- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
horvathpeter #11199 üzenetére
Add el ami most van, és vegyél, és azt a pémzt amit még plusszban rászántál, vegyél egy hd3870-et, vagy egy kis ráfordítással 4850-et, az biztos gyorsabb lesz vagy 5-6-szor.
-
horvathpeter
aktív tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy HIS Ati Radeon HD 2600XT-m van (GDDR4)! Namásmost én tervezem, hogy veszek még egyet és cross fire-ba lesznek! Kérdés mennyivel nő a teljesítmény vagy másik kártyát érdemes venni?! Ja és ugye erre a tápról nem emgy semmi, ezáltal a másik kérdés, elég e neki a 400-as Chieftec táp?
-
tzsolesz
nagyúr
A ccs64-et én is használom. (usagi lotline, midnight resistance, outrun europe stb...) Elvagyok velük egy ideig.
fagy53: gépikódban soha nem tudtam programozni, ezért is alakíttatam át egy progi segítségével a basic-ben megírt kis progiaimat. Na utána kilistázni nem tudtam, bár töredék helyet foglalta csak.
aggregator: Úristen, valóban, de hát az szörnyű! Azt a procit az intel nagyon elcseszte. 2xprescott?
Tényleg, nem tudja valaki, hogy abban milyen teljesítményű volt a videóvezérlő egység?
-
-
Clemi
veterán
Sajna a laphoz nincs újabb bios (a 2600XT-nek nem tudom van-e) de cmos cleart még nem próbáltam. Az áramellátásra gyanakodtam én is, de ha jól belegondolunk, a VGA nem azonnal szokott feléledni, hanem az alaplap szép sorjában éleszti fel az eszközöket, és nem a VGA szokott az első lenni.
Egyébként a P5LD2-DELUXE-nak simán vinni kellene a PCIEx16-os kártyát, de hogy reset után miért indul el a VGA kb 3-4mp után, és miért nem ad képet alvásból visszatérve, lövésem nincs. A BIOS-ban kipróbáltam már mindent, ami beleszólhat (szerintem) a VGA működésébe, de semmi eredmény. -
Clemi
veterán
Sziasztok...
Kérdés: Adott egy HD2600XT GDDR4-es kari, ami a P35-ös chipsetes AUSUS P5KC lapban tökéletesen muzsikál, de a 945-ös chipsetes ASUS P5LD2-DELUXE lapban csak úgy indul el, ha bekapcsoláskor egyszer megnyomom a resetet. Utána megy, sőt mindenféle teszt lefut rajta, de ha leteszem a gépet készenléti állapotba, onnan már nem jön vissza, vagyis nem ad képet, csak resetelés, vagyis a gép újraindítása után.
-
Zadia
senior tag
Hali mindenkinek.
Lehet,hogy nagyon hülyét kérdezek,de azért felteszem.
XP alatt a Medal Airbone megy DX10-ben?Úgy tudom,hogy ez a játék DX10-et támogatja.
-
MIFtIli
aktív tag
ha vista van fent, akkor minden dx10ben fut?
-
psyho85
aktív tag
válasz
fagy53 #11167 üzenetére
Nem fúró, hanem fúrószál: azért az előbbi kicsit sok lett volna
A kedves bátyó 2600xt-t hűt a vf900-al? Ilyen réz-rózsáknál nem is csodálom, hogy el tudja vinni a ház jó helyen lévő ventije a meleget, van elég felület hozzá!
Nekem csak egy ősi (idén lesz 9 éves) házam van, aminek az oldalán még szellőzőnyílás sincs, belemegy egy venti előre, meg egy hátra - 'oszt csók. Ebből kifolyólag az oldala nélkül operál a dolog, de már dolgozom az ügyön, a fúrót/flexet nem kímélem, lesz még ebben néhány venti
-
fagy53
nagyúr
válasz
psyho85 #11165 üzenetére
Na, akkor érdemes volt szenvedni, még akkor is ha egy fúród látta a kárát.
És akkor most képzeld el a bátyót, a VF900-at, amikor kikapcsolt ventivel, csak a ház oldallapi ventije megy, idle, alias desktop, 32°C-os a GPU, 26°C-os szobahőmérsékletnél!
Terhelésnél 40-50°C is lehet, és a venti 17-23% között megy. Azt, hogy működik, hallani nem lehet csak a vizuális visszajelzésből tudom. -
psyho85
aktív tag
válasz
fagy53 #11151 üzenetére
Hát, ezzel a vf700Cu-val desktop alatt (venti olyan 50%-on) 38-44 fok (külső hőmérséklettől függően), eddig volt 40%-os gyári hűtő mellett 51-58 fok. Most ha kitekerem maximumra a zalmant, akkor olyan hangos, mint a gyári 40%-os, és erőteljes, hosszas terhelés után se megy 56-57 fok fölé. Szóval azért hatásos, az a 10 deka alumínium meg műanyag nyomába se ér a majd fél kiló réznek
!
Az "új" directx okozott valakinek vmi változást?
-
gyiku
nagyúr
crysis alatt csak felmegy 84 fokra a passziv giga
-
Májsztró
addikt
válasz
VaniliásRönk #11150 üzenetére
ez így van
#11151 Fagy(i) ! Írta hogy a venti a károlyra fú
-
fatal`
titán
Nah, mivel egy 8cm-es házhütő venti hátulról még fújja a levegőt a kártyára így gondoltam hogy idleben lekapcsolom a ventijét. Kiváncsi voltam mennyi idő alatt melegszik el így, de nem melegedett el, 45ről felment ötven fokra kb 2-3 óra alatt és azóta stagnál. Hálistennek így sokkal halkabb a gép
-
psyho85
aktív tag
Sziasztok!
Egyfelől ismét gazdagodott eggyel a vf700Cu-val hűtött HD 2600-ok tábora, jelen esetben egy Sapphire: HD 2600 pro AGP. A dolog csak azért érdekes, mert egy 3-as BOSCH fúrószál beletört, szóval nem volt egyszerű a menet. Az eredmény, ha valakit érdekel:
http://kepfeltoltes.hu/080627/P1060422_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080627/P1060423_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080627/P1060426_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMásfelől, a fent említett kártya nem veszi be a 8.4 utáni frissítéseket. A Sapphire által kiadott hotfixes verziókról van szó, természetesen. Valakinek hasonló probléma esetleg? Visszaolvasva látom, hogy egy alapos pucolás ajánlott, meg is próbálkozom vele, csak eddig minden gond nélkül épültek egymásra szépen a driverek
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11145 üzenetére
Samu 713N a monitorom, nem tudom milyen paneles, analóg bemenete van mint a CRT-nek, nem egy mai gyerek,de a színkülönbséget rögtön észre lehet venni.
Persze mindent meg lehet szokni, ezért írtam korábban, hogy ezek a különbségek ugyanazon monitorral rögtön váltva a VGA-kat tűnnek jelentősnek.
És bizony ezen a monitoron is látszik, hogy a 2600-asnak élesebb a képe, a kontúrok határozottabbak, az nV elkeni őket. -
Májsztró
addikt
válasz
VaniliásRönk #11145 üzenetére
Tehát akkor LCD-n nincsen különbség a két kártya közt .....
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11138 üzenetére
Egy más világ...!
Viszont ez csak akkor derül ki, ha közvetlenül egymásután nézi az ember, mint én most.
Májsztró: Az ATi-nál csak a driver van fenn, így mindenféle hókuszpókusz nélkül olyan színeket produkál,amilyeneket az nV-n csak a Digital Vibrance-szal sikerül beállítani.
Az élességkülönbséget azonban semmivel nem tudom behozni, egyszerűen szembeötlő a különbség a kettő között a neten bogarászva is. -
Májsztró
addikt
válasz
VaniliásRönk #11138 üzenetére
nekem 2600XT előtt egy Gf 6800gs-em volt .... hát nem tudom ,hogy miért mondjátok ennyire ,hogy így meg úgy jobb a kép Ati-n. Nem úgy vettem észre ,hogy olyan óriási különbség lett volna a kettő között váltáskor .... sőt , pont ugyan olyan ....
-
karl85
csendes tag
üdv! tanácsot szeretnék kérni.
melyik kártyát ajánjátok? és melyik drivert a stabil és hibamentes futáshoz.
Több fórumon is olvastam, hogy némelyik driver hibát okoz programfutás közben, játékok alatt meg a képet csíkosan vagy hiányosan jeleníti meg.
Azért ezeket a kártyák közül választanék, mert nem egy gamer típus vagyok és nem is milliomos. vagy ha tudtok jobbat azt is szívesen megnézném.kitételem: videószerkesztés, főként stratégiai játék(Command and Conquer sorozat, Gyűrűk ura..), filmnézés
1. INNO3D 7600GT 256MB DDR3 (16.000)
2. HIS HD2600XT 512MB 128bit GDDR3 ( 18.000)
3. HIS HD2600XT 256MB 128bit GDDR3 (15.000)konfig: asus P5p800 (AGP), Intel Pentium D 530, 3GHz, 2x512MB ram, CRT monitor, de nyár végén TFT 19"-22" valamelyike
max ár 20.000 (véglegesen max25000)előre is köszönöm a segítséget
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11131 üzenetére
csak hülyültem, öcsémnek volt sokáig 8500Gt-je, és átjött hozzám. Kérdezte is hogy miért olyan szépek nálad a szinek, és miért élesebb a kép. Mondtam neki, hogy biztos a monitor miatt. Ami lehetetlenség mert neki LG 19" LCD-je van, nekem meg Hanns-G 19" LCD-ém. Nem hitte el természetesen. Így amikor eladta a 8500GT-jét 14K-ért és vett ugyanazon a pénzen egy 2600XT GDDR4 Sapphire-t (baxxa meg én előtte vettem két héttel GDDR3-at 24K-ért
) , csak akkor látjuk hogy most meg nála szebb az egész 2D-ben is meg 3D-ben is. Nem akart hinni a szemének.
anno ugyanígy jártem amikor még FX5700-am volt, és lecseréltem egy 9550-re, ott
-
fagy53
nagyúr
VF900-as hűtéssel a szőrős fánk falása közben ilyen hőmérsékletek születtek.
Az oldalventi 2D-ben leállította a Zalmant,láthatóan el sem indul. 3D-ben a játékoknál nagyobb terhelésnél be-bekapcsol 23%-ra, ez a gyári bios érték.
A GPU a gyári 1.18V alapfesz helyett 1.27V-on működik, a gyári órajeleken 700/700MHz-en.
Következő lépés, beírni a biosba a 2D órajeleket, 425/450MHz és a 3D-t 850/900MHz-et, majd a ventit végleg kikapcsolni.gbors: ezt az nV a csúcs GPU-val kezdi, de a szándék valóban jó.
tzsolesz: bizony észrevehető! De nem mindig számít. A színkülönbséget még valahogy ki lehet egyenlíteni az nV-nél, de az élességet még nem sikerült. -
válasz
fagy53 #11127 üzenetére
én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy az RV670-nek nem a textúrázás volt a fő gondja (hanem a shader kihasználtság), de ez sajnos már nemigen fog kiderülni...
de a magam részéről örülök, hogy kicsit irányba állt az nVidia, így legalább elindulhat a DX10-es vonal.
-
fagy53
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11122 üzenetére
Hmmm, egyértelműen BESTBUY a 4850!
18K volt a pro-m, vajon mennyi pízt lehet kérni érte? Mondjuk most a nyáron még valszeg nem fogok cserélni, igazából alig játszom. Bár akkor meg minek cserélni. Mindegy, ha esetleg 30K-ra kerülne az ára, biztosan cserélném 4850-re karimat, kérdés nélkül.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11115 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy visszateszem a VF900-at, de nem kötöm be a ventit!
Ha a passzív 96GT most 36°C-os idle a tőle 1cm-re lévő 12cm-es oldalventi miatt, akkor talán a 2600-as is elmegy venti nélkül, vagy a biosban 10%-ra állítom állandóra.CPT.Pirk: nem sok hiányzik már hozzá!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nah, látott PH! teszt után ki érzi úgy, hogy nem lesz elég a köv. 2 évre egy HD4850 a karijaink utódjának? Mondjuk onnantól számítva, hogy lement az áruk 35k-ra.
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem most nyugalmi 59C°, terhelten 69-70C°. Nem ártana már megint pormacskátalanítanom nekem sem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
elfelejtette #11114 üzenetére
Pasztázás nem ártana, VF900@7V idle ebben a rohadt melegben is 33°C, normál időben 28. (igaz 2D-ben 200-on megy a GPU)
-
cnckane
tag
HEllo
Valaki megmondaná, hogy egy Saphhire 2600XT/512MB-nak gyári hűtéssel nem e sok játék közben a 66°C? -
fatal`
titán
válasz
VaniliásRönk #11107 üzenetére
Jah, hát olyat én sem
Csak működő, vagy se-kép se-hang proci
-
fatal`
titán
válasz
VaniliásRönk #11102 üzenetére
Én már láttam döglött CPU-t. Kéred?
1000 HUFért a tied lehet egy döglött celeron 2.4/128/400
(Nincs lesarkazva meg semmi ilyesmi)
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11102 üzenetére
Nem látni, kifogni kell egy olyat!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
elfelejtette #11101 üzenetére
Hibás CPU-t még nem láttam, inkább alaplap.
-
elfelejtette
veterán
válasz
VaniliásRönk #11099 üzenetére
Ááá...
A csavarnyúzót még otthol is hagytam...A szervíz átvette a karit, holnap talán mondanak vmit. De addig is keríteni kellene egy másik karit, hogy kiderüljön, más is sz@r-e a gépben.
MOD. A tápban megbízok. FSP 300PNR.
A proci még lehet ludas...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest