- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- VoLTE/VoWiFi
- Netfone
Aktív témák
-
Olasza
aktív tag
Sziasztok! Ez most nagyon sürgős kérdés, mert még ma fel kell adnom a megrendelést, hogy a héten megkapjam a kártyát. Hang szempontjából melyik a halkabb? Xpertvision 2600XT sonic, vagy Sapphire 2600XT. Egy árban van a kettő, az Xpertvisionon viszont 1ns-os memóriák vannak. Melyiket rendeljem meg, és miért? Sajnos csak ez a kettő jöhet szóba, mást most itt nem kapni.
-
Olasza
aktív tag
Köszönöm szépen a linkeket, tisztában vagyok szülővárosom kínálatával. Kérdésem csupán annyi volt, hogy megéri-e a Zalman, mert az ára túl közel van már az IceQ turbohoz, Sapphire 2600XT ddr3-ast pedig még itt nem lehet kapni. Türelmesen várok a kínálat bővülésére, pedig már nagyon viszket a pénz a zsebemben.
-
Olasza
aktív tag
Szia! Az oldalakat ismerem, de vesszek meg, ha ott találok is Xpertvision-on kívül bármilyen más 2600XT ddr3-as kártyát. A His pedig egyáltalán nem szerepel.
-
Olasza
aktív tag
His IceQ 2600XT ddr3 830/1920 mhz alapból.
szerintetek megér +4e-t? Mármint nem csak a teljesítmény, hanem a hűtés is? Illetve van Zalman is, arról mi a véleményetek? A Sapphire és e kettő között vácilálok. Sapphire még nincs itt a boltokban, érdemes arra várni?
-
Olasza
aktív tag
Sziasztok! Szuper híreim vannak.
Most olvastam a computerbase.de-n: srácnak van egy Xpertvision 700 mhz-es memóriával, és egy Sapphire 800-assal. 7.8-as béta driver. Hibátlanul működnek együtt, mindent lehet külön irányítani, sőt a második kártya csak akkor kapcsol át 3D-be külön, ha arra tényleg szüksége van. -
Olasza
aktív tag
válasz
radírfej #2679 üzenetére
Áktualitását azért nem veszti, csak nem akarnak lemaradni. Egy tisztességes oldal pedig visszatér egy-egy kártyához, és idővel megismétli a tesztet, mintahogy találtam tegnap egy 1 hónapos 1950pro tesztet. A gyártók pedig nem hiszem, hogy le lennének maradva, hisz a tesztek zöme akkor készül el, amikor a kártyák még meg sem jelentek, vagy max. 1-2 naposak (nem lehet még kapni), és akkor is referenciakártyákkal készülnek. ''aki lemarad, az kimarad'' van az értelmes tesztek helyett. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogyha kesered a tesztet, és 2 hét után sem találod, hanyagolmi fogod az oldalt, az pedig nekik nem jó. Így maradni fog ez a felállás még jó sokáig.
-
Olasza
aktív tag
válasz
kill_bill1 #2631 üzenetére
Nem találom a linken a tesztet. Pedig az ottani keresőt is használtam.
-
Olasza
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2579 üzenetére
Sorry a sok off-ért, ezzel most be is fejeztem: 45-öt c2d-re írtam memóriával, csak ha intel parti lenne. Sokan nem akarnak AMD-re váltani. Persze olcsóbban is meg lehet úszni, nekem s462-ről csere Am2-re (alaplap, proci, memória) nem volt egy 10-es sem, minden új, garival.
Érdemes megfontolni!
-
Olasza
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2579 üzenetére
Sorry a sok off-ért, ezzel most be is fejeztem: 45-öt c2d-re írtam memóriával, csak ha intel parti lenne. Sokan nem akarnak AMD-re váltani. Persze olcsóbban is meg lehet úszni, nekem s462-ről csere Am2-re (alaplap, proci, memória) nem volt egy 10-es sem, minden új, garival.
Érdemes megfontolni!
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
A ''normális vas'' gépet jelent, nem alaplapot. Az én bartonom is mindenhol már proci limitbe ütközött, ideje volt lecserélni. Elég olcsón megúsztam. Ha ragaszkodsz Intelhez, egy c2d kijön kb. 45-ből memóriával, ha jó áron eltudod adni a mostanit, akkor inkább most cserélj, míg kapsz érte valamennyit. Egy éven belül úgyis kb. a mostani P3-as árakra fog süllyedni.
-
Olasza
aktív tag
#2508-ra valaki? Az is elég, ha megmondjátok, hogy hol olvassak utána, vagy hogy hol kérdezhetek rá.
(Nem tudok másolni, mobilon netezek) -
Olasza
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #2517 üzenetére
Milyen drivert használtál a teszthez?
-
Olasza
aktív tag
Sziasztok! Tudom, hogy nem ide való, de nem tudtam, hogy hogy kereshetek rá.
az lenne a kérdésem, hogy amikor a Windows kikapcsolja a monitort, akkor a videókártya is átkapcsol standby jellegbe, vagy idle módban működik tovább? Azért érdekel, mivel nekem is lesz hamarosan netem, és CF rendszert akarok építeni, nem mindegy, hogy a két videókártya kikapcsolt monitor mellett mennyit fogyaszt. Ellenőrizni sajnos nem tudom, nincs hozzá cuccom.
-
Olasza
aktív tag
válasz
BenceShearer #2440 üzenetére
Te aztán gyors voltál.
Megjelent az első 2600XT Miskolcon. Asus 29,8eAzért még várok
-
Olasza
aktív tag
-
Olasza
aktív tag
Powerdvd6??? Nem csak a 8-tól támogatja a hardveres HD lejátszást?
-
Olasza
aktív tag
Azért nem szeretem az ilyen teszteket, mert az átlag user csak annyit lát belőle, hogy az összes játék játszhatatlan.
(Tesztkonfigurácio: nézzük mit tud egy DX10-és kártya DX9-ben egy olyan driverrel, ami nem, vagy csak alig támogatja a kártyát) remélem visszatérnek egy új teszttel, és nem az lesz, hogy ''Ó, azon már túl vagyunk.'' -
Olasza
aktív tag
Azért nem rendeltem eddig bazárból, mert mindenhol 8-10 napot írnak, gondoltam annyi idő alatt a boltokba is elér. De a boltokra várhatok, és mostantól annyi idő meg már megint sok. Szóval csak várok és várok.
-
Olasza
aktív tag
válasz
M.Eriksen #2328 üzenetére
Elvileg a 4 mag többet tud, mint egy 2900XT, viszont úgy olvastam, hogy ahhoz driver csak decemberre lesz. (És ha az kijön, valszeg nem lesz éppen tökéletes) Ez teljesen egyértelmű, mert a duplamagos kártyák is annyira ''olcsók'' lesznek, hogy nem érné még 2900XT-t venni. (2x189$)
-
Olasza
aktív tag
Sajnos Miskolcra még nem érkezett 2600XT, egy darab sem. És zOty sem megoldás, mert mire ideér az is majdnem 27e és min. 9 nap.
-
Olasza
aktív tag
válasz
wowbagger007 #2204 üzenetére
Én csak arra akarlak megkérni, hogy ne csak teszteredményeket írj, hanem egy őszinte véleményt is.
Miről váltottál? -
Olasza
aktív tag
Pedig elég egyszerű a választás!
Ha foglalkozol a géppel, és egy fél év múlva is hajlandó vagy kártyát cserélni, akkor egyértelműen 1950pro, mert az eddigi játékoknál ő a nyertes. Ha hosszabb távon gondolkozol (nekem az előző kártyám közel 3 évig szolgált), akkor 2600XT, viszont ne várj tőle max részletességét és hatalmas felbontást.
Nálam sajnos most jött el az ideje a fejlesztésnek, és én már nem akarok DX9-es kártyába fektetni, hisz évente csupán 2-3 szor ülök le játszani, viszont filmeket annál többet nézünk. Tudom, hogy a 2600XT nem éri el az elvárt teljesítményt, de ha kevés lesz, veszek használtan mellé egy másikat. Viszont nekem nincs kedvem folyton cserélgetni, ezért is veszek inkább 2600XT-t. -
Olasza
aktív tag
Nos, én a 2600XT miatt vettem CF alaplapot. És ahogy elnézem, ha vennék 2 db Gemini kártyát (azaz 4 mag összesen) olcsóbban kijönnék, mint egy 2900-assal, viszont teljesítményben pedig sokkal többet kapnék érte. (Talán még a 8800-asok is elbújhatnak!) Arról nem is beszélve, hogy nem egyszerre kell annyi pénzt kiadni.
Bevallom, egyre szimpatikusabb az ötletem, igaz így a 2600XT mellé nem egy másikat veszek majd, hanem inkább lecserélem egy Geminire, és csak utána veszek második kártyát. Szerintetek is jó ötlet? -
Olasza
aktív tag
Szerintem ennyi pénzért nagyon jó teljesítményt nyújt. Én anno 26e-ért vettem az Abit FX5200-est, na az gáz volt.
-
Olasza
aktív tag
Őszintén, tényleg ennyire rossz ez a kártya, mint ahogy a tesztekben írják? Már nem tudom, pedig annyira vártam, hogy végre egy teszt azt írja, hogy jó vétel. Erre minden teszt ultra beállításokkal tesztel, és azt mondja, hogy gyenge. És aki megelégszik normál beállítással, annak mit mondanának?
-
Olasza
aktív tag
Csupán annyit akartam vele mondani, hogy a DX9-es tesztek nem mérvadóak a jövőt tekintve. DX10-ben az ati a nyerő, míg aki max részletességgel és felbontással akár játszani, az vegyen felsőkategóriát!
Mivel itt már nem külön vertex és pixel shaderek vannak, nem veheti fel egy arra optimalizált játékban a versenyt. Ez a DX10 forradalmian új technológia, csak még nem jöttek rá, hogy mit lehet vele kezdeni. Ennyi pénzért pedig szerintem megéri. Majd jövőhéten már szerintem be fogok tudni számolni.
Mod: be'lelkes'edtem!
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
válasz
Chris 9600xt #1973 üzenetére
Sebesség vagy látvány? Olvasd el a blogom! Ha gyorsat akarsz 1950, ha látványosat 2600! Döntéseddel te fogsz élni, egyértelmű válasz szerintem nincs.
-
Olasza
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #1945 üzenetére
Ez engem nagyon érdekelne. Mennyivel másabb az LCD, mint a TFT játékokban, válaszidő és társai. Szóval megéri inkább egy méretes TV-t venni monitor helyett, ha a felbontás nem számít? Én is gondolkoztam hitelben egy méretesebb TFT-n, de a magas felbontásuk engem hátráltat, úgysem tudnám használni.
-
Olasza
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #1919 üzenetére
Egy félistentől jól esik ilyet hallani!
Igaz, sosem voltam a tuning híve, nem engedhetem meg magamnak egy alkatrész elfüstölését. -
Olasza
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1915 üzenetére
Így van!
Miért úgy tesztelnek, hogy hogyan nem működik, mintha ez egy kegyetlen hadjárat lenne a kártya ellen.
Mennyivel máskép hangzana az, hogy ''1024x768-ban szépen mennek a játékok, sőt néha még akár 2x szűrést és élsimítást is minden gond nélkül teljesít.'' ehelyett ''szuper gépünk ellenére is csak 5 fps-t tud kicsikarni, persze a mi elvárásaink a maximálisat (értsd:felesleges élsimítások tömkelege, és olyan magas szűrés, amit már senki sem lát) tükrözik, amit mire bármi is tudná teljesíteni, ezeket a játékokat már rég elfelejtették, de azért jól lehordjuk''-ot kapunk.
Őszintén ezekből a tesztekből valaki tudott valaha is arra következtetni, hogy otthon milyen beállításokkal fog menni neki a játék? Sorry, de ezekből a tesztekből, én nem vagyok képes erre. -
Olasza
aktív tag
válasz
Gyuri27 #1911 üzenetére
Pontosan ott lesz a duplamagos 2600 XT. Az, hogy duplamagos, ne tévesszen meg senkit, az is 'csak' egy videókártya, mint ahogy az x2 is egy proci. Processzoroknál már bevált, ott nem volt vita, hogy nem jobb, itt sem hiszem, hogy lenne értelme. Árban pedig pont középkategória.
-
Olasza
aktív tag
Én látok különbséget, és ez sokat fog még változni, hisz ezek még csak az első próbálkozások.
Ha megnézitek a tesztekben a konfigot is, látjátok, hogy otthon szinte senki nem tud hasonló értékeket produkálni. Ezek arra jók, hogy a kártyák közti különbséget mutatják még, de nem így fog játszani senki. Akinek pedig van 100.000+ pénze procira, amit hajlandó a végsőkig tuningolni, az pedig úgysem ilyen kártyát vesz. -
Olasza
aktív tag
Az effektek szépsége DX9 és DX10 közötti különbségre vonatkozik. Az összes írásom azt akarja tükrözni, hogy én személy szerint már nem fektetek be DX9-es kártyába. Az 1950 egy szuper kártya, és a DX9-es játékoknál látványban és gyorsaságban verhetetlen, de DX10-ben sokat számít a támogatás, és ott a 2600 olyan látványokat tud produkálni, amit az 1950-es már nem. Ott lesz szebb a 2600-as, és itt van a különbség.
-
Olasza
aktív tag
válasz
Szuperzacskó #1887 üzenetére
Ha az új driver sem hoz javulást, az sem fog zavarni. Nem vagyok egy játék fanatikus, és ahogyan az írásomból is kiderült, 800x600 -as felbontással is megelégszem, ha kellően szépek az effektek. Ami az nvidianál már problémás lesz a jövőben.
-
Olasza
aktív tag
válasz
elfelejtette #1882 üzenetére
Köszi, szép eredmény.
De én a 2400 és 2600-as kártyák DX9-es eredményeire lennék kíváncsi. -
Olasza
aktív tag
Tudom, hogy egy kicsit régi, de valaki tud Aquamark3 eredményt mondani konfiggal együtt?
-
Olasza
aktív tag
1950 XT helyett én inkább már a 2 magos geminit várnám meg. Pár héten belül megjelenik, és szerintem pont az a középkategória lessz, amit mindenki hiányol. És úgy látom, kb. 50$-ral lessz drágább, ami igen csak elfogadható. Én legalábbis úgy döntöttem, hogy megvárom, és annak az eredményei alapján döntök. drága DX9-es kártya vásárlását én akkor is hibának tartom. Biztos emlékeztek még a ti4200-ra.
Mod: Pont erről akarok éppen egy blogot írni. Hamarosan linkelem.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #1826 üzenetére
VGA HIS PCIEXP HD ICQ 2600XT IceQ Turbo HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 256MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 32 063
Itt van az aprohirdetésekben
''Sapphire Radeon HD 2600 XT 256MB GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO LR
30 500 Ft''
ugyanannál az eladónál. Szoval, ha valakinek az kell, nem olyan drága szerintem. -
Olasza
aktív tag
[link]
idézet:
Effective immediately, all owners of ATI Radeon graphics cards may receive a free copy of Half-Life 2: Lost Coast and Half-Life 2: Deathmatch via Steam at: http://www.steampowered.com/ati_offer1a/ Steam will automatically confirm the presence of ATI Radeon™ hardware and then enable immediate access to full versions of the games free of charge.
Ez már süti nem? -
Olasza
aktív tag
Ha nincs különbség, akkor miért pont Sapphire? .?
-
Olasza
aktív tag
2600 XT! Az már fix.
Már most inkább a márkák érdekelnek. Azért, mert szerintem azt a 2-3 fps-ot a gddr3 és 4 között lehet, hogy a márkák közötti különbség is tudja hozni. Vagy tévedek? És az sem mindegy, hogy melyikhez mit mellékelnek. Nem vagyok jártas videókártyákban, milyen márkát érdemes venni? Régebben láttam már egy kártyára vonatkozó tesztet, és ott elég nagy különbségek voltak ugyanannál a típusnál. Utoljára mikor boltban vettem videokarit, akkor az egyik újság 50e alatt az FX5200-at ajánlotta, én pedig megvettem a legdrágábbat (1 havi fizetésem), rá két számmal pedig jól lehordták, és sajnos az volt az igazság. Na jó, ez már off...
-
Olasza
aktív tag
A hétnek vége, kártya meg ohne.
megyek, és álmodom tovább.
De még az is lehet, hogy olyan sokáig húzom, hogy elmúlik a lelkesedés, és a végén lemondok róla.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Na, én is elolvastam az anandtech tesztjét. Hát az valami förtelem! Én is tesztelhetnék formula 3000-es versenyautót (csak mert középkategória) rally pályán, és mondhatnám, hogy mennyire alkalmatlan. A 2600-as egy középkategóriás DX10 kártya, és szerintem abban pontosan ennek megfelelően fog teljesíteni. Se jobban, de nem is úgy, mint ahogy ott lehordják.
-
Olasza
aktív tag
350 Wattos FSP tápom van, és mindez csak azért fontos, mert kettőt szeretnék belőle. Ezért van új konfigom.
-
Olasza
aktív tag
válasz
venember83 #1660 üzenetére
Hosszú ez a várakozás a 2600XT-re.
Addig meg van vita is.
Jelenlegi konfigom (lásd fent) fogyasztása szerintem nincs 5 Watt. -
Olasza
aktív tag
válasz
Zé_Mester #1653 üzenetére
Aki vett magának egy 10e Forintos 350 W-os tápot, annak nem mindegy, hogy 20-30 Wattal többet fogyaszt. És biztos nincs kedve kidobni, hogy most vegyen magának 15e-ért 450 Wattos tápot, majd 1 év múlva 600, és rá egy fél évre pedig új szabvány, és azt is dobhatja ki új szavány miatt. Tápot pedig nem lehet eladni értelmes áron, mert ki bízik egy használtban? Én inkább spórolok 20W-ot, és használom a márkás tápomat.
-
Olasza
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1650 üzenetére
Sorry! Jelenlegi konfigom: se k610i + opera mini böngésző 176x220-as felbontással és T9 segítővel.
Hozzászoktam az idézéshez, de ezzel sajnos nem megy.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Valószínűleg 2-3 hét. Legalábbis itt miskolcon (direkt kis betűkkel) Volt olyan boltos, aki azt sem értette, hogy mi után érdeklődöm.
valószínűleg úgy is itt rendelek a PH!-n.
-
Olasza
aktív tag
Na de azért a tápnak nem mindegy!
-
Olasza
aktív tag
Nekem az alaplapba is kell egy tápcsati. Így a lap már 3 helyen csatlakozik a táphoz. ;)
-
Olasza
aktív tag
Csak egyszer küldtem, mégis duplázott. Ezzel törlöm is.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Kell az 512 mb memória!
nem szabad ezen spórolni! Fontos különbség a DX9 és 10 között egyszerű hasonlattal: DX9: lóerő számít, DX10-nél pedig a nyomaték. Lehet, hogy a 2600-as lassú, de magas terhelés alatt ugyanúgy megy, mint anélkül. Lehet, hogy csak 30 fps-t hoz, de azt folyamatosan, míg az nvidia néha 100 fps-t, de ha teljesítenie kellene, akkor meg szinte megáll.
-
Olasza
aktív tag
Kb 5 óra múlva veszem kézbe az Xfire-s lapom. Remélem érdemes volt emellett döntenem. 2600 XT lesz majd valamikor benne (itt Miskolcon nem lehet még kapni) addig megteszi egy kölcsönkapott x 600 is. Aztán ha kevés, veszek mellé egy másikat használtan.
Reklám: emberek Vegyetek ti is Crossfire-t, támogassuk az AMD-ATI párost. -
Olasza
aktív tag
Ha te azt tudnád, hogy mennyire!!!?
-
Olasza
aktív tag
Ja igen.
A teszteket nem alapon futtaták ott, mert az írás szerint ezeknél a kártyáknál már nem a GPU szab határt, hanem a processzor. Így mindent a max.-ra állítottak. Lásd AA és AF is fel van tüntetve. -
Olasza
aktív tag
Nemsokára megyek, és veszek egyet.
Lehet, hogy most még a gf jobb, de ez hosszú távon mégis a 2600 jobban megéri.
Minek vennék egy olyan kártyát (gf 8600gt), amit dx9-ben kb 10 kártya legyőz, dx10-ben pedig sehol sincs. -
Olasza
aktív tag
na ezt nézzétek meg:
[link]
Van ott kb 30 oldal teszt erről a kártyáról, de pont az igazolódott be, amit gondoltam.
A geforce kártyák iszonyat gyorsak, de ha teljesítenük kell Dx10 -ben elvéreznek.
Na jó, 8800 az nem, de sajnos a tesztből hiányzik a 2900-as.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest