Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
cooi11
üzenetére
Akkor másik eszközt kell keresned, ezek ilyenre nem valók. Magasabb árfekvésben találni ilyen eszközöket. Mivel csatlakoztatnád a hangfalakat?
Vagy egy külső DAC-ot.
- külső DAC-ot CoreELEC telepítése után maradéktalanul tudod használni, úgy jó a Homatics, én is így használom a Dune-ket. -
blakey
titán
válasz
cooi11
üzenetére
De komolyabb + hang kimenetett is szeretnék!
- ezt pontosan mit jelent? Apple TV hangminősége nagyon jó. Dune Homatixs hangminősége nem jobb, viszont, ha kifogsz egy jó Android frissítést, akkor van megfelelő továbbküldés (passthrough, raw), ha nem, akkor lesz némi probléma. CoreELEC-kel minden hang megvan, de…
Minden le lett erről írva, ha kifejted, hogy mihez képest szeretnél jobb hangot, akkor lehet javasolni, viszont az Apple TV egy "biztos lejétszó", jó képpel és hanggal. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves Sony tv ami belassult, a gombok nem reagálnak néha
tv újraindítása segít.
Venni akartam apple 4k.
De komolyabb + hang kimenetett is szeretnék!
Dune HD Homatics Box R 4K Plus
Milyen? -
Osynho
addikt
-
blakey
titán
válasz
zazenke
üzenetére
Elképzelésem sincs, hogy mit alkottak. Ott azért más az OS, a frissítés is Dune firmware-ről megy.
#78288syrus1006
Azt gondoltam, egy Dune HD Pro biztosan fényévekkel jobb minőséget produkál..
- a Dune csak nemrég "szállt fel az Amlogic vonatra", végre náluk is jó a képminőség. Tehát a Dune zárkózott fel. Persze az alkatrészek minősége eltérő, tehát a sokkal drágább Dune-ben elképzelhető, hogy van egy-két komolyabb alkatrész, de a SoC ugyanaz. A Dune HD Pro 8K Plus egy komolyabb SoC-al rendelkezik, ott azért már van javulás, de az már az összes Amlogic boxra értendő, tehát bármelyik márka S928X-es eszköze hozza azt a szintet. -
syrus1006
tag
válasz
djnice
üzenetére
Oh, ez meglepett. Tehát ha jól értem, amennyiben az X96 Max Plus-ra (Amlogic S905X3) CoreELEC-et teszek, akkor azt használva elérem kb ugyanazt a képminőséget mint egy Dune HD Pro Vision 4K-al? (Dolby Vision-t nem tud a TV-m, tehát arra nincs szükség.)
Azt gondoltam, egy Dune HD Pro biztosan fényévekkel jobb minőséget produkál.. -
Sziasztok!
Egy Ugoos amb6+-ra szeretnék CoreELEC-et telepíteni, ebben kérném a segítségeteket.
-
syrus1006
tag
Szuper, köszi! Elméletileg Amlogic S905X4-J procival szerelt, szóval akkor ez jó lehet.
Egy utolsó kérdés.
A gyári rendszere nem támogat mindent, vagy képminőségben nem hozza ki belőle a maximumot a CoreELEC-hez képest? Vagy miben jobb/több a CoreELEC? -
syrus1006
tag
Sziasztok!
Van egy pár éves X96 MAX Plus-om ami úgy érzem megérett egy minőségibb továbblépésre, mivel időközben TV csere is volt.
Videoban cél a lehető legjobb minőségben 4K (60Hz), HDR10+, lejátszás, hangban Dolby TrueHD/DTS-HD MA.
Pusztán lokális fájl lejátszás a cél, külső merevlemezekről, másra nem lenne használva.
A fenti célok eléréséhez, jelenleg milyen asztali lejátszót ajánlanátok? Dune HD Pro Vision 4K-val szemezek, de nem tudom, hogy az igényeimhez ez passzol-e a legjobban?
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok
Hátha itt tudja valaki a választ Ugoos AM6B+ al kapcsolatban.Sajnos a rendszerhasználatra befizetett díjak az Adrián ringatóznak, így az áramhálózatunkon mostanában egyre több az áramingadozás. Ma 6x ment el meg jött vissza. Tegnap este 3 db impulzus szerű ingadozás volt.
De az a lényeg, hogy most megpróbáltam bekapcsolni az Ugoos-t, és nem ad képet. Egy fekete képernyő van, ami a furcsa, hogy hallom a kis suhanó hangot, ahogy a menüben lépkedem. De nem is koromsötét a képernyő, hanem egy fokkal világosabb, tehát láthatóan valamilyen tartalmat próbál kiküldeni.
Mit lehet ezzel most tenni?

-
péjé
őstag
sziasztok,
a Homatics Box 4k -ra van esetleg CE? nem a plus kiadás ez.
Esetleg van vmi Kodi amit rá lehet tenni külön? amit le lehet tölteni az nem az igazi.
köszi -
Blabcsi
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Egyenlőre így, billentyűzettel is jó anyumnak, aztán majd meglátjuk hogy muzsikál.
-
SunMount3r
nagyúr
-
Blabcsi
őstag
Cinivel nem csinál semmit, csak billentyűzettel, azzal is össze vissza van a vezérlés.
Pl. Hangerő fel a mínusz gomb, lefele meg a 3-as. Menü f3, indítás enter, pause nincs is....
Persze a semmitől több. -
Blabcsi
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Gondoltam én is légegérre, de szerintem az sem vinné.
-
Blabcsi
őstag
Üdv.
Van egy Fantec 3dfhdl lejátszóm.
Viszont valamikor elkallódott a távirányítóm ami volt hozzá.
Billentyűzettel és telóról IrCode Finder appal tudom vezérelni. Anyukámnál szeretném üzembe helyezni, neki viszont nincs infrás telefonja, és az ő távirányítója nem tanítható.
Vettem hozzá egy Somogyis URC10 távirányítót viszont több órás "találd már meg a kütyüt te átok" kereső funkcióval sem bírta meglelni a média lejátszót.Javaslatokat kérek, hogy telómon lévő appból hogy tudom kinyerni a megfelelő kódot? Avagy hogy bírjam működésre az URC10-el?
" B " variáció, hogy kap anyukám egy óccó billentyűzetet hozzá...
Válaszokat előre is köszi. Jöhet privi is. -
péjé
őstag
válasz
Osynho
üzenetére
Igen, sztem jobb. Persze ha van lehetőséged kipróbálni egyet akkor hajrá. A firetv meg a homatics sztem kb hasonló jó képminőséget ad. Fire tévét lehet nézni projektoron, xiaominál ott már nagyon kijön a lemaradás, ezért is cseréltem le. Homatics boxokra adják ki az android tv 12-t, az további előnyöket ad.
-
-
Osynho
addikt
Sziasztok!
Egy olcsó, könnyen kezelhető és jó streamer eszközt keresek, amin van optikai kimenet (elég a 2.0). Youtube, Netflix és Spotify lenne az elsődleges feladata. Erre megfelelő a Xiaomi Mi TV Box S 2? -
válasz
blakey
üzenetére
blakey, nickjames: Köszi szépen!
Ezek szerint ha veszek egy ilyen NAS-t, akkor a TV-m látni fogja a hálózaton és mint a pendrive-on levő fájlokat, ezt is tudom tallózni és gond nélkül lejátssza majd? Csak azért kérdem, mert nem rémlik, hogy ilyen hálózati tallózást láttam volna a menüben...
Van egy Synology NAS-om az irodában, de ezt csak fájlmegosztásra használom a munkatársakkal. TV-vel nem is tudom tesztelni, szóval a felület nem ismeretlen, csak épp ez a fajta felhasználás idegen még.
-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
A "legtisztább" megoldás a NAS lenne, meglévő lemezeidet felhasználnád és esetleg egy Google ChromeCast vagy Fire TV Stick 4K, ami minden problémádat megoldaná, nem kellene másolgatni, "cipelni" a pendrive-ot, nem kéne foglalkozni a kompatibilitással és TV lejátszóival. De első körben a NAS + TV is megfelelő, később majd tovább lépsz.
-
nickjames
tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Megkérik az árát, de egy Synology NAS nem rossz választás. Nekem egy fake épített NAS-om van, elég régi operációs rendszerrel (régi szép idők, amikor még a Disk Station telepíthető volt PC hardverre is), de nagyon szeretem. Ha csak olyan filmet nézel, amit a TV-d lejátszik (ez feltételezhető, mert a TV-re dugott HDD is ezt sugallja), akkor jó lehet. Ha már valós időben konvertálnia kellene a NAS-nak mondjuk Plexen egy 4K filmet, akkor talán kevés lesz a vas.
-
válasz
blakey
üzenetére
Tyűha. Igazából nincsenek nagy igényeim. Eddig egy mezei pendrájvra másolgattam mindent és úgy néztem a filmeket. Ha ezt a lépést ki tudom hagyni, már oké. Az otthoni gépem egy MacBook Air, így az nem opció hogy onnan megy, mert gyakran elő sem veszem a táskámból. Az asztali pedig szintén Mac és most az sem otthon van.
Két viszonylag nagy, de hordozható USB-s merevlemezem van, ezeken tárolom a filmeket, sorozatokat, stb. Az egyik Type-C, a másik hagyományos USB. Tudom, nem ideális, viszont jelenleg ezek vannak kéznél, ha nem muszáj, nem költök pluszban.
Akad egy-két régi normál méretű HDD-m, sőt még egy külső RAID tömböm is van, ezeket fel lehet használni. Így mi lenne a legkedvezőbb felállás szerinted? Vegyek egy egyszerű NAS-t? Az ha jól olvastam, mindent megold, megy a filmlejátszás, zenelejátszás, tudok rá másolni gépről, talán még közvetlenül letölteni is. Pl. ezt: Synology DiskStation DS124
Vagy asztali lejátszó és rányomva a lemez. Talán ez kevésbé praktikus...
-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Vodás routeren nem működik az USB. Nem kell NAS, elég, ha a géped be van kapcsolva és azon fut a szerver. Igazából azt kéne eldöntened, hogy lejátszót veszel és a pendrive-ot "utaztatod", vagy megoldod a hálózati lejátszást és semmit nem kell fizikálisan "cipelned". Ha így nézzük, akkor igen, mindenképp pénzbe kerül. Azt is vedd számításba, hogy lejátszás szempontjából milyen igényeid vannak, kell az fps-váltás, a HDR, HD-hangok, stb.
-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
A hálózati lejátszás a legegyszerűbb. Ott az egyszerű DLNA, ezt a TV-k ismerik, NAS-ok, számítógépek szintén. Ott a Plex, Emby, Jellyfin, ezek jobbak, LG TV-re van kliens, NAS-ra, számítógépre kell egy szerver, beállítod, hogy honnan olvassa a tartalmakat, elkészíti a leírást, borítót, mindent beállít, TV-n a klienssel csatlakozol a szerverhez és kész is, ha újat veszel fel, akkor 1 percen belül előkészíti, ha törölsz, akkor 1 percen belül törlődik a listából.
-
Sziasztok!
Egy 2017-es LG TV-t használok, amely sajnos csak NTFS-re formázott meghajtókat kezel, azonban a filmeket egy 4 TB-os hordozható vinyón tárolom. Egyrészt nem lenne baj, ha ezt kezelné valami, másrészt elsősorban ExFAT fájlrendszerre formázott meghajtót használnék filmet nézni. Milyen lejátszót nézzek, ami az így formázott meghajtót (64 GB-os pendrive) kezeli és látja?
Szeretném elhagyni az NTFS-t, mert alapra nem támogatja a Mac, így inkább csak nyűg ezzel szenvedni.
Köszi!
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Van egy kiváló Panasonic Tx-p42gt60e készülékem, bekapcsoltam és a Netflix többé nem elérhető ezen a készüléken. Hogyan tudnám nézni rajta? Közben kinézetem egy ilyet: [link] Esetleg javasoltok mást? Egyáltalán nem értek a témához, köszönöm a segítségetek!
-
péjé
őstag
szia,
én 4k maxot használtam sokáig a hálóban, a tv stickek között az egyik legjobb. PC-s madvr hogy rendesen tudja a 4k hdr-t kell tenni alá egy kb 300eft értékű pc-t de inkább drágábbat, egy rendes videókari igencsak drága...szóval ha tudná a 4k max ezt 20eft-ért akkor miért is venne vki madvr-es pc-t? :-)
Homatics box r 4k plus + CE egy jó választás lehet. Ha projektorozol és komoly natív 4k a gép akkor ahhoz érdemes madvr-t használni hogy ki tudd maxolni a tudását. Tévénél nem tudom érdemes-e, nincs komoly készülékem. -
MZoli
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy melyik lejátszónak van legalább olyan képminősége HDR-ben, mint PC-n MPC-HC+madVR kombóval? Egy pl. Firestick 4k Max képminősége hol van ehhez képest?
-
Monstrosity
újonc
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét szeretném kérni. Van egy popcorn-hour A400 médialejátszóm, aminek sajnos megszűnt a hálózati támogatottsága. Úgy tudom ezt már semmilyen újabb firmware telepítéssel nem lehet megoldani, úgyhogy kénytelen vagyok lecserélni a lejátszómat egy hasonló kaliberűre. Amit szeretnék: lejátszás merevlemezről, stream szolgáltatások futtatása (Netflix, Max)
Köszönöm! -
válasz
jézusom
üzenetére
Amazon FireTV Stick vagy Google Streamer valamelyik típusa
-
jézusom
addikt
Hali!
Van valami táblázat, ahol össze lehet hasonlÍtani a játékosokat? Ismerősnek kellene valami box, de csak a streamingek számÍtanak semmi más. -
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezt a kábelt használtam eddig, ustym uclan 4k beltérinél annál nem volt ilyen gond.
Kicseréltem arra amit a boxhoz csomagoltak gyárilag.
Ami eddig volt a 2.5 m volt viszont minőségibnek tűnik. -
-
Garsza
veterán
Helló! Adott egy egy Homatic R 4k Plus.
És néha előfordul hogy egy pillanatra megszakad a kapcsolat az LG tv -vel. Van hogy csak 1x van hogy töbször egymásután bevillog. Ennek mi lehet az oka? -
gyűrű
addikt
válasz
zazenke
üzenetére
Nincs elfelejtve.
Régi eszköz, a régi atv9 es fw vel most is működik stabilan.
Az enyém már régóta csak kikapcsolva pihen.
Amikor elkezdték rá tolni az atv11 es bugxperienceket akkor unták meg sokan.
Mai napig nem sikerült rá olyan stabil fwt faragni mint a régi volt.
Viszont visszarakni azt a fwt nem egy egyszerű dolog..
Amúgy meg pár modern kodeket már nem támogat, de attól még jó. -
zazenke
őstag
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Beszereztem egy Dune HD Pro Vision 4K lejátszót: [link] Egyelőre a gyári Dune rendszerével akarom használni, CoreELEC telepítését most nem akarom, főleg, hogy megy a kálvária az ATV14-el, bár erre a készülékre nem jött ez a frissítés eddig.
Beállítottam mindent, viszont a kép és hang beállításokat megosztanám veletek, megtennétek, hogy ránéztek, nem-e van a beállításaim között valami nagy blődség, amely mindenképp változtatást igényel? (az esetek nagy többségében 4k DV és HDR tartalom fut rajta) Célom, hogy a lehető legnormálisabb módon, felesleges konvertálások nélkül kapja meg az adatokat a TV (TCL C845 X2)
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] --> ezeket lehet még választani: [kép]
[kép]Köszi!
-
imre2016
csendes tag
Olyan kérdésem volna, hogy tovább nézelődtem zidook között jó árban találtam z20 pro z9x prot nemlátok nagy különbséget pedig bisztos van mit nem veszek észre?
-
imre2016
csendes tag
Sziasztok! LG G3 és Samsung Q990D kombóhoz szeretnék lejátszót venni; Nvidia Shield vagy Zidoo Z1000 Pro között vacilálok. Melyik lenne a jobb választás szerintetek? Olvastam, hogy képi megjelenítésben vannak különbségek a lejátszók között. Esetleg, ha van más javaslatotok, szívesen meghallgatnám.
-
Garsza
veterán
Helló! Vettem egy Homatics R 4K Plus -t. IPTV nézésre és Netflixre használjuk. Alpvetően a Netflix teljesen jól működik. De az IPTV vel vannak gondok. Van hogy elkezd akadni az adás, meg volt most olyan is hogy ki esegetett a kép 2 másodpercenként. Újraindítás megoldotta. Ez box hiba lehet vagy inkáb a kiszolgáló?
Hogy lehetne kideríteni. -
-KP-
veterán
Htpc-zek. A monitorom full hd, a processzorom hdmi 1.4, a vga kártyán csak 1 darab hdmi van. Nem tudom hogy reagálna a processzor, ha 4k-s jelet küldenék rá. Ezért lenne jó egy olyan lejátszó, mint egy újabb Zidoo vagy Dune, amin van egy normál hdmi kimenet és egy audio only. Csak gondoltam hátha van olcsóbban is valami noname gyártótól. A 4k hdr vetítő csak ideiglenesen lesz itt, ezért nem verném bele magamat nagy költségekbe miatta.
-
-
-KP-
veterán
Üdv,
Tudnátok nekem ajánlani olyan médialejátszókat, amin 2 hdmi kimenet van? Kellene egy audio only kimenet és egy a képnek. Streaming nem fontos, csak fájlokat tudjon lejátszani (iso és menü lejátszás sem érdekel) és kiküldeni a 4k hdr jelet.
-
Poplacsek
senior tag
Az érdekelne, hogy egy Oppo UDP203/205-ös képe milyen egy új Amlogic S928X-K/J processzoros lejátszóhoz képest? Létezik valahol összehasonlító teszt?
-
Garsza
veterán
Android TV hez Homatics -on létezik valami app aminek ami létrehoz egy webes felületet amin keresztül elérem a boxot. Mint például enigma2 nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Parfüm topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Audio-Technica AT-LP120XUSB (Audiotechnika AT-V95e, vagy Ortofon - Concorde MkII CLUB hangszedővel)
- Ibasso dx240 dap zenelejátszó makulátlan állapotban összes tartozékával
- Eladó BONTATLAN ÚJ Amazon Fire TV Stick 4K 3Gen Alexa vezérlés , médialejátszó , távirányítóval!
- Apple TV 4K 64 GB / 128 GB - bontatlan - 1 év Apple garancia
- Eladó BONTATLAN ÚJ Amazon Fire TV Stick 4K 2Gen Alexa vezérlés , médialejátszó , távirányítóval!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A külső lejátszóval ez is megoldódna, illetve lehetne pl zenét nyomni tv nélkül.