- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blakey
titán
válasz
Kroni1 #16721 üzenetére
Maga a router alapból nem állít be semmit, neked kell beállítanod, hogy elérhető legyen. Elég sok visszaállítás illetve routert használtam, mindig én engedélyezem, állítom be, hogy elérhető legyen és hogyan. Az app-nak meg pont az a lényege, elérhető kell, hogy legyen maga a router és a problémák elkerülése végett a külső elérést is felajánlja, de nem kell bekapcsolnod, ha nem szeretnéd. Nem használom az appot, DDNS-t használok (nem Asust) és NAS-t, routert azon keresztül érem el. Ha VPN-en keresztül szeretnéd elérni, akkor azt másképp kell beállítani.
-
válasz
Kroni1 #13599 üzenetére
Jelenleg egy AX92 van a házban, de tervezem lefokozni mesh node-dá és a főhelyre menne egy vélhetőleg AX86S.
A kert ugye az AImesh-kompatibilis kültéri eszközök hiányában kiesik a mesh hatóköréből, de úgy tervezem, hogy ezzel valahogy hősiesen megküzdök.
A Mikrotik wAP kifejezetten erre termett.
MaCS
-
válasz
Kroni1 #13556 üzenetére
"Sajnálom, hogy az ASUS-nak nincs Aimesh-be köthető kültéri POE-s AP-je, mint mondjuk a mikrotiknek a WAP. Az tök jól működik, de az meg egy mikrotik főegységgel együtt CAPSMAN-el az igazi szerintem.."
Ez nekem is komoly bánatom. Szükségem van egy külső egységre, ami így TP-Link lesz. Nesze neked, mesh...
MaCS
-
blakey
titán
válasz
Kroni1 #13553 üzenetére
Számomra nincs értelme, sok az eszközöm, a lefedettség elég ahhoz, hogy az adott sávon maradjanak és csak zavart okozna, jobb, ha külön SSID-n vannak az eszközök. Az AX jobb sebességet biztosít ugyanazon a távolságon, "könnyebben" átmegy a falakon, de a tapasztalatom az, hogy AC-n is jobban teljesít. Nem tapasztaltam azt, hogy jobb lenne a lefedettség, inkább stabilabb. N18U-hoz, AC68U-hoz mérem, amik még nagyon jó lefedettséggel bírtak, N18U lefedettségét egyik eszköz sem hozza, azt nehéz felülmúlni, de a sebesség jobb az AX-es eszközökön.
-
Skilly
aktív tag
válasz
Kroni1 #13541 üzenetére
Igazad van. Sőt Te is mondtad, hogy az igényeimnek bőven jó a 92U, főleg ár/érték miatt. Amúgy is sikerült beszereznem 50e huf alatt (pontosan 47e huf-ért). Ezért nem is agyalok rajta sokat.
Ahogy Alex91 is írta, annyiért jó vétel volt, és ajánlotta. Eddig nem bántam meg. Később az emeletre veszek egy másik 92U routert (ha megint tudok kedvező áron). Most is jók a jelek, gyors minden és a kinézete is tetszik. -
Alex91
félisten
válasz
Kroni1 #13541 üzenetére
Mondjuk amikor megvettem a 92U-t, nagy volt az orom, de aztan kezdodtek vele a gondok
. Igaz, par firmware frissites utan sikerult nekik az en beallitasaimmal stabilla tenniuk. (Ettol meg lehet, hogy meg mindig nem tokeletes, csak nalam ez nem jon elo.)
Es valoban, most, hogy 17 MB/s vagy 21 MB/s nagysagrendileg ugyanott van… A lenyeg, hogy ne akadjon, fagyjon semmi, legyen stabil.
Es valoban, egy szempont lehet, hogy melyik jobb, a masik meg, hogy milyen az ar/ertek arany… -
Balinov
titán
válasz
Kroni1 #13370 üzenetére
Kroni1, hasonloan jartam (AX56U) 2 esetben.
1) Ceges Dell Latitude 5480 - Inteles B/G/N vezerlovel az istennek se latta egyik AX56U-s SSID-t se w10prox64 alatt, mire rajottem hogy okos corp IT a win10 telepiteskor generic win10 drivereket hasznalt es frissitve a gyari , Dell-tol elerhetore rendben latta es hasit rajta, mint a szel
2) mid-2021 rMBP 15", bootcamp-el w10x64pro, egyeduli oprendszerkent, ott az ezereves boardcomm B/G/N latta ugyan, de inkabb nem csatlakozott ra, mint igen. Itt egy legolcsobb usb-s tiplink lett majdnem a megoldas, de az meg lassabb volt a net, mint amikor a mac-en ment a boardcomm vezerlovel. Ott eltavolitas, reboot, ujratelepites megoldotta, de ez nem annyira hasonlit a Te szitudra, inkabb az 1-es scenario
Van egy T420-am itthon, i5/8/256, gyari wifi vezerlovel, de azt most nem tudom kiprobalni, koltozeskor elkevertem a toltojet
Az 1-esnel a megoldasra redditen ill. dell forumon talaltam a megoldast, miszerint egyes inteles wifi vezerlok adott driver verziotol visszafele egyszeruen nem latjak a 2.4/5Ghz wifit, ha azt AX router adja. Mivel a T530 nem mai darab erdemes lenne szervalni egy masik kartyat, T530-ban az talan CRU darab, nem FRU.
Mas:
Ax56u-n tovabbra sem erem el a torrent klienst stock asus FW-el es Transmission remote Gui-val, de belegondolva, az sem biztos, hogy asus a TM-et csomagolja. Hol tudnek utananezni, hogy konkretan milyen BT kliens telepul a gyari Asus Download manager neven?
Ugyanitt kerdeznem, hogy van-e akarmilyen android app a routeren futo BT kliens tavoli vezerlesere? Vagy ha ezt akarom akkor mindenkeppen kell a Merlin/Entware paros es mehet fel az Entware-s TM csomag?
udv
B -
zsolabacsi
tag
válasz
Kroni1 #13363 üzenetére
Nagyon hasonló gondom van és már én is megpróbáltam majdnem mindent egyelőre visszaraktam a régi tp-link routerem azzal gond nélkül megy a tp-link archer T4U adapter.
De kéne valami megoldást találni rá.
itt leírtam -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest