- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
eddig én is eljutottam, hogy a lakásban lévő node és fő mesh nem szór 2,4-et csak a kerti node.
Az öntözőrendszerem sűrűn eldobálja a wifit még úgy is, hogy közvetlenül a router mellett van. Jó lenne neki adni fix csatornát, az adásteljesítményt levenném power-savingra mert mellettünk játszótér van.
A mac szűrést sikerült beállítanom, így más nem mászik rá. -
blakey
titán
Van olyan alkalmazás amelyikbe hamarabb tudunk belépni mint, hogy felállna a rendszer? Nálam a Kodi úgy van beállítva, hogy a kezelőfelület megjelenése után 10 másodperc múlva kezdi a netes a csatlakozást, ez a mai világban szükséges. Ha valaki gyorsabb a programnál és türelmetlen, annál semmilyen router nem fog segíteni, mert mindennek van egy bizonyos kapcsolódási ideje.
-
Årpi
őstag
Beszéltem ma a szolgáltatóval, az előbb érkezett a válasz e-mail, az ő oldalukról úgy látszódik, hogy rendben megkapja az Asus router a DHCP kéréseit. Amúgy tényleg gyors a DHCP szerverük, így kizárnám hogy 3 és 4.5 óránál nem válaszolna, bármikor random ki/be kapcsolgattam a WAN-t pillanatok alatt megkapta a címet. Érthetetlen, hogy miért van (sokszor, de nem mindig....) az, hogy 6 óra után megszakad 1 percre a kapcsolat.
Ötletem sincs már
A régi szolgáltatós routerre nem igazán váltanék vissza, de folyamatosan figyelgetni a WAN lease időt sincs kedvem pl. játéksessionök előtt, ha napi 1x lenne, nem is izgatna. Ráadásul van, hogy 1-2 6 órás ciklusváltásig nincs is probléma. Gondolom akkor marad a statikus IP 1-2 ezer forint felárért....
-
vargalex
félisten
Nem olvastam vissza, hogy mi a probléma, de a DHCP protokoll szerint a lease time felénél a kliensnek küldenie kell egy DHCP renew-t. Ha erre nem érkezik válasz, akkor a maradék idő felénél és így tovább. Szerintem a sikertelenségnek illene nyoma legyen a logban. Ha nincs, akkor nem biztos, hogy szolgáltatói hiba.
Természetesen sikeres renew esetén újraindul a lease time, tehát normál működés esetén nem szabad lejárat közeli időt látnod... -
Tamarel
senior tag
Ha van a szolgáltatónak kapcsolódási leírása, akkor azt nézd meg.
Ha nincs, akkor a problémáról kérdezd meg az ügyfélszolgálatukat.
(Internet Detection tényleg nincs automatikus ip-nél.)Tybike81: ha 60nm és az egyik végében van a router, akkor mindegy milyen erős, az eszközeid gyengébb válasza lesz a gond.
Legegyszerűbb megoldás: a terület mértani közepéhez legközelebb tedd a routert. Ha ez nem megy, akkor kettővel lehet lefedni.
Winyót lehet többre is kötni, de egyik se lesz túl gyors. Inkább szükségmegoldás csak. (NAS-nál is a letöltési sebesség szokott lenni az első panasz...) -
Årpi
őstag
A 0:20-as interneteldobás viszont elmaradt, pedig direkt figyeltem, hogy akkor jár le a "
Lease expires" számláló, de gond nélkül újraindult a hat óra, a log is teljesen tiszta. Lehet a szolgáltató DHCP szervere rosszalkodott az elmúlt 24 órában?Mert ugye október 5-től (17:43) már több ilyen ciklust is sikeresen vett, egészen október 6 (23:43-ig, 24+6 óra). Hirtelen más nem jut eszembe
Holnap érkezik az AX55 mellé, sajnos egy távoli szoba miatt kell, mint AiMesh node.
-
Årpi
őstag
Kerek hat órával az előző 1-2 perces nettelenség ismét megtörtént. Úgy tűnik tényleg a DHCP-vel van összefüggésben. Melyik beállítással fixálhatnám ezt meg? Láttam, hogy van DHCP beálíltás (Normal, Agresszív, Folyamatos) talán az utolsó kellene nekem, hogy ilyen leállások sem legyenek?
Sajnos ide nem terjed ki a tudásom, de legalább sikerült azonosítani magát a kiváltó okot. Előre is köszönöm a válaszokat .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged