warhead-et és futtatok egy benchmarkot.
Kíváncsi vagyok mennyivel gyorsabb a kártyád, mint a 4870-em. Jó volna, ha azonos beállítások mellett legalább átlag 10fps-el többet kapna, akkor azt mondom, megéri váltani, bár 1280x1024-ben nemtom mennyire érződik a 6850 plusz ereje... mondjuk very highon biztosan.
Igaz a tied Toxic, de ha 6850-et vennék, nekem is ez az első számú kiemelt (vagy a Powercolor PCS+)
Neked nincs kedved megnézni ezzel? -
wittman
aktív tag
válasz
Biga123 #2819 üzenetére
nemcsak gigabyte kártyákkal jött ki ez a hiba.
Asus, MSI, Sapphire...stb.
A beta bios a windforce ventilátor vezérlést szabályozta tökéletesre. A kártyában lévő nem béta bios-al is black screen hiba volt. Elvileg win7 x64-ben Catalyst 10.12 megoldotta(kivétel Crysis). Legalább is sokaknak.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Biga123 #2731 üzenetére
Sajna már próbáltam mind a kettővel,sőt átalakítóval is úgy hogy a molex csatikról kapta az áramot.De egyébbként ez nekem is eszembe jutott,a nyákon van még egy csatinak a helye de azt gyárilag nem rakták rá,szóval ha kettővel tervezték akjkor miért egyel adták ki?
Meg az a helyzet hogy a 4890-est simán ellátta pedig az 2 csatis volt. -
Gery15
addikt
válasz
Biga123 #2482 üzenetére
Hát reálisnak tűnik linkelek egy pár eredményt amit itt csináltak a többiek nekem.
Taifa Díaz: E8400 @ 38960MHz, 840/1140 11546 pont
Neo85: AMD Phenom II X4 B50, 875/1050 13279 pont
martin66: Q9550 3.4GHz 13817Viszont szerintem van még abba a prociba nem lehet, hogy valami más is futott mellette?
Mert nálam 8139 pontot kapott az E8200es 4GHz-en. Próbáld meg még egyszer hátha többet kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztalos klub
- EAFC 25
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest