- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz pinnacle #22061 üzenetére
Nincs a közelben véletlen valamilyen konzol és annak vezeték nélküli controllere? Pl. az Xbox vezetéknélküli vezérlője szeret a 150-es csatorna felett sugarozni, nekem is eltartott egy ideig mire rájöttem.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #22039 üzenetére
5GHz-ről beszélünk
EU-ban van 3 darab 80MHz blokk meg 1darab 160MHz-es
6GHz-en jobb a helyzet ott 6x80MHz vagy 3x160MHz lesz vagy 2darab 320MHz (wifi 7) csak abból a fele bezavar majd a másik blokkba sajnosLegszebb hogy olvastam már wifi6 tesztet és sajnos a magasabb freki miatt hiába hogy nincs rajta másik wifi ami zavarna de mégis lassabb mint az 5GHz.
Kár hogy 5GHz-en nincs több blokk, nekünk az sokkal jobb lenne ha legalább annyi lenne mint USA-banA szolgáltatói eszközöket ne vedd ide, legtöbb made in china aztán olyan erősen tolják a wifit hogy zavarják vele a többit... Ezzel kompenzálja a kicsi vagy belső antennát meg a szolgáltató is gondolom kevesebb panaszt kap hogy "nincsenwifiakertvégébe"
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #21879 üzenetére
Lehet kiderült, hogy miért dobál le az ASUS 65P a 100-as csatornáról, radarra hivatkozva. 4 napja kikapcsoltam az energiatakarékosságot, azóta nincs probléma. Nincs semmilyen radar a XIII. kerületben, csak fals riasztást ad takarékos üzemmódban.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #21873 üzenetére
108-ra tettem, (130-on is működött csak ott gyengébb a teljesítmény), most viszont elmászott innen. Meg tudnátok nézni, mégis radar probléma? Azt nem találom hol váltott másik csatornára.
4282. Feb 8 14:41:12 kernel: [WrapDfsRddReportHandle]: Radar detected !!!!!!!!!!!!!!!!!
4296. Feb 8 14:41:22 kernel: Do not send Class 2 Deauth under DFS Radar Detected scenario.
4574. Feb 8 14:42:36 kernel: [WrapDfsRddReportHandle]: Radar detected !!!!!!!!!!!!!!!!!Azt nem értem milyen radar lehet, amikor azok nem is ebben a tartományban üzemelnek. Meteorológiai radarok 5600 és 5650 MHz között mennek. Időképnél azt mondták, hogy Radarjaink az X-sávban, 9410 Mhz-en működnek.
Illetve egy radar a fix helyen van, nem műhold, azonnal jelentkezne a probléma. Ezért nem lehet 117-131--ig csatornát beállítani, mert ott vannak a radarok. Ezért is gondoltam régebben, hogy a J5 a hibás, mert attól azonnal elmászott, ha csak 2,4GHz-re engedtem megjavult. Eszköz biztos nem okozhat ilyet? Megnézem újra 100-as csatornán, azzal nem volt gond 3 napig.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz pinnacle #21861 üzenetére
Le lett mar irva, csak es kizarolag helyszinen tesztelve derul ki, hogy mi tortenik, ha lecsereled. Beirhatom, hogy en csereltem es jobb/rosszabb lett, de ez szamodra semennyi informaciot nem hordozna.
Ugyanakkor az is le lett irva, hogy a sugarzasi teljesitmeny korlatozva van (mert jellemzoen vannak szomszedok), es ezt jellemzoen kimaxoljak a keszulekek. Az antenna iranyitottsagaval lehet kicsit jatszani, es kesz, ha nagyobb teruletet akar lefedni az ember, akkor tobb eszkozre (es ezek kozt kabeles kapcsoaltra) van szukseg, a 84nm / 3 vasbeton fal egyaltalan nem biztos, hogy legyurheto feladat.
Egy vajog hazban akar minden szobaba kellhet egy-egy AP a normalis wifihez, mert az annyira nyeli a hullamokat, de a vasbeton sem nagy baratja a wifinek.
A DFS csatornakat pedig azzal a feltetellel hasznalhatod, hogy figyelsz a radarokra, azaz szigoruan tilos ott tartani a keszuleket (es igy nem is tudod megtenni).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
blakey
titán
válasz pinnacle #21861 üzenetére
Én leírtam néhány évvel ezelőtt, AC65P számomra csak OpenWrt-vel volt használható, gyári FW nem volt jó.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pinnacle #21856 üzenetére
Mindegyik router ugyanazt fogja nyújtani lefedettség szempontjából, annyi a különbség, hogy ugyanazon a lefedettségen stabilabb kapcsolatot biztosíthat. De jól írták, az AC65P OpenWrt-vel tényleg jobb sebességre és lefedettségre képes alacsonyabb csatornákon is. A 100-asról mindegyik el fog mászni. A csatorna automatikus kiválasztása ne legyen kijelölve.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kezo0
addikt
válasz pinnacle #21851 üzenetére
A "wifi 6" az AX-es szabványt jelöli (szemben az eggyel korábbi wifi 5-tel, ami az AC szabvány egyszerűsített megnevezése), és nem arra utal, hogy ott bármi is 6 Ghz-en működne. Mert a wifi 6-os routerek is csak a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávban dolgoznak.
Először ezt kéne megérteni. Másik topikban is írták már neked.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Kapanyél
őstag
válasz pinnacle #21442 üzenetére
Droidon vagy 5 helyen lehet kezelni az appokkal kapcsolatos paramétereket.
Neked az energiatakarékosságis rész kell, meg a wifi háttérbeni működésére vonatkozók. Ezzel összefügg az appok hálózathasználati engedélye a háttérben. Aztán még vannak az értesítésekre és egyéb jogosultságokra vonatkozó beállítások, ott is ki lehet tolni magunkkal erősen.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
woodworm
veterán
válasz pinnacle #14730 üzenetére
De te nem vpn szolgáltatót kérdeztél, hanem az otthoni szolgáltatáshasználatát külföldről. Ehhez egy vpn szervert kell indítanod a routeren, és beállításoktól függően eléred a routeren keresztül a belső hálózatot és az internet szolgáltatást.
Mivel kívülről bejelentkezve az előfizetéssel elérhető feltöltési sebesség lesz a letöltési sebességed, ezért nem mindegy, hogy az mekkora. A múltkor a vodás topikban 29-es körzetet emlegettél, ott pedig tudtommal koaxos a node mögötti rész és a koaxos csomagok a mérvadóak. Tehát a feltöltés nem túl acélos.
A másik hátráltató tényező maga a router hardvere, nem sokkal tud többet, mint a voda feltöltési sebesség. Ezzel a tudással streamelni a külső hálózat felé nem egy felhőtlen élmény. -
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #12006 üzenetére
Először anyit említettél meg, hogy wifin nem megy 400 felett, nem írtad, akkor hogy csak a digin tesztelted. Utána igazából 2 magyar szervert neveztél meg, ahol nem ment 400 felett és 4-et, ahol ment 400 felett. Nem csak 6 szerver van itthon, így ez eléggé távol áll az összestől. De mint már több ilyen méricskéléses esetben is lett írva, ha több helyen megvan a 600Mbps, akkor minek foglalkozol vele tovább, akkor megy annyival wifin is a neted. Úgysem fogja tudni senki megmondani, hogy wifin nálad miért 400-nál állnak meg azok a szerverek, más írta, hogy nála az egyiknél 500-ig mér wifin.... Sőt régebbi laptopos mérés a digi szerverére van, akinek ment 920Mbps-kel is....
-
blakey
titán
válasz pinnacle #12006 üzenetére
De figyelek, te nem figyelsz a válaszainkra és fixnek veszed a Wifis dolgokat, holott nem az. Túltolod ezt a dolgot, mert a fogó is kevés ahhoz, hogy megértsük a problémádat, ami valójában nem is az, mint utólag kiderült. Igen, nálam mindig megvan a maximális sebesség, tudod, vannak ilyen környékek is. De nekem nem lételemem a máricskélés, eddig, az elmúlt 10 évben, méréskor mindig megvolt a maximális sebességem és ha az eszközök valódi sebességére vagyok kíváncsi akkor iperf3-al mérek, speedtest meg nem mérvadó oldal, két böngészővel is eltérő eredményt kaphatsz és akkor még ott vannak az app-ok a telefonokon, tableteken. Wifiman-t használok telefonon és az mindig jól mér.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #12002 üzenetére
Senki nem gondolta volna, hogy egy szakmai fórumon, ahol a kérdező elvileg tudja mit csinál, felmerülne, hogy nála a tesztelés kimerül egy darab szerveren. Soha nem mérten Digi szereveren, de 10 másikon igen, és csak azután írók egy eredményt, te meg egy szerver után képes voltál következtetni és másokat kérdőre vonni, akik nem gondolatolvasok? Már többször tapasztaltam, hogy a hozzáértőnek tűnő kérdések mögött egy hozzá nem értő van, de ez csak utólag derül ki. A jövőben legyél körültekintőbb, rengeteg felesleges köröket lehetne megspórolni. Fene gondolta volna, hogy ilyen kezdő szintű cselekedett van a történet mögött.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz pinnacle #11994 üzenetére
Itt milyen eredményt vársz? Ha a WiFi / LAN áteresztőképességét szeretnéd tesztelni, használd az iPerf-et. A speedtest-el a WAN hálózatodat teszteled a két végponti eszköz között, ami inkább a szolgáltató topicjába való, itt off topic.
Hálózatos topikokban azt vettem észre, hogy akik tényleg értenek hozzá, azok alig szólnak hozzá, valószínűleg azért, mert nehéz megszólítani őket lassú speedtest eredményekkel
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #11996 üzenetére
Te írtad, hogy neked se fontos, akkor most mégis mi a gond? Vagy Te egész nap speedtest méréseket csinálsz vagy mi? Ha több szerver felé megvan a 600, akkor minek foglalkozni azzal, hogy van ahol csak 400? De mint előbb is írtam, indíts egy olyan töltést, ahonnan biztos megvan a 600+ sebesség, ha ott megy 600-zal, akkor nem kell foglalkozni a speedtest méréssel, mert valós esetben lesz meg a 600.
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #11994 üzenetére
Akkor minek foglalkozol vele? Indíts el egy olyan letöltést telefonon, amiről tudod, hogy kábelen megy 600+Mbps-kel, ha telefonon 600 körül megy, akkor örülsz és nem foglalkozol ilyen hülyeségekkel. De igazából azt se értem, hogy miért fontos telefon esetében, hogy 400 vagy 600Mbps.
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11986 üzenetére
Ettől még tudom mérni a képeségeket, pl. iperf3-nak semmi köze a külső szerverekhez ha a belső hálón mérem a sebességet, 500Mbps netem van és azt maximálisan hozzá wifin és vezetéken egyaránt.
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11979 üzenetére
Nem korlátozzák, viszont nem biztos, hogy a speedtest a mérvadó sebesség ellenőrzése szempontjából. Egyébként nálam mindegyik szerveren és minden időpontban megvan a maximum.
-
Dragon3000
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #11898 üzenetére
Nem az Asus 65P-vel van gond, hanem a hazai szerverek többsége korlátozza a sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz pinnacle #11938 üzenetére
A torrent kliens attól még működik, hogy nincs nyitott port, csak várhatóan lényegesen kevesebb lesz a feltöltésed. A letöltést nem befolyásolja számottevően, legfeljebb szélsőséges eseteben, ha olyan torrentet töltenél, amit kizárólag passzív seed-erek osztanak meg.
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #11909 üzenetére
Használják csak te nem látod mivel 2 falon már totál eltűnik az 5Ghz wifi. 2,4GHz-et meg még szemközti tömbben is látni fogja az eszköz.
Panel telepen nálunk 500 SSID van 2,4GHz-én és 8darab 5GHz-én pedig jóval több Flip/Telekom előfizető van és azokban a HGW-ben régóta van AC WiFi márMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11903 üzenetére
Itt is meg máshol is írtam, egyrészt a 400Mbps nem rossz, de több is elérhető azzal a routerrel és géppel, valamint a router elhelyezésével, az antennák pozícióival is játszadozhatsz. A környezeted mennyire szennyezett Wifi szempontjából? Nem feleződik a sebesség, az elméleti maximumot "steril" körülmények között érheti el, jó körülmények között 70-75% a maximum.
-
woodworm
veterán
válasz pinnacle #11903 üzenetére
Az asus recovery tool kell hozzá vagy mac esetén az elérhető tftp kliens is jó. Rákeresel a topikban találsz több hozzászólást is a témában.
Nincs szó konkrét sebesség feleződésről. A wifi sajátossága, hogy az adat egy olyan kapcsolaton keresztül utazik, ahol a közeg sajátosságai miatt "védeni" kell, ezért a kapcsolat egy része erre megy el. Itt van két link, ahol leírják több szempontból is, hogy hogyan skálázódik a throughputod.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11876 üzenetére
Már írtam, hogy pl. a 100-as csatorna helyett a 36-48-ast próbálnám ki, hiába a 100-ason lévő jobb lefedettség.
Honnan tudod, hogy legalább 600Mbps lenne jó nálam? - egyszerű oknál fogva, egy gyengébb, 866Mbps-re képes telefon is tud 600-650Mbpst, egy sokkal erősebb SoC miért ne tudná? Nem a SoC a szűk keresztmetszet. Csinálj iper3 tesztet, egyik laptop legyen kábelen, úgy van gigabit és a másik meg Wifin, de a router és a laptop között is csinálhatsz iperf3 tesztet.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11872 üzenetére
Miket írkálsz, hogy a viharba lenne kevés az M1 hardvere? Ennyit pakoltak bele AC esetében, AX esetében jobb sebességed lesz. Egy sokkal gyengébb gép is képes a gigás netre, de mint írtam, vegyél AX-es routert, az eszközeid AX képesek. Egyébként elgondolkodtál azon, hogy mégis a router beállításaival kéne"játszadozni"?
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11872 üzenetére
Nem, a géped AC-n 866/866Mbps linksebességet tud, enyém1300/1300-at. Speedtest csak az internet sebességét méri és nem az eszköz képességeit, ráadásul nincs gigás netem. iperf3 teszt méri az eszköz hálózati sebességét. Nálad meg kell lennie legalább a 600Mbps-nek, nem 400Mbps a vég.
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11867 üzenetére
Mondjuk azért durva, hogy az ac-t 1300Mbps-el reklámozzák. Kíváncsi vagyok valakinek jelzett-e már egyáltalán ekkorát, illetve mi volt a legközelebbi elméleti sebesség.
Sajnos a gépem csak 1300Mbps linksebességre képes, a router meg tudja az 1733Mbps-t is.
Amúgy nálam így megvan AC-n is a gigabit.
866Mbps esetén azért megvan a 600-650Mbps, a 400Mbps az elfogadható kategória. 866Mbps linksebességre képes telefonnal, géppel is mértem 600-650Mbps-t.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11865 üzenetére
Szerintem mindkettő 867Mbps linksebességre képes 5GHz/80MHz-en, az a 780 is 867 lesz csak kell egy kis idő, illetve oda-vissza változik. FR is ua. mint a HU. 867Mbps-nél a 400Mbps valós sebesség nem mondható rossznak, de túl jónak sem, talán máshova kéne helyezni, másik csatornát választani, stb. Próbálgatni kell.
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11863 üzenetére
MacBookon, iPad-en, hogy lehet megnézni? - macOS alatt alt-ot nyomva ráklikkelsz a a felső sávban lévő wifi ikonra, persze előtte a wifi csatlakozás aktív legyen. iPad-re meg le kéne tölteni valamilyen Wifi analyzert, esetleg nézd meg a wifi résznél.
#11862Imi1981
Nem bántásból írom, de két belépő routered van, én 3 AX-es routerrel AX92U, AX82U, AX58U próbáltam, mindegyikkel jobb sebességet kaptam, mint az AC65P-n (ilyenem is volt), 20-30Mbps a különbség.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11860 üzenetére
Tényleg, egyébként milyen helyzetben lenne jobb egy AX-es router? - Kb. minden helyzetben, még az AC-s eszközökkel is jobb sebességet kapsz.
A klienseken megnézheted, hogy milyen linksebességgel csatlakoznak a routerhez és abból látni fogod, hogy miért annyi amennyi.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pinnacle #11856 üzenetére
Van egy M1 Air-ed meg iPhone 12 minid akkor miért nem AX-s routert használsz?
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #11850 üzenetére
Biztos, hogy nem N-en megy, mivel ott a link sebesség lenne max 450 ehhez az eszköznek is tudnia kellene ezt és akkor is max 300 körül menne, az ac1300 meg a maximum, amit a router tud, miközben az eszközöd meg 866Mbps link sebességnél többet nem tud, de ahogy olvastam neten másnak csak 270 körül tudott wifin az ipad air 4, így nálad még elég jól is megy.
-
Multibit
nagyúr
válasz pinnacle #11267 üzenetére
a VPN szerver nem extra kockázat biztonsági szempontból?
Érdekes, hogy a VPN-t tartod kockázatosnak. Gondolj bele, hányan torrenteznek nyitott porttal, hányan használnak UPnP-t, hányan használnak gyenge wifi jelszót, hányan engedik ki a netre a router menedzsment felületét? Ezek mind mind nagyobb kockázati tényezők.
Egy erős titkosítással konfigurált OpenVPN + 2FA éppen hogy a biztonságot erősíti, a sima port nyitogatás helyett.[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz pinnacle #11267 üzenetére
Nem tudom a gyári mit tud, de amikor én használtam, Merlinnel így csináltam:
1. felállítottam egy DuckDNS-t (DDNS szolgáltatás), hogy a változó IP cím ne kavarjon be, újracsatlakozáskor teljesen automatikusan meghívja a router a DDNS frissítő bash szkriptet (bár van talán valami beépített szolgáltatás is, azt nem ismerem)
2. OpenVPN szerver aktiválás a routeren, ezt nem részletezem, látszik mit lehet állítani
3. Kliens a mobilra, gépre, amire kellA belső hálót nem biztos hogy eléred, attól függ TUN vagy TAP módban fut a VPN, ha a routerre dugott dolgokra gondolsz, azt viszont igen.
De, extra kockázat Használj erős jelszót, nyilvános kulcs metódussal és tartsd frissen a router firmware-ét.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #10304 üzenetére
Mi köze a 160MHz wifinek a feltöltéshez?
DIGI FTTH 1000/300 mellett nyúzom az AC65P-t 2éve lassan és tökéletesen bírja
160MHz nem is kell mert nincs olyan telefonom
Redmi Note 9s MU-MIMO-s 2antennás így 866mbit link megvan és 600-630megabitet mérek rajta. Ez mindenre IS elég
PC-k meg gigabit LAN-on amiből a torrentes gép 24/7-ben megy, a melós gép napi 8-10órát kéri a netet közben meg a gyerek még wifiről játszik. Sosem éreztem hogy lomha lenneMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
szaboi6512
őstag
válasz pinnacle #10274 üzenetére
Ha van 160 MHz-et tudó kliens akkor megéri váltani.
Sokáig használtam amíg nem lett AX 58U routerem.
Telepíteni így tudod.
RTAC85P_B5.1.2-g757c89a.trx[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
woodworm
veterán
válasz pinnacle #10263 üzenetére
Az ac65p kapcsán szinte erről szól két éve a topik, hogy a két router hardveresen és szoftveresen ugyanaz. De van még három másik is. Az öt router közül egyedül az rt-acrh26-os rendelkezett néhány extra funkcióval és külön productid-vel, de a 160MHz-et ez sem tudta. A többi router fw-je bitre megegyezik, ebből adódóan a productid is azonos.
Ha kell a 160MHz, akkor a korábban linkelt Melinrdev 5.1.2-est ajánlom, mivel az új kiadásban a webes felületről nem tudod állítani az 5GHz-es rádió csatornáját. -
woodworm
veterán
válasz pinnacle #10247 üzenetére
Rosszul emlékszel! Mint az előbb is leírtam nincs korlátozás.
Igazából nem értem a dilemmád, ha a gyárit szeretnéd, akkor azt teszed fel, ha merlint, akkor azt. Mivel a routert nem érdekli a fájlnév, mert a fejlécben nézi a productid-t, ezért fel lehet tenni egymásra az ac65p/85p frissítéseit. Merlinből pedig eleve csak az ac85p vonalat nevesíti, nincs sok választásod. Utóbbi úgy is csak a recovery-vel fog felmenni.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz pinnacle #10033 üzenetére
Akkor lehet még gond, ha a kérdéses kliensnél használt frame méret nem egyezik a WAN kapcsolatod frame méretével. Pl. be van kapcsolva a Jumbo Frame használata. Ez LAN esetén nem okoz gondot, mert a router switch-én halad át. Viszont LAN-WAN forgalomnál a routernek kell darabolni a kimenő csomagokat, illetve újra egyesíteni a beérkezőket.
Persze, mivel telefont is érint, így lehet, hogy valami router oldali wifi beállítás lesz.Egyszóval én az MTU beállításokat nézném át...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
woodworm
veterán
válasz pinnacle #10022 üzenetére
Itt a natolással lesz gondod, mert hálózaton belül szépen dolgozik a wifi, 5GHz-en teljesen rendben van az az 500Mbit körüli sebesség, 2,4 GHz-en pedig a 20MHz-es csatornaszélességen is nagyon jó a 120 Mbit. Utóbbi érdekes, mert nem szabványos a linksebesség. Úgy néz ki, hogy szép csendben tudja a turboqamot az intel.
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #10022 üzenetére
Telefonokra nincs ötletem, de a laptopnál nem kavarhat be valami energiatakarékos üzemmód? Mert wifi-s gondot pl az intel ac 7260-ról lehet találni, ami energiatakarékos üzemmód miatt fordulhatott elő. Hátha hasonló gond előjön a 7265-nél is. Esetleg wifi driver frissítést is megnézhetnél, ha még nem próbáltad.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #10017 üzenetére
Mi köze ehhez a diginek? Csak egy lan kábel megy be a lakásba és kábelen keresztül megy is a neted rendesen, a wifit a saját routered oldja meg és ott jön elő valami hiba.
Viszont az a furcsa, hogy fájlt másoltam PC-ról a nem túl acélos kis laptopra, és végig tartotta a 60MB/s-t. Wifin Mbps-ben nem tud ennyit.
Itt most wifi-n ment a másolás is, vagy kábelen, mert a szövegből kábelre tippelnék, de utána meg erre hivatkozol, hogy a fájl másolás meg megy rendben wifin. -
woodworm
veterán
válasz pinnacle #10001 üzenetére
Valami nem kóser az asus rate kijelzésével, nem ez lesz a baj. Egyébként az inssider tényleg visszavesz az elérhető sebességből, ha fut mérés közben. Tegnap valamiért nagyon kicsi sebességeket mértem és én is ugyanazt tapasztaltam amit te, 5GHz-en 100Mbit, inssider mellett 50Mbit.
Megejtettem egy gyári resetet és minden helyreállt, 5GHz-en 450-500 Mbit, 2,4 GHz-en ~250Mbit. Ha futtattam mellette az inssidert, akkor 50-100Mbittel kevesebb sebességeket mértem.
A 2,4GHz-es kapcsolat valószínűleg turboqam sebesség, de a tulajdonságoknál nem jelenik meg. -
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #10004 üzenetére
Tedd már el 100-as csatornáról, simán lehet hogy bezavar
36 meg 52-es blokkra tegyed és úgy tesztMindkét Redmi Note 9S 866mbit linken van, router erre ennyit jelez
Szóval itt még csiszolhatnának mert a 60M az minden csak nem pontos
Ja és arra sem jöttem rá hogy két azonos telefon egyikre írja hogy STBC Yes másikra meg No, pedig még a wifi beállítás is azonos mindkét telefonon Akárhogy nyomoztam nem jöttem rá hogy lehet ezMost látom hogy BW 20M miközben fix 80MHz-re van állítva
Ez a wifi napló elég viccesre sikerült és nem nagyon javították a FW-ben[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #9987 üzenetére
NAT gyorsítás kell amit te tettél ki ahhoz nem kell piszkálni
Továbbra is hasít a wifi, szerintem a telefonotokkal van valami
630-640megabitet mértem és előtte sosem volt ilyen gyors inkább 600-630 között volt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest