- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Despy
tag
Pontos alaplap típusa?
(Annak hiányában nehéz bármit mondani.)
Elképzelhető, hogy csak 100, 133, 166, 200 FSB-t tudsz állítani jelenleg, DE
1. Biosban próbáltad a User definied alatt? (bocs ha ennyire azért nem vagy lamer)
2. Van olyan BIOS, ahol az advenced funkciók csak bizonyos
billentyűkombinációval jönnek elő.(pl CTRL+F1 a főmenüben meg ilyesmik)
3. Sok alaplaphoz van tuning BIOS a neten (pl.ECS K7S5A hoz is láttam)
4. Windows alatt működő progik is vannak....
Ennyiből valami csak működik... -
Despy
tag
Nem vagyok elájulva a + -os PR dologtól, de a dupla cache igen sokat számít. Az én 2400+ -os tbredem nem bírja a 200 Mhz-es FSB-t. Azért nem véletlenül 133 -as FSB-sként adják el. Így is úgy melegszik mint egy kazán. Alapfeszen. 2004.okt.elejének egy hűvös napja...
Barátnőm: hú itt nagyon meleg van...nálatok már bekapcsolták a fűtést?
Én: Kikapcsoljam a számítógépem?
Barátnőm: -
Despy
tag
Na a típusokat elég jól összeszedtétek, abba nem is nagyon szólok bele, mert az az AMD honlapján f*szán le van írva. A melegedésről viszont annyit megjegyeznék, hogy a processzorok specifikációinál fel van tüntetve a ''Thermal power'' is ami pl.egy AthlonXP Tbred B magos proci esetében 68,3 W, és fel van tüntetve ugyanígy a 2500+-os és a 2800+-os AthlonXP-k nél is melyek viszont Barton magosak. Itt ez az érték szintén 68,3 W.
Viszont a Barton mag felülete nagyobb, tehát itt dől meg az az előzőekben felvetett dolog, hogy igaz nagyobb, de több hőt termel. Nem termel többet és mivel a felülete nagyobb mint a Tbred-é, jobban is hűthető. Nekem is 2400+-os Tbredem van, de jobban örülnék egy 2500+os Bartonnak...Nem láttam még olyat ami jó hűtéssel ne ment volna legalább 3200+-ként...(ok lehet,hogy van ilyen...)
[Szerkesztve] -
Despy
tag
Nos: 200 Mhz-en sajnos 10-es szorzóval sem fut, annál alacsonyabb órajelet pedig nem hiszem, hogy megérné beállítani. (Erről azért mondhattok véleményt, de 9x200 az már csak 1800...) Inkább a 166 Mhz körüli értékekre gyúrtam...
Most 166x13-nál tartok, ezt tesztelgetem. Elég stabilnak tűnik, a 13.5x166 hibázott, úgyhogy azt elvetettem...
A 13x166=2200 Mhz alapfeszültségen. Az alaplapomon a thermál sensor nem valós értéket mutat, csak viszonyítási alapnak jó, ezért inkább a stabilitásról itélem meg, hogy melege van-e.
Problémák: a grafikus kártya terheletlenül is nagyon melegszik. Meg az alaplapi chipek is. Akár milyen AGP frekit állítok be felforrósodik az ATI-m. Ötlet?
u.i amúgy stabil... -
Despy
tag
Na megvettem! Most így konfig: Gigabyte GA-7N400E, AMD Athlon xp 2400+ Tbred B magos, 256 MB VDATA RAM, Aerocool Ht-101 (ez az új cucc, eddig Spire whisperrock IV volt, na azt ne vegyen senki ilyen procihoz! (a Falconrock II még elmegy, azzal is probáltam de az se egy tuning hűtés)
Alapfrekin (133 Mhz) 17 szeres szorzóval atomstabil, dehát ugye a maximális teljesítmény elérése lenne a lényeg, nem a legnagyobb szorzóé, úgyhogy most matatok egy kicsit..... -
Despy
tag
Ne erőltessétek annyira azt a 200-as FSB-t! Meg kell találni az optimális beállítást. Mi az az FSB - szorzó - freki trió, amivel a legstabilabb, és természetesen a legjobb teljesítményt nyújtja. Ez az egész topic egy kicsit azt sugallja, nyomd fel az FSB-t 200-ra és nézd meg, hogy azt max. milyen szorzónál viseli el, és ez az üdvözítő megoldás. A 10 x 200 nem lesz gyorsabb mint egy sima 2800+ -ra ''felszorzott'' 2400+ -os proci, és főleg nem stabilabb. (Sajnos kicsit bánom, hogy nem 2500+ os barton magos procit vettem 512k cachel. Bár most veszek új hűtőt, felpolírozom és megnézzük mit tud...)
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest