- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9205 üzenetére
Stabil állvány: Hát egy Velbon VS-3 (VideoStativ) állványom van, lehe tvagy 30-35 éves, én azt mondom, ez elég masszív ahhoz, hogy tízszeres ár alatt nem kapok olyat se, mint ami megközelíteni tudja - de azt is tudom, hogy drágábban vannak még sokkal jobbak.
A mostani PC-m szerencsére eléggé friss, kéken izzó hulladék gyintel procival és orbitális fogyasztással, de legalább gyors is mellé. Csak gáz, hogy az i5-öt a gyári boost és max TDP ALATT nem képes egy 280-as AIO 100 fok alatt tartani 20 másodpercnél tovább, pedig moddolva lett azóta a lefogató is.
A rövid idejű sorozatoktól félek, mert nincs silent mód a gépemben, azaz minden kattintás egy redőnyzárást is von maga után. Egy vagy-jó-vagy-nem fotóért nem szívesen dobnék ki ezres nagyságrendben expókat. Viszont, amiket mondasz, mind megjegyzem, felírom, mert ha később lesz olyan gép, lesz rá több keret, ezek mind segítenek a jó irányba vinni a dolgot. Viszont első körben a magam szórakozására csinálom, nem publikációkra vagy hasonló magas babérokra
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9203 üzenetére
Egyelőre a 70-300-as Minoltával játszok, az MTO-t még szét kell szednem takarítani, illetve kell egy normális adapter. Jelenleg a gép hátulján lévő 3D nyomtatott adapter annyira áttetsző anyagú, hogy több fény megy be a gép kijelzőjéből, ami hátrafelé néz, mint a sötét égre fordított objektívből. Mondjuk az már úton van. Aztán maximum eladom, a B terv egy Tamron SP 500 6.3 fix tele, sok évvel ezelőttről, az még jó árban van. Aztán meglátom, hogy akarok-e élni ezzel a bulival. Lehet, hogy csak egy lelkes pár hónapos jelenség leszek mindössze itt nálatok
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9201 üzenetére
Az EQ3-nak az a baja, hogy többe kerül, mint a teljes szettem, amivel jelenleg bírok
Viszont ezt a pajtaajtót most durva 10 ezer forintból létre tudom hozni, aminek a jelentős része az elektronika, ami később máshoz is jó lehet.
Illetve az is lehet, hogy az MTO annyira életlen, hogy nem éri meg vele szöszölni
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9191 üzenetére
Terveztem egy barn-door trackert, mások tervei alapján. Ez elég könnyűnek tűnik, már csak azt kell megkeresni, hol rontottam el Még persze a fából kell kivágni ezt-azt, de a 3D nyomtatni való dolgokkal kezdtem.
Érdekesség, hogy nincs csapágyazva semmi, a zsanér az hengeres szárú csavaron forog, a motor és az anya rész bölcsője csak a műanyagban csúszik, ez utóbbi lehet rosszabb emiatt, hogy műanyag a műanyagon, de majd kialakul, hol kell még optimalizálni.
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9191 üzenetére
Remélhetőleg. Majd kell nyomatékot számolni a motorra, mert a szűk keresztmetszer (részben) ő. Illetve az, hogy 0,000694 rpm-mel kell forogjon a behajtó tengely 3200-as microstepping mellett is alig néhány másodpercenként egy impulzus ez.
Viszont, a képeim (mivel kicsit gagyik) nem igazán működtek egyik stackerben sem, ahogy írtam. Viszont találtam a PS-ben olyan funkciót, ami gyakorlatialag auto-alignol. Szerintem ez csak XY eltolást és Z menti forgást tud, de gond nélkül össze stackelte a Milky Way sorozatomat úgy, hogy a kamerát a felénél arrébb vittem 3 méterrel és gyakorlatialg le se állítottam az intervalométert. Ekkor már az Andromedát is megpróbáltam újra, és a difi óriási. A kiindulási alap ugyanaz a AI Denoise-olt LightRoom export sorozat. A Milky shot bal felső sarkán meg ott az Andromeda 16 mm F3.5, 35*30s, ISO1600.
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9189 üzenetére
Köszönöm. Sajnos rájöttem, hogy egy idióta vagyok A fenti képeken lévő tracker max egy telefont lesz képes megtartani, de nem a 4 kilós MTO kitet
Szóval back to basics, lesz egyszer egy barn door, aztán majd meglátom, hogyan tovább.
Az OpenStarTracker tetszik például, ha abba elférne az MTO, az király lenne - persze az is lehet, hogy semmi értelme, mert annyira életlen, hogy a Minolta 300 szebb képet csinál. Vagy a Tamron SP 500mm ezeréves sima teleobi, tükör nélkül. -
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9169 üzenetére
Mindenesetre, a kíváncsiság nagyon hajtott előre, és úgy votlam vele, hogy 20 ezer forintot azért is megér, hogy csak megtapizhassak egy 50 éves orosz ketyerét
A trackeremből kettő típus lesz, az első egy sima protó, ami tényleg csak annyit tud, mint egy MSM Nomad, gyakorlatilag azt másoltam le, és majd szépen parkside akkuról megy az egész vezérlés okosság; akár még a kamera is mehet arról. Arra feldobni egy ballhead-et, aztán uccu neki. Vettem hozzá egy 35 mW zöld lézert, be lesz építve szépen az is.
A base plate este elkészült, elég jónak tűnik. A tegnapi félbemaradt variánson kipróbáltam szépen a welbon állvánnyal illeszkedés menetét, az rendben volt, elég merevnek tűnik a 8 mm majdnem tömör műanyag szerkezet is, szóval sok reményt fűzök hozzá Két egészen túlméretezett, 6005-ös csapágyon forog majd az egész, 3D nyomtató extruder motor fogja hajtani 10-szeres áttétellel.
A második verzió pedig olyan lesz, hogy állvány kb vízszintbe, lesz két tengelye, egy függőleges tengely mentén forgás és egy emelkedés, majd erre a ballhead. GPS, gyorsulásmérő és iránytű alapján magától beáll celestial north pole-ra, aztán követ is rendesen egy gombnyomásra - ekkor már a gps stb jeleivel nem foglalkozik, nehogy az interferencia miatt elkezdjen ugrálni a pozíció. Azt már azért jó eséllyel nem csak műanyagból csinálom majd.
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9157 üzenetére
Gyakorlatilalg vehetjük úgy, hogy az első próbálkozásom.
Ma estére csinálok egy Bahtinov maszkot, megpróbálom az Andromedát, de egyelőre csak innen a nappaliból. Meg még szükség lesz végre összerakni a Trackert, de az még egy többnapos procedúra lesz. Újholdig azzal el szeretnék készülni.Nem, ablak nyitva volt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a nappalim nem egy központi helyiség, hanem gyakorlatialg a lakás nagyobbik hálószobája volt,
de 2 embernek nem kell két háló,ezért egy simán ajtóval zárható helyiség.A setup:
Valami 30 éves Velbon állvány, legjobb dolog komolyan mondom. 10 euró volt.[ Szerkesztve ]
-
ati3x
Topikgazda
válasz t72killer #9140 üzenetére
Jól sejtem te is svédben? Akkor megerősítem. Volt 1 derült a napokban. De még mindig szívok a 200-as csővel. Sokáig azt hittem a kollimáció az oka. Most végre belőttem. És még mindig szar a kép egyik fele. Rájöttem, hogy a fókuszirozó a ludas. Emel. Bármit csinálok szétszedtem, próbáltam kihézagolni de még mindig. Gondolkodom mi legyen. Gondoltam valami menetes csavarokkal amiknek a végére ptfe-t ragasztok, és "kikompenzálom". Vagy átrakom a maki newtonról a fókuszert. Ami kb ugyanaz a cucc, de mintha nem emelne annyit.vagy hagyom a 3.14ba, és veszek valami jobb fókuszírozót. Valami valami ajánlat elfogadható áron? Van vmi CYCK aliexpresses cucc elfogadható áron, amiről Cuivnak van yt-os videója. Elvileg egész korrekt darab. Néztem az "olcsóbb" lacetrát is. Nem tudom az mennyire jó. Mert a drágább majd 500 euro...
-
popey37
addikt
válasz t72killer #9140 üzenetére
kanárin nyáron van jo idö, ilyenkor már jön az esö nincs sok tiszta éjjel. nyáron meg az éjjel max 3 ora amikor fotozni is lehet.
átugrasz franciába, ugy clearmond közelébe a hegyekbe, na ott van sötét. elég sürün járok arra, fantasztikus éjjelek vannak nyáron is és nincs hideg. de az alpok sem rossz, a Mount Blanc környéke már 1700m feletti.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
.mf
veterán
válasz t72killer #9113 üzenetére
A kocsibérlés drága, a buszbérlet olcsó (kb 1 nap kocsibérlés = busz havibérlet), a parkolás még külön mizéria, az egész város 0-24 fizetős, helyek korlátozottak. A busz kb éjfélig jár még a környező falvakból vissza a városba, decemberben fel se kel a Nap, így már 4 körül sötét van - 2015-ben is így oldottam meg.
"Az SA+ék majdnem olyan nehéz, mint az SA GTi"
Nem. Mindkettő megvan, tudom. A GTi sokkal nagyobb térfogatra is (főleg, hogy nekem a SA-hoz kompaktabb házi készítésű ékem van.) Az LX3-mal egyik sem tud versenyezni tömegben, méretben.
A távcső és a GTI tömege-mérete miatt kizárt. Max a 70-300-at viszem, de ha a 10 kiló cabin luggagebe nem fér bele, akkor lehet, hogy azt sem, csak a 24-120-ast - azokhoz pedig elég lesz az LX3, úgy sejtem.
Aztán az is lehet, hogy csak a sarki fényekkel is elleszek, DSO-val nem is fogok sokat foglalkozni. Úgyis a sarki fény a specialitásom, abban tudok olyanokat mutatni, amit kevesen csinálnak, a magyar asztrofotós mezőny nemzetközi összehasonlításban is elég erősFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Dilikutya
félisten
válasz t72killer #9090 üzenetére
Samsungról tudok nyilatkozni, ott csak az S szériában van pro mód. Ott minden állítható kézzel, jobb eredmény érhető el, mint automatikus vagy éjszakai módban. Az éjszakai mód nálam 2-3 mp-nél tovább nem exponál, pontosan nem tudom, nem használom, csak a kézi pro módot.
Gcam éjszakai módja tud érdekes lenni, bár a működését nem tudom. Automatikusan astrora kapcsol éjszakai módban, exponálas közben 4 percig készíti a felvételt. Gyanítom, csinál jó pár felvételt, és stackeli, mivel láthatoan tisztább, zajmentesebb a kép, mint a sima hosszú expós felvételeknél akár alacsony iso mellett is.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
yagami01
aktív tag
válasz t72killer #9033 üzenetére
Csak idepofátlankodok, ha jól sejtem sarki fényről volt szó.
Mostanában egyáltalán nem olyan ritka Magyarországon sem (nem tudom hol élsz, lehet nem itthon, de ittről tudok beszélni, mi is viszonylag délen vagyunk hozzá ugye). Csak idén tízenvalahányszor (már nem követem ) volt látható nálunk. A májusi volt az egyik legerősebb, de most október 10-11.-én megint különösen erős volt, még a trópusokon is látható volt. Itt pont felhős volt sajna, így erről lemaradtam, de már többször sikerült megfigyelni. A májusit pont elkaptam. Így elmondhatom, hogy igen, jól sejted, inkább lencsén keresztül bukkannak elő a színek, úgy az erősebb, szabad szemmel annyira - legalábbis innét - nem látványos. Bár a zöld májusban elég jól látszódott, míg a piros része sokkal halványabb, füstszerű volt szabad szemmel. Jelenleg a Nap egy aktívabb ciklusa van, így ha jól rémlik a következő években (?) gyakrabban láthatjuk a jelenséget. Érdemes résen lenni. Időkép egyébként rendszeresen ki szokta írni (FB-n posztolnak), hogyha számítani lehet rá. Sőt, léteznek erre alkalmazások telefonra, amik jelzik a napkitöréseket és a KP-indexeket és ha elér egy bizonyos szintet, akkor lehet még értesítést is küld. Nem tudom, hogy azokból melyik a jóféle, csak megemlítettem, hogyha gondolod utána nézhetsz, én Időképet követem. Mert szó volt az előrejelzésekről is... ami azt illeti nem gondolom, hogy ez annyira random lenne, lévén napkitöréshez kötött, amit ugye észlelnek. Tehát a jelenségről vagy annak lehetséges kialakulásáról bár szerintem nem mindig, de írhatnak akár napokkal előbb is az ezzel foglalkozó oldalak (extrém esetekben a Telex is, de mondjuk a már említett Időkép és külföldi megfelelőik). Illetve ezekben az alkalmazásokban már amennyi screen-t láttam róluk a KP-index jelezve van napokkal előbbre. (a kitörés viszont valóban random (: )[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz t72killer #9053 üzenetére
Az elején az utat, az előteret nem tudom megcsinálni, hogy ne legyen homályos. Látványra valószínűleg nem lesz több a nyersanyagból, mint amit a Google Camera magának összerakott, az 4 percig molyol egy asztrofotón, szerintem kb. ezt a stack műveletet végzi el a saját maga készítette képeken.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz t72killer #9053 üzenetére
Azt próbáltam az előbb, homályos a végeredmény. Állványról lőttem, de lehet exponálásnál annyira bemozdult, hogy ne lehessen összerakni (a képeket összenézve nem látok mozdulást szemmel).
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
.mf
veterán
válasz t72killer #9038 üzenetére
"Nekem olyankor ne csipogjon semmi, amikor 7réteg skót felhő takarja a show-t"
Már megint azelőtt beszélsz, hogy utánanéznél
Az Aurora Forecast nem csak a lokációd nézi, hogy ott látható-e, hanem az időjárás-előrejelzést is. Az értesítést meg ki is lehet kapcsolni...
De még ha ez nem is lenne, szerintem inkább csipogjon akkor is, ha felhős, mint hogy egyáltalán ne értesüljek róla, hanem csak utólag lássam mások fotóin, hogy volt...All-sky: mótvá ugyanezt a projektet már linkeltem tavaly. A 120-ast NEM ajánlják, ld. Githubon a leírás. Ha olcsó a cél, akkor inkább a RPi HQ kamera.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz t72killer #9036 üzenetére
"én ilyen színeket szabad szemmel nem láttam"
Naná, hogy nem, szénné van tolva a képeken a kontraszt és szaturáció *hányóssmily*
"lehet a fotó jobban kihozza a színeket?"
Persze, hosszabb a záridő, a sötétben is lát színeket amikor mi már rég a csapokról a pálcikákra váltva leginkább csak lumineszcenciát érzékelünk, valamint érzékenyebb a vörös tartományban, amire a mi szemünk eleve kevésbé.
"Amúgy annyira random jelenség, h erre tényleg vmi fixen beállított all-sky-cam kéne"
... vagy csak figyelni a NOAA adatait a DISCOVR műholdról, vagy letölteni egy-két appot (Aurora Forecast, Spaceweatherlive), ami csipog, ha ezek a környékedre aurórát jósolnak.
Ha már megjósolták, akkor jöhet az all-sky kamera vagy fényképezőgépFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t72killer
titán
válasz t72killer #9014 üzenetére
Megvan a Lightrack bűne: elcsúszik a pólus, ha bármit is moccantok kézzel a kamerán (megy az egész állvány...). Ez így nagyobb rendszerrel használhatatlan, mert nem is tudok akármilyen pozitúrában újra pólusraállni, ráadásul akar a kerekes fene éjszaka közepén 3x újra pólustb.szkurálni. Ma éjjel pl tök jól, kerek csillagokkal lement egy sor 2perc/50mm, aztán az egyik kézi dithernél (ugyebár tracker+gömbfejnél csak ez van) meglökhettem és az 5perces sor már katasztrófa lett, de a 30sec-en is nyúlnak a csillagok. Motor kell ide mind2 tengelyre.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Jim-X
őstag
válasz t72killer #9019 üzenetére
Nyugatra Avila utan mar voltunk, ott bortle 2-3 eg volt.
De igazabol nekem nem szamitanak a fenyek, csak ugye a varos miatt nem igazan nyugodt a levego. Valamikor kimegyek Arcones-be, mert a Las Rozas-i spotomhoz kepest mindig nagysagrendekkel jobb a seeing. 1100m tengerszint felett es 1900-2000m magas hegylanc "vedi" gondolom ezert annyival jobb mindig az arcsec.A játék az nem játék!
-
.mf
veterán
válasz t72killer #9014 üzenetére
FYI: a SA-GTi se nem kicsi, se nem könnyű. Méretben és tömegben (2.6 + ellensúlyok 2.3 + tengely kb 0.3) nem sok választja el a Wave 150i-től (5.8) - és utóbbi ellensúly nélkül 15 kg-ot bír el, ellensúllyal meg 25-öt, nem csak 5-öt...
Az AZ-GTi kompaktabb.Talán érdemes még megvárni, hogy mi lesz a másik új Seestar - az S30 mellett állítólag jön egy nagyobb is, ami vagy az S50-est javítja, vagy nála talán még nagyobb is lesz. Ha csak annyit változtatnának, hogy a 462-t lecserélik az 585-re, és megkapja végre az EQ módot, utazósnak simán bevállalnám.
-
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8988 üzenetére
Majd talán pár év múlva, ha a Z6 a másodváz státuszból nyugdíjazva lesz
De szerintem inkább egy dedikált asztrokamerára fogok előbb benevezni, feltéve ha felvesznek a megpályázott munkán, vagy összejön egy lottó-ötösJátszottam kicsit a Sirillel. A stackelés vele botrányosan szar, már a workflow sem tetszik, hogy csak bizonyos néven nevezett mappákat fogad el, és abban semmi más nem lehet, majd még úgy is elhasalt valamiért; de az igazán durva a helypazarlása. 3.02 GB-nyi adatból indultam, egyszercsak leáll a script, hogy elfogyott a hely a lemezen (45 GB hely volt még rajta), kéne MÉG 25 GB hely, szóval addig a pontig összesen 70 GB, és még ki tudja, hogy azután mennyit kért volna. Brutális.
Szerencsére a DSS eredményét meg tudtam vele etetni. Szépet lehet vele kihozni, de nekem már kicsit fantasy kategória...
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8965 üzenetére
Tudom, nem szokásod olvasni is, nem csak írni, ( ), de pont pár bejegyzéssel ezelőtt írtam #8947-ben: "Néztem a RPi alapú Astroberryt, de most olvasom, hogy azt már pár éve nem fejlesztik." CN és más fórumokon többen panaszkodtak a stabilitásra. Cuiv is ezzel készítette az első minirigjét (AZ-GTi + 50ED + RPi Astroberry), de azóta inkább áttért a stabilabb Ninára.
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8946 üzenetére
"Sokáig rágódtam egy utazós mini APO-n, de mivel civilben is fotózok néha-néha, egy jó teleobi azért praktikusabbnak tűnt."
Bort iszik, vizet prédikál - engem rábeszéltetek egy távcsőre, te meg veszel obit
Még lehet, hogy eladom a 82ED-t és veszek egy 150-600-ast."ezért is kelt új életre a tiéd is valszleg"
Nem, az enyémben egyszerűen csak volt már annyi kilométer (kissé ütött-kopott volt szegény), hogy a gazdája olcsón elengedte, amint az első hangokat meghallotta.
660 fontért még így is ajándék, 1500 EUR alatt nem nagyon látni.On: vezetés hozzáadásával gondolkozom, melyik irányba induljak el. Most még csak Ascom, driverek, Toupsky és PHD2 van fent kényszerből a főlaptopon, de ezt inkább nem cipelgetném magammal.
A felszerelésem vegyes: SA-GTi, Nikon mint főkamera, Touptek mint vezető, és talán majd egy Gemini fókuszáló is, ha lesz még olcsón (most épp sold out).
Tehát Asiair kilőve.
A Touptek még ki tudja, mikor jön, és mikor lesz stabil; de nem úgy tűnik, hogy jelentősen olcsóbb lesz, mint az Asiair.
Néztem a RPi alapú Astroberryt, de most olvasom, hogy azt már pár éve nem fejlesztik.
Akkor... marad a NINA és laptop vagy miniPC? Vagy van még más opció?Na meg jó lenne valahogy összerakni az egészet, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal nulláról összelegózni és beállítani a dolgokat. Ezt nemrég láttam, és nagyon tetszik, sok időt lehetne vele megspórolni, hogy már így össze van rakva az egész. A 61ED helyett a 82ED-vel persze kicsit nagyobb lesz...
És ha már a távcső az elején szóba került... Most alaposabban megnéztem, hogy miért szívok én annyit a fókuszálással (is, nem csak az enyhe lötyögés miatti lógással). A nem-finomállító oldal jó (még ha nem is jár teljesen finoman); de a finomállító oldalon az 1:1-nek van egy fél fordulat holtjátéka, csak önmagában forog és az 1:11-et pörgeti, de a kihuzat nem mozdul; utána újra rákap és megy tovább - de a másik irányba vissza megint ott ez a fél fordulat holtjáték. Már kezdem érteni, hogy miért volt olyan jó áron...
a.) nem találok jó leírást, hogy hogyan működik és hogyan lehet javítani a dual-speed gombot, nektek esetleg van infótok?
b.) van tipp, hogy mennyibe kerülhet, ha kuka a finomállító oldal? €90 a Gemini e-fókusz, ami a jól működő nem-finomállító oldalra megy, lehet olcsóbb az upgrade, mint a javítás.A lencse is koszos belül, sűrített levegő nem segített. Ennek merjek izopropillal nekiállni, vagy bízzam inkább szakemberre? Szedjem szét és a lencsék között is tisztítsam meg, vagy valószínűleg elég csak a belső oldalt hurkapálcára tűzött izopropilos mikroszálas kendővel megsimogatni?
(Bocs, ez megint hosszú lett...)
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8944 üzenetére
300 f2.8 VR és az apróért ritkán szokott egy mondaton belül előfordulni, grat!
2020-ban én is vettem egy kezdődő AF-hiba-gyanús 70-200 f2.8 VR1-et a Tripontból olcsón, szerencsére még azóta is működik.
300 f2.8 mellett a csak rekta szerintem nem annyira para - ekkora blendével serényen gyűjti a fotonokat, lehet, hogy még 30s se kell. Pár jutyúber pl. Peter Zelinka vagy Kamil Pekala sima SA / Skyguider trackeren 150-600-assal lődözgetett egészen korrekt képeket.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8936 üzenetére
"Más: nézegetem ezt az SA GTi bonclós videót (még mindíg nem szültem meg, h milyen mechát viszek Januárban), háát, eléggé elbátortalanít, nagyon vékonyka anyagokból faragták szvsz."
"dzsunkagyári sa gti 400"
Látom már megint kezded. Mint ahogy fél éve még köpködted a hullámhajtásos mechákat; most meg dzsunkázod a GTi-t. Megnézted egyáltalán azt a videót? Jól látszik, hogy a műanyag burkolat alatt masszív fémváz van - sőt, abból talán még faraghattak volna is, hogy könnyebb legyen.
A legnagyobb gyengéje szerintem a gyári állvány és magasító, az mindkettő borzalmas, az állvány pár alkalom után mindig billegni kezd; a szokásos Synta trehány összerakás, beállítás hiánya, és kenő-ragacs; az USB csatira is költhettek volna még pár forintot, hogy ne lötyögős legyen; valamint a szoftver néha bénázik, a Goto teljesen más irányba indul el. Na meg az, hogy csak 5 kg a teherbírás, azaz fotózásra max. egy könnyebb 80-as távcsövet és vezetést bír el. És 5 kg-hoz kicsinek nagy, egy dupla teherbírású HEQ5 sem sokkal nagyobb már, míg egy szintén 5 kg-os sima SA sokkal kompaktabb nála. Úgyhogy hiába a SA leváltására vettem, lehet, hogy pont a SA fog maradni, és a SA-GTi-t váltja majd egy AM5/W150i-szintű hullámos, ha még idén meglesz az új meló.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8917 üzenetére
Majd lesznek nappali képek is - illetve ha mobilos is jó a Fb-on, abból már van fent pár. Nagyon jó időt sikerült kifognom, Lofotenen előtte hetekig esett, azonban amikor ott voltam, nagyrészt napos idő és épp melegrekord (23C max) volt; valamint Abiskoban is 4 napból 3 nagyobbrészt napos volt, és csak párszor volt eső, ami szintén nem jellemző - ellenben pont a legszebb őszi színeiben pompázott a nemzeti park. Ott már ritkábban láttam sarki fényt, mert szinte minden estére befelhősödött (pedig Abiskoról pont az ellenkezőjét terjesztik, hogy a hegyek között pont kevesebb az eső és a felhő - hát nem), de utolsó este pont elég tiszta volt ahhoz, hogy az X-es napkitörésből a kp6-7-es aurórát elkapjam.
Most meg szortírozhatok, a 128 GB-os kártyán 2 képnyi hely maradtPulsar: hááát, azért voltak pontok, amikor szerintem inkább örültél volna, hogy nem vagy ott pl. Kvalvika partjához lejutni a sziklákon 22-23 kilóval a hátamon; vagy másnap este csontra merült powerbankkel, majdnem lemerült telefonnal megérkezni Leknesbe, ott a plázában tölteni a 23h-s zárásig, majd onnan éjszaka gyalog nekivágni Hauklandnak, mert busz amúgy is csak napi 1-2 van, kocsit stoppolni meg már forgalom sincs - az eső elől előbb egy aluljáróba húzódtam, majd miután elállt, menni tovább, aztán megint eleredt viharos széllel, akkor 2 km-re egy buszmegállóba húzódva, ott várva két órát; majd megint eláll, menni tovább, megint esik, újabb buszmegálló szintén 2 km-re, várni még pár órát, a hideg metsző viharos szél azonban utána is marad, a maradék 6-7 km-t abban megtenni, hogy a háton a zsákot cibálja a szél; megérkezni reggel f8-ra, sátrat verni a szélben, matrac, hálózsák, reggeli, és csak akkor lefeküdni. De a 17 órás vonatút azon a retro, rázkódó-rángatózó vonaton se volt smafu, majd a pályaudvarra megérkezés után teljes menetfelszereléssel bejárni Stockholmot. Arra már nem sokan irigykednének, gondolom
-
Jim-X
őstag
válasz t72killer #8936 üzenetére
Eleg stabil az AZEQ6, ugyhogy nem a lokdosessel van baj, hanem akkor alltalaban a kep is szetesik...Amikor mar lokdosi, akkor az mar reg rossz
Hetvegen remelem valamit tudok alkotni, bar a Winjupos szerint a Mars pont nem az erdekesebbik oldalan lesz...Szombat hajnalban a Ganymedes fog elhaladni a Jupier elott, megprobalom elkapni.A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
válasz t72killer #8934 üzenetére
Augusztus ota bongeszem a temat melyebben, mar tele a...fejem Ma es holnap este csinalok egy osszehasonlitast, hogy mi a valosag.
Altalaban veve ha jot mond akkor be szokott jonni, es mostanaban a hajnal elotti fel-ora ora a legjobb, ha eppen nem rontja el valami szellokes, mert akkor kuka...A játék az nem játék!
-
-
Jim-X
őstag
válasz t72killer #8930 üzenetére
Muszaj lesz megoldanom a motoros fokuszt, mert oregszem es nagyon remeg a kezem
Mas:
Ti hogyan keszultok a C/2023 A3 Tsuchinshan ATLAS kozeledtere? Jol ertem, hogy szeptember 27-tol lesz lathato es oktoberben lesz foldkozelben, azaz akkor lesz a legjobban megfigyelheto?A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
válasz t72killer #8925 üzenetére
Lent van delen Almeriaban, par ora autoval, majd lehet lemegyunk arra amikor kozelebb lesz a Mars. Van itt kb 50km-re egy ESA csillagvizsgalo (Muholdakat kovetnek) es van egy ismerosom ott, ugyhogy szervezek vele is majd egy turat. Mondta, hogy szoktak oda kitelepulni amatorok.
Sajnos a seeing-el nem tudok mit csinalni, maximum imadkozniVan egy srac fent az Astrophotography csoportban (Greg Terrance) , van egy obszervatoriuma, ahol egy ASA 500mm-es (f15.6) szornyeteggel fotozza a bolygokat. "Planet Killer" a neve Na az o fotoit nezve elmegy a kedvem...
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Krristoof
csendes tag
válasz t72killer #8903 üzenetére
Most még várok a vásárlással, de télre mindenképp beszerzem.
Már csak ez hiányzik hogy a kipakolás után full automata legyen a rendszer.
Nem tudom reális-e, de olyan mintha ez a kamera sokkal érzékenyebb lenne a fókuszra mint a canon. Nagyon nehéz belőni pontosan a fókuszt. -
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8893 üzenetére
Ennek csak egy szűk egyhetes szakaszát tervezem, a legészakibb részét Abiskotól Kebnekaiseig. Kb hasonló nehézségre számítok, mint a tavalyi izlandi út, ott is egy heti kajával vágtam neki a Felföldnek, meg volt, hogy még a főút (egyben egyetlen út) mentén is 200 km volt két bolt között; itt meg - ha időben érek oda - 1-2 naponta még bolt is lesz az úton. Mondjuk amilyen drágák, itt is egy bő hétnyi kaja lesz nálam
Vannak medvék, de mivel nagy, háborítatlan terület, és bőven van élelem, így messze elkerülik az embereket és főleg a túraútvonalakat. Az egerek nagyobb bajt tudnak okozni...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8891 üzenetére
A Kungsleden egy túraútvonal a vadonban, részben nemzeti parkokban, ahova még a hüttékbe is helikopterrel viszik az ellátmányt nyáron, télen meg a tavak és mocsarak befagyása után motorosszánnal, úgyhogy kocsi nem túl valószínű
-
t72killer
titán
válasz t72killer #8880 üzenetére
AM5 lemondva : mégsincs garija, az eladó meg 0 feedbackes, még fórumokon se láttam - rizikós, csak úgy kipengessek érte 1600 Bözsinénit.
Úgyhogy marad a fejtörés mit vigyek februárban Kanárira. Ebben a körben lehet mégiscsak egy GEM28at vadászok le, amit elbír a karbon állvány.
A Kínai UMi családba valahogy nemigazán merek beleugrani, elég érdekes, hogy az AM5nél KÖNNYEBB Ragdoll 20asba pl erősebb motorokat, nagyobb hajtásművet (? ha jól fordítom) raktak mégis kevesebb a végsúlya. Min spórolt akkor a Proxisky és ez a spórolás mikor/min bukik ki... Meg ugye gariügyintézés Kínai postázgatással, brrh... Ebayen feltűnt egy használt am5, de az eladó ezt is közvetlen kínából vette, szval ha valami heppje van, nem vagyok vele kisegítve hogy az itteni boltok is árulják.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8869 üzenetére
A Pegasus többi mechanikájának árából kiindulva kétlem, hogy AM5 ára alá menne. Inkább a SW150i-t várnám a helyedben - a magaméban már nem, mióta a sima állvány + mecha + távcső + fgép kombót kipróbáltam vezetéssel és laptoppal megtoldva. Szép hobbi, de kitelepülősen, minden alkalommal mindent lecuccolni, kifurikázni, összerakni, beállítani, működésre bírni, majd a végén mindent darabokra szétszedni, elrámolni, hazavezetni, felcipelni - rohadt macerás. Majd ha lesz kevésbé fényszennyezett helyen kertes házam vagy lakóautóm, akkor majd komolyabban foglalkozok vele, de addig kitelepülősnek, utazósnak reménykedek, hogy lesz valami komolyabb Seestar verzió is, mondjuk az IMX462 helyett 585 szenzorral és egy 60~70 f4~5 FPL53 távcsővel, adnám is el egyből a SAGTI-t és 82ED-t.
S ha már az utazás szóba került...
Keresem, de nem találom, lehet, hogy csak Fb-on volt Ati3x sarki fényes képe Svédországból, és az őszi hosszabb esték és még aránylag enyhe idő lévén megint bennem van az északra mehetnék Mivel munka, bevétel továbbra is alig, megint elég nomád lesz most épp Abiskon és a Kungsledenen morfondírozok, Svédországban szabad vadkempingezni (48 órát 1-1 helyen), Stockholmig van fapados repülő, utána egy röpke 19 órás vonatút a drága helyi charter helyett. Abisko ugyan sötéteges hely, és a hegyek a csapadék nagyját is megfogják, azonban a környék felhős hely hírében áll...
Nézelődök még, van-e jobb (szárazabb, felhőtlenebb) opció.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Jim-X
őstag
válasz t72killer #8873 üzenetére
Sziasztok!
Augusztus 16-an nepfelkelte elott sikerult kifognom egy jo kis seeinget! Talan eddigi legjobb Mars fotoimat csinaltam!
100k bol a legjobb 25% stackelve es derotalva.Damian Peach oldalan lattam, hogy valami hatalmas porvihar keszulodik a Marson, es nekem sikerult megorokitenem a kezdetet
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
popey37
addikt
-
-
raymi16
tag
válasz t72killer #8859 üzenetére
Köszönöm!
Igen, mind a két csatorna adatait felhasználtam. A két szűrő képeit külön-külön megcsináltam (dark/bias/flat/light), majd regisztráltam a kész eredményt minimális módosítással, ezután bedobáltam PS-be, mint két réteg és ott készült el a lényegesebb része, igazából próbáltam valami metódust kitalálni erre hogy miképp is lehetne ezt megvalósítani. Így, hogy ezt sikerült összehozni, talán jöhet a következő lépés és remélem már nem csak esztétikai szempontból lesz értékelhető!Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
-
raymi16
tag
-
raymi16
tag
válasz t72killer #8848 üzenetére
Az NB3 szűrővel készült kép így fest, (NGC7380) és ezzel szeretném egy kicsit megtoldani a másik képet. Pár videót és oldalt már meg/átnéztem de nem nagyon sikerült még értékelhetőt összerakni, és emiatt is dobtam ide be a témát. Bár valószínűleg sokkal több OIII kellene még mert ránézésre is már látható hogy kicsit kevés még, de első körben szeretném ezt kitapasztalni hogy miként lehet ezt megcsinálni HA meg lehet, ha pedig zsákutca akkor meg felesleges időt nem ölök bele mert nagyon kevés a tiszta égbolt. (ASI071 kamerával lett fotózva)
Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8838 üzenetére
Sok probléma ez a 82ED
Van két kézicsavar, az alsó feltételezem (mivel leírás, manual a neten sincs) a fókuszáló feszességét hivatott állítani - de 35-45°-tól nincs olyan, hogy még lehet a finomállítóval állítani, de már nem csúszik a kihuzat. Na meg adott csavar-állásnál, ahol már elkezd fogni, hol feszesebb, hol lazább (lehet, hogy a fókuszáló tengelye is görbe?). És van a felső csavar, ami feltételezem rögzíti. Na ezt a felsőt betekerve látszik, ahogy nyomja el a kihuzatot, változik a szöge: a szorító nyom lefele, a kamera emelkedik; és a mm-rovátkánál is látszik, hogy mozdul el az egész.
A rotátor is adhat hozzá tiltet, iszonyatosan szar a kialakítása (odatekertem a videót, hogy látszódjon, mennyire). Lehet, hogy menet közben kicsit meglazult az egyik csavarja és elmozdult (elég kátyús az út a szpot felé), de most nem látok benne tiltet. Igaz a kofferbe visszatéve összenyomódik, nem is láthatnám... Azzal nem tudom, mit lehetne csinálni, talán egy pont megfelelő vastagságú zégergyűrű?
So anyway... Gázos a fókuszáló, de nem láttam még senkit, aki ilyet (SW 2.4" R&P) szedett volna szét. Láttam már olyat, aki a 2" R&P lötyögését egy shimmel (konkrétan egy sörösdobozból vágott ki egy darabot) küszöbölte ki. Ezek mind hasonló sémára épülnek, érdemes laikusként nekiesni, vagy inkább vigyem el szakértőhöz javításra? (S ha már, az üvegeken belül is van elég sok por, nem tudom, hol és hogy tárolta az előző tulaj, arra is ráférne egy tisztítás...)---
Más vizekre evezve: ma este tartok előadást a Meteor Távcsöves Találkozón
Az időjárás ugyan nem kegyes, este is lehet még eső; de ha valaki ott van, szívesen látomFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Jim-X
őstag
válasz t72killer #8826 üzenetére
Ma hajnalban volt par jo pillanat, de az igazan jo seeing meg varat magara.
Csinaltam gyorsan egy nyari elso Jupitert, meg alacsonyan van es kicsi is
A Marsrol meg van par videom, meglatom lesz-e beloluk valami! Holnap hajnalban jobbnak igerkezik[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8825 üzenetére
Mondom régi - 2005-ös, Core Solo ULV, max 1.5 GB RAM, arra kétlem, hogy felmenne a Win7 ellenben terhelve is 3-4 órát megy, nyugiban meg 6-7-et, ezért lett volna ideális.
Nem nagyon nehéz az a CCTV obi, kb 150 g, csak CCTV létére sok.A mai kísérlet.......... fail harder
Nos, hol is kezdjem. A satus rögzítés, mint rögzítés, működött - azonban tökre elvitte az egyensúlyt, már végén volt a prizmasín, és még épp csak kezdett egyensúlyközelbe kerülni. Az ellensúlyok mellé még egy fél literes palackot is fel kellett kötözzek, és az is még épp kicsit kevésnek tűnt. De nem is ez volt a gond. Még csak a mechanika star alignmentjét csináltam, amikor beragad a slew, meg sorra eldobálja a wifit. Számítottam rá, hogy lassan valamikor le fog merülni, ezért vittem magammal Ikea-eneloopokat, ki is cserélem, és... meg se mukkan, még a piros ledje se villan. Szóval nem szereti az akkukat... 12V zselés akkut nem akarok cipelni, akkor rendelek egy USB-PD -> 12V átalakítót is, ha már a távcső fűtése is USB-s.
Na jó, akkor próbáljuk legalább az asztrokamerát ki, a távcsőhöz úgyis van 1.25" átalakító, amekkora a kamera is. Túl egyszerű lett volna... Hiába a 6x mm a fókuszálón, nem volt végtelen.
Még jó, hogy vittem fotós állványt és a kis felhúzhatós, elem-mentes LX3 mechanikát is, legalább azzal lőttem pár tejutas képet, így nem tértem üres kézzel haza.
Tanulságos volt, tanulságokat levontam, legközelebb már jobb hibákat vétekNap-aktivitás: nem látom az előrejelzésekben. Pár napja volt kp6 jóslat, de most nem látszott belőle semmi.
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8813 üzenetére
Találtam egy egyenletet a vezetőtávcső méretezésére:
min. vezetőtávcső fókusz = (vezető kamera pixelméret * fő távcső effektív fókusz (korrektor reduktor nyújtó Barlow, akármi ilyesmit figyelembe véve) * PHD2 feltételezett pontossága, 0,1 pixel) / (fő kamera pixelméret * elfogadható követési pontosság, pixel)
Távcsövem 530 * 0.9 reduktor = 477 mm
Vezető kamera 2,9 um
Fő kamera 5,92 um
1 pixel követési pontosság mellett 23,36 mm a minEz jó hír, mert a kereső távcső ugyan pont ugyanakkora külső méretű, mint a kamera, így csúnya kókányolással (ducktape ) össze lehetne rakni, ellenben nincs vele végtelen fókusz, pár mm-t le kéne belőle faragni...
Szuperkönnyűnek nem mondanám, mert a fém-üveg CCTV obi nehezebb, mint a kamera, a satus rögzítés meg ugyanannyi, mint a kettő együtt úgyhogy gyorsan kell valami extra ellensúlyt is faragnom, mert már eddig is a határon voltam, de most már biztosan azon túl.
A rossz hír viszont: a tervezni használt régi üzemidő-bajnok laptop XP-s - és a PHD2 oldalán elérhető verziók már nem támogatják az XP-t úgy látom régi hw-nél az ajánlás az, hogy linuxot telepítsek és azon megy a PHD... Mire az meglenne, el is menne vele az este, úgyhogy most gyorsan telepítek mindent a fő laptopra, aztán remélem kibírja az is pár órát...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8811 üzenetére
Pici CCTV obi, nem fotós obi; a kameránál fogva rögzíteném valami satus megoldással. Ezt legalább korrekten össze tudom kötni a kamerával, mindkettő C-mount. Mert van ugyan itthon egy kicsi szálkeresztes 6x30 keresőtávcső is, aminek az okulár oldalát ugyan le lehet csavarni, de valami 28~29 mm-es menet. Szóval ahhoz kéne egy menet átalakítót készíteni, ami a tetejébe ahhoz is megfelelő hosszú kell legyen, hogy a kamera fókuszban legyen... hiába célszerszám a feladatra, nehezebb út. De ha a 35 mm túl rövid vezetésre, akkor az marad.
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8798 üzenetére
Magyarországon?!? Miután államosítva tsz lett, a kúria körüli település elnéptelenedett, és téglánként el lettek hordva az épületek. A kúria falakig szét lett lopva. A rendszerváltás után valaki pártelvtárs meg akarta szerezni magának, de miután nem sikerült neki, rejtélyes módon kigyulladt.
Nem járok arrafelé. 3-4-5 éve voltam utoljára ott, átutazóban. Egy rozsdás vascsövet sem mernék kint hagyni...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8796 üzenetére
Hah, ismerem azt a környéket! Családomnak arrafelé volt birtoka, Bikádon - Miszla mellett; csak aztán jött az államosítás...
Bp-ről a Kiskunság a legközelebbi és legkönnyebben megközelíthető sötét eges (Bortle 3) hely. De ha vannak jobb tippek, csupa fül vagyok
-
ati3x
Topikgazda
válasz t72killer #8780 üzenetére
Azért a keskenysáv sem "csodaszer". Nekem l-enhanced van, ami kvázi elég sokat vág. Na jó, nem igazán keskenysáv, főleg az oiii környékén, de 50% fázis fölöttár így is markáns a különbség. "Igazi" keskenysávval pl 10nm alatt, holdas éjszakákon az általam ismert, "maximalista" fotósok max h-alfát lövik. Persze az olyam "koca" fotósok mint én, próbálkoznak... pláne ha derült..
-
f.lorand
Topikgazda
válasz t72killer #8764 üzenetére
Igen, nézd meg a dinamikát a rögzített RGB és a rögzített keskenysáv között. Konkrétan a Ha beég, ha a széleit hozni akarom!
Asztrofotográfia és légi fényképek - https://fenyeslorand.hu
-
t72killer
titán
válasz t72killer #8756 üzenetére
Bocsánat, hirtelen felindulás korrigálása: szóval ez az ablakfűtés lesz, és mentségére legyen szólva úgy néz ki, hogy a szenzor felőli oldal le van takarva nagyon reméljük fekete valamivel. De ez így továbbra se jó, mert a szűrők irányába igen hatékonyan veri vissza a fényt. A minimum, hogy maszkolgatással kell szerencsétlenkedni.
-
popey37
addikt
válasz t72killer #8750 üzenetére
nem, kizárolag az asi fejlesztésekkel kompatibilis.
de pl. nekem van egy hütött asi kamerám, tuti nem adnám el csak azért hogy vegyek egy kisérleti stádiumban lévö cuccot, ami majd lehet pár év mulva már jo lesz. adig mivel fotozzak? ha kell a fokuszmotor, megveszem az asihoz valot, de nincs rá szükségem.
nem olyan rossz az asi és nincs aranyárban. az asi plusz 170k, fokuszmotor 110k. az Mgen 3 még mindig 350k körül mozog, bár kutya nem veszi.
ehhez képest az asi olcso, és fényévekkel többet tud mint bármi más.
persze össze lehet hozni házilag is, csak ki a fene akar barkácsolni,pláne ha nem ért hozzá?
volt egy NEQ-5 mechám, megcsináltattam rá a bordásszíjat meg a vezérlést goto-ra, utána eladtam mert szembejött egy HEQ-5 Pro goto bordásszíjjal. eladtam az mgent és az árábol vettem egy asit. nincs szenvedés a phd2-vel, nem kell laptop és pöpecül müködik, összedugom, bekapcs és nincs vele probléma, teszi a dolgát. vettem mellé egy hütött kamerát a canon helyére, meg mellé még 2 asi kamerát. bolygo-mélyég jöhet bármi.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
válasz t72killer #8744 üzenetére
tehát vegyél egy alternativát ami kb ugyanabban az árkategoriában fog mozogni, DE nincs hozzá app, totál béta verzio. hát köszi maradok a 160k-ért vett asi air plus-nál, amihez minden is van, söt, a frissitések ingyenesek. csak összedugom és voilá, müködik vele minden.
a forumon azt irják ,hogy nagy szivás eddig. sok sikert hozzá.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
.mf
veterán
válasz t72killer #8744 üzenetére
Babi néni, csőő! Már ezt is megírtam bő két hónapja
ZWO pedig a napokban bemutattta az AM5N-t, ami kicsit emel a teherbíráson és javít a pontosságon, valamint kivisz a nyeregre egy 12V és USB-C kivezetést - hogy tudjál két hónap múlva is mit írni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest