- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
dav<3
tag
válasz
Pyttawrx #29536 üzenetére
Így van, én is direkt utána néztem, hogy egyáltalán tudja-e kezelni mielőtt megveszem bele az SSD-t, egyértelműnek tűnt, hogy tudja kezelni de mégsem.
Beszéltem ASUS-ékkal, azt mondták, hogy BIOS-ban van letiltva. De a csávó megkérdezte tőlem, hogy a Samsung 850 EVO az SATAIII-as-e szóval nem hiszem, hogy túl nagy zseni volt...
-
Joker88
őstag
válasz
Pyttawrx #29516 üzenetére
magában a támogatási szekcióban is Windows 7 32/64bit a plafon.
ha a "gyári" Windows CD-vel próbálkoznál ? Tehát nem ilyen rufus-féle, vagy "kispista-féle edition" kiadással ?
Esetleg Windows 8.1 nem ?
ha egyik sem megy fel,sajnos én hagynám a Windows 7 -et rajta..illetve ha jól az edigital oldalon leírt infók, nem SiS chipsetes a cucc ?
mert lehet hogy ez nem támogatja a Windows10-et már..
-
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29491 üzenetére
Szerinted a korábbi posztodban írt 40-50e-ből kihozható a javítás? Néztem ebayen, aliexpressen, kb. 100-110e körül van egy komplett alaplap ehhez a géphez. Tudják javítani, mondjuk a gpu chipet, ha az ment tönkre, hogy ne kelljen cserélni az egészet? Tudsz esetleg ajánlani konkrét szervizt, ahol ilyen szinten is foglalkoznak vele?
-
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29489 üzenetére
No, lefuttattam párszor a memtesztet, és nem talált hibát. Egyre inkább én is hajlok arra, hogy a dedikált GPU-val lesz a gond hardveresen. Amikor elindítottam megint a Hiren's Windows10PE-vel, futtattam egy HWinfot-t.
Szépen mutatta a CPU adatait, a pillanatnyi órajeleket, feszültség értékeket, látszólag minden ok volt vele. Mellette az iGPU adatait is szépen mutatta, és az is volt aktív, mert annak az órajele került kijelzésre.
Amikor átállítottam a GPU adatokat az integráltról a dedikált Nvidia GPU-ra, semmi adatot nem jelzett ki a nevén kívül, vagyis látszólag teljesen inaktív volt. Majd néhány sec után a CPU magok órajele felugrott max-ra, ide-oda ugráltak az értékek, és elkezdett akadni az egész gép, párszor lefrissítette a képernyőt, majd be is ugrott a BSOD. -
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29487 üzenetére
Win7-et nem próbáltam, mert GPT/UEFI a rendszer és csak egy régi Win 7 telepítő CD-m van, és nem volt kedvem szenvedni vele.
Amúgy ha hardver hiba, mondjuk alaplap probléma, akkor létezhet hogy rendesen elindul a rendszer, hiba, sípolás nélkül, BIOS is elérhető gond nélkül? Sőt elvileg elindul a gép ezzel a Hiren's Win10 PE-vel DVD-ről is, és van normális(-szerű) desktop is? -
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29485 üzenetére
Rendben, lecsekkolom a ramot is. Egy dolgot nem értek, hogy ha a Hiren's Win10 PE simán bebootol a DVD-ről, és gyakorlatilag ad egy működő desktopot, akkor a normál telepített OS, hogyhogy nem tud elindulni? Ha ram gond lenne, akkor a Hiren-féle OS se töltődne be gondolom.
Már alapból a Win 10 telepítő is kifagy félúton. Amit sikerült felhegesztenem rá Win10-et, az meg a betöltésnél száll el. De az a vicc, hogy csökkentett mód se töltődik be, szóval valami nagyon alapvető eszközproblémája lehet.
Én a diszkrét GPU-ra gyanakszom, mert amikor a Hiren's rendszer töltődik be, akkor az eszközkezelőben felkiáltójeles ismeretlen eszközként szerepel a GPU, és gondolom a proci iGPU-ját használja valamilyen módon. Ellenben a rendes Win10 meg a diszkrét VGA-t próbálja meghajtani gondolom, és nem jön neki össze. Sajnos nem láttam opciót a BIOS-ban a diszkrét VGA tiltására, pedig jó lett volna kipróbálni, hogy az iGPU-val lefut-e rendesen a telepítés. -
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29481 üzenetére
Köszi a választ! Igen, OS újratelepítés megvolt nagy nehezen, de nem bootol be belőle. Eleve telepíteni is trükkös volt. Simán nem ment, mert a Win10 telepítő folyamatosan kifagy. Hiren's Boot DVD Win10PE-vel el tudtam indítani a gépet, és azon belül egy pogival sikerült felvarázsolni a Win10-et a gépre, de telepítés utáni újraindításnál ugyanúgy elszáll hibaüzenettel.
A legtöbbször KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDELED hibakódot ad, de van amikor más pl. SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDELED és hasonlóak.
Próbáltam helyreálítást, csökkentett módban indítást is, de semmi, minden lehetséges alkalommal a rendszer betöltésnél hibakóddal elszáll.
Az érdekes az egészben, hogy Hiren's Boot DVD-vel el tudom indítani, és használható is mintha működő desktopom lenne. Viszont időnként beleaggol, akad pár sec-re a rendszer, lefrissíti a képernyőt, aztán újra használható lesz megint. -
leviske
veterán
válasz
Pyttawrx #29466 üzenetére
Közben megoldódott.
Vagy az volt a valós baja, hogy nem volt a gépbe dugva pendrive, vagy pedig a magyar ASUS oldalon más BIOS van fenn, mint ahonnan a Winflash leszedi.
mod: Mindenesetre úgy oldottam meg, hogy a magyar oldalról leszedtem a BIOS-t, kicsomagoltam pednrive-ra és onnan tallóztam Winflash-ben. Onnan rögtön újraindult a gép és kezdte a bios frissítést. (ASUS GL553VE)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Bluetooth hangszórók
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 3D nyomtatás
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged