- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Aktív témák
-
atosz
őstag
Ezzel en is tisztaban vagyok, de epp az a furcsa, hogy en homlok egyenest mast tapasztaltam. Az egy dolog, hogy talalkoztam mar olyan Barcival, ami nem tudta a 3200+ vagy a legnagyobb baja inkabb az volt, hogy nem szerette a 200-as FSBt sem, de hat ez van, nincsen benne a speckokban, hogy neki vinnie kell mindenkeoppen.
A masik, meg, hogy a gyakorlatban en azt tapasztaltam, hogy a Tbredek kevesbe melegszenek, hogy miert lehet ez, azt nem tudom, mert elviekben pont forditva kellene lennie, a fent leirt okok miatt.
-
atosz
őstag
Most akkor mar nem tudom mi mi is pontosan, termeszetesen csak az elnevezeseket illetoen. A te infoid honnan vannak? Jo lenne vmi hivatalos allaspont.
De a lenyeg, hogy tudjuk mirol van szo, es tenyleg ugyanarrol beszelunk arnyalatnyi kulonbseggel.Amugy meg egyet ertek!
Azt hiszem en meg egy darabig maradok a jo oreg JIUHB Tbred-Bnel. -
atosz
őstag
Na zet most kinek postoltad?
Nekem ez most zavaros nagyon.
''gyakorlatilag a Barton egy megnövelt cache-ű Tbred, a Thorton egy lecsökkentett cache-ű Barton.''
Ebben velek kis ellentmondast.
Keszulnek:
*Thoroghbred magos processzorok ---> Ezek mind 256K cachel vannak felvertezve es mind Athlon XPk (vagy MPk), jajj bocsanak, ujabban Duronok is szuletnek igy (64K cache -a tobbi letiltva- es Mhzes jeloles) es Sempronok is 166-os FSBvel. Megj.: Keszult ketfele 166-os FSBs mezei Athlon XP is, 2600+ (ebbol van 133-as is) es 2700+, tudtommal eleg ritkak.
*Thorton magos processzorok ---> Ezeken mind 512K cache van fizikailag, ha engedelyezve van mind, akkor Barton es 166 vagy 200 FSBvel vagyon megaldva, ha levan tiltva 256K cache, akkor mezei Athlon XP 133 FSBvel, illetve mostansag Sempronok is keszulnek 166-os FSBvel, kicsit eltero szamozassal.
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Nahh tegyuk egy kicsit tisztaba a fogalmakat eloszor is.
Tehat vannak az Athlon XPk, melynek az 512K cacheel rendelkezu fajtajat hivjak Bartonnak. Ezekben Thorton mag van (gondolom erre utalt a boltos is), de a ''sima'' 256K cachel rendelkezo Athlon XPk is keszulnek Thorton maggal, ergo fizikailag megegyezik a Bartonnal, csak mas a szorzoja es az FSBje, illetve levan tiltva 256K cache. De a tied nem Thorton (barton) magos, hanem Thoroghbred, mint ahogy irta is a progi - felteve ha nem hazudik.Ranezesre amugy annyiban kulonbozik, hogy a Thortonok magja hosszukasabb mint a Tbredeke (ami inkabb kozelit a negyzethet). Ez elviekben a jobb holeadas szempontjabol jobbnak kellene lennie (nagyobb felulet), de en vhogy pont az ellenkezojet tapasztaltam.
Nahh egy a lenyeg, hogy vegso soron tok mindegy milyen magos, ugyanazt tudjak. Meg a boltos - ha igazat lehet venni a proginak -, akkor hulyeseget mondott.
Jahh, ha jol tudom, az ujabbakkal nem igazan lehet a szorzot b@szkuralni.De mivel nF2-es a lapod, a fix PCI ertekek mellett az FSBt lehet emelni neki, amig birja, bar a 15-os szorzo miatt ez eleg meredek dolog sajna.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Anime filmek és sorozatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest