Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 12T - egytucat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
unreg1
tag
Sziasztok!
Hol lehet nálunk (lehetőleg Bp-en) kapni C profilba való "T profilt"?
-
unreg1
tag
Kőris, de nem muszáj abból, jó valami hasonló világos fa is.
Azért Bp, mert kicsi a mennyiség és nem nagyon lenne időm emiatt többször vidékre utazni.szerk: liszi70-nek lett volna válasz.
-
unreg1
tag
Nagyon amatőr kérdésem lenne.
Felsőmarókhoz a befogópatron mennyire univerzális? Lehet ezeket cserélgetni más gyártmányokkal, vagy mindegyikhez csak a sajátja jó?Konkrétan egy AEG OF-450-esről van szó, jó régi, de nagyon keveset használt, sajnálnám kidobni, csak mert nincs hozzá patron.
-
unreg1
tag
válasz
razorbenke92 #49482 üzenetére
-
unreg1
tag
Pont ez a probléma, hogy nincs alkalmam kipróbálni.
Van egy kedvező vétel egy kicsit használt csavarozóra, de nekem csak 14,4 voltos aksijaim vannak, a távolság miatt kipróbálni sem lehet.
Ha csak egy kicsit lesz erőtlenebb, annyiért megéri, de ha el sem indul, akkor nyilván nem. -
unreg1
tag
Mi történik, ha egy 14,4 voltos aksit teszek egy 18 voltos gépre?
Erőtlen lesz vagy el sem indul? -
unreg1
tag
Tudtok valakit Budán, aki körfűrészlapot élez?
Boronkayt ismerem, de jó lenne valaki közelebb.
-
unreg1
tag
válasz
eax1650 #48822 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor érdemes kivárni és vadászni a használt piacon egy márkás gépre, ami nincs leharcolva.
Ipari kategóriában már szinte mindegy, hogy Bosch, Makita, Milwaukee, Virutex vagy Dewalt, egyformán megbízhatóak, a lényeg az állapot.
A Casals is jó márka, néha látok olyat is felbukkanni.
A Lamello-t és a Festool-t direkt hagytam ki, az már túl drága és használtan is nagyon ritka. -
unreg1
tag
Mindkettőtöknek kösz a tanácsokat.
-
unreg1
tag
".ha a panelház falátz akarod fúrni vele akkor meg kitöri a másik oldalt tehát óvatosan az előtolással."
Van erre valami trükk, hogy az 5 centinél vékonyabb betonfalat ne üsse át?
Sok helyen ennyi a konyha fala és képtelenség feltenni úgy a konyhaszekrényt, hogy ne üsse át.
3-4 centis csavarral mégsem lehet feltenni. -
unreg1
tag
válasz
MrThompsoN #42914 üzenetére
Igen, a legtöbb lapszabászaton vágnak rétegeltet, sőt, van, ahol nem kell az egész táblát megvenned.
-
unreg1
tag
Korábban kértem véleményeket a Bosch merülőfűrészéről.
Most be tudok számolni egy kis saját tapasztalatról.Korábban sokat használtam Festoolt, azzal tudom összehasonlítani. Mindkettővel álom dolgozni, abban nem sok különbséget látok.
Úgy vetem észre, hogy a Bosch kevésbé porol, ha csak sima porzsákkal használom, alig marad utána por, a Festool jobban porolt valamiért. Elszívóval természetesen mindketten pormentesek.
Eddig semmi negatívum.A vezetősín kérdést megoldottam, 3-as alu lemezből hajlíttattam egy profilt, aljára egyszerű gumi szalagot ragasztottam, tökéletes. Simán szalad rajta a gép és remekül tapad az alja, nem mozdul el.
Az egész kijött 4 ezerből, ha valaki sínen gondolkozik, szerintem kipróbálhatja ezt a megoldást. -
unreg1
tag
válasz
Zerdal #42884 üzenetére
Kérdés, mindig az, hogy mennyit ér neked, ők megcsinálják, gondolom nem kevés pénzért.
-
-
unreg1
tag
válasz
Kiscsőke #42827 üzenetére
Nem, egy jó állapotú használtat.
Local1:
"Sokkal könnyedebben lehetett vele vágni, és pormentesen"
Ez nekem nagy előnynek tűnik, a rosszabb vezetősín kevésbé zavar, mert leginkább mosogató és főzőlap hely kivágásra lenne használva, oda meg nem kell nagy precizitás, nem érdekes, ha kicsit bemozdul.
-
unreg1
tag
Használja valaki közületek a Bosch merülőfűrészét?
Mik a tapasztalatok? -
unreg1
tag
válasz
Winner_hun #42671 üzenetére
Mennyire érezhetően gyengébb, mintha 18V-os lenne?
Egy 18V-os dekopírra lenne rátéve, nagy a különbség? -
unreg1
tag
Most akkor kinek higgyek?
-
unreg1
tag
Nagyon amatőr kérdésem lesz.
Mennyire csereszabatosak az aksik, konkrétan a Makitánál? Egy 14,4 voltos aksi beletehető-e egy 18 voltos gépbe?
-
unreg1
tag
válasz
attiati #42660 üzenetére
Megoldható, az összekötő fémbe átmenő m4-es csavarral és ellen anyával tudod felfogatni. (ennél vastagabb felesleges.)
Ahol az asztallapnál a "szintkülönbség" van, oda tegyél egy olyan vastag fát, mint amennyi a különbség, ne a levegőben lebegjen. Azt sima pozdorjacsavarral is rakhatod.(Amúgy az a véleményem, hogy a billentyűzettartó egy elavult dolog, sokkal jobb és stabilabb, ha a bill az asztalon van)
-
unreg1
tag
válasz
laca54 #42606 üzenetére
Próbáld meg ezt, hátha tudsz alkudni belőle.
(a Bosch-ra gondolok)
-
unreg1
tag
válasz
monti0222w #42394 üzenetére
Óvatosan kezelném ezt a hírdetést, de egy próbát megér, mert ha igaz, akkor viszont nagyon megéri.
De tényleg óvatosan, csakis személyes megnézés, semmi futár meg előre utalás!
-
unreg1
tag
válasz
attiati #42248 üzenetére
A tetőlap szélső lekerekítésétől eltekintve pont ugyanilyenre meg lehet csinálni bútorlapból, ez egy szögegyszerű dizájn.
Vannak magasfényű bútorlapok, korábban már kiszámoltam, hogy kb mennyi lenne az anyagár abból is.
Festett MDF-ből még a lekerekítést is meg lehet csinálni, mondjuk akkor már árban ugyanott vagy.Amúgy nem ajánlanám fényesből az asztallapot, újkorában nagyon mutatós, de egy év múlva ronda karcos lesz.
-
unreg1
tag
-
unreg1
tag
válasz
unreg1 #42196 üzenetére
Közben nézelődtem, van ilyen vasalat,, de a gatyád is rá fog menni.
-
unreg1
tag
-
unreg1
tag
válasz
indianjoe23 #42164 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
Sniccerrel vágd elő, majd egy éles illesztőfűrésszel (japán fűrész még jobb lenne) vágd ki.
-
unreg1
tag
válasz
Szalmakutya #41380 üzenetére
-
unreg1
tag
válasz
Szalmakutya #41092 üzenetére
Ott bukik meg, hogy élbe még tudsz marni, de a lapba már nem.
-
unreg1
tag
válasz
Skillet #41016 üzenetére
a mosogató helyének kivágása után be szoktam kenni szilóval a munkalap nyersen maradt részeit... van rá okosabb megoldás?
Ha lelkiismeretesen kikened, akkor ez a legjobb. Én felül, körben is végig szoktam húzni, ahol ráül a mosogató, hogy még eszébe se jusson befolyni.
-
unreg1
tag
válasz
Skillet #41007 üzenetére
Bocs, nem akarok nagyon kioktatónak tűnni, de osb-t nem raknék fiókfenéknek, már száraz állapotában is hajlamos szálkásodni, de ha kap egy kis vizet, akkor pláne.
Nem nagy összeg, de inkább most cseréld ki, mielőtt a tulaj egy év múlva átkozódva felhív.A fiók feletti összekötő élzárásán sem spórolnék, mert kihúzza a fiókot és elég látványosan ott virít.
-
unreg1
tag
válasz
serfozotibi #40976 üzenetére
A magasság állítás jó, amikor az asztallapra letéve használod.
Szerintem úgy stabilabb és pontosabb, mint a lehajtható vezetővel marni.. -
unreg1
tag
válasz
serfozotibi #40025 üzenetére
Figyelmetlen voltam, én a Carvex PS 420-ra gondoltam, ott kellett imbuszcsavarokkal és a talppal baszakodni egy lapcserénél.
-
unreg1
tag
válasz
serfozotibi #40016 üzenetére
Én pont fordítva vagyok így.
Nagyon sokáig használtam egy olyan Festool dekopírt, de utáltam, a lapcsere egy tortúra vele.
Lecseréltem egy DW 331-re, azzal teljesen elégedett vagyok, sőt úgy érzem, még kevésbé is vibrál. -
unreg1
tag
válasz
sketchifun #39571 üzenetére
A méretből arra tippelek, hogy ez asztallap lesz.
Ragaszkodsz a 25-öshöz?
Olcsóbban kijönnél, ha duplungoltatnád, felül 18-as szürke, alul 12-16-s fehér és azt levágják neked négyzetméterre. -
unreg1
tag
válasz
sketchifun #39571 üzenetére
Az Egger 25 mm-es szürke bútorlapjának 32 ezer Ft a tábla ára, erre jön még rá a vágás, élzárás.
-
unreg1
tag
Érdekes, hogy többen is "plusz lappal" oldjátok meg az utolsó oldalt.
Én egyszerűen a kívülről látszó oldalt szoktam abból csinálni, persze előtte megbeszélem a kuncsafttal, hogy nem zavarja-e, ha kinyitja és az az oldal más színű belül. A többséget nem szokta zavarni, megértik. -
unreg1
tag
válasz
vmaxter #39358 üzenetére
Ez a mérés pontosságától függ.
Ha precízen, mm pontosan leméred a helyet, ahova kerül a szekrény, akkor a méretezésnél is lehetsz pontos, elég 3-4 mm-t ráhagyni.
Ha két fal közé megy be, akkor célszerű több ponton mérni és nyilván a legkisebb méretet venni.Azt is csinálhatod, hogy 5 elemnél csak 4-et teszel be, majd leméred a maradék helyet és arra méretezed az utolsó darabot.
Ezt csak akkor érdemes így csinálni, ha nagyon idegesít minden rés. -
unreg1
tag
válasz
Primary92 #39307 üzenetére
A kérdés mindig az, hogy mire akarod használni?
10 mm-nél vastagabbat nem hiszem, hogy fogsz vele vágni, a vékonyabbakat meg bőven viszi.
Dönteni sem hiszem, hogy sokat fog kelleni.Mi itt a fórumon azt szoktuk mondani, hogy inkább egy jó állapotú használt Makita/Dewalt/kék Bosch, mint egy új Parkside.
-
unreg1
tag
-
unreg1
tag
Szerintem ebbe a topikba kellene ellátogatnia, sok jó tanáccsal tudnának szolgálni.
-
unreg1
tag
válasz
antistati #39266 üzenetére
Nem szeretem az Obit, de fenyőáruban viszonylag nagy a választék.
Szerintem ha kiválogatod a csomómentes szálakat, akkor lucból is bőven megteszi.
De az sem baj, ha csomós, mert elég sok a takart rész, a szépeket teszed a látható oldalra, a csomósakat meg belülre, ilyen sok rövid darabnál könnyű úgy variálni.Bármilyen faragasztó megteszi, nem kell ide drága.
-
unreg1
tag
A Scheppach mennyire számít gagyi márkának?
Aldi-Tesco kategória, vagy inkább már zöld Bosch?
-
unreg1
tag
válasz
Mukucs #39235 üzenetére
Wengéből pont kapható 25 mm vastag bútorlap.
Vágasd és élzárasd le egy lapszabászatnál.
-
unreg1
tag
Kézi körfűrész vezetősín.
Miből van az a szalag, amit az aljára szoktak ragasztani, hogy tapadjon?
Hol lehet olyat kapni (Bp-en) vagy mivel lehetne jól kiváltani?Tudom, hogy a Festoolnak van, de horror áron.
-
unreg1
tag
válasz
GeronimoTama #39116 üzenetére
Kösz a választ, akkor érdemes megvenni.
Konkrétan erről a típus érdekelt, mert egy ismerős eladná, csak áll neki a szekrényben. -
unreg1
tag
Van valakinek tapasztalata erről a csavarozóról?
AEG BS 12C2 LI-202C
Napi szinten lenne használva, de azért nem ipari szinten, kb 30-40 pozdorjacsavar naponta
-
unreg1
tag
válasz
pellesmartin #39040 üzenetére
Egy 80x60 cm bútorlap körbe ABS-ezve kijön 3000 forintból, ha bemész egy lapszabászatba.
-
unreg1
tag
válasz
Pee-Tee #39009 üzenetére
Tegyél be annyi alsó szekrényt, hogy a munkalapot már megtartsa, de a sarokban még hozzá tudj férni alulról.
Rakd rá a munkalapokat és alulról tedd be az összehúzót, majd húzd meg.
Told be a maradék szekrényeket..A nem derékszöggel sajnos nem tudsz mit csinálni, azt be kellett volna szabni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest