Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 12T - egytucat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViktorSz
tag
válasz
serfozotibi #51770 üzenetére
Már megrendeltem máshonnan egy bostitch SB2IN1-t,elvileg holnap megérkezik.Bár @mdk01 kolléga nem annyira ajánlotta,de volt szerencsém kipróbálni egy holzher-t,ami szintén 5,6-os kapcsokat lő ki és arra jutottam,hogy teljesen vállalhatóan teszi a dolgát,ezzel ráadásul szegezni is tudok.Már csak egy hordozható,nem túl hangos kompresszort kellene beszerezni,de eléggé siralmas a magyarországi választék,legalábbis a bostitch/dewalt vonalon.
-
MrChris
nagyúr
válasz
serfozotibi #47341 üzenetére
Jó minőségű csiszpapírt szoktam pálmatexel laminált lapra ragasztani. Meglepően sokáig bírja, kevésbé kerekít, nem szakad be, sík!, tetszőlegesen nagy méretben is lehet készíteni, fogantyút is lehet rá tenni.
-
válasz
serfozotibi #47341 üzenetére
Ha bemutatod a gyalukést örömmel veszem. A többi infót köszi, azok alapján a középső tétel tűnik a legjobbnak. A nagy a nagyobb felület és az önálló markolat miatt tűnik jónak. A legkisebb meg a hozzáadott lapok + olcsóság miatt.
-
thomgrande
tag
válasz
serfozotibi #47136 üzenetére
Jó minőségű bit (nekem a Felo a kedvencem) jó minőségű csavar. Betekerés után sokszor úgy kell a bitet erővel kihúzni a csavarból. Annak ellenére hogy nem mágneses vízszintesen is megtartja a csavart.
-
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #43846 üzenetére
Gratulálok!
-
generatoros
tag
válasz
Szia Tibi! Lejárt a dániai kiküldetés vagy ott vetted a házat? A lagzidhoz pedig őszinte szívvel gratulálok.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Éljen az ifjú pár!
Hogy Te sem tanulsz más hibájából
Bezzeg, ha ott lettem volna a lagzidon, járó motorral vártalak volna a kijáratnál
-
pali923
aktív tag
válasz
Gratula az ifjú párnak!
-
perge666
veterán
válasz
serfozotibi #41891 üzenetére
Gratulálok hozzá.
-
bim
veterán
válasz
serfozotibi #41828 üzenetére
Szegárakat ne is mond. Itt 30 rugónál járunk 1 doboz 90-es és közel 2 doboz gyűrűs 50-es amivel az OSB.-t lőjük az 5 gázról nem is beszélve.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
serfozotibi #41830 üzenetére
Nem kifejezetten thyeby-nek szólt a kérdés, csak véletlen ment neki. Köszönöm a segítséget.
-
indianjoe23
csendes tag
válasz
serfozotibi #41822 üzenetére
Értelek. Ez a megoldás gyorsabbnak tűnik, mint a szögek kipiszkálása. Van belőle húsz darab, nem mindegy, meddig babrálok darabjával. Már csak gittet kell szereznem, azt hol árulják?
-
bim
veterán
válasz
serfozotibi #41808 üzenetére
Azt tudtad hogy ezek az akkus szegezőgépek a technológiából adódóan elég hamar tönkre mennek?
Sok kollégánknak van ennek a nagy testvére ami 90-es szeget tud kilőni (mivel nekünk csak ez a jó) és kivétel nélkül 22-24 ezer szeg után totálisan szétment a belső része. Csak összehasonlítás végett a Hitachi gázos 90 ezer után lett csak dugattyúcserés, a mi Paslode-unk pedig még nem volt szervizigényes.
Mi tetőnként elszórunk átlagban 2500 szeget de jelen esetben már 5000.-nél tartunk ehhez mérd a 22 ezret. -
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #41808 üzenetére
Wow! De fájintos szegezőt vettél! (Behumt szemmel tutira tippeltem volna, hogy 18 V-os DW lesz a kisaranyos.
)
Nos, akkor Neked a 700-as Dominot kell beszerezned. Ajtókhoz, kapukhoz az való - de hiszen ezt írtam pont.
Majd akkor számolj be a Makitáról, amikor már rendbetettél vele néhány nagyobb táblát. Előre szólok, hogy rögzítsd az anyagot, mielőtt ráteszed a gépet, mert kilő, mint Gagarin! Grat hozzá - szeretni fogod, meglátod. Azért elő fogod szedni a Bosch-t is, mert az meg egy (nna, jó, két) kis kezesbárány.
-
indianjoe23
csendes tag
válasz
serfozotibi #41811 üzenetére
Jól értelek, levágod flexxel a zsanért? Mert ilyesmi megfordult a fejemben, bár aggódom, hogy belebarmolok a fakeretbe, de ez az autógittelés jó tipp. Igen, utána festés következik.
-
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #41778 üzenetére
Remek az a 700-as, szinte ácsok is használhatják. De szerintem Te az 500-assal járnál mégis jobban, mert kicsi és könnyű gép, ami meglepően sok kötéshez elég. 10 vastag, legszélesebb, és 56 mm hosszú domino, vastagabb anyagok kötésénél akár 2-2, de lehet 4-4 db is baromi erős kötést ad. Ennyit tud az 500-as is.
Van ugye a 125-ös, és a 230-as flex. Megvesszük magunknak ugye mindkettőt, mert használni is fogjuk minkettőt. Összeszarnánk magunkat, ha a naggyal kellene 20x20-as szögvas vázad darabolni, majd heggesztés után tisztítani. De ugyanúgy összeszarnánk magunkat akkor is, ha 50x50-es zártőprofilból vasvázat kellene építenünk a 125-ös flex-el.
Nem azért írtam, mert meg kell venned mindkettő domino-t. Hanem gondold át, mire fogod majd használni. Ha alapban bútorra vagy szakosodva, és csak kétévenként egy alkalommal készítesz öblösebb anyagból pergolát, akkor hülyeség két éven át a 700-as dögöt emelgetned, hogy utána egyszer a pergoládhoz is alkalmas legyen.
Ha meg pergolákra vagy szakosodva, és kétévenként egyszer kell egy bútort is összeraknod, akkor meg felesleges az 500-ast megvenni a 700-as mellé. Akkor emelgeted a nagyot, vagy megoldod köldökcsappal, lamello-val.Tehát inkább a fő profilodhoz válassz.
-
pali923
aktív tag
válasz
serfozotibi #41526 üzenetére
+1
Én is le akartam írni ezt, csak nem ilyen szép hosszan.A saját gép mindig hordoz magában csalódásokat, de az is igaz, hogy az építés öröme is sokat számít. Én pl. forgácselszívót építettem, jó volt, izgalmas. Meg vagyok vele elégedve, jól működik, de ma már inkább bútorokat csinálok gépek helyett.
Azért az ilyen profik, mint Matthias Wandel sem tökéletes gépeket építenek. Éppen nála vannak önkritikus videók, amikor megmutatja, mi volt a hiba az előző konstrukcióban, és próbál rajta javítani. Pl. annak a fa propelleres elszívónak is van néhány továbbfejlesztése, és nem derül ki igazán, a vége tényleg olyan jó-e. Más tapasztalataiból mindig olcsóbb és időkímélőbb tanulni, érdemes sokat nézelődni, tervezgetni alkotás előtt. Azt is vallom, hogy érdemes körülnézni a piacon, és a könnyen, olcsón beszerezhető, vagy kritikus, nagy precizitást kívánó alkatrészeket inkább megvenni saját gyártás helyett. Meg aztán vannak ügyes esztergályos és hasonló szakik, akik sokat tudnak segíteni kis pénzért. -
Szalmakutya
tag
válasz
serfozotibi #41526 üzenetére
Hát lehet hogy én vagyok béna, de nekem a kézi szalagcsiszolóról az jut eszembe, hogy a szép, drága fába nagy valószínűséggel valahol csak beletennék egy ocsmány marásnyomot vele. Jó kezű mester biztos meg tudja csinálni azt is szépre, én szerintem nem.
Ja, meg mi tagadás, össze akarom rakni azt a masinát
Nekem a forgácselszívóról is ez jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=jgDJ_UUzMIo
Tökre kíváncsi lettem, mit tudnék kihozni egy fa ventillátorból meg egy jó erős motorból. Már néztem is 30 literes vödröt a ciklonhoz..
-
Sterilzona
senior tag
válasz
serfozotibi #41364 üzenetére
-
Haugland
aktív tag
válasz
serfozotibi #40992 üzenetére
Látom voltál a Lidl-ben és megnézted a karabinereket is
-
unreg1
tag
válasz
serfozotibi #40976 üzenetére
A magasság állítás jó, amikor az asztallapra letéve használod.
Szerintem úgy stabilabb és pontosabb, mint a lehajtható vezetővel marni.. -
válasz
serfozotibi #40968 üzenetére
mondjuk ez igaz.
Skillet: Nekem az aldis workzone lapostipli maróm olyan, hogy köze nincs a skálázáshoz, de pár használat után már nagyjából tudom, hogy hova állítsam. De ez nem is volt annyi mint a makita.
-
pali923
aktív tag
válasz
serfozotibi #40874 üzenetére
Hát, ha nem lennének rajta feliratok, az én Freudommal simán összekeverné bárki így külső alapján. Ezek szerint minőség alapján is akár.
-
indianjoe23
csendes tag
válasz
serfozotibi #40875 üzenetére
Értem. Ötletes. Köszönöm a tanácsot.
-
törölt tag
válasz
serfozotibi #40740 üzenetére
Nalunk itt Debrecenben azt kell csinalni, hogy ismerjuk a legdragabb konyhastudiok kinalatat, azt a szinvonalat probaljuk felulmulni, es a studios ar toredekeert elkesziteni a konyhakat. Ehhez igazodik kb minden megoldasunk. Szoval mindenbol a legjobbat, a legjobban es valami pluszt. Es tonkretesszuk magunkat.
-
törölt tag
válasz
serfozotibi #40737 üzenetére
Régen vettem egy makita markakereskedesben.
Mar akkor is beragadt termek volt. 2 eve egy kollegenak sikerult szereznie, szerintem beszerezheto, de a kjrakatban ne keresd. 100.000 korul lesz az ara.Az tiszteletreméltó, ha valaki egy barkacs szerszammal jo munkat tud vegezni. Az jelenthet gondot, hogy a munkavegzes minősége esetleg csak a vasarlas utan derul ki. Szerintem beallithato egy gagyi gervago is, egy jo lappal akar mukodhet is. Ha van idod kiserletezni, es kockaztatni valo penzed...
-
jimy_l
tag
válasz
serfozotibi #40682 üzenetére
Tehet rá egy tafót, és hasznáhassa vezetékrű.
-
epmd
tag
válasz
serfozotibi #40679 üzenetére
Mármint nekem nem szakítja a vásznat.
-
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #40682 üzenetére
-
epmd
tag
válasz
serfozotibi #40669 üzenetére
Nem tudom,nekem mindig gyári grafit van rajta és semmi bajom vele,meg tudom feszíteni.
-
yooccoo
aktív tag
válasz
serfozotibi #40652 üzenetére
jó papír van hozzá?
-
jimy_l
tag
válasz
Nekem soha ilyen gondom nem volt a makitával, 620-as szalagot veszek rá. Van gyári szalag ami 620-as,
jól bírja.
Van hogy egész nap megy, Múltkor kivégezte a karcser porszívómat, valszag megtelt és leégett.
Én vettem parafát gumisat 2mm, vettem Kálmánnál öntapadós grafit talpat, és azt tettem a talpára.
Tovább bírja mint a gyári. -
pali923
aktív tag
válasz
serfozotibi #40656 üzenetére
Köszi! Akkor megtapogatom legközelebb azt is, ha arra járok. Ezt a Skilt éppen azért kedvelem, mert kicsi és könnyű vele dolgozni. Nyilván megvan a nagy és súlyosnak is az előnye, nekem biztosan szokatlan lenne. A csövet én sem szeretném magam után húzni, ha a zsákba termeli a port, meg leszek elégedve. Mindig akkor csodálkozom rá, milyen porban dolgoztam, amikor befejezem, és körülnézek.
Hidd el, ilyen szomszédasszonyt nem kívánnál magadnak, még az ellenségednek sem. Igazi szociopata, most indul a 4.(!) per köztünk.
-
pali923
aktív tag
válasz
Most jól összekavartatok.
Egy ideje gyűjtögetem a "bátorságomat" egy Makita vásárlásra (bár én inkább a 9404-et nézegettem, de csak azért, mert azt könnyebb hanyatt fektetni). Most meg azt mondjátok, hogy ez a Bosch se rossz. Ráadásul azért ez olcsóbb is, nagyon nagy felületeket meg nagyon ritkán kell csiszolnom. Még mindig félek, hogy a 20 éves Skilre fel kell adnom az utolsó kenetet, aztán most itt állok tanácstalanul.
Azért az a tökéletes porszívás érdekes lehet a Makitánál. Pár éve csiszoltam padouk fát, mintha téglaporral borították volna be a műhelykémet.Mi a helyzet a németeknél?
A Skil talpán is csak egy fémlemez van, ami felmelegszik, aztán annyi látszik, hogy nem kell fűteni a műhelyben annyira. Órákig használom gond nélkül (szomszédasszony már szóvá is tette, de ő egy igazi boszorkány amúgy is).
-
mdk01
addikt
válasz
Makits9403nál volt anno valami bibi, és utána kellett állítanom a szalagfeszítő rugós izének. Nézd meg hogy lehet tudnál valamit állítani rajta, hogy ne feszítse annyira meg a szalagot.
-
talla
csendes újonc
válasz
serfozotibi #40644 üzenetére
Csak azért vettem kék bosch szalagost mert van hozzá állvány, az eladók a makitát és metabot ajánlották, kérdeztem tőlük van e hozzá állvány ,mondták hogy nincs ezért nem az kellett. Ha már van egy viszonylag jó szalagcsiszolóm akkor jó ha van hozzá állvány.
Nem találtam képeket a kék állványáról amikor vízszintesen és függőlegesen is fel van rakva. -
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #40638 üzenetére
(Bocsi, hogy ismétlem magam, így már beugrott az a telefonbeszélgetés. Kezdődő öregkori demencia ez részemről?
)
"...Az azonban biztos, hogy ha valamelyik neadjisten letérdel, veszek a másik mellé egy 9403-ast..."
Hú, Főnököm! Mire az egyik neadjisten letérdel, addigra öregember leszel ősz hajjal, és már nem Makitára fogsz beruházni, hanem elköltöd az árát inkább gyógyfürdőkre - mondván, hogy még mindig maradt egy jó Bosch szalagcsiszoló a műhelyben. (Azért ez a kék nem csak színben vonzóbb a zöld unokanagykabátjánál, ezzel nem fogsz úgy járni, hogy menni kell a lidibe venni helyette valamit gyorsan.
)
-
epmd
tag
válasz
serfozotibi #40638 üzenetére
Ha ez van neked is [link],én nem vágynék Makitára.
-
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #40544 üzenetére
Többször is gondoltam már Rád a szalagcsiszoló kapcsán - mert csak rohanunk, és ezt nem beszéltük ki. Az a Bosch a maga nemében príma gép. Igazi előnye akkor mutatja meg magát, amikor helyszínre kell költöztetni a szükséges gépparkot.
Hanem ha teheted, egyszer gyilkolj meg (mondjuk kölcsönzőből kikérve) egy ilyen Makitát valami nagyobb sík munkához. A hat kilója (dufla olyan nehéz, mint a Bosch-od!) miatt szeretem elsősorban, másodsorban pedig azért, mert ha ráteszed az elszívót, egy porszemet nem hagy a felületen munka közben. (Az árától nem köll megugrani, gyanítom, hogy a Makita most készíti elő az akciót ezzel a túlárazással, mert most úgysem fogyna még féláron sem. Majd ha kezdenek az ácsok, akkor fog ez és tsai fogyni. Tavaly szinte egész évben elérhető volt 70 ropiért nálunk.)
Átmelegítettem én a Boschnak is minden porcikáját. Jól el van az találva, csak a kis súlya miatt lassabban haladós a munka vele. Amikor az ember ezt-azt léceket, deszkákat szépít vele, akkor nem is olyan feltűnő ez, de ha bútorhoz a táblásított anyagokat kell kicsinosítani, akkor mást nem is nagyon tudok elképzelni, mint ezt a nagy dög Makitát. Igaz, hogy még az asztalon arrébb tenni is nehéz, de amikor ez ember ezt ráemelte a jól rögzített csiszolandó felületre, nem fáraszt tovább - sőt!
A jól rögzítettségről jutott most eszembe:
Amikor építettem a terasz korlátját, akkor úgy csiszoltam, hogy két bakra feltettem egy szebb szál fűrészelt 2"-os deszkát asztalnak. No, gondoltam, ezen nem tud majd elcsúszni a kb 45x140x2000-es vörösfenyőm, mert jó puha, és érdes a fosznideszka. Öregem, amikor rátettem a Makitát, nem lelökte az asztalról, hanem szó szerint lelőtte. (Még a tetőn dolgozó ácsok is megjegyezték elismerően, hogy ebben aztán van erő. Pedig nem nyomtam én kicsit se! Nem is kell, mert nyomja helyettem az a hat kiló. Egyszer Balázs valakinek 100x610-es Makitát ajánlott beszerzésre azzal az indokkal, hogy az nem fullad le, ha odanyomod az anyagra. Nem értettem akkor, minek azt nyomni? Aztán került a kezembe az enyémnél is drágább Makita rövidebb munkára. Akkor értettem meg Balázst. Az összes Makita könnyebb ennél, és így már tényleg haladósabb, ha nyomjuk itt-ott.) Nem volt elég ütköző lécet csavaroznom az "asztalra", még azt is oda kellett két szorítóval rögzíteni mindkét bakhoz, hogy ne dőljön-boruljon, mi merre csak tud. -
pali923
aktív tag
válasz
serfozotibi #40483 üzenetére
Sajnos ma már az a ritkább, ha valóban 90.00 fokos a derékszögnek nevezett valami. Van egy Stanley derékszögem is, csak az a sima fémlemez. Jó sokáig próbálgattam a boltban, mindenféléhez hozzámértem jobb híján, járólaphoz, meg amit találtam, Otthon aztán kiderült, hogy nem jó. Elvittem egy helyi fémműveshez, az meg lemarta, amit kell, most tökéletes.
Én már nem merek venni azóta semmilyent, pedig majdnem elcsábultam már boltokban neves és drága darabokra. Aztán mindig végiggondoltam, hogy kell-e nekem, és lebeszéltem magam. -
pali923
aktív tag
válasz
serfozotibi #40477 üzenetére
A Praktikerben sajnos csak régen volt ez a műanyag, ami pont ilyen, csak színes, és nem törékeny műanyagból van, le is ejthetem. Lehet, hogy csak véletlenül jól sikerült az enyém fröccsöntése, de hajszálpontos minden ellenőrzés alapján. Valamikor még néztem a webshopjukban, tartaléknak akartam. Néhány boltban volt maradék pár db, de itt nálunk éppen nem. Most már a weblapon sincs.
Meg van kínai szegecses is 2 db, amik semmire sem jók, és még korrigálni sem lehet, nem tudtam szétszedni. Lehet, hogy dobálni kéne, hátha véletlenül beáll a jó irányba? -
pali923
aktív tag
válasz
serfozotibi #40468 üzenetére
A legpontosabb derékszögemet a Praktikerben vettem kb. 500 Ft-ért. Gagyi narancssárga műanyag, igaz, a világhírű kínai NoNaMe gyárból,
mégis azt használom, ahol csak lehet.
De van ilyenem is abból a gyárból, ami pont úgy néz ki, mint a tied. Az viszont szerintem a 88 fokot is csak alulról közelíti, maximum. -
unreg1
tag
válasz
serfozotibi #40025 üzenetére
Figyelmetlen voltam, én a Carvex PS 420-ra gondoltam, ott kellett imbuszcsavarokkal és a talppal baszakodni egy lapcserénél.
-
unreg1
tag
válasz
serfozotibi #40016 üzenetére
Én pont fordítva vagyok így.
Nagyon sokáig használtam egy olyan Festool dekopírt, de utáltam, a lapcsere egy tortúra vele.
Lecseréltem egy DW 331-re, azzal teljesen elégedett vagyok, sőt úgy érzem, még kevésbé is vibrál. -
Madmax81
aktív tag
válasz
serfozotibi #37795 üzenetére
Nekem is van ilyen holkeres lapom de nagyon gyorsan elfárad + az élezése drága .
-
st6969
őstag
válasz
serfozotibi #37723 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést. Én is inkább a körfűrészes megoldáson gondolkodom. Azt olvastam, ha papír "festőszalaggal" leragasztom, nem pattog fel a bútorlap laminált felülete. Mindenképp az az oldal kell, hogy felül legyen, ami látszódni fog, mert ha jól sejtem, a vágási vonal a hátoldalon kicsit hosszabb lesz (kör fűrészlap miatt), de az úgysem látszik, hiszen hátoldal...
A körfűrész lapot nem tudom, hogy váltófogas-e, gyárilag 2 fajtát adtak a Parkside-hoz, ha jól emlékszem egy 24 és egy 48 fogút, most az utóbbi van fent.
(#37721) Winner_hun
Neked is köszönöm a segítséget, őszintén szólva a dekopír fűrésszel eddig sehogy sem sikerült egyenes vonalat vágnom, vagy ha mégis, a vágás nem volt merőleges (olyan, mintha a lap hajlana vágás közben). Múltkor pl. egy félkörívet vágtam egy 5cm-es pallóba, megrajzoltam elő- és hátoldalon is. Előoldalon követtem a vonalat, amikor kész lettem, igencsak meglepődtem, hogy a hátoldalon a vonalhoz képest >1cm-es eltérések voltak plusz/mínusz...Lehet, hogy a lap se megfelelő, se az előtolás, se a sebesség, de főleg a know-how, a dekopírfűrészelés nagyon nem megy sajnos. -
python1
veterán
válasz
serfozotibi #37708 üzenetére
Akkor nem is vagyok tőled olyan messze (Svéd) alsó fele.
-
python1
veterán
válasz
serfozotibi #37702 üzenetére
Lassan rábeszéltek erre a Bosch-ra,és magamat is sikerül.
Már csak az zavar kicsit,amit már szerettem volna megkérdezni,hogy az alsó fele ugye az műanyag,nem instabil az egy kicsikét!Jó lett a sablon,ha kell tudom kihez kell menni ilyenért.
-
Soká
senior tag
válasz
serfozotibi #37651 üzenetére
Bár talán sosem volt a kezemben a Festool felsőmaró, abban azért biztos vagyok, hogy átgondolt, jó gép.
A Triton nem a _precízsége_ miatt olyan jó hanem kedvező az ára és szerethető gép mert unikális megoldásai vannak. Nem a precízsége miatt szeretem, hanem mert aki megtervezte az igyekezett új és más megoldásokat alkalmazni. Nem mondom, hogy jobb mint a vetélytársai csak olcsóbb és közben egyedibb.Az, hogy nálatok a DeWalt felkapott márka, az részben helyi sajátosság is lehet. És persze logikus ha tarol, hiszen a DeWalt kínálata hihetetlenül széles (szélesebb mint mondjuk a kék Bosch), jók a gépei és ha van fizetőképes kereslet, aki áldoz arra, amennyivel drágább a DeWalt a társainál, akkor jogos a sikere. Nem hinném, hogy Franciaországban vagy Olaszországban is ugyanilyen népszerű lenne.
-
TheProb
veterán
válasz
serfozotibi #37642 üzenetére
Én egyszer nyáron dolgoztam egy faipari cégnél, persze csak diákmunkásként, nem szakmabéliként.
Ott nem láttam egy DW cuccot sem, volt metabo, meg talán festool amivel találkoztam. Mondjuk az is igaz, hogy túl sok szerszámot nem használtunk azon a részlegen, csak excenteres csiszolót, meg halacskázót többnyire.Amúgy mivel én csak hobbi szinten vagyok kapcsolatban a barkácsolással, így én a LIDL-s Parkside cuccokat "gyűjtőm", elég jó minőségűek szerintem annyiért amennyibe kerülnek. meg otthonra amúgy se kell komolyabb cucc szerintem.
-
TheProb
veterán
válasz
serfozotibi #37633 üzenetére
Mi ez a nagy DeWalt szerelem itt az asztalos berekben?
Azt hittem - mint laikus, kívülálló - , hogy mindenki makitákat használ. Vagy azt inkább építőiparban számít sztendernek? -
pali923
aktív tag
válasz
serfozotibi #37607 üzenetére
Múltkor küldtek hírlevélben egy videót. Egy építésvezető kiosztotta reggel az akksis gépeket, és rádugta az 5-ös töltőre a pótakksikat. Aztán a telefonjára kapott üzenetet, amikor valamelyik gép akkuja lemerült. Annak a kollégának vitte az újat, és cserélte, rakta a töltőre.
Egyébként Tibivel én is egyetértek gépvásárlás ügyben, csak akkus gépeknél muszáj egyfélét venni. Mert persze elképzelhetetlen az egységesítés. Sőt, abban is mernék fogadni, hogy egyszer csak majd a gyártók lecserélik az akksiparkot is, aztán az újak nem fognak passzolni a régi gépekhez, csak hogy vehess újat abból is... -
bim
veterán
válasz
serfozotibi #37602 üzenetére
Az akksis fúrókalapács 2,1J ütőenergiája nagyon max. a 16-os átmérőig használható egy jó 4 élű fúrószárral. Az optimális tartomány a 10-es átmérőig. Nekem egy Hilti t4-a22 van és imádjuk de az akksikat nagyon zabálja. Ha folyamatosan akarsz fúrni nagy átmérőket hidegben akkor 2 töltő és 4 akku kell hozzá de akkor tényleg folyamatosan tolhatod neki.
Most tervezem én is egy nagyobb ütőteljesítményű gép vásárlását ami szigorúan vezetékes és 3-4J körüli ütőenergiával bír kis súly mellett.
A Dewaltot mi is szeretjük, de mint Tibi mondta nem érdemes 1 cégtől gépparkot építeni csak a legjobb gépeiket bevásárolni. Nekünk is van Makita és Hilti is mellette. Akad Hitachi is és azzal is elégedettek vagyunk. Persze láncfűrészben Stihl a verhetetlen. Sajnos a Makita mostanában elég rendesen "ócsított" a gépeinek a minőségén. Szerencsére a nagy famegmunkáló gépeit nem érintette a költségek lefaragása.
Idén Dewalt Akksis szögbelövőket szeretnénk mert sajnos tapasztalatból tudjuk hogy lécezéshez kevés a 80-as szeg és 90-es szeget is duplán ütjük átlóban hogy ne csússzon meg a lécsor a terhelésre de ez viszont nagyon fárasztó. Valamit tenni kell ez ellen. -
AndrewBlase
senior tag
válasz
serfozotibi #37602 üzenetére
Igen, ki lett próbálva (az egyik <- 2 db-ot vett belőle). A hangja olyan, mintha egy erőtlen masina lenne, de az 50-es palló élét minden gond nélkül legyalulta. Motorfékes, tehát ez is hamar megáll. Nagyobb dologra még nem lett használva.
Ha megnézed az első képet, ahol az ütvefúró van, ott figyel alatta az akksis változat, de az már megvan évek óta.
De van még ezen kívül kőrfűrész és dekopír(ok) is ilyen 18V-os rendszerben, szintén "régiek" (1 évesek).
Ja, az előbb elfelejtettem megjegyezni, hogy a csavarbehajtóra valami iszonyat jó lámpát raktak. Van neki 3 állása, ¼ , ½ és full fényerő. Na ez utóbbin nagyon vakít! És végre a munkaterületet világítja meg, nem pedig a tokmány alá vetít.Az akksikkal úgy vagyunk, hogy hiába van (relatíve) sok belőle, állandóan le vannak merülve, mert hát a DeWalt fűthető kabátját is az 5 Ah-s batterykkel eteti a drága Boss, de feltölteni meg lusta őket. És mint bim is írta, a terepen a mínuszokban annyira nem veszik a töltést.
(#37603) TheProb
Nem tudok róla.
Viszont tavaly "túl jól" dolgoztunk, és el kellett költeni egy kisebb, már szabad szemmel is látható összeget.De amúgy a cseheknél készültek a gépek.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
serfozotibi #37592 üzenetére
Nem az égre kell vetíteni, hanem a házad/lakásod falaira.
Bár, jobban belegondolva, ha azt akarod elérni, hogy a DW gépek Téged látogassanak meg, akkor tényleg az égboltra kell vetíteni.
-
Soká
senior tag
válasz
serfozotibi #37577 üzenetére
Ahhoz, hogy a fal sárga-fekete legyen, nem is kell milliomosnak lenned
-
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #37260 üzenetére
Köszi Tibi!
Tolóasztalt mindenképp készítek hozzá, az alap. :-)
A szintbeállító volt beszorulva, az a bizonyos hernyócsavar.
Azt vélem felfedezni, hogy az alsó megszívás ellenére, veri ám a forgácsot a felső burkolat nélkül. Lehet be kell szerezzek egy Y- elágazót. -
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #37254 üzenetére
Javarészt mostanra sikerült beállítgatnom a gépet. A tolószán oldalirányú löttyenésével sokat tököltem, de nem is lehet lineársínhez mérhetően beállítani, úgyhogy hagytam úgy a fenébe. Maga a szán is magasabban van mint az asztallap ami érthető is, csak jó lenne ha ennek a mértékét lehetne állítani.
A párhuzamvezetője nagyon tuti a gépnek, könnyű beállítani, és a szorítás erőssége is állítható.
A betétlap egyik csavarja úgy be volt gyógyulva, (szerintem a festék miatt) hogy a csavarlazítózás után is csak kattanással indult meg
Egy száraz bükkfát vágtam vele, viszi mint a vajat, a szögek most már pontosak a beállítást követően.
A saját lapjával vágtam, a bütü felől szép sima a felület, a hosszirányú vágás elfogadható ettől a laptól, de egy szipi-szupi lappal biztos szebb lesz majd a vágásképe. Alapjában azt mondom, jó ez a gép így első benyomás alapján. A 232-őt megérte. Csak lenne már jó idő....exlepra: Szerintem is jó az a lap, már kértem is árajánlatot rá. Én fenyőre nyír rétegeltre használnám leginkább, ritkán beeshet valami exóta is. De majd szólnak az itteni mesterek ha valami gebasz van esetleg a választással.
-
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #37243 üzenetére
-
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #37232 üzenetére
Megjött!
A rossz minőségű szerszám komfortérzete, használhatósága mellett még balesetveszélyes is. Egy ismerősöm bicikli kereket javított, és a kici occo 15-ös kulcs eltört meghúzásnál. Azóta egy szeme van. -
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #37230 üzenetére
Mára ígérték a kiszállítást, de szerintem az utak állapota miatt csúszni fog a dolog.
Egyébként vagyunk páran, aki tűkön ül miatta. -
indianjoe23
csendes tag
válasz
serfozotibi #37165 üzenetére
Igen, furcsa, hogy a makita nem tudott egy "tökéleteset" alkotni, és ezzel elmarad az XC-től. A 2704-hez lehet venni kiegészítésként Gleitführungot, ami a tolószán szerepét töltené be, de a kb 50ezer ft-os ára elég riasztó, és nem hiszem, hogy megközelitené a beépített szán stabilitását.
-
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #37162 üzenetére
Köszönöm kedves uram!
Bár a felfüggesztést így sem látom, de majd megnézem, ha megérkezett hozzám.
Ja, és a oldalra kerékszerelésed ötletes.Érdekes amúgy, hogy mikor spacer topiktárs feldobta a jó árasított linket, megrendeltem 257-ért, majd délután már 232-n volt az ár, és mára 239 lett. Visszamondtam erre hivatkozva, majd újra megrendeltem. Kíváncsi vagyok mi ez az egész. Egyébként nem mehet rosszul a boltnak, mert 8óra alatt 26 megrendelés futott be a m.sz. alapján.
-
indianjoe23
csendes tag
válasz
serfozotibi #37162 üzenetére
Nem értem, hogy miért a MLT-100-hoz hasonlítod össze makitáéktól, mert nem az a szint a kettő. A Makita 2704-el illendő összevetni, árban is ahhoz hasonlít, meg minden egyéb tulajdonságban. Nem állítom, hogy a 2704 jobb, mint az XC, de hátha van valaki, akinek van tapasztalata erről.
-
Soká
senior tag
válasz
serfozotibi #37141 üzenetére
Tehát, hogy jól értsem, ez a gép nyíró elven működik és nincsen semmilyen anyagleválasztás?
Rozsdamentes anyaghoz is használható? -
Soká
senior tag
válasz
serfozotibi #37136 üzenetére
Engem annyi érdekelne ebből a nudlikészítő gépből, hogy a vágófej miből van? (és vajon mennyit bír és mibe kerül a cseréje?)
Ami az egzótát illeti, nyilván nem barkácsáruházban kell keresni Dániában sem, meg nem sima fatelepen, biztos vagyok benne, hogy árulnak, akár hangszerfa megjelöléssel.
-
yooccoo
aktív tag
válasz
serfozotibi #37115 üzenetére
azért érdekes, hogy a németekhez képest 2%-on belüli értékkel magasabb a listaár idehaza
s ez hivatalos ár, nem a kiskereskedő találja ki, hogy ennyivel magasabb áron fogja eladni
s igen .. lehet beszerzési áron, nyereség nélkül is kereskedni, csak annak mi értelme?
max ha az ember nem tart boltot, csak webshopot, ahol ugye béreket meg fenntartási költséget megspórol -
talla
csendes újonc
válasz
serfozotibi #37120 üzenetére
szia egy kicsit hosszabb leírást tudnál a GTS10 XC-ről mondani?pontosság megbízhatóság,robosztusság stb. az az igazság hogy egy ilyen gépen gondolkozom. olvastam mások fújnak a boschra, meg mittudomén ennyi pénzért ne vegyél ilyen szart dumákat írnak-- nekem más a véleményem, eddig csak ipari bosh gépeim vannak,meg vagyok velük elégedve szerintem hoznak egy bizonyos standard minőséget akinek ez nem tetszik nézzen körül a hilti gépeinél és árainál.
most érkezik egy makita lb1200f szalagfűrész(fórum vélemyények olvasása hozta ezt az eredményt nem dewalt és a többi), nincs 380-as áram nálam, sőt a műhely is a szabadég alatt , nem gondolkodok 380-as áramon egyenlőre még később sem de ez változhat, ha lapszabász kell azt levágatom cégeknél.
néha körülnéztem a használtpiacon és kb elborzadva láttam milyen gépeket akarnak elsózni az emberek 400-500 ezer forintokért, ha megvennék egy ilyen elcseszerintett nem karbantartott gépet azt nem tudom megjavítani nem vagyok géplakatos/villanyszerelő. későbben szeretnék egy valamire való kombinált vagy vastagoló gyalut ebből vmi régebbi fajtát ami masszív de a 40 éves gépek is drágák a z internetes keresésnél(szerintem) újon meg egyáltalán nem gondolkozom.
a makita mlt 100-asról le lettem beszélve ennek a fórumnak a hatására, hiszen drága hulladékot minek vegyek, lehet azt a szintet a güde einhell is hozná.
bosch pts 10 100ezer forintos ára szimpatikus.
egy biztos veszek még pár gépet csak azért hogy legyen, abból lehet vmit kezdeni , nem vállalkozáson gondolkozom ,saját otthon belsőmet szeetném sajátkezűleg alakítani. érettségi után mentem asztalosnak dolgoztam benne pár évet , bátran mondhtatom hogy nem vagyok mestere a szakmának, vannak dolgok amikhez nem tudok hozzászólni, de vannak olyan dolgok is amiket meg tudok csinálni amin egy 40 éve szakmában dolgozó szaki nyökögne--művészibb munkák. dolgoztam profi nagy gépeken, robland, scm stb eszem ágában sincs ilyenekre belefektetni nagyon drágák és mivel én egyenlőre nem ipar szerűen csinálnám minek vegyek ilyeneket soha nem hozná vissza az árát- tehát durva luxus lenne -pedig tudnék ilyen gépet venni, ahogy mondtam saját otthon belsőt szeretnék kialakítani saját terv és igény szerint.
nálam nem fürödtek be a bosch gépek, a szakmában nagyjából megtanultam mi mire való, egy kis bosch felsőmaró nem arra való hogy mindennap parkettaszegőlécet marjunk vele 10 órában, oda kell a rendes asztali maró annak lehet tolni bármeddig az nem áll le. valali a metabo meitmóóó vastagolóját szidta szerintem az még mindig nem az igazi ipari kategória ahogy a bosch ipari sem az-- ezek arra valók hogy bizonyos mennyiséget néha kigyalulgat vele az ember esetleg a helyszínen 1 2-őt pontosabban a gyártás részt a nagygépekre kell(ene) hagyni, persze nincs ideális műhely és a pénztárcánk sem az. -
Soká
senior tag
válasz
"én Dániában lakom."
Ha már... kíváncsi lennék arra, hogy felétek úgymond igényesebb faáruházban, lehet-e egzótákat kapni? De most nem a járatosabb fajokra gondolok, hanem kimondottan értékes fafajokra. Például ébenfára. Ha van valami tapasztalatod ezügyben, elmesélhetnéd!
-
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #37120 üzenetére
Köszi! Várom a képeket!
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
" Ez egy menetesszár daraboló."
Hogy mi a t@köm?
Ilyen masina is létezik?
-
Soká
senior tag
válasz
serfozotibi #37111 üzenetére
Ebben a hordozható asztali körfűrész kategóriában kivétel nélkül kefés motorok vannak, azt hiszem. Ezt a teljesítményt, fordulatszámot ekkora méretben (és ennyi pénzért) nem nagyon lehet megvalósítani másként. A nagyobb ácsipari körfűrészekben van indukciós motor.
Az én metabóm is hangos, de ez az egy baja van. -
aszamóca
aktív tag
válasz
Náluk 230 körül van, plusz egy húszas az út. Sajnálom hogy ők nem szállítanak Magyarországra, mert sokkal egyszerűbb dolgom lenne mint így. Már kerítettem ismerőst, akinek az ismerőséhez kint leszállítják a határ mellé, és oda kell furikáznom 350km-ert.
Pont a hazai szuperáfával olcsóbb kint.
A makit azt megfogdostam én is a depo-ba, és két perc alatt eldőlt, hogy ilyet nem veszek.
Thyeby az sokaknak hiányzik szerintem is. Valaki elmehetne a közelébe hozzá bejelentkezni a PH-ra a PC-jén igazán.
Ja még a géppel kapcsolatosan. Azt nem láttam a videókon képeken, hogy milyen dőlésszög-felfüggesztést,csapágyazást használnak? Illetve mennyire pontos szögvágást lehet vele készíteni? Pl. a 22,5°-ot. -
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #37111 üzenetére
Hálásan köszönöm az összefoglalót!
Jelenleg dilemmában vagyok egy ilyen, egy DeWalt, és egy házi kivitelezés között.
A házihoz van asszinkron motorom, és asztalkeretem, de rengeteg saját munka, idő, külsős munka kell az elkészítéséhez, ami nem is garantált hogy beváltja majd a hozzáfűzött reményeket, pontosság használhatóság, végső ráfordított összeg terén. Ezért billen a kész megoldás felé a mérleg. Sajna mint ahogy Te is írod, így viszont kompromisszumokat kell kötni zaj terén, hisz egy kommutátoros, fogaskerék-hajtóműves motor, soha nem veszi fel a versenyt egy asszinkronos megoldással szemben. Hogy a kopásról már ne is beszéljünk.
Előnye viszont ami miatt szívesen alkalmazzák a mérete, ami ezeknél a hordozható kategóriás gépeknél nem elhanyagolható, már csak gyártói részről, gazdaságilag sem. (kevesebb anyagfelhasználás, szervizelés)
Most próbálok ismerős által logisztikázni egyet Romániából, bár így sajnos ugrik a garancia, ami az 50 ezres különbözet ára. -
pjg
csendes újonc
válasz
serfozotibi #36764 üzenetére
Még hogy nem jó a Makita?!
Ezt a garnitúrát de elfogadnám. :-) [link]
-
aszamóca
aktív tag
válasz
serfozotibi #36755 üzenetére
-
talla
csendes újonc
válasz
serfozotibi #36516 üzenetére
ez a domino sem csoda, ha van pénzed és szeretnéd akkor vedd meg ha nincs de szeretnél ezzeél dolgozni akkor : http://blog.naver.com/nicechin9/60210487003
szerintem a legerősebb kötési forma : 1 csapolás,fecskefark stb, 2 domino, 3 lamello és tipli.
mit szeretnél építeni és mennyit?
egyetlenegy bútort sem láttam szétesni mert lamellózva volt, mellesleg vannak fém lamellók is.
a dominonak csak ott látom az előnyét ahol fa keretes szerkezeteket építesz sehol máshol.,de a nagyon pontos összejeleölés itt is kell gondolom
a tipli hátránya: nagyon pontosan kell dolgoznod vele mind a jelölésnél, mint a fúrásnál, hellóka forgácslap éle fúrás szabadkézzel nagyon pontosan, nem fog menni, vagy kellenek tipli jelölő vastüskék a ha mondjuk a bútor éléről akarsz a tetejére jelölni.http://profibarkacs.hu/Wolfcraft-Tiplijelolo-pont_csapjelolo-8-mm-4-db?gclid=COrvnrS4ldACFfQK0wodbwcGmQ
lamello: hanem fémeset használsz hanem a "fakekszet" akkor van állítási lehetőséged a bútorlapon hogy mindent szintbetarts,mert a lamellonak van egy hosszanti játéka,míg meg nem kötött a ragasztó.
amennyiben nem vagy profi asztalos és nem ez a bevételi forrásod akkor bátran tekints el az összes festo terméktől, mert egy hobbi embernek teljesen felesleges beleölni a pénzt abba hogy néha előveszed és akkor hú de pontosan csináltál egy lyukat egy 300 ezer forintos géppel, kutya nem kérdezi meg hogy te mivel raktad össze a bútort lamelloval, tiplivel vagy dominoval ha már ezek közül akármelyiket elfogadhatóan használod akkor már a laikusok aszongyák ez jó asztalos meg nincsenek csavarhelyek. a késztermék látványa ami számít ez az amitől megveszik az emberek, jó e a design, szép e a fényezés. hiába dominózod össze ha nincs félprofi módon fényezve, ezek a dolgok ezek a láthatatlan dolgok amik a szerkezeti stabilitást adják elvileg, de ahogy mondtam egyetlenegy összelamellózott bútort sem láttam széjjelesni, se egy összecsavarozottat sem. amennyiben az összedominózott bútorlap bútorodat víz éri akkor így is úgy is elrohad mindegy mivel fogatták össze.
ha a tök igényesek klubjában akarod tolni akkor csak vmi fecskefark ami hajszálpontosan van összerakva.
-
Hunyus
senior tag
válasz
serfozotibi #36513 üzenetére
Hát nem tudom...
Egy jó lapos tiplimaró olyan ~100k
Viszont egy domino maró ~300k
Nem tudom,hogy megéri e azt a 3× árat.
Vagy,hogy annyival jobb technika lenne...
De köszönöm a segítséget szalagcsiszoló az biztos egy
Bosch GBS 75 AE lesz.Prémvadász Szerintem lapos tiplimarónál maradok a Bosch GFF 22 A csak nem lesz vele problémám.
-
Winner_hun
félisten
válasz
serfozotibi #36513 üzenetére
7,5 cm-es szalagcsiszolót max. akkor vennék ha nem létezne szélesebb vagy csak kis felületeket csiszolnék. Makita 9404-es jobb választás.
-
Hunyus
senior tag
válasz
serfozotibi #35803 üzenetére
Szia.
Pappírt is úgy szoktál hozzá rendelni,esetleg honnan érdemes? -
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #35680 üzenetére
Olyan lépcsősre vadászok, amin nincs lépcső, hanem csak egy sima kúp - de vidialapkával. Eddig még nem járt eredménnyel a vadászat.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
serfozotibi #35328 üzenetére
Köszönöm még 1x, már megrendeltem mindent
Kicsit off - van még teendő a ház körül, és ez a topik már most rengeteget segített. Olyan csoportról nem tudtok, ahol ház körüli munkák, felújítás, ezermester a téma?
Agyonkerestem, de nem találtam semmit
-
Hunyus
senior tag
válasz
serfozotibi #35328 üzenetére
Pedig lehet hozzá kapni,én már csiszoltam is vele
-
hakydakillah
senior tag
válasz
serfozotibi #35315 üzenetére
Hálásan köszönöm neked, és mindenkinek a választ.
Így hogy linkelted a dolgokat, megtaláltam mindent, ami kell.
Ebből akkor mégis netes rendelés lesz.
Lesegetem a tárcsaméreteket is, de ha 230mm tárcsával szeretném, az a flex 2x annyiba kerül. Számomra szerintem a 125mm is bőségesen elég lesz. -
Armahun
addikt
válasz
serfozotibi #35318 üzenetére
"semmi jelentősége, ezért eltávolítható."
Dehogy nincs jelentősége, megakadályozza, hogyha megcsúszik a kezed rácsússzon a korongra.
Kollégának sem kellett, rá is csúszott, épp hogy nem vágta át a tárcsa az ínszalagot a kezén.Mi állt szélezetlen akác vagy fenyő szélét szoktuk flexel csiszolni, a gumikoronggal először durvázni, utána a tépőzárassal finomítani.
A guminál nekem az vált be, hogy egyszerre 2 vásznat teszek rá, sokkal jobb vele úgy dolgozni.
A másik, hogy van egy ollóm, amivel felrakás után körbevágom a papírt a tárcsa mellett, kiegyensúlyozottabb lesz tőle, kevésbé üt, ráz. -
thyeby
őstag
válasz
No! Ilyet még nem is láttam. Ki fogom próbálni.
Ipari mennyiségű fát csiszoltam olyannal, aminek egy anya fogja a papírt. Fel lehet egyébként fektetni, mert az anya beljebb esik a papír síkjánál. De felesleges. Amennyire nyomod, annyi rész fekszik fel a széléből. Húzni köll, mint a japán fűrészt, akkor nagyon haladós, és tiszta eredményt ad. -
AndrewBlase
senior tag
válasz
"aminek egy anya fogja a papír közepét, ... csak a szélével lehet csiszolni, míg az én általam javasoltat rányomhatod akár telibe az anyagra."
Ezt is rá lehet nyomni telibe az anyagra, mert az anya beljebb húzható a csiszolófelületnél. Az más kérdés, hogy a csiszolótalp merev(ebb), ezáltal nagyobb kézügyességet kíván, mert könnyen megugrik az anyagon.
"Egyébként a tárcsaátmérő jelen esetben mindegy mivel kívül esik ez a csiszolótányér a burkolat síkjából"
Nem minden esetben igaz. Példaként hozhatnám a Parkside flexeket, amin valami irtó otromba nagy és széles burkolat van, na azon szvsz nem esik a burkolaton kívül a csiszolótalp. Plusz akadnak még 115 mm-es flexek is, annak a burkolatába nem lehet beleszuszakolni a 125-ös csiszolótalpat.
De ahogy írtad is, jelen esetben célszerűbb eltávolítani a burkolatot, úgyis csak zavarja az anyagra való rálátást.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
serfozotibi #35310 üzenetére
Köszi a hasznos tanácsokat. Még jó hogy rábukkantam erre a topikra, vettem volna jó kis marhaságot
Akkor ha jól értem, vennem kell egy ilyet: [link]
- erre egy ilyen fejet: [link]
- és ilyen csiszolópapírt [link]Csak akkor gondolom a méretekre, kompatibilitásra figyelnem kell majd vételkor. Amilyen hozzá nem értő vagyok, legjobb lesz nem neten vásárolni
-
Hunyus
senior tag
válasz
serfozotibi #35299 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Igen néztem az előző hozzászólásodba a csiszolót,jónak tűnik.
Excenter csiszolóba mit ajánlanál?
Illetve leírnád még hogy csiszoláskor mikor milyen pappírt használsz?
Az a baj még nagyon kezdő vagyok ebben az egész szakmában,de hát valahol el kell kezdeni...
Lehet,hogy bele ugrottam egy rossz vételbe is.
Vettem egy felső marót egy MAKITA RP0900
de nézve a videókat,általában beszerelik asztal alá és úgy dolgoznak vele,hát nem tudom ez a maró mennyire lesz "elég"
Amúgy én is úgy vagyok,hogy épp külföldön dolgozom és a hétvégén megyek haza pihenőre és azért szeretnék tisztába lenni a dolgokkal,hogy mire otthon leszek tudjam,hogy mit érdemes megrendelni. -
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #35284 üzenetére
A Bostich (elődje az Atro) a levegős szegezők élenjárója, ahogyan a DeWalt (elődje az Elu) a gérvágók royce rolls-a. A többi csak másolat, és valami módon szükséges saját fejlesztés a joghoz, hogy saját márka legyen.
Egy királyságos Bostich gép szerény levegőfogyasztásért sok pontos lövést tud, és nem kop el.
Egyébként érdekes dolog ez. Vegyük a Flex-et. Mindenki flexnek becéz mindent, ami sarokcsiszoló, vagy arra hajaz. Mert a Flex találta ki. Mivel ez könnyen fejleszthető, utolérték. Egy szegező már nem annyira könnyen fejleszthető. Loholnak utána, de mindig lépéshátrányban vannak. Mert a Bostich nem állt le, fejleszt, halad tovább. Nem úgy pl a dekopír, amit a Bosch emelt a magasba, aztán leejtett. Most egy Bosch GST csak kullog a nagyok után, mert elaludt. Ráadásul szarvashibákat ejtett, pl nagy sorozatban mellélőtt a vinkli vágásnak. Nem kicsit, nagyon. A DeWalt legnagyobb dekopírja alaposan helybenhagyta a Bosch-t, csupán a tartósság/megbízhatóság nem sikerált nekik jól. Vannak nekik is mellétalált dekopítjeik (még ma is forgalomban). Itt van aztán a Fein. Jó sokféle "multi" gép járt már a kezemben, occó is, drága is. A Fein találta ki, és most is ő húzza a mezőnyt. Valami rendre nem úgy sikerül a konkurenciának, ahogy eltervezte. A Fein bár nyúlt mellé egyik másik multimasterral, mindmáig meg tudta tartani azt az előnyt, hogy aki komolyan szeretne jót, ne is keressen mást. Mondjuk két dolgot rendre elfelejtenek rendbetenni végre. Az egyik, hogy nagyon nehézkes a ki/bekapcsolás, a másik, hogy az a valóban briliáns szerszám nélküli befogás úgy ráüt becsukáskor az avatatlanok csülkére, ha babrálni próbálik, hogy csoda, ha mégis megveszik.Szóval, ami a sorok közt bújik, dióhéjban ennyi:
Nincs két mesterszakács, akik képesek egyforma babgulyást kotyvasztani. Van, akinek az egyik, van, akinek a másik jön be inkább. Így aztán, amikor én megírom valakinek, hogy az összes ipari dekopír közül nekem a DW 331-es jön be (veri a Hiltit is), akkor csupán az én szám ízét írtam. De ahhoz, hogy én megtudjam, hogy nekem ez a legjobb, ki kellett próbálni mindet. Hiába olvas az ember értékeléseket, hiába böngészik teszteket. Meg köll tapasztalni. Mert aki nem evett még banánt, nincs olyan teszt a világon, aki megismerteti vele a banán ízét úgy, hogy neki meg se kell kóstolnia.Hogy kint drágább, mint nálunk? Ki gondolta volna? Talán, mert a mi levegőnket jobban szeretik ezek a szegezők? (Télleg, az én falumban is van a szomszéd utca sarkán Bostich kereskedés (kárpitos kellék üzlet), és magam is meglepődtem, mennyire elérhető árakon kínálja a portékáját.)
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
serfozotibi #35285 üzenetére
Ha lehet azt mondani, saját használatra "Parkside fan" vagyok (3 féle csiszoló, orrfűrész, kőrfűrész, csavarbehajtó, marokcsavarozó, ütvefúró, kettős köszörűgép, hegesztőtrafó így hirtelen felindulásból). Többségükkel meg vagyok teljesen elégedve, házi használatra "első osztályú". Viszont van több gépük, amit nem vennék meg. Nem a minőségük, hanem az ergonomiájuk, pontosabban annak hiánya miatt. Volt szerencsém tapogatni a gyalut, dekopírt (vezetékest), akksis flexet. Viszont ezeknek a gépeknek olyan bumszli markolatuk van, hogy egész egyszerűen nem lehet kényelmesen megfogni őket.
-
raidx
őstag
válasz
serfozotibi #35095 üzenetére
Én azt hiszem a ragasztótól is függ. A pattex Fix akár csempe és műanyag viszonylatba is dolgozik és nyomd oda 10 másodpercig. Itt aszthiszem a 80 kiló szóba sem jöhet.
De nagyon sok fajta ragasztó van és lehet olyan is amit nagyon préselni kell. Néztem Mathiastól filmet ahol a ragasztókat tesztelte. Bizony volt közte pár ami engedett és a fa sértetlen maradt. -
thomgrande
tag
válasz
serfozotibi #35092 üzenetére
Már csak az a kérdés hogy mennyiben befolyásolja a ragasztás minőségét hogy 20 vagy 80kg val nyomom a ragasztandó felületeket.
Ez volt az eredeti felvetésem. Ha mindig a fa törik akkor gyakorlatilag mindegy hogy 20 vagy 80kg. -
Winner_hun
félisten
válasz
serfozotibi #35092 üzenetére
Soha nem a ragasztás törik, hanem mellette az anyag.
Amennyiben jó a ragasztás. Ragasztásnál is szétjöhet, max. 30%-nyi területen. Akkor még jó a ragasztás.
-
Speciali
tag
válasz
serfozotibi #35039 üzenetére
én töled a 100 km-re lévö Németországban vagyok, de távolságban Magyarországhoz közelebb, mint Dániához, München mellett.
Elöször nekem is csalodás volt az itteni hozzáállás. Azt hittem hogy a német precizitás az mindenre kiterjed. Az elözö cég, ahol elöször dolgoztam itt, az Aldinak készitette az üzlet butorait. Ugyan olyanokat, mint amiket otthon is látni. Elöször belépve a mühelybe, már láttam, a precizséget nem viszik tulzásba. Persze ezeknél a durva berendezéseknél talán felesleges is lett volna. A következö cég, ahol most is dolgozok, ez is üzletek berendezését csinálja (köztük az Aldit is), de néha vannak privát munkák. Azt látom, a privát munkát nagyon jol meg kell csinálni, jobban mint otthon.És persze bitang drágán. Az üzlet meg közületi, az meg sokszor "jo lesz az".
Itt is sokan vásárolnak áruházbol (szemetet) butort, persze nem örök életre, hanem rövid idöre, aztán hamar ki is cserélik (fenntarthato pocsékolás és környezetszennyezés)
Asztalossal csak a jobb moduak dolgoztatnak, persze azért jol megélnek itt a kis asztalosmühelyek is. Fábol egyre kevesebb butort látok.
A természetes hatás a naturfánál itt is dívik, egy kicsit engem is megfertözött.
Számomra érdekes ország Dánia, meg ugy az egész Skandinávia, nem sokat tudok rola . Ezért szivesen olvasom, ha valami ottani vonatkozásu dolgot irsz.
A használt müszaki dolgok piacán eddig csak elado voltam itt, venni nem is szándékozok használtan. Autot vettem itt csak igy, de az egész más téma persze. Kollégám vett itt e-Bajon , volt is baja belöle. Lapos tv a szervizben kötött ki, laptop, ami szinte uj volt, egy vacak aksival érkezett.
Itt is vannak sumákok, akik a szart akarják jopénzért adni. Nagyon sok a külföldi, tehát ha az igaz is lenne, hogy a németek mind becsületesek, akkor is lenne böven esély rá, hogy az ember belefut egy nem egyenes külföldi eladóba. De ahogy hallom, az Északi tengernél mások az emberek Németországban. Meg ugy általában, a Skandinávokrol is csak jot hallani itt Közép-europában. Aztán persze ezek csak sztereotipiák, a valoságot meg kell tapasztalni. -
stgellert
aktív tag
válasz
serfozotibi #35039 üzenetére
nagyon érdekes, tényleg köszönöm!
(a szilikonnal valszeg a légtömörségre hajtanak, de a leírtakból ítélve elég feleslegesen...)
-
stgellert
aktív tag
válasz
serfozotibi #35035 üzenetére
milyen a dánoknál asztaloskodni? úgy értem, elvbe ők tényleg fanyűvők.
-
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #35035 üzenetére
Jó, hogy itt vagy!
De sokszor eszembe jutottál a héten.
Robi öcsém készül ki Hollandiába egy nagyobb fa projekthez - tán holnap indul. Mondtam neki, hogy feltétlenül nézzen szét a kinti használtpiacon, mert Tőled tudom régtől azt, amit most is írtál.
Gondolom én, hogy Hollandiában sem más a helyzet, mint Dániában - úgy is emlegetjük őket, hogy Benelux államok. Lehet, hogy megkérem, hogy ha nem is egy szélmalmot, de valami kisebb pószpászt tegyen be nekem a csomagtartójába hazajövetkor.
Tunnál segíteni abban, hogy linkelnél Holland onlájn használpiacot? Mert az én, és a tesóm összesített tudása sem ér annyit hollandusul, hogy rátaláljunk nagyforgalmú honlapra.
Már éreztem késztetést többször is, hogy Téged kérjelek behozni ilyesmit, de nem akartalak terhelni vele. Hátha most az édesecsém által sikerülhetne. -
zonusz
aktív tag
válasz
serfozotibi #34540 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek. Az én kis házi babrálásomra nem adok fél milliót, meg nincs is, de megfogadva a tanácsot, egy nagyobb tartályost fogok kinézni magamnak.
-
mdk01
addikt
válasz
serfozotibi #33999 üzenetére
Mókásan néz ki ez a három márka együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple MacBook
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Nest doorbell gen2
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest