- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
kisJack #2938 üzenetére
Sokszor a jobb hűtést, esetleg a kis gyári tuningot/válogatott GPU-t kell megfizetni. De olyan is van, hogy csak a "márkát" kell megfizetni. Egyes gyártók a referenciakártyákért is hajlamosak jóval többet elkérni. Én ~3 éve, amikor vettem a 8800GTS-emet, végül az Inno3D mellett kötöttem ki, kb. egy tizest spóroltam így, hogy egy kevésbé neves gyártót választottam. De voltak olyan kártyák is, amik 20ezerrel voltak drágábbak. Ja, és referenciakártyák voltak.
HANDO88: Nekem is PCIExpress 1-et tud az alaplapom. Kb. annyi a hátrányunk, hogy rá kell dugni egy tápcsatit a kártyára. Onnantól ugyanolyan jól megy.
-
fereg
tag
válasz
kisJack #2938 üzenetére
Többnyire az egyedi hűtés miatt drágábbak, de sok minden meghatározó lehet boltonként -> nagyker milyen áron adja, üzlet haszonkulcsa stb...Van aki nem ad hozzá semmi extrát azért olcsóbb, de pl egyik jóbarátom Asus-t vett, kapott hozzá bőr cd-tokot...
Néha megéri egy pár ezrest még rááldozni egy jobb hűtéssel ellátott kártyára, mint utólag cserélni ha szükség volna rá.
HANDO88: kisJack HD6870-ről beszélt pár hsz-al feljebb.
-
wittman
aktív tag
válasz
kisJack #2931 üzenetére
Részben igaza van a tesztnek.
Én inkább azt mondanám, hogy ha esik is 30-40%-ot, de ha még mindig van 30FPS legalább, akkor szerintem nyugodtan fel lehet áldozni a képminőség érdekében. Lásd Crysis(kivétel jeges pályák) Igaz ez sem egy jó példa, mert csak dx10, de azért 64bites oprendszeren dx10(vista) vagy dx11(win7) szebben nézz ki, mint egy x86-os dx9-es XP-n. Azért említem a 64bitet, mert pl a Crysisban sem mindegy, hogy 32bites vagy 64bites indítasz. Pl. a messzebb lévő fákat, bokrokat és egyéb tereptárgyakat 64biten szépen látszik, 32biten redukálódik. Az első Cryengine motorral készült FarCry is ilyen volt. Van hozzá egy 64bites patch(upgrade), amivel win XP x64-en futtatva sokkal szebb volt a grafika, bár annak idején a 32bites is a csúcsot jelentette...
Egyszóval 64bites rendszeren nem baj, ha esetleg dx10 vagy dx11-ben futtatod azt a játékot, mert ilyen kártyákkal kevés játék fog kifogni rajta. Azt meg nem is mondom, hogy eddig nem sok dx11-es játék van, de szépen jönnek azok is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire PULSE RX 6600 XT 8GB Garanciával!
- EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GIGABYTE GTX 670 Windforce OC videókártya - Dobozos!
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest