- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Blero2
tag
Na ezt még ideírom, többit az új topicba.
A proci alapórajele nekem 2000Mhz, nem nyúltam hozzá.
Nemtom hogy szorzózáras-e, azt hol tudom megnézni?
Biosban vmit lehet állítgatni, de nem próbáltam, csak az FSB-t.
A ramjaim meg érdekesek, mert biosban be tudtam állítani mind a 3-at 400-ra, és ment is gond nélkül. Aztán visszavettem, mert ramos topicban azt javasolták, hogy gyorsabb ha 1:1 -ben megy 266-on. Merthogy a proci FSB-je 133. Nemtom, tesztek szerint igy lassabb, bár nincs nagy különbség. -
(Bundás)
addikt
[link] ez a topik picit tálogatottabb!
Alaplap talán még rendben van, mivel nForce2-es, de az ősi Asrock, szóval fene se tudja.Titan DB5 nem épp brutál hűtő, magsérülés nem lesz tuning által, elvileg túlmelegedés esetén leáll a rendszer. Tuning esetén érdemes egyetlen memória modullal próbálkozni a 3db vegyes memória és a dual channel miatt néha bezavarodhat a rendszer. Anno ősöreg Thorton 2400+-om 2250 MHz-en ketyegett 1.75 Volton, feljebb nem sikerült tornázni, ezért inkább visszavettem a feszültséget és 1.55 Volton járt 2000 MHz-en.
Kezd el emelni az FSB-t 133-ról 140-145-150...-re, ameddig a Windows még bebootol. Ha fagyna, akkor több feszültség kell a CPU-nak, itt akadályt a hűtőbordád jelentheti, 1.75 Volt fölé ne menjél, még ez is sok lesz ennek a hűtőnek. Ha nem fagy, akkor Prime95-tel teszteld a stabilitást, @2-4 óra alatt kiderül, ha nagyon instabil. A 333 Mhz-es memóriák miatt 166-os FSB-ig biztos el tudsz menni, de szerintem a CPU ezt már nem fogja bírni. Szorzózáras amúgy a proci? -
Blero2
tag
Hűű, látom nem mostanában volt hozzászólás.
Ha vki mégis benézne, adhatna egy tippet, hogy 2400+ Thorton magos Asrock K7NF2-RAID lapban Titan 5DB (v DB5 ?) hűtővel mennyit bírhat megsülés nélkül?
2x256Mb 333 + 1Gb 400 Samsung ram van még a gépben.
Igy alapon kb 40 fok a proci -
zap
csendes tag
-
-
spirit007
senior tag
Hát sajna nem jött be . A 3dMark továbbra is kifagy .
Marad 166*14= 2332MHZ -n -
spirit007
senior tag
re-1
Ezt megnézem magamnak , ha haza megyek, bár az enyém eddig is ment 200-on de csak 9,5X -val .
166Fsb-vel 2300-ig megy gond nélkül (14X) -
zap
csendes tag
Ez a CPU interface bit csodakra kepes.
Most 211 az FSB, a rendszer stabil.
Lehet menne meg tovabb, de igy is csoda, hisz a ramok ddr400-asok csupan.
Viszont sehol nem talaltam leirast, mi is ez a ''CPU interface bit'' pontosan. Most irtam egy levelet az Abitnak, meglatjuk valaszolnak-e.
A rendszer nagyon stabil lett, vissza is raktam a 1.675-->1.65(default).
Az idle homerseklet maris 59 -->53-ra esett vissza.
Na leirtam ezt is, hatha egyszer beesik ide is valaki, es segit neki majd. -
zap
csendes tag
Na hetvegen ''veletlen'' rajottem!
Szoval ment a CPU kb 190*11-en, mondom jo az nekem.
Es a soft-cpu menuben talaltam egy ilyet:
CPU-Interference (vagy ilyesmi): Enbaled (use this overlocked settings) / Disabled (use this to normal stable settings)
Kb ilyesmi szoveg volt, pontosan nem emlekszek.
(Az alaplap manualban nincs errol a menupontrol emlites amugy)
Nosza, atrakom enabledre, FSB 200ra felhuz, save/exit, es gyonyoruen fut!!
Azota 10.5*200-an megy, menne lehet tobbet is, de nincs kedvem kiserletezni -
mr_ricsi
veterán
válasz
AMD The Best #214 üzenetére
Az nem nagy cucc. Csak 10% tuning.
-
AMD The Best
tag
nekem amikor ilyenem volt egy ABIT KT600 lapba az athlon xp 2400@2200-ön mennt...
-
zap
csendes tag
válasz
tomcsi23 #211 üzenetére
Na de a CPU birja,hisz latod, most is 2000@2123-on fut stabilan.
A ramok DDR400-asok, PC3200. 2*256MB
A biosban by_spd -re rakom, akkor 8-3-3-3-an mennek.
Ja, amugy (ugy remlik ezt is probaltam), aszinkronban a ram fut 200-on.
Dehat ez nem az igazi
Szoval a 200-as FSB-t nem birja a proci. Csak mondom, azt nem ertem, mit szamit ez neki? -
zap
csendes tag
válasz
tomcsi23 #208 üzenetére
Most 193-n megy, igy ok, +0.025 V-ot adok neki, stabil is, 11 szorzo, 2123 Mhz.
A proci nem szorzolock-os, igy igen, allitodik is a szorzo.
Valahol a maradek 7 Mhz-nel hal meg a cucc.
Probaltam 8*200-at is, az - 400 Mhz ''down''grade, de igy sem.
Valamiert nem komalja a 200-as FSBt. Nem ertem.
No mindegy vegulis, mert ami most van az is jo, csak fura ez nekem. -
Nekem csak 10*219-et sikerült kicsikarnom a prociból, mindezt léghűtéssel 1,85V mellett. Többi adat az adatlapomon.
-
zap
csendes tag
válasz
tomcsi23 #203 üzenetére
RAM by_speed-en van (legalabbis ugy remlik).
200*10-et vinnie kene, hisz ez az alapsebesseg, 2000 mhz.
Amúgy az a tapasztalat, hogy számít az fsb valamennyit
Csak ez lehet...mas tippem nekem sincs,de vajon miert???
a, amúgy jó kicsi tocsik, meg nem kell minden prockónak külön. ehun-e a nagy
Ertsem ugy oda kene inkabb irnom? -
tomcsi23
veterán
Ram időzítései hogy állnak? Lehet, hogy nagyobbra kell venni.
Amúgy az a tapasztalat, hogy számít az fsb valamennyit, de azért így még mennie kéne szerintem.
Próbálgasd, 200*8-9, időzítések..ilyesmi.
ja, amúgy jó kicsi tocsik, meg nem kell minden prockónak külön.ehun-e a nagy [link]
[Szerkesztve] -
zap
csendes tag
Szerintetek ez miert van?
xp2400+, szorzolock mentes, nf7 v2.0,
2* ddr400 256MB, dualban
Most 191*11 = 2101 Mhzen fut.
De ha atrakom az fsb-t 200ra, akkor be sem bootol!
A szorzot persze leveszem, tehat 200*10 en nem bootol.
Pedig az csak 2Ghz, ami kevesebb mint 2.1Ghz, amin stabilan fut! A ramok birnak, hisz ddr400-as.
Az agp, pci fixen beallitva, ez nem kavarhat be.
De akkor mi a gond? A procinak mit szamit az fsb, hisz neki elvileg csak a Mhz kene hogy szamitson, ''abbol'' viszont meg kevesebb is lenne.
Valami tipp? -
Xelo
addikt
válasz
FlasH-BacK #200 üzenetére
a 200 nem megy sehogy, de igy is csak 180×11,5ön hajtom nekem elég. A max amit kitudtam most hozni az 166×14 volt igy 3dmark 2k1seben 15800-900pontyot kaptam..
-
Xelo
addikt
én most próbálgatom a tuningot. AMD 2400+ , 2db 512MB Kingmax 400as ram, ASUS A7N8X most 12×180on járatom, 1,70et adok neki..
-
=mesi=
csendes tag
Sziasztok!
AMD Athlon Xp 2200, 2400 vagy 2600-os procit keresek megvételre 266-os FSB-vel. Akinek van eladó légyszíves írjon a mesko.zoltan@freemail.hu -ra
Köszi -
szergej
tag
popup
-
szergej
tag
A procim megy 166*13-on, ami nekem elég. A memo 2*256 Dualbal megy
2-2-2-3 időket és 333 MHz-esek.
A kérdés, hogy emeljem a memória FSB-jét és állítsam a procit is x*200-ra
vagy ennél akkor sem lesz gyorsabb. (ha bírja a memória nem ezekkel az időzítésekkel gondolom) -
Barohawk
aktív tag
Az Én procim AXDA2400KVC3 Y859925240149 AIXHB 0328SPGW 11x200-on megy 1.75V-on stabilan proc nem megel mert Zalman csücsül rajta.
-
ajani
aktív tag
próbáltam, de bizonytalan vagyok
több szempontból sem ideális a rendszerem
- nem lehet fixre állítani az agp, pci clk-t (legalábbis én nem tudtam)
- a procim szorzólockos (legalábbis azt hiszem)
- gagyi memóriáim vannak PC2700-asok, azok sem egyformák 256 + 128
A max, amit elértem, az 147x15=2205MHz, de a gyári hűtő miatt még tesztelgetni sem nagyon mertem. Annál is jobban aggaszt, hogy ilyen fsb-nél az agp és pci órajel is magasan az ideális felett van (~ 74MHz; 37 MHz ha jól emlékszem)
Próbáltam 12x166-ot, de boot közben kiírta, hogy nem jó a beállítás. és visszadobta 15x100-ra
Röviden ennyi. Ezért vagyok kíváncsi, hogy más használta-e ezt a kombót?
ajani -
ajani
aktív tag
Sziasztok
MSI 745 Ultra lapom van SIS chipset-tel, és egy 2400+ os thorton-om
Próbálta már valamelyikőtök ezt a párost húzni? mik a tapasztalatok?
Üdv,
ajani -
P.Dude
őstag
ok de hol tuningoljam?
Bios?
[Szerkesztve] -
antikomcsi
veterán
-
P.Dude
őstag
Most nemtom miylen hűtőt vegyek a tuningoláshoz.A legdrágábbra gondoltam de nembiztos.Segítenétek?
-
antikomcsi
veterán
Szia!
A 13-as szorzó a 2100+ hoz tartozik a tbrednél, ha ezt látod a biosban akkor az annyi. Ezt egy bios reset után kéne megnézni, és ami szorzót akkor látsz az a hivatalos. Egyébként nagy az esélye, hogy nem záras a proci, mert ha 2400+ os akkor nem menne 13-as szorzóval. de ha záras is, itt még egy egyszerű lábkötözgetéssel megoldható bármilyen szorzó.
A bios engedi állítani, de ha záras, akkor újraindításnál a se-kép se-hang jelenség lép fel, amin csak a reset segít és akkor jön az eredeti szorzó. Viszont nagyon kicsi az esélye, hogy 15-ös szorzó melett 150 fsb felé juss. Én a helyedben 12,5x 166-al próbálkoznék, az már kellemesebb, de ha bírja lehet 13x166 is. -
krystman
őstag
Sziasztok!Egy kérdésem lenne.Hogy van nekem egy ASUS A7S333-as lapom.Szeretnék ideglenesen beletenni egy 2400+os procit.Viszont ahogy elnézem a árlistákat már csak Semptronokat látni.Viszont az alaplapoma az van írva,hogy TB magos procikat támogatja.Akkor nem megy bele ebbe a lapba?Mert újjabb BIOS nincs hozzá ami támogatná.Vagy ehez nem is kellene?Mert én úgy tudom,hogy kell hozzá.Vagy még lehet kapni TB magosat?Előre is köszi.
-
Saft
csendes tag
A gond az, hogy Via-s az alaplapodn Szvsz nekem ugyan ez volt a7v8x-x es lapban. A megoldás:
1. Válts nForce2-re.
2. fsb-t hagyd 133-on, a szorzót állítsd 16 v. 17-re. Persze csak ha nemlockos.. Ha igen akkor nincs mit tenni.
Amugy nekem is rendesen müködött, csak nem indult újra, de ez nem olyan nagy gáz... -
Kazimír
őstag
valaki?...
-
Kazimír
őstag
Én is próbálkozok az FSB emeléssel. NF7 alaplap. Alapból 15*133-on fut, próbáltam 10*200-on (a memória szinkron miatt), de nem volt hajlandó elindulni, sőt 12*166-on se (mindegyik alapfesz). Beállítottam a biosban 13*150-et s az el is indult szépen, majd az everestben megtekintve mit látok? 15*150=2250Mhz
Hát itt valami nem stimmel... vagy én vagyok a hozzá nem értő (ez mondjuk igaz is) No ilyenkor mi van?
-
wsxde
csendes tag
Szerintem az a 10% semmit nem ér, de azért jó érzés hogy ilyet is tudsz
-
wsxde
csendes tag
kösz. Igazából semmi célom nincs vele, csak kipróbáltam.
-
DigitXT
félisten
mért nem tudom az FSB-t 146MHz fölé állítani?
Mert ott a vége a procidnak...146*15=2190, ami elég szép egy gyárilag 2000-es procitól!
Pláne léghűtéssel, és gyanítom, hogy alapfeszen.
A lényeg, hogy ne süsd meg, szóval ha adsz neki feszt, figyeld, hogy melegszik-e... Fog.
mit ajánlotok? Hogy állítsam be? (léghűtéssel megy)
Ha ezt a 146Mhz-es FSB-t ilyen körülmények között stabilan viszi, és még csak nem is melegszik, akkor sztem meg is találtad az ideális beállítást: sokkal többet nem valsz, hogy tudna.Amúgy én mostanában antituning vagyok, mert 129Mhz-es FSB-n járatom a cuccot..
Amúgy mit a célod a tuninggal?
Mod: most látom, hogy mik voltak egy-két hozzászólással hamarabb: minek is tépem a számat, csak vissza kéne olvasni egy kicsit, s minden le van írva!
[Szerkesztve] -
wsxde
csendes tag
Sziasztok!
Én még nagyon kezdő vagyok ebben a témában, és azt szeretném megkérdezni, hogy mért nem tudom az FSB-t 146MHz fölé állítani? A szorzó 15*. (AMD Athlon(TM) XP 2400+)
És mit ajánlotok? Hogy állítsam be? (léghűtéssel megy) -
Lacixx
tag
Na hali!Nem találok a biosba ilyen beállitáse lehetőséget a memoval kapcsolatban. Nem értem mért nemm egy. Ha kicsit is huzom instabil a rendszerem, lehet hogy kevés rá a hütő?!Elképzelhető gondolom ez a hiba is! Ha vkinek vmi van kérem irjon!! Köszi!
-
brazso
tag
Megemeltem az fsb-t 166-ra egy A7V600-as alaplapban (eredeti 15x133 helyett 12x166-ra rakva). Egyetlen gondom van vele, soft újraindítás esetén (ctrl-alt-del, reset, vagy restart windowsban) nem indul el a gép, azaz a bios post képernyő nem jelentkezik be, csak fekete képernyő és a monitor led villog. A házon lévő power kapcsolóval ki- majd bekapcsolva viszont bebootol. Semmi más gondom nincs vele, Prime95 gond nélkül fut, Sandra szerint pedig tényleg 12x166-on megy a cpu. (Még annyit kisérleteztem, hogy a cpu feszültségét megemeltem 1.65V-ról előbb 1.7-re, majd 1.75-re, de egyik sem segített.) Találkozott már vki ilyen problémával?
-
busman
veterán
Asszem ennyi:Bővebben: link a vége..
-
mr_ricsi
veterán
A 2400+ tuning szempontjából nem szerencsés proci. 140-es FSB-vel már 2100MHz-nél jársz, és nem kötelező mindegyiknek vinni a 2200-at.
Amikor kísérletezel, a memória órajelet -ugye- a biosban átállítottad ''by SPD''-ről ''266''-ra vagy ''333''-ra?
(Sőt, -ugye- mindig ''266''-on használod, mert úgy gyorsabb?) -
Lacixx
tag
Lenne kérdésem! AMD Athlon xp 2400+, Thorton maggal. ABIT KD7A alap, valamint 2 400mhze-es memo.A proci szorzolockos!(sztem)
A problémám,hogy az FSB-t max 140-ig tudom felvinni.Afelett már vagy nem indul az xp, vagy még addig se jutok el. Próbáltam fesz.növeléssel is 1.8 ig de semmi változás. A ratio-t is emeltem 5:2:1-re.Ekkor azt hittem elszállt a procim vagy vmi mert nem akart indulni sokáig. Nah várom az ötleteket.Talán az alap szar?Hogy lehet megnézni hogy birja-e? Köszi!
-
P.Dude
őstag
Csakhogy nekem eleve alaplapon volt rajta a proci.
Asrock alaplapon. -
Graphy
aktív tag
Nagyon sok topicot végigolvastam, de azt sehol sem találtam meg, hogy hogyan is lehet unlockolni a 2400 T-bred-et?!
Tud vki egy biztos, működő leírást? -
Calogero
addikt
DDR400Mhz-es memoriak valodi orajele 200Mhz, es ezt kell megszorozni kettovel, igy jon ki a 400Mhz.
Te esetedben a memoriak 200Mhzen (azaz 400Mhzen uzemelnek) nincs semmi gond. veluk.
Hogy a 2400+ procit miert 266 FSB-vel csinaltak? Mert mar regi darab es akkor az volt meno
[Szerkesztve] -
Karelka
csendes tag
Vettem bele 1 új 512 DDR 400Mhz.-es RAMot,de csak 200-nak kezeli le!!!!
Most mit tegyek????
HELP -
Karelka
csendes tag
Hali!
Nekem is abit nf7-esem van, 1 AMD Athlon XP 2400+ Tb. procival!!!!
Mért 266 FSB.-vel csinálták????
Valaki??? -
citrone
csendes tag
Sziasztok!
Egy nem egészen tonikba illő kérédésem lenne, de nem akartam újat nyitni...
Hogy lehet lesedni a hűtőzsírt a prociról? Mert az 1Ghz es Thunderbirdemen szétfolyt és eme múzeumi darab nekem még kell...
ha valaki tudja pls gyorsan irja meg...elég sürgős... -
Tacso
aktív tag
Sziasztok!
KB. mennyi a TBRED-B-k max FSB határa nálatok?
Mert nekem van egy ilyen lokmentes procim, és egy A7N8X-ben 200-as Fsb-vel csak 9,5-ös szorzóval akar elindulni, ha a szorzót egyel feljeb rakom akkor még 1,75V-al sem akar ''megnyikkanni''...!
Viszont most 190X11,5-el használom (=2185Mhz) alapfeszen (A7N8X-ben ez 1,7Volt!), szinkronban a rammal 2-3-3-7-es időzítéssel!
Érdemes még szenvednem vele, hogy elérjem a kivánt FSB-t, vagy ez már így is elég jó eredmény egy TBRED-től??? -
Flashy
veterán
indítok egy ilyen szolgáltatást, lehet jönni eldicsekedni a géppel naiv arccal hogy ''ez szerintetek jó?'' és mi meg pár százasért nyaljuk a kuncsaft seggét pár mondat erejéig.
amúgy a proci jó, bár 11x200-on mégjobb lennevannak ilyen szériák is, meg vannak olyanok is amik a gyári frekinél egy centivel se mennek fejebb bármekkora feszültségen.
-
al_age
senior tag
sziasztok!
a véleményetekre lennék kíváncsi ezzel kapcsolatban:
2400+ t-bred b
10x200 - 1,45 volton!
teljesíményben így ugyanazt hozza mint gyári 1,65 volton....
ez így normális, vagy csak egy jó procit fogtam ki? -
lati
csendes tag
Az alaplapom Abit NF7S2G.
De ezelott egy Abit KT7Am volt es azon Mhzenkent lehetett FSBt allitani,azert csodalkoztam hogy ezen meg csak fix ertekek vannak.
De megnezem akkor a tobbi dolgot amit javasoltal...
Ja procit meg 19900 Ftert vettem.Dobozos.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
ha Barton árat fizettél érte, akkor vidd vissza, mert nem azt kaptál, ez egyértelmű, nem fognak kötekedni. ha Tbred áron vetted és úgy gondolod hogy az elmondottak alapján nem éri meg visszacserélni plusz pénzért Bartonra akkor hagyd. jó alaplapban mindegyik húzható és általában ugyanaddig, a különbség tehát csak a duplaannyi cache.
-
Despy
tag
Pontos alaplap típusa?
(Annak hiányában nehéz bármit mondani.)
Elképzelhető, hogy csak 100, 133, 166, 200 FSB-t tudsz állítani jelenleg, DE
1. Biosban próbáltad a User definied alatt? (bocs ha ennyire azért nem vagy lamer)
2. Van olyan BIOS, ahol az advenced funkciók csak bizonyos
billentyűkombinációval jönnek elő.(pl CTRL+F1 a főmenüben meg ilyesmik)
3. Sok alaplaphoz van tuning BIOS a neten (pl.ECS K7S5A hoz is láttam)
4. Windows alatt működő progik is vannak....
Ennyiből valami csak működik... -
lati
csendes tag
Koszi a hozzaszolasokat,most mar ertem a dolgokat.
Akkor nem erdemes a boltba menni anyazni hogy atbasztak es en Bartont akarok?A teljesitmenyben ezekszerint nincsen nagy kulonbseg.
De meg annyit kerdeznek hogy az FSB-t hogy lehet mondjuk kis leptekben allitani,gondolom ez alaplap fuggo is, de az lehet hogy en csak 100 v. 133 v 166 v 200 -as diszkret ertekeket tudok allitani? -
Flashy
veterán
tudom, enyém is melegszik. nyáron nagyon szar volt, de most nemrossz
a dupla cacheben nem vagyok egészen biztos hogy mennyire jó (pedig a cache-ből irtam a diplomamunkámat). én amikor a procimat vettem, úgy döntöttem hogy nekem annyi pénzt biztosan nem ér meg, amennyi a különbség volt. ha arra gondolok, hogy a WinXP 1Gbyte, egy átlag játék 2Gbyte hosszú. mennyi olyan kód lehet ebben ami szorosan összetartozik, rövid időn belül csak párszáz kbyteot használ belőle viszont azt rövid időn belül nagyon intenzíven.
-
Despy
tag
Nem vagyok elájulva a + -os PR dologtól, de a dupla cache igen sokat számít. Az én 2400+ -os tbredem nem bírja a 200 Mhz-es FSB-t. Azért nem véletlenül 133 -as FSB-sként adják el. Így is úgy melegszik mint egy kazán. Alapfeszen. 2004.okt.elejének egy hűvös napja...
Barátnőm: hú itt nagyon meleg van...nálatok már bekapcsolták a fűtést?
Én: Kikapcsoljam a számítógépem?
Barátnőm: -
busman
veterán
Annyit az enyém is viszi Bővebben: link
-
Flashy
veterán
jó, mondod itt a 3200+ot, de abba is gondolj bele, hogy az abszolútban mindössze 2200Mhz, hát annyit egy Tbred is röhögve visz. az enyém alapfesz alatt viszi a 2158MHz-et, igaz, ez Tbred időszámítás szerint csak szaros 2700+. azért teljesen ne kábuljunk el a pluszos számoktól
persze, fsb is számít, de a Tbredek is ugyanúgy bírják a 200-ast, hiszen eredetileg ugyanaz a mag, csak a cache-t tették hozzá.
amúgy van sok Barton ami még 3000+ként (rongyos 2100Mhz) is csak fesz emeléssel megy, a boltok általában kérésre vagy kis kenőpénzért kipróbálják és a gyengéket a sima usereknek adják el akiket nem érdekel a tuning. na meg aki gyengébbet kapott az nem arcol vele ugyhogy nem tudunk róla
a melegedésről én tényleg annyit tudok, hogy a cache nagyon melegszik, amit logikusnak tartok, hiszen egy 2.2GHz-en járó memóriának (pár négyzetmilliméter és fél megabyte) azért már van joga hozzá. de ha azt mondod hogy nem, hát akkor nem. -
atosz
őstag
Ezzel en is tisztaban vagyok, de epp az a furcsa, hogy en homlok egyenest mast tapasztaltam. Az egy dolog, hogy talalkoztam mar olyan Barcival, ami nem tudta a 3200+ vagy a legnagyobb baja inkabb az volt, hogy nem szerette a 200-as FSBt sem, de hat ez van, nincsen benne a speckokban, hogy neki vinnie kell mindenkeoppen.
A masik, meg, hogy a gyakorlatban en azt tapasztaltam, hogy a Tbredek kevesbe melegszenek, hogy miert lehet ez, azt nem tudom, mert elviekben pont forditva kellene lennie, a fent leirt okok miatt.
-
Despy
tag
Na a típusokat elég jól összeszedtétek, abba nem is nagyon szólok bele, mert az az AMD honlapján f*szán le van írva. A melegedésről viszont annyit megjegyeznék, hogy a processzorok specifikációinál fel van tüntetve a ''Thermal power'' is ami pl.egy AthlonXP Tbred B magos proci esetében 68,3 W, és fel van tüntetve ugyanígy a 2500+-os és a 2800+-os AthlonXP-k nél is melyek viszont Barton magosak. Itt ez az érték szintén 68,3 W.
Viszont a Barton mag felülete nagyobb, tehát itt dől meg az az előzőekben felvetett dolog, hogy igaz nagyobb, de több hőt termel. Nem termel többet és mivel a felülete nagyobb mint a Tbred-é, jobban is hűthető. Nekem is 2400+-os Tbredem van, de jobban örülnék egy 2500+os Bartonnak...Nem láttam még olyat ami jó hűtéssel ne ment volna legalább 3200+-ként...(ok lehet,hogy van ilyen...)
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
hát azt tudom, hogy official AMD listában Thoroughbred, Thorton és Barton procik szerepelnek, model számuk 8, 10, 10, cache méretük 256k, 256k, 512k sorban.
hogy honnan a rákból szedtem ezt a listát azt nem tudom, amd weboldalon van, de nem triviális az elérhetősége, átmásoltam winwordbe legutóbb mikor megtaláltam. Bővebben: link hivatalos infóm ennyi van, a többit netről szedtem össze, az csak fejben van
a model szám adja a magot, a Thorton és a Barton tehát közös. a stepping az ezen belüli egyéb változtatás, mint pl TbredA és TbredB a steppingben térnek el, 6-8-0 illetve 6-8-1
itt érdemes még nézelődni bár néhol elég káoszos: Bővebben: link -
atosz
őstag
Most akkor mar nem tudom mi mi is pontosan, termeszetesen csak az elnevezeseket illetoen. A te infoid honnan vannak? Jo lenne vmi hivatalos allaspont.
De a lenyeg, hogy tudjuk mirol van szo, es tenyleg ugyanarrol beszelunk arnyalatnyi kulonbseggel.Amugy meg egyet ertek!
Azt hiszem en meg egy darabig maradok a jo oreg JIUHB Tbred-Bnel. -
Flashy
veterán
a procid egy Tbred-B, ami semmiképp nem Barton, nézd meg hogy mekkora cache-t ír rá a progi, ha 256k-t ír és te Barton árat fizettél érte akkor mindenképp beszélj a bolttal. Bartonból nincs is 2400+-os. a 2400+os Tbred 15x133-on megy, ami nálad passzol is. ha nem lenne lockos a proci akkor használhatnád kisebb szorzóval nagyobb fsb-vel.
-
Flashy
veterán
nem ellentmondás, miért lenne az. a Barton magot úgy csinálták hogy a Tbred cachét megduplázták. aztán a technológia bevált, de még mindig szükség volt olcsóbb procira, hát letiltották a felét és így egy gyártósoron lehetett Barton és Tbred procikat árulni, csak a Bartonból visszavágott Tbredet hívják Thortonnak.
amúgy ugyanazt mondjuk csak 2 oldalról kicsit másképp. a Barton az nem Thorton mag, hanem a Thorton kapta a nevét a Tbred-Barton között elfoglalt helyéről. boltban lehet Thorton néven kapni processzort (az AMD is Thorton prociként emlegeti) az ott nem a magot jelenti, hanem egy olyan Barton magos procit amiben a fele cachet letiltották. 2 féle mag van, én Tbrednek és Bartonnak hívom őket. a Barton mag készült 512 és 256k (fele letiltott) cache-sel. most a Duronokat mellőzöm, eredetileg úgyis a ''rendes'' vonalról volt szó.
az hogy mennyi fsb-n megy, az ugye tökmindegy, azt az utómunkák során döntik el, az nem a mag tulajdonsága, bármelyik magot adhattak volna ki bármilyen fsb-vel, ez már marketing.
(nehogy úgy tűnjön ám hogy kötekedésből vitatkozok, tényleg tisztázni akarom a dolgokat) -
atosz
őstag
Na zet most kinek postoltad?
Nekem ez most zavaros nagyon.
''gyakorlatilag a Barton egy megnövelt cache-ű Tbred, a Thorton egy lecsökkentett cache-ű Barton.''
Ebben velek kis ellentmondast.
Keszulnek:
*Thoroghbred magos processzorok ---> Ezek mind 256K cachel vannak felvertezve es mind Athlon XPk (vagy MPk), jajj bocsanak, ujabban Duronok is szuletnek igy (64K cache -a tobbi letiltva- es Mhzes jeloles) es Sempronok is 166-os FSBvel. Megj.: Keszult ketfele 166-os FSBs mezei Athlon XP is, 2600+ (ebbol van 133-as is) es 2700+, tudtommal eleg ritkak.
*Thorton magos processzorok ---> Ezeken mind 512K cache van fizikailag, ha engedelyezve van mind, akkor Barton es 166 vagy 200 FSBvel vagyon megaldva, ha levan tiltva 256K cache, akkor mezei Athlon XP 133 FSBvel, illetve mostansag Sempronok is keszulnek 166-os FSBvel, kicsit eltero szamozassal.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
na ez se lett túl világos szerintem, megpróbálkozok én is.
Tbred: model száma 8, 256k L2 cache
Barton: model száma 10, 512k L2 cache
Thorton: model száma szintén 10, 256k L2 cache
gyakorlatilag a Barton egy megnövelt cache-ű Tbred, a Thorton egy lecsökkentett cache-ű Barton. a Thorton és a Barton magmérete azonos, ez a hosszúkásabb. a Thorton és a Tbred gyakorlatilag ugyanazt teljesíti azonos frekin. a Thorton/Barton mag a cache-en kívül eredetileg semmiben nem különbözik a Tbred magtól, bár hogy az utolsó szériák se különböznek abban már nem vagyok biztos, mindenesetre egetverő különbség semmiképp nincs. hőleadásban kérdéses, mert a nagyobb felület erősen melegedő cache memóriából áll, szóval akár lehetne melegebb is mint a kisebb felületű Tbred, gyakorlatilag fenetudja. -
Panzermeyer
tag
-
atosz
őstag
Nahh tegyuk egy kicsit tisztaba a fogalmakat eloszor is.
Tehat vannak az Athlon XPk, melynek az 512K cacheel rendelkezu fajtajat hivjak Bartonnak. Ezekben Thorton mag van (gondolom erre utalt a boltos is), de a ''sima'' 256K cachel rendelkezo Athlon XPk is keszulnek Thorton maggal, ergo fizikailag megegyezik a Bartonnal, csak mas a szorzoja es az FSBje, illetve levan tiltva 256K cache. De a tied nem Thorton (barton) magos, hanem Thoroghbred, mint ahogy irta is a progi - felteve ha nem hazudik.Ranezesre amugy annyiban kulonbozik, hogy a Thortonok magja hosszukasabb mint a Tbredeke (ami inkabb kozelit a negyzethet). Ez elviekben a jobb holeadas szempontjabol jobbnak kellene lennie (nagyobb felulet), de en vhogy pont az ellenkezojet tapasztaltam.
Nahh egy a lenyeg, hogy vegso soron tok mindegy milyen magos, ugyanazt tudjak. Meg a boltos - ha igazat lehet venni a proginak -, akkor hulyeseget mondott.
Jahh, ha jol tudom, az ujabbakkal nem igazan lehet a szorzot b@szkuralni.De mivel nF2-es a lapod, a fix PCI ertekek mellett az FSBt lehet emelni neki, amig birja, bar a 15-os szorzo miatt ez eleg meredek dolog sajna.
[Szerkesztve] -
lati
csendes tag
Sziasztok!
Van egy procim,most vettem es a boltban azt mondtak Barton magos.A procit 2400+ Athlon XPnek vettem.Elinditottam a cpu-z,az azt mondta hogy Code name:Thoroughbred,Fam.:6,Model:8,Stepping:1.
Tehat lehet hogy nagyon hulye kerdes de ez akkor ugye nem Barton.De ha nem az akkor melyik proci az es mirol lehet a boltban felismerni az olyat.
Lenne hozza egy Abit NF7S2G-s alaplapom,az lehet hogy annal nem lehet szorzot allitani?A proci nem megy amugy csak 133-as FSB-n.
Legyszi valaszoljatok!!!
Koszi
Hali -
Saft
csendes tag
Azér uppolok mert sz@r a netem. 20 hozzászólást hoz csak be
-
Saft
csendes tag
Hali mindenkinek!
Arra lennék kíváncsi, hogy ha 1.65-ről 1.75-re emelem a feszt, akkor károsodhat a procim hosszútávon. Konkrétan 11*200-on hajtom a 2400+-t. 3-4 fokkal melegebb, mint 2700+-on. (max 55 zárt házzal) -
Saft
csendes tag
UP
-
Saft
csendes tag
UP
-
Saft
csendes tag
UP
-
ProAlex
csendes tag
Egy AMD Athlon XP 2400+ procim van,Throughbered magos. Sikerült felnyomni 13,5x/169-re és eddig stabilan megy....legnagyobb terhelésnél(játékok,filmlejátszás,tömörités) sem megy 48-49 fok fölé,csak gyári hűtésem van,meg még kettő ventillátor a ház oldalán.Így megy most 2295Mhz-en.(A gyári hűtés 4000-4150 et forog)
Alaplap: Asus A7V8X-X (Socket A, VIA KT400)
Memória: 512 MB DDR 400Mhz es ramok,Kingtson
Videokártya: Radeon 9000
Szóval,még biztos fogom feljebb nyomni...eddig nagyon stabil.
Alap állapotban proci 32-35 fok közé megy,mivel egy kisebb programot futtatok a háttérben,PUIDLE PRO(akit érdekel itt letöltheti: http://www.honositomuhely.hu/ism/kat8/hard/cpuidlep.php )
Sziasztok! -
Guseppe
tag
Sajna a 2400MHz nekem sem megy, bejön az OP rendszer, de a tesztprogik kifagynak. Sajna ezen nálam már a fesz emelés sem segít, mindenesetre jó látni, ha lenyomok egy Sisoft Sandra tesztet, hogy a proci sebességét teszt után hajszálpontosan az 2300MHz-es Opteronok mellé rendezi.
)
Mindezt 13000 pénzért. -
Draki
aktív tag
Nekem egy 2400+-os TbredB procim van. A lapom egy vacak ecsl7vta, szal egyedül fsb tuning jöhetett szóba. 2200MHz-en stabil a proci. Felette már hibázik. Kellemes csalódás volt anno nem gondoltam volna, hogy ebben a lapban ennyit fog menni a proci. Ezért nem is cseréltem le még ezt a lapot. Kihúzom vele még egy kicsit aztán már A64 lesz belőle...
Egyébként fesz emelés nélkül még nem nagyon láttam 2400+-os prockót 2200MHz felett menni. Szal szerintem ezt lehet úgymond határvonalnak tekinteni. Ideális esetben kb. ennyit bírnak ezek a procik.
mod: Mondjuk a hűtést picit megbabráltm.GT 2520 borda + TT Volcano 11 Xaser Edition-ről aplikált venti. nyamm... nyamm
[Szerkesztve] -
Guseppe
tag
Érdekes, mindenesetre nem szabad, hogy 70 fok fölé menjen. Nekem 2330 MHz-en jár a 2400+ procim, de még soha nem érte el a 60 fokot. Ha akadnak a játékok vagy egyéb progi alatt, nézesd meg szervízben. Esetleg cserélj hűtést. Nekem egy hasonló esetem volt egy P4 3.06 MHz -el, ott 80-90 celsiust írt a BIOS, akadt is meg nem is. Szóval minden bajom volt vele, majd egy Zalman hűtő megvásárlása után lement 65 fokra a proci hőmérséklete. Bár kétlem, hogy nálad itt lenne a bibi...
-
Daem
csendes tag
megnézem egyéb teszt progival is
eredmény tdidoda vagy mi 68fok
cpu 5x fok
valaki azt modndta a bios a mag hőmérsékletét mutatja
az asusprobe pedig a cpu felületét méri....
bios 1010-es..asus odal szerint ez a legfrissebb -
Guseppe
tag
Hello Daem!
Én alaplappal kapott Asus PC Probe-t gyorsan felraktam, de nekem ott is, mint a BIOS-ban megfellelő 51 celsius fokot mutatott. Egyébként nagyon könnyedén kiderül, ha ugyanis túlmelegszik a procid, akkor azt a játékok alatti akadásokkal, fagyásokkal szépen jelzi neked. Ha ilyet tapasztalnál nézd meg gyorsan milyen hőfokot mutat a PC probe. (Nekem egyébként a V2.20.03-mast rakták fel a korongra) BIOS pedig 1009-es. Ha nem fagy, akkor valószínű, hogy csak a BIOS-ban nem kerek valami, azaz nem megfelelő hőfokot ír ki. Vagyis BIOS update, és ha ez sem segít, akkor én mindenképp szervízbe vinném, nézzék meg, mert akárhogy is de 75 fok nem lehet!
Remélem tudtam segíteni.
[Szerkesztve] -
Daem
csendes tag
help
lenne egy kis problémám..egy ASUS a7n8x-xalapban egy 2400xp megy alap beállításokkal 15x133
a bios szerint 75-77 fokoc a proci
Az alaplaphoz kapott progi szerint csak 50...na akkor most melyik az igaz?
tuning meg nuku.....az alap beállításokon kívül meg se nyekken -
Guseppe
tag
Hi All!
Csak egy kis info. Nekem Asus A7N8X-X alaplappal a 2400+ -os XP procim, 2325 MHz-en jár már régóta. Samsung 256MB 400MHz-es ramokkal. Eddig még fagyást nem tapasztaltam, sem játékok sem pedig tesztprogramok alatt. Alapfeszen megy egyébként a prockó. Próbáltam 2400 MHz-en is, de azon már a 3D Mark fagyott, bár az OP rendszer szépen bejött. Mindenesetre nekem 2325 MHz azért a pénzért amiért vettem a procit, nagyon megérte! Nem értem az intel rajongókat, de ha szeretik hagy vegyék a konkurencia cuccát, bár én mint rendszergazda pár éve nem gondolkodom, hogy az otthoni gépemben intel cucc fusson.
Azért ez is valami... -
Majstor
senior tag
UP
-
Majstor
senior tag
GlacialTech Igloo 2470 Lite + 2400 AthlonXP alapórajelen = °C...Hány fok???
-
Daem
csendes tag
van egy 2400 tb-m..a forum olvasgatása után megpróbáltam tuningolni
de a gyári 133x15-n kivül meg sem nyikkan.....
próbáltam a feszkót is emleni..de semmi..
telehtséges hogy abszulult nem lehet tuningolni ??? -
Flashy
veterán
hát gondolj bele hogy 50 vagy 100Mhz emelés mennyit számít, megéri-e azért kályha fölött dolgoznod aminek a feszültsége annyira meg van emelve, hogy az épségét is kockáztatod. bénán választottál-e? ha másokat akarsz tuningban legyőzni akkor bizonyára igen, ha ''csak'' használni akarod akkor nem. elméleti határ valahol 2200-2300 körül van levegővel, mint már rengeteg helyen megírtuk, de nagy a szórás, van ami a déli sarkon se vinne többet, van ami alapfeszen 2400.
-
Spirit
őstag
Meg tudnátok mondani,hogy egy T-bred B magos 2400+-nak hol van az elméleti határa,és átlag mennyit visznek?Nekem egy ultrabrutál vízhűtésem van(Ordasi féle, házilag moddolva), így szinte bármilyen feszt. adhatok neki.2100Mhz felett már nem megy stabilan alapfesszel....2200-on már 1,8V kell neki.Jelenleg 2350-en járatom 1,97V-al,ami iszonyú sok, és ha 0,025-el lejjebb veszem már hibázik...1,95V-al már csak 2250-en megy.Lehetséges,hogy ilyen bénán választottam a tálcáról a 15 proci közül?
És a másik kérdés:melyik lenne a legnagyobb proci egy Asus a7v8x-be?a bartonok nem szimpatikusak, szorzó unlockkal tök mind1,hogy 166-os fsb-re van tervezve, így ia 197*12-őn járatom
Valami olyan procira gondoltam,ami nyersen bírja a 2700-800 környékét...akár tuningproci is érdekelne.
Szerk.:Egyébként 1,97V-on 108W-ot disszipál elvileg, így terhelve 58 fokos a proci,ha érdekel valakit.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- BestBuy topik
- Könyvajánló
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest