- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29491 üzenetére
Szerinted a korábbi posztodban írt 40-50e-ből kihozható a javítás? Néztem ebayen, aliexpressen, kb. 100-110e körül van egy komplett alaplap ehhez a géphez. Tudják javítani, mondjuk a gpu chipet, ha az ment tönkre, hogy ne kelljen cserélni az egészet? Tudsz esetleg ajánlani konkrét szervizt, ahol ilyen szinten is foglalkoznak vele?
-
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29489 üzenetére
No, lefuttattam párszor a memtesztet, és nem talált hibát. Egyre inkább én is hajlok arra, hogy a dedikált GPU-val lesz a gond hardveresen. Amikor elindítottam megint a Hiren's Windows10PE-vel, futtattam egy HWinfot-t.
Szépen mutatta a CPU adatait, a pillanatnyi órajeleket, feszültség értékeket, látszólag minden ok volt vele. Mellette az iGPU adatait is szépen mutatta, és az is volt aktív, mert annak az órajele került kijelzésre.
Amikor átállítottam a GPU adatokat az integráltról a dedikált Nvidia GPU-ra, semmi adatot nem jelzett ki a nevén kívül, vagyis látszólag teljesen inaktív volt. Majd néhány sec után a CPU magok órajele felugrott max-ra, ide-oda ugráltak az értékek, és elkezdett akadni az egész gép, párszor lefrissítette a képernyőt, majd be is ugrott a BSOD. -
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29487 üzenetére
Win7-et nem próbáltam, mert GPT/UEFI a rendszer és csak egy régi Win 7 telepítő CD-m van, és nem volt kedvem szenvedni vele.
Amúgy ha hardver hiba, mondjuk alaplap probléma, akkor létezhet hogy rendesen elindul a rendszer, hiba, sípolás nélkül, BIOS is elérhető gond nélkül? Sőt elvileg elindul a gép ezzel a Hiren's Win10 PE-vel DVD-ről is, és van normális(-szerű) desktop is? -
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29485 üzenetére
Rendben, lecsekkolom a ramot is. Egy dolgot nem értek, hogy ha a Hiren's Win10 PE simán bebootol a DVD-ről, és gyakorlatilag ad egy működő desktopot, akkor a normál telepített OS, hogyhogy nem tud elindulni? Ha ram gond lenne, akkor a Hiren-féle OS se töltődne be gondolom.
Már alapból a Win 10 telepítő is kifagy félúton. Amit sikerült felhegesztenem rá Win10-et, az meg a betöltésnél száll el. De az a vicc, hogy csökkentett mód se töltődik be, szóval valami nagyon alapvető eszközproblémája lehet.
Én a diszkrét GPU-ra gyanakszom, mert amikor a Hiren's rendszer töltődik be, akkor az eszközkezelőben felkiáltójeles ismeretlen eszközként szerepel a GPU, és gondolom a proci iGPU-ját használja valamilyen módon. Ellenben a rendes Win10 meg a diszkrét VGA-t próbálja meghajtani gondolom, és nem jön neki össze. Sajnos nem láttam opciót a BIOS-ban a diszkrét VGA tiltására, pedig jó lett volna kipróbálni, hogy az iGPU-val lefut-e rendesen a telepítés. -
Spec
őstag
válasz
Pyttawrx #29481 üzenetére
Köszi a választ! Igen, OS újratelepítés megvolt nagy nehezen, de nem bootol be belőle. Eleve telepíteni is trükkös volt. Simán nem ment, mert a Win10 telepítő folyamatosan kifagy. Hiren's Boot DVD Win10PE-vel el tudtam indítani a gépet, és azon belül egy pogival sikerült felvarázsolni a Win10-et a gépre, de telepítés utáni újraindításnál ugyanúgy elszáll hibaüzenettel.
A legtöbbször KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDELED hibakódot ad, de van amikor más pl. SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDELED és hasonlóak.
Próbáltam helyreálítást, csökkentett módban indítást is, de semmi, minden lehetséges alkalommal a rendszer betöltésnél hibakóddal elszáll.
Az érdekes az egészben, hogy Hiren's Boot DVD-vel el tudom indítani, és használható is mintha működő desktopom lenne. Viszont időnként beleaggol, akad pár sec-re a rendszer, lefrissíti a képernyőt, aztán újra használható lesz megint. -
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem... Adott egy ASUS ROG GL752VW laptop. A gép játék közben kifagyott. Újraindítás után már nem indult a Windows. A HDD teljesen le lett pucolva, újraparticionálva, formázva (szerviz csinálta). A Windows 10 telepítője folyamatosan megáll random helyeken a telepítés során. Általában a "Fájlok előkészítése a telepítéshez" résznél, 6 és 30% között.
Bejön a kis szomorú arcú smiley, és a szokásos üzenet "Your PC ran into a problem and needs to restart. We're collecting..."
A gép egyébként hibaüzenet, sípolás nélkül bootol, BIOS elérhető, bármeddig gond nélkül fut. Viszont a Win 10 telepítőnél meghal.
A szerviz elintézte annyival, hogy hibás az alaplap és visszaadta. Szerintetek is ez lehet baja? Vagy esetleg HDD/RAM/CPU probléma? Vagy mi lehet a gond? Köszi előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged