- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
explorer68
tag
válasz
El Kebir #1280 üzenetére
Nem jól írtam le a gondomat, mert az alap gond az, hogy nem talál rendszert a gép az X gomb megnyomása óta. Kivettem az elemet, így gondolom resetelt a bios, de az alap probléma megmaradt, nincs system. Beraktam egy bootos pendrive-ot, arról bebootol indulna a telepítés, de akkor miértnem tudom behívni a biost vagy a csökkentett módot? Próbáltam visszaállítani vagy megjavítani a rendszert, de mintha a föld nyelte volna el! A windows telepítő se találja a partíciót vagy a systemet, hogy be tudjon avatkozni.
-
sz.j
nagyúr
-
Rounder
csendes tag
válasz
El Kebir #1207 üzenetére
Köszi a választ. Szerinted ha az adatlapomon szereplő konfighoz veszek egy Dell U2414H monitort és úgy használom, hogy az alaplap hdmi-in portjára kötöm a set top box-ot és a hdmi kimenetére a monitort, akkor jól fog működni ez a váltás a TV kép és a számítógép kép között? Jó kép lesz akkor is ha TV-t nézek és akkor is ha számítógép képét? Jól működik ez a szolgáltatása az alaplapnak?
Még egy kérdés. Szerinted mi lehet az oka annak, hogy a gépem időnként váratlanul lefagy. A következő szokott történni. Böngészek az interneten és egyszer csak hirtelen megszűnik a kép, a monitor kikapcsol, de egy pillanat alatt. A billentyűzet nem reagál semmire, csak a gép power gombjának lenyomva tartásával lehet kikapcsolni. A hiba csak internet böngészéskor jelentkezik. Úgy tűnik nem függ böngésző típustól (Chrome és Explorer alatt is bekövetkezik). Attól sem függ mennyi a megnyitott ablak, ha kevés van olyankor is előfordul és a ha sok akkor is. Én gyanakszom az alaplapra, mert a driverek feltelepítése kicsit kalandos volt, a gyári telepítő cd-ről nem ment fel minden rendesen, bár a windows eszközkezelője nem mutatott felkiáltó jelet sehol. 64 bites win7-et használok. Lehet újra kéne telepítenem a rendszert, vagy a biosban kéne beállítani valamit. A monitorom jelenleg egy régi crt, ami D-SUB kábelen csatlakozik az alaplaphoz. Ezt azért írom, mert az alaplap kézikönyvében valahol olvastam, hogy VGA használata kábel esetén valami korlátozások vannak, csak már nem emlékszem mi volt az. Mintha olyankor a biosban nem lehetne beállítani valamit.
-
Vartanus
őstag
válasz
El Kebir #1070 üzenetére
Az az érdekes, hogy mikor psszeraktam és beléptem a biosba elöször működött aztán nem...végig próbáltam az összes biost, P1.6-osnál meg egyszer müködik másszor nem...tehát nem a net beállítás a ludas szvsz amugy van router és asszem adsl UPC van a tvvel együtt...
ezen kivük nálam a target TDP funkció sem jelenik meg... -
Longhandd
tag
válasz
El Kebir #960 üzenetére
Az SSD, HDD kábelek lehúzásával már próbálkoztam, közel volt az igazság pillanata, de mégsem frissült.
Viszont az elöbb végigcsináltam a leírásod alapján a win alól való frissítést, az újraindításig szépen alakult, de a rendszer nem állt fel újból. Elemkiszedős CMOS reset oldotta meg a holtából való visszatérést.
Most, hogy mindent kipróbáltam és elment a délutánom, inkább tudomásul veszem, hogy a lapom szűz akar maradni vagyis 1.60-as verzió -
Anacronicus
csendes tag
válasz
El Kebir #853 üzenetére
Nem kijavítani akarlak, de a memóriabuszok kérdése kicsit komplexebb, mint hogy annyival elintézzük, hogy az "áram fénysebességgel terjed". Az adatot impulzusok képviselik és ezek terjedési sebessége igen sok tényezőtől függ. Impedancia vezetékhossz lezárás, ami lehet aktív és passzív, az áramkörök zavartávolsága mind-mind befolyásolja a működést. Amit ide linkelek egy cikksorozat, ahol ezeket a problémákat igyekszenek feltárni. A bal felső sarokban két jelalak látható amik egy buszról készültek.
https://event.on24.com/eventRegistration/EventLobbyServlet?target=registration.jsp&eventid=746334&sessionid=1&key=8544825AFDB5FC2D630E609E7E80EC48&partnerref=edenews&sourcepage=register&NL=ED-04&Issue=ED-04_20140218_ED-04_617&YM_RID=rusticaries@gmail.com&YM_MID=1450479&sfvc4enews=42&cl=right_6_1A lényeg viszont az, hogy a memóriák elhelyezését helyesen írtad.
Üdv!
-
-
Tidus
addikt
válasz
El Kebir #849 üzenetére
Gyorsabb a memória elérés utvonala. Nem okoz stabilitási gondot. Saját tapasztalat.
Annak idején a Rampage topikban is volt róla vita, ott csak megfigyelő voltam. A szakértők is ezt javasolták. Pedig ez a platform ahhoz képest Super Nintedó a PS4-hez.
Próbáld ki, teszteljél. -
katt777
félisten
válasz
El Kebir #817 üzenetére
A bemeneten (in) bemegy a jel, amelyet a megjelenítő kiad. Az alaplap nem megjelenítő, nem ad képet. Az alaplapról kimegy a jel a monitorba (out), az jeleníti meg a képet.Ennyire egyszerű. Ha még mindig nem érted, sajnálom.
Tidus: Nincs itt szó semmiféle istenítésről, csak egészen 1szerű dolgokról, pl. a kimenet és a bemenet értelméről / különbözőségéről. Az AsRock lapok a hűtés-vezérlést leszámítva teljesen rendben vannak, nekem sem a mostani az első.
-
Tidus
addikt
válasz
El Kebir #814 üzenetére
Látom tudod miről van szó. Az adatlapod alapján szerintem te sem azért vettél olyan alaplapot amilyen van, mert vásárláskor az volt a pocon.
katt777 (#813): Felszereltség, 12. pont.
Rácsatlakoztatsz négy monitort aztán nézheted amit rádugtál.
Nem istenítem ezt alapot, félre ne érts. De egyelőre ez a legjobb alternatíva. Talán még árban is. -
Tidus
addikt
válasz
El Kebir #729 üzenetére
Igy elég.
De nem tudom minek egy Extreme6+-os alaplaphoz egy idézem ..." A VGA annyira alap, hogy a hűtése is passzív"... VGA.
Valószínüleg rá fog jönni a fórumtárs, hogy felesleges, mert az APU-ja többet tud mint a passzív VGA, és ezért kiveszi. Aztán esetleg vesz egy Rxx(x) VGA-t, mivel az APU mellé ez jár.
Gondolom nem azért vette mag az AsRock legfullosabb FM2+-os alaplapját, mert csak az volt a polcon.
Aztán nekem tök mindegy milyen tápot használ, csak javaslatot tettem ezeknek fényében. Az esetleges jövőbeni fejlesztésre is gondolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- EA Sports WRC '23
- Kempingezés és sátrazás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android szakmai topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Plazma TV topic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest