- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yagami01
aktív tag
válasz laskr99 #9086 üzenetére
*akarom mondani üstökös
Érdekes. Elvileg pedig ma lesz a "fénypont".
" Észlelés szempontjából az október 20-a, vasárnap este ígérkezik a legjobbnak több szempontból is. Este 19:00 órakor kitűnően megfigyelhető, megtalálását segíti, hogy együttáll a Kígyótartó csillagkép Marfik csillagával. A 24 fokos magasságban lévő üstökös kevesebb, mint 1 fok távolságra lesz a csillagtól fölfelé, így egy binokulárral egyszerre láthatjuk a fehér színű csillagot és fölötte a csóvás üstököst. A páros egészen 21:30-ig jól megfigyelhető marad, mielőtt elmerülne a látóhatár közeli párákban. "
21:30-ra mondjuk időkép timelapse alapján nem vennék mérget, ott eddig 19:00-19:45 között volt legjobban látható.
-
yagami01
aktív tag
válasz t72killer #9033 üzenetére
Csak idepofátlankodok, ha jól sejtem sarki fényről volt szó.
Mostanában egyáltalán nem olyan ritka Magyarországon sem (nem tudom hol élsz, lehet nem itthon, de ittről tudok beszélni, mi is viszonylag délen vagyunk hozzá ugye). Csak idén tízenvalahányszor (már nem követem ) volt látható nálunk. A májusi volt az egyik legerősebb, de most október 10-11.-én megint különösen erős volt, még a trópusokon is látható volt. Itt pont felhős volt sajna, így erről lemaradtam, de már többször sikerült megfigyelni. A májusit pont elkaptam. Így elmondhatom, hogy igen, jól sejted, inkább lencsén keresztül bukkannak elő a színek, úgy az erősebb, szabad szemmel annyira - legalábbis innét - nem látványos. Bár a zöld májusban elég jól látszódott, míg a piros része sokkal halványabb, füstszerű volt szabad szemmel. Jelenleg a Nap egy aktívabb ciklusa van, így ha jól rémlik a következő években (?) gyakrabban láthatjuk a jelenséget. Érdemes résen lenni. Időkép egyébként rendszeresen ki szokta írni (FB-n posztolnak), hogyha számítani lehet rá. Sőt, léteznek erre alkalmazások telefonra, amik jelzik a napkitöréseket és a KP-indexeket és ha elér egy bizonyos szintet, akkor lehet még értesítést is küld. Nem tudom, hogy azokból melyik a jóféle, csak megemlítettem, hogyha gondolod utána nézhetsz, én Időképet követem. Mert szó volt az előrejelzésekről is... ami azt illeti nem gondolom, hogy ez annyira random lenne, lévén napkitöréshez kötött, amit ugye észlelnek. Tehát a jelenségről vagy annak lehetséges kialakulásáról bár szerintem nem mindig, de írhatnak akár napokkal előbb is az ezzel foglalkozó oldalak (extrém esetekben a Telex is, de mondjuk a már említett Időkép és külföldi megfelelőik). Illetve ezekben az alkalmazásokban már amennyi screen-t láttam róluk a KP-index jelezve van napokkal előbbre. (a kitörés viszont valóban random (: )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest