- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #36846 üzenetére
1920x1200-ban, okostojás!!!
Magad linkelted be!!! Ráadásul az ő toxic-jába van 10% GPU, és 30% VRAM tuning!!!
(számolgass: 820 vs. 750, 1200 vs. 900 MHz... Gondolkodj már egy kicsit!!!
D®. GeNy@: Ne hallgass a szirénhangokra, főleg ne a papagájéra.
Nézd meg alaposan a teszteket.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Bluegene #36825 üzenetére
1680x1050-ben játszok, illetve játszanék...
(ezek szerint tényleg megy "max"-on 512-vel is!!!
)
Pixmaniánál vettem, így el fog húzódni a dolog egy picit, de legalább a 8napos visszavásárlásba még bőven beleesek.Igen, elég halk a működése, és 820/1200-on megy most a vga 47 fok 2D-ben, 3D-ben még nem mértem...
Ahogy látom, két tábor van:
1.) Fölös "parasztvakítás" az 1GB Vram éhség
2.) HA a jövőbe tekintek, cseréljem...
--> Itt jön a kérdés, mekkora távlatokban értitek a "jövőt"? 1évre terveztem a vga-t (nagyon max 1,5év), utána el szeretném adni, mivel ha több időt tölt nálam a jószág, akkor többet bukok rajta.
Szóval a helyes döntés a hiszékenységemen múlik (melyik tábornak higgyek), komolyan nehéz...Egyébként ez az első olyan game (GTA4), mely szereti az 1GB-ot, a kérdés az, miben változik a graf. ha az az opció medium és nem high, mely megköveteli az 1GB-ot???
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #36825 üzenetére
Minden következtetés hamis, amelyet egy új játékprogram teljesítményéből vonsz le egy régebbi ATI driverrel.
(Ill. a következő kettővel is, mint azt a tapasztalat gyakran igazolja.
) Nem 1GB kell annak, hanem patch.
Azt se feledd el, hogy a toxic egy minőségi, OC kártya extra hűtéssel, 1GB-osból meg egy szimplát fog kapni. Nem biztos, hogy olyan jó csere 1920-as felbontás alatt.joshua7: Ne aggódj, a driverek még mindig nem érték utol a 48 karik hardveres tudását, lesz jobb minden.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Bluegene #36829 üzenetére
tehát akkor ezek ilyenek? ezt nem írta szinte senki.... használtan vettem de van rá garancia, 35hónap
de hát ilyen hibával kicserélik e azt nem tudom, mert ez lehet h nem is hiba, de nem hinném h fixen kell mennie a ventinek
minden tökéletesen fut rajta, kiröhögnek a boltban ha kiakarom cseréltetni mert hangos a ventije -
katt777
félisten
válasz
Bluegene #36822 üzenetére
Nem, nem érthető, mert hiányos a mondat, és új hsz.
Amúgy nem te lennél az első, aki magyarul ír, mégsem érteni.
Mod: na ugye!D®. GeNy@: Most akkor milyen felbontást fogsz is használni? Pont ma néztem 1GB vs. 512MB 4870-eket tesztben, 1680x1050-ig lényegében ua. a teljesítményük. Igazából 1920-as felbontásban és afölött van szignifikáns előnye az 1GB-osnak.
-
Sera26
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #33735 üzenetére
Hát, ebben egyet kell értsek veled, sajnos a legtöbb gyártó odanyomja, hogy kompatibilis, ha már felszerelhető, a user meg vegye, és szívjon. De azért el lehet olvasni, hogy egy GFX Chilla, vagy bármi más mit képes rendesen hűteni, és akkor értelemszerűen nem fog egy komolyabb hőtermeléssel bíró VGA-t is rendesen kezelni.
-
DigitXT
félisten
válasz
Bluegene #33732 üzenetére
nem gariztatnám le ami buherált kártya
Természetesen aki hűtőt cserél, egyben vállalja, hogy adott esetben a garanciát is elveszti, tiszta sor.Csak amíg te amellett érvelsz, hogy azért nem kell a gyári hűtőt bántani, mert hatékonyabb (
), mint a más (hűtő)gyártók által tervezett cuccok, ergo inkább a lecserélt hűtővel döglik meg, mint a gyárival, addig én meg a saját álláspontom szerint inkább a hűvösebben tartott, és halkabb karit használom, és fordítva látom. Tehát a gariztatást mindketten el akarjuk kerülni, ki így, ki úgy.
Btw., ha gonoszkodni akarnék, akkor én meg a te karidat nem gariztatnám le (ha neadjisten megmakkan: természetesen ezt nem szeretném, ahogy a sajátom halálát sem
), mivel nem rendeltetésszerűen használtad, hiszen a gyárilag specifikált órajeleknél magasabban járattad. Az más kérdés, hogy ezt nehezebb bizonyítani, de amúgy ugyanúgy megállnál a helyét.
Kvittek vagyunk?
kíméljük meg egymást az öldöklő vitától
Abszolút egyetértek.(Ezért legközelebb ne is hozd fel a témát.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
Bluegene #33730 üzenetére
sebaj majd megtanulod a saját károdon
Az ilyen beszólások után röhögném szét
magam, ha neked makkanna meg a karid.Ami az egészben a LOL, hogy nem mersz pl.
Furmarkot futtatni, mert az a szemét program
még a végén kinyírná az "überhatékony" gyári
hűtőddel a karit, bezzeg FC2 alatt, stb.Én meg
simán játszok akármivel, és nem méricskélek
hőfokokat naphosszat, mert nincs rá szükségem. -
DigitXT
félisten
válasz
Bluegene #33728 üzenetére
Tudod mikor fogok hallgatni a tanácsaidra hűtés témában.
Sőt mi több, beszélgetni sem vagyok hajlandó erről újra.
(Nem kell visszaolvasni, itt voltam egy-két ámokfutásodnál...)Szerk a szerkre: nem foglak leszólni, stb.
Ebben a témában
nem tudsz már újat mondani (), amit meg már elmondtál, azt
meg nem akarom újra meghallgatni (ill. én sem fogom a saját)
tapasztalataimat ismét megosztani, stb. Amíg egy megdöglő
karinál nálad rögtön a hűtés az ok, addig ne beszélgessünk
erről. (Hiszen bármi más lehet.) Kíváncsi leszek, ha a te karid
döglik meg, akkor kit fogsz hibáztatni.Mert még húzod is!
-
Bikerider
aktív tag
válasz
Bluegene #33113 üzenetére
Hi
4200X2+,4GB,9600Gt egy 400W Deer -tapra van kotve.Az en 9600Gt -et vette meg.
De a 9600Gt -vel is csinalta a hibauzeneteket,marmint nalam.Pedig nekem FSP Epsilon 700W tapom van.
Teljesen mindegy hogy milyen Cata,Driver van fent.
Ja PowerDvD -bol is kidob.Hogy a PowerDvd szabalytalan muveletet hajtott vegre es leall.
E8400-est nem turbozom. -
katt777
félisten
válasz
Bluegene #32970 üzenetére
Ez nem a munkám kérdése, hanem a teszt eredménye. Értsd már meg: nem úgy működik a dolog, hogy ha 20%-ot húzol a procin, akkor a VGA is annyit fog gyorsulni. Csak az adott alkalmazás adott beállításain létező CPU limit függvénye. Ha az adott órajelen ki van hajtva a VGA, akkor 100% CPU tuninggal sem nő a grafikus teljesítmény, ha viszont nincs, akkor a gyorsulás attól függ, hogy ez a kihajtási határ milyen messze van a CPU sebességétől. Azaz: minél közelebb érsz a kihajtáshoz, annál kisebb lesz a gyorsulás, egészen 0-ig. Ezért mondom, hogy a teszt azt jelenti: az adott beállításokkal a Far Cry 2 3.3 GHz-en nagyon messze van a kihajtástól, ezért a hihetetlen gyorsulás.
A Crysis optimalizációját (ami jószerivel nincs) nem lehet összehasonlítani a FC2-ével, vagy a CoJ-ével, ráadásul utóbbi csak bizonyos beállításokkal mutatja a gyorsulást, mással 0% (driver bug, amelyeket előszeretettel vadászok le).
Javaslom ennek a tesztnek az áttekintését (a HD4870 eredményeire koncentrálva), akkor talán világosabb lesz. A honlapomon ugyanebben a tesztben a konkrét adatokat táblázatos formában is megtalálod.De összefoglalva: grafikailag jó optimalizált programnál vastagon CPU-limites leszel egy olyan CPU-val, amellyel egy szarul lekódolt programban kellően meg tudod hajtani a VGA-t (mivel az sokkal lassabban végez a számításokkal, ergo olyan lassú lesz a megjelenítés, mint egy Crysis-ben).
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #32967 üzenetére
Ezek az eredmények, nem tudok velük vitatkozni. Egyszerűen KELL a sebesség a VGA-nak (valószínűleg elég jól optimalizálták a 3D kódot, ha ilyen gyorsan végez a számításokkal), egyébként a kihajtás nem egyenes arányban nő a CPU órajelének emelésével. A tesztek szerint lényegében messze nincs kihajtva a 4870 3.3GHz-en, 4.05GHz-en viszont inkább. Aki akarja, nézze meg magasabb órajelen.
Nekem a 38FPS elég, no meg hogy a rendes játékhoz muszáj alaposan meghúzni a procit (vagy 4 magosat venni).
Természetesen a 3.3GHz is E8400, ebben a magasságban egy X2-nek 23%-kal magasabb órajel kell azonos CPU-teljesítményhez (vagy persze +1 mag). Szóval nem véletlenül óvtam az AMD-sek egészségét.
És ez már nem az első DX10 játék, amelyik így begyorsul 4GHz-re emelbe a proci órajelét. CoJ mondjuk "csak" 30%-ot produkált. -
twine
veterán
válasz
Bluegene #32554 üzenetére
Nehezet kérdezel...Volt már itt aki azt irta, hogy nem hangos neki ez a tipus...nekem személy szerint hangos volt,,de hozzáteszem elviselhetően hangos...tehát ne egy üvöltő sz@rt képzelj el,,,egyszerüen csak hallod hogy működik a zsugán a hűtés...
Nem volt még Sapphire-om, igy hasonlitási alapom nincsen, hogy melyik a hangosabb, főleg hogy 3 napos korában én rá is raktam az S1-et, hogy néma legyen! Ha stabilitásról, vagy teljesitményről kérdezel, azzal én tökéletesen meg vagyok elégedve...bár szerény véleményem szerint a hűtést leszámitva, ugyanaz a hülyeség mindegyik...Ami talán egy picit előny elenthet a Gaiward-nál, az az, amit már egyszer leírtam, hogy azt olvastam róluk, hogy a referencia 2 fázissal elentétben 3 fázisú a tápellátása, ergo talán kevésbé melegszik a VRM...én ezt nem figyeltem mikor ráheggesztettem a hűtést, azóta meg a ház oldala sem volt leszedve...de eddig csak megerősitést kaptam ez ügyben,,cáfolatot sehol....
többet nem tok monnnani, kérem kapcsojja ki
De mégis: GS órajelen tökéletesen muzsikált pár teszt erejéig,,,bár én csak a teszt miatt huztam meg,, azóta alapon megy...de meg merem kockáztatni hogy az idők végezetéig is menne gs órajelen, ha normális hűtés van rajta...gyári hűtéssel is ment GS szinten...de ott azért lényegesen melegedősebb a dolog...
Többet tényleg nem tok mondani -
DigitXT
félisten
válasz
Bluegene #32173 üzenetére
Ennél följebb nem igazán tudtam tornázni, pedig
még a házhűtő ventijeim is "lecsavart" állapotban
vannak.Na nekem ezért nem kell semmilyen
játék alatt monitoroznom, és azon izgulnom,
hogy vajon az épp most megjelent újdonságot
bírja-e még, vagy ehhez már mókolni kellene
a ventiszabályzást. Nekem így megfelel.Szerk: amúgy a szobában kb. 23 fok van,
a kari idle 40 fok körül jár, és ugyanolyan
kussban van a gép full load mellett is...Szerk2: ha megtekerem a (dupla) Noctuát
a hátlapon, pár fokot még nyerhetek vele,
de mivel ígyisúgyis bírja, inkább a nagyon
kellemes halk üzemet választom. -
HSM
félisten
válasz
Bluegene #32134 üzenetére
Ne haragudj, szánalmas amit írsz....
Amúgy meg 105 fokig van programozva a BIOS-ában a ventivezérlés, tudtommal 120 körül kapcsol le. De tessék, itt egy kép a Zalmanos Gigabyte-omról: [link]: Stabilan 97 fok, és köszöni, jól van.... A gyári pedig még melegebb volt, hidd el nekem nyugodtan. De addig nem tárgyalok veled, amíg csak a szád jár, én linkeltem már elég képet, most rád várok.(#32137) Eagl3 Hagyd, szuperszámítógép barátunk rendszeresen kiborít itt valakit...
-
Eagl3
veterán
válasz
Bluegene #32131 üzenetére
[link] és voálá, az elméletem igaznak bizonyult... simán felugrika hőmérséklet. Az más kérdés, h. utánna mennyire hül vissza...
A linkelt teszted meg egy baromság. tisztán látszik, hogy nálam beáll 90 fokra ha alapon van a kari szal nem piszkálok hozzá. 22-23% -os ventivel teker és fix 90 fok. Nálam itt hitelét is vesztette a "precíz német teszt" -ed.
-
Eagl3
veterán
válasz
Bluegene #32126 üzenetére
"nem emelkedik terhelve mert növeli a ventiláttorfordulatot automatikusan, ezért képtelenség a 100 fok"
Azért ez így nem igaz...
Ha teszemazt 90fok idle egy kártya és hirtelen rátolsz egy 3D-s alkalmazást, akkor a hőmérséklet gyorsabban felszökik mint ahogy a venti hűteni tudja. Ezen az elven felmehet 100 fok fölé. Amúgy meg ezek a kártyák fel is mennek 100fok fölé jobb ha tőlem tudod, de ez nem jelenti azt, h. bármi balyuk is lenne. -
HSM
félisten
válasz
Bluegene #32126 üzenetére
Nekem úgy emelkedett, hogy öröm volt nézni... És köszi, de hülye azért nem vagyok...
Ha nem hiszed, ne hidd, nem kötelező. És ha ilyen kemény bizonygatósgyerek vagy, igazán mellékelhetnél egy képet, amin a furmark fut, legalább 2 perce, 1280*1024-ben, 0xMSAA-val, kb 70%-os ventivel, és nem megy 90 fok fölé a kártya. Enyémmel ez nem volt kivitelezhető. Itt a bizonyítás ideje, várom a screenshotot.
-
Eagl3
veterán
válasz
Bluegene #32124 üzenetére
Az én 4870-em ha nem szabályozom semmivel, se ATT, se BIOS se semmi akkor
IDLE fix 90fok LOAD ált 90 de 90 és 100 között van valahol mindig. Elvétve lehet felszalad 100 fölé.
Cserébe teljesen kussban van a kártya.Ha ATT-vel automatán szabályozom akkor 65fok IDLE load meg a tökömtuggya, 65-75 között lehet valahol, még nem néztem. Viszont így IDLE is fel felpörög folyamatosan a ventije ami idegesítő szerintem.
Nem értem, h. miért nem vagy képes elhinni, h. ezek a kártyák ennyin mennek?
-
DigitXT
félisten
válasz
Bluegene #32122 üzenetére
mert nálam nincs 82-84 fok terhelve
És akkor mi van? Mindenkinek ezt fogod mondogatani, aki nálad mást tapasztalt?
Nem minden kari sikerül egyformán, nem mindenkinek ugyanolyan a gépháza, stb.Egyébként most nézem a képet: 5000 RPM-en nem hangos az a venti?
Ja és csak ne "tunningold" a karit, mert az nem rendeltetésszerű használat.
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #32122 üzenetére
Tök egyszerű... Elindítasz egy GPU-Z 0.28-at, is tud log-ot írni... Amúgy van mégegy mód, én azzal csináltam, everest rendszer stabilitásteszt, és már írta is a statisztikát... Amúgy Crysis-el és TDU val néztem, de hogy melyikkel volt meg a 95 fok, már meg nem mondom....
A furmark meg mégegyszerűbb... Ha jól emlékszem, 1-2 percen belül megvolt a 100 fok... (Persze, az átnevezős megoldással...)
Amúgy a jelenlegi kártyám, furmark-al tesztelve: [link] (Beállítások: 1280*1024, 0xMSAA) És ez a Gainward GS gyári hűtése, minden buhrea nélkül.
Sajnos a referenciakártyáról nincs képen, mikor 100 fok fölötti....Jut eszembe, nálam 70%-os venti kellett, hogy 80-90 fok között maradjon a kártya.... (Játékok alatt, nem törődve a fejfájással, amit a zúgása okozott...
) Igaz, pici a házam, (de rendesen szellőzik) és a mérés nyáron készült, kb 28 fokos lakásban.
Ja, jut eszembe 2, ha a jelenlegi állításod, miszerint 82-84 fok terhelve, hozzáadjuk, hogy az én GPU-m picit melegedősebbre sikerült, és +kb 6 fok volt a lakásban, akkor már mindjárt 90 fölött vagyunk.... Szóval, ha úgy vesszük, igazad van...
Csak ez nem vonatkozik mindenkire, hogy 82-84 fokos a GPU-ja, terhelés alatt..... Neked akkor szerencséd van, nekem, és Gorneck23-nak nem jött be.
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #32109 üzenetére
Már megint ezen vitatkozol???
Tessék, itt vagyok... Nálam egy referencia Gigabyte 4850 volt, másnap vettem rá egy AC S1-et, mert a kártya alapból 80 fokos volt, terhelés alatt (játék) 95 fok körül, furmark alatt meg 100 fok körül.... És köszi, nem ipari hulladék, a mai napig vidáman működik valakinél... (Igaz, AC S1-el....)
Viszont: a gyári hűtéssel is stabilan működött.
Engem zavart a magas hőfok, hát lecseréltem. Szerintem azon az áron, amiért a refkarit kapni lehetett, senki ne várjon csodahűtést... Hamar jöttek is az extra hűtősök, akinek ez szempont volt, még azt is megvehette jó áron. A gyári is használható, csak épp kicsit bajos, de megbízhatóan üzemel vele a kártya. Aki meg prémiumra vágyott, nem ár/teljesítményre, annak ott volt ~+20% árért a 4870, véleményem szerint kitűnő hűtéssel. (MSI OC-t próbáltam....) -
Szuperboci
senior tag
válasz
Bluegene #32109 üzenetére
Hát nekem alapból 80 fokos a memoria windowsba.Szóval nem kéne csak a saját tapasztalatidra építeni.
Amúgy meg ez szól mindenkinek, itt kurvára ért mindenki mindenhez és csak próbáljátok a másikra rátukmálni a saját igazatokat.Ami éppen lehet, hogy úgy is van de ezt olyan kifejezésekkel és hangnemben adjátok elő a másik forumtársnak ,hogy undorodnom kell.Lehetne normálisabban is beszélgetni.Végülis magyarok vagyunk vagy mi.
-
DigitXT
félisten
válasz
Bluegene #32100 üzenetére
kétlem h azalatt a 10 másodperc alatt
Nagy szaki lehetsz: az a 10 másodperc (normál körülmények között) iszonyat sok idő ahhoz, hogy akár csak közelítő képet is kapj a maximális hőmérsékletről.Más kérdés, hogy ebben a speciális esetben az a szerencséd (
), hogy a durván leszabályozott gyári hűtő nem képes igazán visszahűteni a karit. Tehát a grafikonokon is az látszik, hogy valóban nem lehetett sokkal több 80 foknál. (Próbálnál így hűtőtesztet készíteni, hogy a játékból való kilépés után 10 másodperccel, blablabla: rajtad röhögne a fél világ. Ha meg monitorozol (ahogy tetted), akkor nem értem, mi szükség ilyen kezdésre. Ha esetleg az nem menne, hogy a grafikonról leolvasd a maximális értéket, akkor a "gyengébbek kedvéért" próbáld az egeret fölé mozgatni, hátha csodát látsz.
)
Már csak az a kérdés, hogy mire akarsz ebből következtetni?
Ez a te karidon mért érték, ennyi. Egyetlen tapasztalat. Igen,
ez most egy jó tapasztalat (feltéve, hogy valaki "szereti", hogy
idle is 80 fok körül jár a VGA), de vannak mások is. Nagy ügy.1. hibás szenzorú kártyája volt
Akkor a hűtőcserével, miért állt helyre a rend? (Amúgy bármi lehet.)
2. hibásan szerelték
Előfordulhat. (Pl. X1950XT-AGP-ből is gariztattak sokat emiatt,
én inkább a hűtőcserét választottam, hosszú lett volna a gari.)(hisz az összes többi 85 fok fölé nem megy)
Vazz, ez nagyon LOL: a tied nem, tehát az összes többi se.3. alapból nekiesett a biosnak, és rosszul állította be, vagy emelt a fesz-en mittommén
Leírta volna, nem gondolod?4. nv párti túlzás
Nem használna ATI karit, ha "nv párti" lenne.Szerintem jó lenne már lezizzenni a témáról.
Ha ez a 100 fokos történet és az ipari hulladék vélemény a gyári hűtőről valóban csak egy csepp a tengerben, akkor a témába betévedő újonc épp nem azt fogja megtalálni. Viszont ami most megy, hogy állandóan ezen rágódtok mindig felhozza a témát, tehát nagyobb valószínűséggel futnak majd bele. (_Toka_ jól mondta: széllel szemben nem érdemes... A tényeken úgysem változtathatsz, akármeddig magyarázod, hogy nálad, meg a precíz németeknél, meg kitudjahol ígymegúgy.
)
-
DigitXT
félisten
-
Gorneck
legenda
válasz
Bluegene #31957 üzenetére
Tökéletes volt az illesztés a bordának...hibátlan...20-25 fokkal volt hűvösebb...
Az új hűtővel...85-ről 34 fokra csökkent a gpu hőfok...de ezt már írtam...ezért egy ipari hulladék amit ref hűtéssel adnak el...olyan hűtés kellett volna erre is, mint a nagytesóra...persze akkor már nem biztos versenyképesek tudnak lenni...Nincs rosszul szerelve...viszont nem az első refes kari ami baszott forró...már többet hoztak vissza...az eladó meg kénytelen aszondani...vegye le a házának az oldalát ha nem akar ventit bele...
-
Gorneck
legenda
válasz
Bluegene #31941 üzenetére
Csak annyi, hogy nem egy karinál ez bőven több...pl amit Ők load mértek az nálam idle...
Csak ennyi a gond...semmi több...itt pont erről pofáznak: Unter Last erhitzt sich die GPU auf bis zu 84 Grad Celsius, was dann nur noch knapp unter den Werten einer Radeon HD 4850 liegt Éppen határérték alatt...tehát az Én 100+om nem épp jó...
Mondjuk már leszarom...7k-ért vettem rá rendes hűtést...amit a buzi gyártók basztak rárakni...
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #31878 üzenetére
Persze, valószínűleg azokban a szar kis házikókban mérték, amelyekbe Mo-on csak 2 fajta ember pakolja a hardverét, hogy spóroljon: boldog és boldogtalan.
_Toka_:
Driverrel kapcsolatban két út van, az egyik az nV-áé, amely gondoskodik a ált. stabil futásról és a gyorsaságról, még ha bizonyos verziókban trükkökkel is, a másik az ATI-é, amely úgy, ahogy vannak, bent hagyja a bug-okat a drivereiben (magyarul nem foglalkozik a hibák bárminemű lekezelésével), így VGA-inak tulajdonosai hónapokig szívnak, mire rendesen tudnak játszani. Egyik sem úriemberhez méltó eljárás, viszont előbbi legalább részben nézi a fogyasztók érdekeit (ti. pl. az elégedettséget).
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #31845 üzenetére
Ebből egy dologra tudok következtetni ... Mégpedig arra, hogy ettől a paramétertől - az említett file Platform=x x paraméterétől - függően máshogy állítja be a drivernek/motornak a használt, de a menüből nem állítható értékeit. Értem én, hogy ez nyilván hiba - hisz ez egy a user által is állítható paraméter, szemben a konkrétan használt DX verzióval, ami nyilván menet közben bármikor lekérdezhető lenne (ezt lenne célszerű induláskor használni) -, de nem komoly, tehát hamar orvosolható.
Ettől lehet más Nálad a látott kép, mint a d3d9 érték esetén.
Legalább azt lásd be, hogy van annyira logikus, mint az összeesküvés-elméletek sokasága!De tudod mit? Tovább megyek! Mi van, ha pusztán azért hagyták benne ezt a bug-ot, hogy beszéljenek a dologról -, mert nyilván elég hamar ráakadnak a leleményes felhasználók ... másrészt pedig ... ha már a gonosz MS nem fizet - ezáltal növelve a népszerűséget.
Felejtsd el az előbbieket! Elég prózai dolog ez, majd javítják.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #31838 üzenetére
Mi is jött be?
Most azt modod, hogy XP alatt átírtad d3d10-re, amitől jócskán gyorsult a játék? Jól értem?
(#31839) Bluegene: Most ne hülyíts! Mik azok a DX10-es színek????? A színek, azok színek! Nehogy már DX verzió függvényében az őket reprezentáló biteket permutálják!!!
Megjegyzem: Ez ám a tuti... Én csak elvekről beszélek, fel se raktam még az ominózus progit...
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #31829 üzenetére
3. szakmailag jó válasz volt köszönöm
Nincs mit!
Bár ... mondjuk az első 2 pontban szigorúan csak gazdasági szempontokról beszélsz, legalábbis mondandód lényege az ... Én csak rámutattam anno, hogy a DX10-ben gyorsabb vagyok, mint DX9-ben dologhoz semmiféle gazdasági szempontra nincs szükség...
Majd (#31829)-ben újból azt bizonygatod, hogy amit írtam, azt figyelembe se veszed... Úgy értem, esélyt se adsz neki...
Azt már csak én gondolom, hogy azért, mert nem is érted...Persze az is lehet, hogy én tévedek, de ... ez az idétlen Bill Gates anno megálmodta a DOS-t - értem, hogy a UNIX hatására, de kisgépes környezetben mégis ő... -, majd sok-sok év után, ahol mindenféle egyéb kísérlet volt létrehozott egy ablakos op.rsz.-t, ami hasonlított ugyan az Apple megoldására, de PC-n akkor is ez terjedt el. Majd elkezdték a PC-kben használt procikat is a Windowsban megálmodott lehetőségeknek megfelelően - értsd: többfelhasználós/többfeladatos - alakítani, és persze viszont...
Mindegy, folytathatnám, de nem ez a célom. Minden esetre gondolkozz már el azon, ha csak a szakmádban figyelembe veendő dolgok szerint alakul a történet, vajon itt lyukadunk ki? Gondolok itt arra, hogy olyan beszűkültnek - időben értve, azaz rövidtávúnak - hatnak az érveid.
Másrészt ... Utaltál rá ... Segíts már nekem, mi lenne az a feltételrendszer, amely alapján Microsoft eldöntheti, hogy mely Vista eladások köszönhetőek szigorúan a FarCry2-nek. Mert ugye ezek után utal MS a fejlesztőknek. Öööö, hátöööö ... Nem beszélve arról, ha csak egy szájat is elhagy ilyen vád a fejlesztők részéről, sztem Te igazán sejted, mekkora büntetésre számíthatna MS.Bevallom, még azt nem értem, hogy ATi-ról Te is úgy gondolod - jelzem én is -, hogy az oda felvett mérnökök nem céllövöldében lőtték a diplomát, azaz feltételezzük, ha megálmodnak valamit, azt közel olyannak álmodják meg, ahogy piacra kerül.
Nos, aki ezt ATi-ról így tudja gondolni, az miért hiszi ennek ellentétét MS-ről????
Félre ne érts, erre se kell válaszolni, mert már nagyon OFF, de nem értem...Nos, én is befejezném, úgy látom, nem közelednek az álláspontok...
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #31829 üzenetére
szal néhány dolog ami miatt nem valószínű h ez a DX10-től ilyen gyors
1. a mai világban inkább a konzolra fejlesztenek, "mellesleg" megcsinálják PC-re Dx9-re elsősorban, hisz PC-be kevés a pénz
2. gazdaságtalan lenne megcsinálni DX10-re(valószínűleg)
3. dettó ugyanúgy néz ki, furcsa lenne ha duplán dolgoztak volna
4. marketingszempontból nagyon jól jön az MS-nek és az Ubinak, meg a nv/atinak
5. könnyebb elcseszni a DX9es verziót, rendkívűl olcsón beleraknak/odaprogramoznak egy "DX10"-es fülecskét, amitől optimalizáltan fut a játék ugyanúgy DX9-ben, csak optimalizálva, mint hogy heteket/hónapokat szórakozzanak ezzel, amiben ráadásul nincsen senkinek se tapasztalata, így is "nehéz szülés" lehetett, kiirtani a sok bugot, tartsák a határidőt..etc, a lelkes játékos meg örülhet h megvette a Vistát és az új GTX-et mindenki boldog, még a főnök is meg a programozók is jónéhány ősz hajszált megspóroltak
gazdasági szempontból abszolút értelmetlen átírni a jórészét DX10-re, úgyis Xboxon/PS3on fusson jól az a lényeg(a lehető legjobban), szal a káposzta is megmarad a kecske is jóllakik szvsz, ez a véleményem összefoglalva, szerintem és pont, azt vagy kiderül vagy nem
a Crytek már lebukott ezzel a DX10-zes dologgal(pedig akkor is hányan lelkesedtek) ezek is lefognak hehe, ez OFF részemről lezártam, nincs bizonyítékom így gondolom, max satnya érveim
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #31822 üzenetére
...egy alapvetően DX9-es játékot nem biztos h pofonegyszerű DX10-re átirogatni, hisz tovább csúsznak, illetve a programozóknak se áll rá az agyuk, meg pénzbe kerül szvsz
Pedig, ha logikusan gondolkozol, be kell látnod, hogy ma nem lehet kiadni úgy egy játékot, hogy az ne tudjon futni mind DX9-en, mind DX10-en. Ezt nem részletezném, ez belátható. Ezért az Általad említett lépést ma mindenkinek kötelezően meg kell lépni.
Azt pedig programozóként mondhatom - ha közöm nincs is konkrétan a DX-programozáshoz -, hogy már jónéhány rendszer több verzióját sikerült szakmai szemmel is - mondjuk úgy, legalábbis - átlátnom /pl. Win API, több fejlesztőeszköz a legkülönbözőbb területekről/ Ezen tapasztalataim mentén mondhatom, hogy a konkrét, új osztályok, függvények megjelenésén túl mindössze annyi változás történik verzióváltáskor, hogy a korábbi verzióban is meglévő funkciót ellátó függvények amennyiben belül változnak is, akkor a változás kifelé legfeljebb plusz paraméterek megjelenésével jár, amelyek ha elmaradhatnak, default értéket vesznek fel. Jellemzően verzióváltáskor csak olyan funkciókat szűntetnek meg, amelyek tulképp szükségtelenek. Tehát ezzel egy jó motor esetén remélhetőleg nem kell számolni. Ha mégis, többnyire van ezeket funkcionálisan teljesen helyettesítő új függvény.
Ebből következően egy ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező motort írni egy DX9-re, ill DX10-re nem jelent komoly plusz megterhelést.
Amennyiben azonban ki kívánjuk használni az API-ban rejlő plusz lehetőségek némelyikét is, az már igényelhet komolyabb erőfeszítéseket is. Viszont pont Te ezt konkrétan cáfolod, nyilván alappal.[ Szerk.: ] Nos, azóta változtattál, kénytelen vagyok szerkeszteni én is...
Nem profiként írtam, nem fejtek kódot, de eddigi "rövid" pályafutásom során láttam ezt-azt. Láttam pl., hogy mennyire trendi szidni az MS-t, a Windowst. Mindemellett megkérdezném, miért nincs mind a mai napig komoly alternatívája. Nos, félre ne érts, ez volt a költői kérdés. Meg ne vitassuk itt! Én is csak azért említettem, mert ennek mentén lehet "komoly" összeesküvés-elméleteket gyártani.
Én tapasztaltam dolgokat, és azok mentén gondolkozom. Nekem símán belefér, hogy azért találják ki a DX10-et, és azért ilyen gyökeresen másra, mint volt a DX9 - egészen pontosan nem is ez más, hanem az ezt folyamatosan hívogató driverek pozíciója a renszeren belül -, hogy jobb/gyorsabb legyen, mint volt az elődje. -
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #31822 üzenetére
mind1 ettől még simán lehet h nincs igazam
[link]
ha én lettem volna a FC2 project managere biztos nem vállaltam volna be egy kétséges kimenetelű DX10-es projektet ebből indulok ki(ami idő+pénz+a fáradt programozók túlterhelése, meg kell tanulni stb), inkább konzolra és DX9-re koncentrálok(hisz vistán is fut, és bevált), valószínűleg kapott egy hívást MS-től és egy ígéretet
csak ez a logikus
-
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #31817 üzenetére
Ha nem vagy hajlandó megnézni a DX9 és a DX10 működését (különös tekintettel az azonos látvány elérését illető eltéréseket), részemről befejeztem, mert ez a vita így értelmetlen. Hajtogasd csak a magadét, én nem a levegőbe beszélek.
mod: Hát úgy fest, tényleg nem fogod fel. Ez a lol.
Ott a gyorsulás a FC2-ben állítólag, eddig arra panaszkodtál.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #31814 üzenetére
Az más tészta, amikor valamilyen feature csak DX10-ben elérhető, ez ált. a DX9-re megírt játékoknál akkor fordul elő, amikor a csak DX10-es rutinokat már külön programozzák le (ami viszont nem feltétlenül rosszindulatból nem elérhető DX9-ben). Ha ugyanaz elérhető valami módon XP alatt, akkor a játékban DX10-re csak konverziót alkalmaznak, nincs leprogramozva a kód (és ettől aztán DX10-ben rohadt lassú is lesz).
Ha valaki, hát én nem dőlök be a marketingnek, viszont ismerem a DX10 működését, amely miatt, mint mondtam: teljesen ugyanolyan grafikát gyorsabban képes megjeleníteni, mint a DX9. Logout-on van róla szép nagy, részletes cikk.
Nálam még mindig, minden program gyorsabb a teletelepített Vistán, mint a teletelepített XP-n.
-
-
Hunter2
addikt
válasz
Bluegene #31803 üzenetére
légyszi használd inkább a media.proxnet.hu -t
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bluegene #31762 üzenetére
Komptalibilitási gondjaim nem voltak, pedig én ráadásul a 64bites verziót használom, mindenből a legújabbat tettem fel tavasszal amikor váltottam, és így ami ment x86Xp-n az megy ezen is(azóta csak újabb verziók jöttek ki). Az más témához tartozik, hogy melyik a gyorsabb, van olyan alkalmazás, ami Vistán gyorsabb nem egy nem kettő(pl az imént említett FarCry2), ami a lényeg, hogy szeritnem az itt lévők azon marginális részéhez tartozol akkor, nem kizárólag a dx10 (=játék) miatt tesznek fel Vistát. Persze lehet netezés miatt is feltenni, csak kérdés, hogy van e értelme: a malware nem válogat az Xp-s és a Vistás particiók közt, mindehova belemászik, ha fetrőzött a Vistád, ugyanúgy fertőzött lesz az Xp-d is, mindkettő NT.
-
WesTM
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #31677 üzenetére
Azért tételezzük már föl, hogy évekkel a DX10 megjelenése után valaki programoz is rá...
PPSH: A lemez mérete nem túlságosan függ a program játékidejétől, és vice versa. Elég, ha jól kódolják be a programot, és nem lesz 2 dupla DVD-nyi, mint némelyik pár órás game.
pempellini: Már volt szó róla, hogy nem patch, hanem full driver, szóval először pucolás.
bim: Az ilyen "loader"-ek ált. Trója felől jönnek...
ReadyDriver jobb. Loader +1 rendszer-erőforrás használat.
Tibord: VGA-driver mentes partíció mentés visszaállításával.
8.10RC2-nél pl. csak az segített, hiába pucoltam, de ATI uninstall all + driver sweeper + regpuc az esetek 80%-ban OK.
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Drón topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest