- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
enix23
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy K52Je-m 2011-ből és nagyon szépen kiszolgált az évek alatt, egészen mostanáig. (alaplap azért cserélve volt félév után + hdd se az eredeti már)
A CPUID HWMonitor szerint alapállapotban 60-70 fok körül van a cpu, ha megnyitok bármit (böngészőben új fül, youtube video, ilyen apróságok) egyből felviszi 80-90-100 fokra! A gpu marad 60-70 fok körül, valószínű a közös hőcső melegíti inkább át. A ventilátor természetesen pörög mint a veszedelem, 4000-5600 rpm.
A napokban viszont többször le is állt a gép, gondolom hardveres tiltás.
Cseréltem hűtőpasztát (kétfélét is kipróbáltam), szétszedtem a ventinél, a rácson alig volt por belül.
Ami feltűnt, leszedett hátlappal működés közben figyeltem a hőcsőt és szerintem nem viszi el a hőt a bordákig.
A procinál és gpu-nál megfoghatatlanul forró, míg a kanyar előtt már csak szobahőmérsékletű. A venti se fúj ki meleg levegőt mint korábban.
Olvastam, hogy a hőcső elengedheti a gázt, de inkább külső behatásra, ilyen nem volt, vigyáztam rá.
Érdemes-e cserélni a hőcsövet? Ha valahol találok is raktáron, 10-15 ezer forint körül vannak. Annyit nem ér, ha mégsem az a baja. Esetleg az alaplapi vezérlés ment tönkre? Win-t raktam újat, biztos nem szoftveres a gond.Ha lehetséges és van rá megoldás, akkor megmenteném a gépet, mert amire kell, arra tökéletesen jó volt és nem szándékozok másikat venni. Valahogy csak javítható.
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Ideapad 5 14" FHD IPS Ryzen 5 5500U 8GB RAM 256GB NVME SSD Magyar Vil. Bill. Garancia
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest