- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
Aktív témák
-
Flashy
veterán
hát azt tudom, hogy official AMD listában Thoroughbred, Thorton és Barton procik szerepelnek, model számuk 8, 10, 10, cache méretük 256k, 256k, 512k sorban.
hogy honnan a rákból szedtem ezt a listát azt nem tudom, amd weboldalon van, de nem triviális az elérhetősége, átmásoltam winwordbe legutóbb mikor megtaláltam. Bővebben: link hivatalos infóm ennyi van, a többit netről szedtem össze, az csak fejben van
a model szám adja a magot, a Thorton és a Barton tehát közös. a stepping az ezen belüli egyéb változtatás, mint pl TbredA és TbredB a steppingben térnek el, 6-8-0 illetve 6-8-1
itt érdemes még nézelődni bár néhol elég káoszos: Bővebben: link -
Flashy
veterán
nem ellentmondás, miért lenne az. a Barton magot úgy csinálták hogy a Tbred cachét megduplázták. aztán a technológia bevált, de még mindig szükség volt olcsóbb procira, hát letiltották a felét és így egy gyártósoron lehetett Barton és Tbred procikat árulni, csak a Bartonból visszavágott Tbredet hívják Thortonnak.
amúgy ugyanazt mondjuk csak 2 oldalról kicsit másképp. a Barton az nem Thorton mag, hanem a Thorton kapta a nevét a Tbred-Barton között elfoglalt helyéről. boltban lehet Thorton néven kapni processzort (az AMD is Thorton prociként emlegeti) az ott nem a magot jelenti, hanem egy olyan Barton magos procit amiben a fele cachet letiltották. 2 féle mag van, én Tbrednek és Bartonnak hívom őket. a Barton mag készült 512 és 256k (fele letiltott) cache-sel. most a Duronokat mellőzöm, eredetileg úgyis a ''rendes'' vonalról volt szó.
az hogy mennyi fsb-n megy, az ugye tökmindegy, azt az utómunkák során döntik el, az nem a mag tulajdonsága, bármelyik magot adhattak volna ki bármilyen fsb-vel, ez már marketing.
(nehogy úgy tűnjön ám hogy kötekedésből vitatkozok, tényleg tisztázni akarom a dolgokat)
Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Projektor topic
- Nintendo Switch 2
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest