- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
"gar. idő lejárta után tönkremegy"
ez nyilvánvalóan nem igaz...
nem értem miért kell valótlanságokat terjeszteni... miért kell durván ferdítni a tényeket...habár ha úgy érted, hogy a jótállási idő után akár még évekig is jó lehet, csak majd valamikor egyszer tönkre megy, akkor igaz.... (hiszen erre rengeteg példa van
, pl nálam is van 5éves 100%-os green)
-
Tidus
addikt
Miért kérdezel vissza az adott témával kapcsolatban.
Én a konkrét tényeket, felhasználási formát írtam le, egy létező alaplap felszereltség extráról. Ha akarsz vele élni a lehetőség adott egy megfelelő alaplap társaságában. Ha nem akkor nem érdekel.
Ennyi erővel folytathanánk a Home Cloud-al, ez is az AsRock egy extrája. Ezt is tudja a lap, az Asus nem.
Számomra úgy jön le a dolog, ha az alaplapod nem tudja a HDMI-in-t akkor felesleges. Gondolom a Home Cloud-al is így vagy. Bár ez utóbbit szinte az összes AsRock tudja. -
El Kebir
őstag
"Miért csatlakoztatnék egy bármit a lapra, amikor közvetlenül a megjelenítőre is csatlakoztathatom?"
még mindig ezen rágódsz... pl ha egy hdmi bemenet van a megjelenítőn, akkor nem kell állandóan kihúzni az alaplapból, bedugni a másik eszközt és fordítva. (egyébként se annyira strapabíróak azok a hdmi csatlakozók) Ezzel elég csak az új eszközt csatlakoztatni. (pl egy eleve a lapban lévő kábellel végére)
Olyan ez is mint a jobb monitorokon lévő usb bemenet... kényelmi szolgáltatás. -
Tidus
addikt
A hűtés vezérléssel mi gondod?
Ha visszaolvasol ebben a topikban, pont a hűtés vezérlés beállításról tartottam konzultációt egy fórum társnak, aki meg is köszönte mert jól betudta állítani.
Egyébbként semmivel sincs több lehetőség a hűtés vezérléssnél az ASUS Rampage IV Extreme(súcs kategória) lapnál mint ennél az AsRock-nál. Azt két évig használtam, ezt két hónapja. Olvasd el az utolsó hsz-eket, hasonló dolgokról van szó.HDMI in rövden.
Ha van egy Tab-od, PSP-d, okos telefonod, fényképeződ, videókamerád, v. akármid. Rácsatlakozol az alaplapra HDMI in-en kersztül, akkor egyből nézheted a monitorodon, akár négyen is egyszerre. Esetleg ha van 3D-s a monitorod ki is használhatod akár. -
Tidus
addikt
Csak a leglényegesebbek, De már a CPU áram ellátásnál megbukott az Asus.
Én sokat hasonlítgattam az alaplapokat, és utánuk olvastam.
Nálam nem jött be ez az ASUS. Pedig Intelbe az volt.
Nincs rajta:
Dual Bios
HDMI in
Debug kijelző
gold capacitor
Dehumidifier (ez nálam bejön.)Nem tudja:
2600Mhz OC.
Dual Bios
8+2 fázis VRM-et(csak 6+2)
Átlagos audio hangzás
BluRay audio
DTS
Szóval nem akarok vitázni ezen mert értelmetlen, kinek mi tetszik. Nekem semmi gondom az AsRock-al, problémáim sincsenek.
De aztán lehet hogy ismét Intel lesz helyette.
Jobb FM2+lapokra szerintem már nem nagyon lehet számítani. Esetleg az ASUS dob egy FM2+ R.o.G lapot, de nem valószínű.Akkor most milyen konfigot akarsz?
-
Tidus
addikt
Ha az APU-t kikapcsolom semmit sem ér az egész. Szólóban mint CPU egy nagy nulla az AMD. A tegnapi Kaveri bemutató alapján az is.
Már bánom hogy nem LGA1150-re váltottam. Ehhez a platformhoz jól jött volnna a másik Intelből marad GTX760-am.(#798) patomi: Erről van szó, úgye nem az alaplap a hibás. Mindenre van megoldás.
-
Tidus
addikt
Mantle nincs sehol de majd lesz, én sem vettem még kártyát.
Mit kezdjek a Cuda-val egy kikapcsoltt IGP-s APU-val az oldalán. Ha ez kellene még mindig, akkor maradt volna az X79 R4E. De ráuntam, kell a változatosság is két év után.
De nem csak beszélek róla: Alaplap ; CPU ; VGA ; RAM . Egyben az erőmű.
Egy - két eredmény.
Ennél a szériánál a BIOS sem probléma, kisújjban van, azért segítek itt is a kollégáknak.
Egyébbként az X79 Bios-ához képest ez az FM2 Bios olyan, mint 40 évesen megoldani egy álltalános iskola második osztályos matek háziját.
Szóval ne vedd menőzésnek, v. nagyképűségnek hogy ezeket leírtam de ez van, volt. És ha tudok segítek is bárkinek, ha tudok.
Visszatérve nem akarok Radeon XXXX VGA-t, tudom hogy azok tények amiket leírtál a 7870-el kapcsolatban. De én már csak R sorozatúra akarok beruházni. Valószinűleg Sapphire R9 270X-re. Most nem akarom taglalni a részleteket és a tudásbani külömbséget, szerintem te is tudod. Mármint az RXXX(x) sorozat, és a HDXXXX sorozat között.
Amúgy te milyen konfigban utazol, v. csak itt időzgetsz. -
Tidus
addikt
Végül is igazad van.
Mint jeleztem még várok a cpu cserével. Aztán meg áll ez is két évig mnt az előző konfigom.
VGA-t mindenképpen kell vennem, mert nincs. Az előző konfigom GTX 760-át eladtam néhány hete, mert nem éppen AMD APU barát megoldás lett volna. Bár megvártam vele ezt a konfigot, csak azért hogy kipróbáljam, de sajnos nem igazán tünt jó párosításnak az AMD APU - GeForce GTX-el.
Egyébbként fórumokban olvastam hogy R270 -el lehet legjobban kihajtani a Kaverit. Komolyabb Radeont csak visszafogja CF.-ben. Ez pedig szintén nem egy csillagázati árfekvésű kategória.
De meg kell várni a beharangozott teszteket.(#772) tankal: Sajnos nem tudom a hiba okát, én ilyen jellegű problémával nem találkoztam.
Ezt a Bios frissítési formát azért találták ki, hogy egyszerűen kivitelezhető legyen. Mivel szinte az összes eladott alaplapon frissítést kell elvégezni a felhasználóknak, az új FM2+-os proceszorokhoz. Tehát az alaplapok ne haljanak bele az elrontott bios frissítésbe, mert nem lehet elrontani.
Tehát nálad szerintem a pendrive, USB körül van a probléma. Próbálkozzál meg egy másik pendrive-al.
Ha rajta van a pendrive-on a kicsomagolt file, akkor Instant Flash-nak be kell tudnia olvasni.
Esetleg javaslom még hogy USB2-es csatlakozóba használd a hátlapon, ott is a PS2-es(bill.-egér) csatlakozó felett lévő két a USB csatlakozó egyikében.(Be van keretezve.)
Majd kipróbálom USB3-as csatlakozóról megy e, elvileg mennie kell. De ahhoz meg kell nézni a Biosban, mi van beállítva, mert az USB3-nak vannak opciói.
A Biost ne fotózd le, csatlakoztass a géphez egy pendrive-ot, ha képet akarsz egy adott Bios beállításról akkor nyomjál F12-őt és pendrive-ra teheted a képet.
Próbáld meg ezt meg tudod e csinálni. Ha ezt sem akkor valami pendrive, USB probléma van. -
Tidus
addikt
Nem ilyen irányban értettem a félelmet , ahogy te reagáltál rá. Azért tettem idéző jelbe.
A tuningolhatóságot majd meglátjuk. Ha nem igazán lennének tuningolhatók nem tudom miért bővítenék annyira, miért tették skálázhatóbbá az új Kaveri alá készült Bios-okat.
Viszont még várok a CPU cserével, és a VGA beszerzéssel. Kíváncsi vagyok a tesztekre amiket már beharangoztak, valamint a választékkal.
Valamint új VGA-k is jönnek, amelyek CrossFire technológiát is bővebben támogatják. A Kaveri APU megkapta a Hawaii cGPU-ban bemutatott CrossFire XDMA blokkot. Erről bővebben itt. Ennek ma még nincs túl sok jelentősége, de a később érkező Radeon GPU-kban ugyanez a hardver lesz. -
Tidus
addikt
Meg kell várni a Mantle teszteket, addig nem szabad véleményezni.
az AMD a R sorozatú VGA-kal sok újdonságot, és drivert bevezetett. Az NV. pedig csak váloszolgat Mhz-ben. A DX 11.2 pedig még egy spec.-ben sem szerepel.
Én X79 felső kategóriát hajtottam GTX felső kategóriával két évig. Egy hónapja adtam el itt.
Ha neki toltam a kakaót akkor Pakson be kellett tolni még egy rudat hogy elég legyen az áram.
Volt olyan tuningom hogy a mérések alapján az 1200-as tápom full terhelés alatt ment.
Annyit elértem a dologgal hogy a topikban belinkeltem 5100 Mhz-t, és én voltam a király. Jelenleg is visszakereshető. De amúgy semmit nem értem el vele.
Szóval ebből azt akarom kihozni, hogy ez az FM2 sem rosszabb. A majdani Kaveri mellé egy R9, és fele annyiba sem kerül, fele annyit sem fogyaszt. Ráadásul úgyan úgy fullba nyomhatom a gamet. Valamint ott lesz a DX 11.2, Mantle-val kísérve. -
Tidus
addikt
A beállítási értékek, feszek magasabbak lettek. Skálázhatóbbak a beállítások.
két példa.
CPU NB 4400Mhz-ről, 6200Mhz.
GFX 1086Mhz-ről- 1900Mhz. -
korcsi
veterán
Ventilátor kérdés.
Hőmérsékletek terén az AXTU se mutat több dolgot mint az Aida. -
korcsi
veterán
"Mind a 4 magom turbón ment 4.6GHz-en Intellel." és mi a különbség a sima meg turbós 4,6GHz között?
"AMD-nél a 4 magos csúcs az A10-6800K, Intelnél meg a 2500K volt anno" Véleményem szerint ez teljesen téves nézet.
"Semmit nem akarok újraindítani, sem adatot veszteni.
Kis terhelés nem teszt." ???"Érdekes lett volna a P4-650HT mellé egy HD7870-et tenni." úgy rémlett, valami i5-ről váltottál. Másik topikból: "Nálam i5-2500k-val a sima Virtu szinte tökéletesen működött, csak olyan progikkal volt baja, amelyek módot váltottak menet közben (pl. video kódoló)." innen rémlett.
-
korcsi
veterán
"Ha csak úgy megy a tuning, hogy turbo off, mert úgy fogyaszt kevesebbet a rendszer, akkor úgy fogom beállítani, de ha már van turbó, szeretném használni is." De mire szeretnéd használni a turbót? Úgy ahogy Intelnél is a turbó feltétele volt, hogy csak kevés terhelt magra realizálódott, itt sincs másképp, vannak feltételei, és linx-el terhelve nem fog maxon pörögni.
"De, releváns, mert a két 4-magos csúcsprocit hasonlítottam össze." A 6800K maximum csúcs apu, de nem csúcs processzor, teljesen más piaci területre más igényekre lett kitalálva.
"meghal a rendszer sleep módban" úgy tudom csak a csatlakoztatott eszközt használó alkalmazást kell újra indítani, nem az egész rendszert.
(#452) katt777:
"Ha már tuningban nem segít senki, eddig ennyire jutottam:" Erre mondtam mint ahogy már sokan, sokszor leírták, ki kell kapcsolni a turbót és onnantól a tuning ugyanúgy megy mint intelnél szorzó és feszültség emelés.
"mert a modolt LinX szar. Felküldi 100%-ra a procit (elméletileg), aztán lőn nagy semmi, 4p alatt sem jelenik meg semmi, a proci meg CPU-Z szerint marad 4.1GHz-en" kisebb feladatot állíts be neki, különben soha nem végez, jó ha 35%-át tudja egy azonos órajelű 4 magos Intel lebegőpontos teljesítményének.
"Az offset-tel mit tudok állítani/elérni?" Szerintem az ofszettel a teljes feszültség skálát eltolod, tehát az üresjárati feszültség és a maximális is emelkedik ugyanolyan mértékben (feltételezés, nem próbáltam) A másik lehetőség, hogy csak a maximális órajelhez tartozót változtatod, a többi órajel úgyis változatlan tehát a szükséges feszültségek változtatására sincs szükség.
Szerény véleményem szerint ár/teljesítmény/fogyasztás-t tekintve jobban jártál volna ha a régi Inteles rendszeredben csak a videokártyát cserélted volna ki.
-
korcsi
veterán
Asrock P67 Pro3, középkategóriának megfelel.
"Nem akarok nagy feszt turbóval sem." Nem kívánságműsor AMD így csinálta meg és kész.
"1.308V-tal i5-tel 4.6GHz-en voltam turbóval 3.7-ről." Ez itt nagyon nem releváns.
"akkor marad a sima X" X?
"Nem kell elb.szott chipset, szintén nem kell szar kupakolás miatt lényegében tuningolhatatlan, tűzforró proci, és mindezért még jóval magasabb árat is fizetni." Mi baj a chipsetekkel? Alapon amikor nem okoz problémát a melegedés keresztbe lenyeli az intel teljesítmény/fogyasztásban az AMD-t
"Egyelőre azt sem tudom," Hát akkor ezen túl kellene lendülni az AMD-s rendszerrel kapcsolatban minden téren, míg ez nincs meg, nem kellene messzemenő következtetéseket levonni a rendszerrel kapcsolatban.
Akkor 7870 egy 6800K-val van párban?
-
korcsi
veterán
A turbonak feltételei is vannak, különben nem lenne turbo a neve...
A turbo nagyon emeli a feszültséget amire semmi szükség, nem egyszerübb beállítani 1,35V-ot és 44x-es szorzót?FSB kérdés: De igen, nálam meg úgy volt intelnél, meg most AMD-nél is.
Miért is váltottál AMD-re?Miért nem volt jó az Intel
-
korcsi
veterán
Biztonsági funkció? Intelnél nekem ugyanígy 99.8MHz volt az fsb ha be volt kapcsolva.
1,5V-ra Turbo-t kapcsold ki.
Hol van 43x-os szorzód?
Adatlapod régi, milyen géped van egyáltalán? -
ADAM1337
nagyúr
Nem hiszem de pl leaguage of legends le akadozzon, hd7850-el ami 2gb-s mert darabosan megy. (Azért mert hagyja 1,4gigán úgy is lazán kéne mennie.)
Nem értem én ezt.
Most átállt teljesítmény centrikus beállítással 4gigára megint, de kitudja ha visszarakom leveszi-e 1,4-re ha netezek.
Intelnél hw-esen megoldott volt nem kellett szórakozni. -
ADAM1337
nagyúr
Már párszor beállítottam 0-ról, uefi-ben cnq enable a win valamiért nem szabályozza új win7 is volt.
De ha estére hagyom úgy hogy napközbe jó volt 1,4 és 4giga között szabályozta, reggelre beáll fix 1,4ghz-ra megint és nem megy feljebb...
De már ráuntam, 2hónap és újra inteles leszek, Z77-es lap meg valami i5-i7 proci normális hűtéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Kompakt vízhűtés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Android szakmai topik
- Autós topik
- Óra topik
- Béta iOS-t használók topikja
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest