- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
kola1234 #1701 üzenetére
nem olyan drága, most hogy újra van 18k-d meg egy mx440-ed nézd meg ezt a linket:
Bővebben: link
és egy csomó városba van boltjuk.
Balinov
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
kola1234 #1699 üzenetére
R9550 az jó, igaz,alapon gyengébb órajelei vannak,de látogass el a Ati Radeon 9550 topicba,ha elolvasod,találsz mindjárt alternatívát erre a fox HIS re..
van olyan 9550 ami gyárilag 400/500-as órajelével odaver a R9600pro-nak.
még a hl2 is elfutkos rajta,;o)sőt..
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
kola1234 #1697 üzenetére
Húbazzeg, elnézést,de qrvára félreolvastam.
Na,akkor csak az mx440-el basztak át;o).Komolyra fordítva a szót, R9600np-mat
egy hónapja majdnem el tudtam passzolni 19k-ért,félév garival,tokkal vonóval. Gf kb 6-8k-t ér saccra,ez így 25-27k. Ennyiért árulta Gianni pár hete,de inkább hónapja a Gigabyte pro-kat.most ennyiért R9500pro-t,r9600xt-t, neadjisten 4pipe/256Bit-es 9800SE-t kaphatsz,itt a ph!-s fórumon.szóval én inkább adtam volna még 3-4k-t pluszba...másik kérdés,hogy R9600np-hez szvsz tök felesleges a 256MB ram(ne vedd személyeskedésnek plíz,de ez marketinges parasztvaikítás). Ph!-s fórumokba,sőt még tán cikkekbe is írták nem1x,hogy általában a gyártók a nagyobb memóriával szerelt vga-ra lassab ramot raknak.De térjünk át a másik, mhz-es, kérdéskörre. Gyári ATi speckó szerint illene tartani a gyártónak azt a 200mhz-es ramfrekit(ddr400-ugye).
Nekem Connect3D R9600np 128MB/128bit van,itt is eltérnek a gyáritól de +2mhz-el.ezen is 5ns Hynix TSOP ramok vannak,amiket perpillanat 230mhz-en járatok,ha játszok.
Próbaképp nézd meg a vga ramjain lévő feliratot,azt gugli,vagy írd ide.Megkeressük,mit bir. -
Balinov
titán
Háát,passzív hűtőn ugye nem a gyári,általában hangyafasznyi, passzívat érted? Szvsz felejtős,ha alapon akarod járatni,akkor tán még úgy,ahogy,de sztem így is kell neki egy jólszellőző ház. Kiegészítő passzív hűtővel nincs tapasztalatom.Sokaknak jött be a zalman (vagy más gyártó) heatpipe-s megoldása,ventinélkül vagy igenhalk ventivel. Szóval a fene tudja. Én pl. ezt a topicot olvasgatva tudtam meg,hogy a Connect3d pl. csinált 2-3 fajta nonprót passzív hűtéssel,volt olyan passzív hűtés is,hogy még a ramokra is rálógott,az enyém egy tényleg pöcsköszörü kis borda,van vagy 1-1,5 cm magas,szóval nemigazán jön be. Mondom, én megvettem ezt a Titan szettet 2500ért,cimborámmal csináltattam egy kis kütyüt,ami kevesebb kakaót ad a titán ventijének és én ezzel elvagyok. olyan 370/230-ig.
-
Balinov
titán
valaki próbálta már az új AtiTool-t Connect3D R9600np-val? Konkrétan a memória időzítések állításának új lehetőségégre gondolok?
Balinov -
Balinov
titán
válasz
tjhooker464 #1622 üzenetére
Hú,fejből nemtudom,de megkérdezem a boltos cimbit,akinél vettem,hogy mi a pontos típusszám.
ezen a linken az első három közül valamelyik.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
tjhooker464 #1619 üzenetére
Nekem igen bejön,sokkal jobban,mint más ilyen kalózosdis gémek. Mondjuk Sid Meier neve garancia a minőségre. már a civ1 és a colonization óta egy csomó gémjét toltam végig.1 dolog nem tetszik benne,nincs időgyorsítás...
9600-ra aktív hűtéskén én egy Titan márkáju szettet vettem,Győrben kiskerbe bruttó 2500ért. tartalmaz többféle leszorítót,pasztát,alu membordákat is. közbe van iktatva egy kis kütyü,ami miatt kevesebbet pörög a ventije,alig hallható..
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
tjhooker464 #1616 üzenetére
ja,közbe nekem is leesett,hogy elkéne a főoldalon olvasni a hírt,utána lehet csak számat jártatni. én jópár napot jáccottam már A Gémmel,de nem láttam hibákat.
lehet,csak szerencsés voltam? -
Balinov
titán
válasz
tjhooker464 #1614 üzenetére
mé,Tj.Hooker, régebbi,4.9-es, 4.12-essel nem megy neked a Sid Meier's Pirates'?
nekem simán... -
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
attilam #1564 üzenetére
Ettől féltem,mármint hogy igazam lesz. 3dmark2001 alatt a Gigabyte 9000non-pro-m teljesített valahogy ekörül egy 2Ghz-es,FSB400-as P4-gyel... Figyu,ha megnézed a számláját a cuccnak(márha megvan),akkor ha azon nincs feltüntetve,hogy pl. 9600SE vagy ,hogy 64Bit,akkor talán van némi esélyed a cserére...egy próbát mindenféleképpen megér,többet nem bukhatsz rajta!Bár,ahogy emléxem régebbi topicocból,ez még mindíg erősen a boltos jóindulatán múlik.Ha leszarják a fejed csereügyileg én elgondolkodnék azon,hogy eladnám (nemtom SEX-be ezt hogyan lehet) sztem egy 10est még így is megér,azt dobnék hozzá 6-7eFt-ot,és vennék egy 128MB-os,128bites 9550-et,vagy egy használt 9600-ot..
Bali -
Balinov
titán
válasz
attilam #1562 üzenetére
Szia,
nem akarlak elkeseríteni,de rémlik pár hónap távlatából,hogy egy időben sokan rábasztak a Gigabyte 9600 nonprokkal (SEX-ben,pl.) Anno jó áron lehetett ilyeneket kapni,a szokásos Gigabyte minőségben. Szóval erős a gyanúm,hogy ez egy 9600SE,azaz a 9600-os szériára (is) jellemző 128bites memóriakezelés esetedben csak 64bit,magyarán butított.Egy 2700+-szal ill. egy 9600nonpro 325/200DDR,tehát minden alapon, gyári Catalyst-tal is simán 2500-2600pöttyöt kéne nyomnia 3dmark03 alatt. Szvsz húznod majdnemhogy felesleges,max 1-2 száz ponttal többet tudnál kicsikarni,viszont még így is bőven elmaradnál a ~2500pöttyös átlagtól. Összehasonlításképpen: Connect3D, 5ns- ramokkal, 128bites, 2500Ft-os Tital VGA hűtőszettel eddig a max,amit kicsikartam belőle az alulról súrolta a 3200-t. Nálad már az gyanus,hogy a ramok a gyári speckó 200Mhz helyett csak 189Mhz-en ''tekernek''. Igaz,nekem se 200-on,hanem csak 199-en megy alapon.
Bali -
Balinov
titán
Sziasztok,
kérdezném,hogy nálatok a 9600np-n milyen felbontásban/részletességel megy a Medal of Honor Pacific assault. Nekem a Collector's Ed DVD-s példányom van,
de egy 800x600-ban,medium details, shader 2.0 (de 1.1-el) is qrva lassu.Igaz,most alapon járatom a C3D márkáju 9600nonpromat.
Bali -
Balinov
titán
válasz
tjhooker464 #878 üzenetére
lehet,nálam ez az első,pedig gyári,omega,dna catalystot próbáltam,nem 1-et.
-
Balinov
titán
Üdv Gabe_,sajna ezt én sem tudom,viszont
ugyanezen c3d nonpro érdekes dolgot művelt. gyári catalyst-tal,ujabbakkal,omega catalyst számos verziójával a winxp Radeon 9600 series...stb-nek azonosította. az ujabb 4.9-es WHQL driverrel viszont felismerte connect3d-nek.
érdekes, mi?
colinoknál mintha olyanról hallottam volna,hogy esetleges codecpakkok bekavarhatnak. próbát megér,nem?
Bali -
Balinov
titán
válasz
Anthony001 #743 üzenetére
Hali,
állatul azér nem fog minden menni,de szvsz ez a kategória már-már belépő szintű. Én nem bántam meg,hogy beruháztam,igaz 27ér vettem. -
Balinov
titán
válasz
Anthony001 #726 üzenetére
Hali,
nem,sztem nem gáz a passzív hűtés. alap órajelen,passzívan hűtve 1 óra COD után sem melegebb a kézmelegnél. Igazán akkor rossz a passzív,ha húzni akarod. Ezt az én rosszul szellőző házam mondatja velem. Hűtőt mindenféleképp rá lehet applikálni, pl. Zallman heatpipe-ost, PH! hardwer piacon többször árulnak ilyet,de pl az általam leírt titan is felmegy rá,rákérdeztem a boltban (2,5k btto rézmagos,8db rambordával ).24ért btto kicsit sok érte,nem? Itt Győrben most láttam 22ért,pedig Győr viszonylag drága hely. Nem gondolkodtál esetleg Radeon 9550XT-ben? Van itt a ph!-n 1 fórum,sokan dícsérték és még a R9600np ára alatt van..
üdv
Balinov -
Balinov
titán
válasz
Anthony001 #723 üzenetére
Hali,
épp ilyenem van,hűtés tényleg passzív. 2200+-os thortonnal 13,5x166-ra felrántva, alap órajelen 2560-2580 pötty a 3dmarkba.
5ns-s ramok vannak rajta,semmi extra a dobozban,csak a drájvercd,dvi átalakító,tvoutkábel.
Mennyiért veszed? -
Balinov
titán
válasz
FordPrefect #697 üzenetére
Üdv FordPerfect, na voltál a boltban?Kicserélték a vga-t?
Más: szombaton nekiengedtem a c3d 9600nonpro-nak az atitoolt. 470-nél lőttem le a findmax core-t ill. 340-él a findmax mem-et. gondoltam, 400/260-nál nem lehet semmi baja,nosza, 3dmark2003 default teszt, 3130pötty, nosza COD-UO,csikos lett mint egy spirálfüzet. ulláccik kevés a 8cm-es rendszerventi hűtésnek. ha igaz,pénteken bejáccik rá egy normális Titan TTC-CUV2AB. kiváncsi vagyok,azzal mit produkál.
üdv
Balinov -
Balinov
titán
Üdv FordPerfect,
ha a dobozon külön fel van tüntetve a 128bites memó és neadjisten a számláján/garlevélen is (vagy nincs külön feltüntetve az,hogy 9600SE) akkor én a helyedbe visszavinném és kicseréltetném. Szvsz az eladónak kötelessége ismerni az értékesített terméket, ill. ha butított (''SE'') akkor kötelessége felhívni a vásárló figyelmét. Ha nem,akkor az a jóhiszemű vásárló megtévesztése.
Balinov
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Sziasztok,
kérdeznék olyan embert,akinek Connect3D 9600non-pro-ja van,hogy milyen emberi áru gpu és mem hűtőt ajánl rá? nem 8-10e forintos Zalmanokra gondolok,hanem max 3-4-5k ért mit lehet kapni, ami rámegy különféle barkácstudomány nélkül is.
Köszi -
Balinov
titán
OFF
Nem érdekel valakit győr és környékén 1db Connect3D 9600-os sima?
esetleg értékegyeztetéssel egy 9500@9500pro,vagy 9500@9700,vagyneadjisten 9700 sima? június elején vettem, gyk ~10 hónap győri kisker gari
[Szerkesztve]
bocs az off-ért.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Morgen.
nálam a következő volt.C3D 9600non-pro,+ Compaq 17'' S7500-as monitor párosítással. Felbontás 1024x768x32bit. xp alapból 60hz-et ad neki,villogott mind az állat,(kb ugy,mint amikor a tv-ben mutatják a monitor képét és villog,ezerrel). Gyári catalyst-tel és új Omegával hiába állítottam be a 85Hz-et,a villogás csak csillapodot,de nem szűnt meg (mind desktop-on,mind gémekbe).A CPQ moncsihoz adott gyári driver-t valamiér nem komálta. netről szedtem hozzá más verziószámu cpq drájvert és az megoldotta.
Tudom,nem pontosan ez volt a kérdés,de hátha ez is segít 1kicsit.
üdv -
Balinov
titán
4-es tipphez: valami diagnosztikai prog-gal(3dmarkok,aida,sandra,de az atitool is megmondja) nézd meg a memórát,ha 128bit-es,akkor nem baßtak át,ha 64Bit,az az SE változat és igen. Lehetett 1 időben olvasni olyan mo-n eladott 9600-okról,hogy se a dobozon,se a manualba,számlán meg pláne nem volt feltüntetve az SE mivolta a vga-nak (sulinetbe vettek 1-2en ilyet, pl.)ha se-t adtak,de nem ilyet fizettél,borítsd rá a boltba a srácra az asztalt...
a CPU tuninghoz pontos hw ismeretben (pl.alaplap) nem tudnék nyilatkozni, P4-em csak a Northwoodos volt,cerkám még sose,de a 2Ghz-st se tudtam a compaq lapba 1 dekát se húzni. Nézzél utána itt a ph fórumba a tuning résznél,vannak kimondottan tapasztalt és segítőkész emberkék.
RAmhoz: csak 1 tipp volt ;o) winxp alatt minimum 256(néha kevés),de a javallot,főleg játéknál, az 512MB RAM,állítólag csodákat képes csinálni a dupla ram.win98-nál nemtudom.
Szvsz mindenféleképp nézz utána a dolognak,lehet,hogy csak valami beállítás a hiba oka(bios,alaplapi driver,ilyesmi)
üdv
bAli -
Balinov
titán
Biznyiceléssel kapcsolatban mindenkitől elnézést kérek ezúton.
a kérdésedre választ nem tudok,a többiek sem nagyon,ahogy elnézem,tán azért,mert nem tul ismert a progi. Kértem 1 linket,hogy legalább utánaolvasson a Köz... -
Balinov
titán
Nem vág a témába,de eladnám a Gigabyte Radeon 9000non-pro,64Mb,128bit,Tvout kártyámat,passzív hűtésű,1 éves.
-
Balinov
titán
VGA tuninggal kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy hoz-e, ha igen mennyi többlet kraftot az AGP órajel megemelése? nfroce2-s lapom van,lehet-ne állítani.
akár 99Mhz-ig is...
nem makkanhat meg ettől a vga? mintha a PCI-s eszközöknél hallottam volna,hogy nem egészséges a pic órajelemelés. AGP clocknál nemtudom. -
Balinov
titán
Kérdezném:
normális,hogy a 3dmark2003-ban az első tesztet kivéve 10-20FPS-sel fut le a teszt? A repülős résznél 100-as nagyságrendü FPS-t produkál a Connect3d R9600 np,128MB,128bit.
Konf: A7N8X, 2200+Thorton@1900Mhz, 384MB RAM dualba, 140Mhz-en.
a VGA nincs huzva,gyári órajelen, legújabb Omegával. 3dmarkra a 340-es peccs rá van engedve. -
Balinov
titán
válasz
tzoli986 #451 üzenetére
Hali,
én a helyedben vigyáznék a pro biossal. Két ok miatt.
1: Fórumokon,hw oldalakon általában csak akkor javasolják,hogyha pl. a pro gyári gpu/ram órajelén hibátlanul megy a non-pro kari,de ki szokták emelni,hogy a memória típusa sem árt, ha +1ezik,nomeg a hűtés is elbírja.
2: azt írod,hogy 64bites a memó, ez,ha jól tudom a 9600SE-k ''privilégiuma'',magyarán le van a felére butítva a mem sávszélesség. szal nembiztos,hogy javítana a vga ''közérzetén''
Mindenesetre ha mégis eltökélt vagy,mindenféleképp túrd fel a netet tapasztalatokért,infókért,mielőtt belevágsz,nehogy hazavágd a kártyádat.
remélem nem írtam hülyeséget.
üdv
Bali
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest