Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot
    őstag

Ezt a feladat dolgot nem teljesen értem. Itt valamiféle predesztináltságra gondolsz?
    De amúgy nagyban gondolkodva, miért van szükség bármiféle feladatokra? Van egy Isten, aki megteremti világunkat, és utána játszik az emberekkel hogy feladatokat osztogat ki? Mi fityfenének? Teljesen irracionális a gondolata az egésznek.

"Nagyon úgy tűnik nekem, hogy Te a történelmi egyházak Istenképének határozott keretei között gondolkodsz"
    Miből tűnik ez? Általában szeretek a Keresztény Istenképpel példálózni mert az egy olyan jól bejáratott dolog. De egyáltalán nem keverem az Isten fogalmakat. Persze ha rámutatsz az már mindjárt más lenne.

"ezzel szemben én Istenről beszélek."
    Igen, igen, egy te általad definiált Istenről. Itt amúgy olyan mintha te kevernéd a fogalmakat és azt hinnéd hogy van az általános Isten definíció, a tiéd, és az egyebek az egyházi, stb. De sejtem hogy ezt nem így gondolod.

Figy a felismerést illetően egy dolgot elárultál. Koránt sem egyértelmű és biztos dologról van szó. Ha az volna akkor nem lenne ennyire lehetetlen leírni. A tücsökciripelés, és mezőn átszálló gólyát sokféle jelnek lehet interpretálni. Az efféle felismerések egyáltalán nem objektívek.
    És ez itt a kulcsszó, ami nem objektív azt nem lehet elfogadni és megalapozottnak tekinteni.

Amúgy szívesen meghallgatnám a storyaidat egy jó sör mellett, szal azzal nincs probléma. :)

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák