- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vartanus #1138 üzenetére
Már mindegy.
Bár végülis lehet, hogy nem bánnák, ha egy Extreme6+-t hoznék el helyette.
Kérdés, hogy it csinálnak egy visszavitt lappal. Elszámolják hibásként a nagyker felé, vagy leírják veszteségként - utóbbi esetben genyóságnak tartanám a visszavitelt, ha nincs a lappal valódi gond.Minden a hibától függ. Délután letesztelem: kiveszem a HDD-keretet, majd működés közben megpiszkálom. Ha nem sikerül reprodukálni a hibát, akkor más baja lesz, és megy vissza a boltba - ha a keret a gond, akkor megy a házrendelés.
-
válasz
Vartanus #1125 üzenetére
Érdekes, most akármit csinálok, nem fagy, pedig játék is fut a háttérben?
Csak megpiszkáltam kicsit a kábeleket, és működik?Igazából holnapig kellene eldöntenem, ez az idegesítő...
Ez másik, amitt néztem, lehet inkább elhozom: GA-F2A88XM-D3H
-
El Kebir
őstag
-
thefreeman
aktív tag
válasz
Vartanus #1029 üzenetére
Az enyém Asrock FM2A75 PRO4 és a proci 6800K. Nekem írnál pár beállítást amivel a hőmérséklet alacsonyan marad de stabilis lesz. A mostaniak nem tudom már pont mekkorák de az NB 1.225 a CPU emlékeim szerint 1.250. Most ezzel az a baj hogyha úgy hibernálom hogy elvan indítva az AXTU akkor mikor elindítom akkor újraindul. Az IGP-vel még egyáltalán nem babráltam. És ha tudnál segíteni abban hogy lehet lekapcsolni az USB-k áramellátását ha a gép kivan kapcsolva.
-
vigyori78
őstag
-
vigyori78
őstag
válasz
Vartanus #998 üzenetére
"Ne mindegy az üvegszálak lerendezés,struktúrája,vastagsága. Nem mindegy hogy egy nyák 3-4-6-8 vagy ne addj isten több rétegű."
Ez igaz ha egy alaplapot és egy teljesen más terméket hasonlítasz össze az alaplapoknál ez az eltérés minimális.A recsegés sok mindentől van,a nyák beültetés előtt kap egy adag párát majd max egy óra múlva kb 250 fokot 30 másodpercig utána hirtelen lehűl 22 fokra ezáltal a struktúrája igen nagy igénybevételt kap ilyenkor még a BGA,IC is szinte feszül rajta,ezért a recsegés amikor megfogod az alaplapot és recseg maga a nyák struktúrája recseg. Attól,hogy recseg az nem minőségi tényező.
Pl.:Tegnap gyártottam egy 1000 €-ós nyákot kb 20x10 cm-es elég minőségi volt aranyozott pedek stb.. az is recsegett.(#997) patomi :
我工作在匈牙利
-
vigyori78
őstag
válasz
Vartanus #995 üzenetére
A minőségi alaplap nem igazán a nyák minőségétől lesz jobb hanem a rajta található alkatrészektől.
A nyákok nagyjából minden gyártónál ugyan olyan minőségűek és minél nagyobb annál jobban recseg ropog.
Mindegyik nyákot általában kinában gyártatják le ugyan azzal a minőségi előírásokkal.
Ami kicsit meggátolja a recsegést az,hogy erősen festik,a nyákot ezért látod drágább lapoknál hogy szép fényes mondjuk fekete színe van.
De itt van két kép az első lap 100.000.-ft a második 12.000.-ft és ugyan az a minőségű nyák van alatta és ugyanabban a gyárban készült.
Csak megjegyzem,hogy ilyeneket gyártunk nem vitaképpen írtam -
sz.j
nagyúr
válasz
Vartanus #950 üzenetére
Örülök neki, hogy elégedett vagy a VS400-al, de mikor ilyen véleményeket olvasok nyilván elbizonytalanodom .....
-
sz.j
nagyúr
válasz
Vartanus #946 üzenetére
Még nem vettem meg a tápot, most csak érdeklődtem, hogy mi van akkor ha az alaplapi 8 pines csatiba csak 4 pines megy.
Amúgy próbáltam utánanézni az általad javasolt Corsair VS450 450W-os tápnak, de nem vagy csak alig találtam infót róla, sőt itt a ph-n is rákérdeztem ennek a tápnak a milyenségére, de senki nem válaszolt ....
Mivel nem találtam használható infót (lehet, hogy csak bénáztam) ezért érdeklődőm tovább a témában. -
Lajkó
őstag
válasz
Vartanus #920 üzenetére
Szerintem a Killer plusz "hardveres gyorsítása sem jelent nagyobb előnyt, mint pl az Asrock X-fast Lan szoftveres okossága...
Illetve a tuningpotenciállal sem értek egyet, és a bios-os résszel sem Ext. 4+ tekintetében!
Pont azért vettem Extreme 4+-, mert sokan az egekbe emelték ebből a szemszögből!
-
zoli03
őstag
válasz
Vartanus #918 üzenetére
És ezt tesztelted is vagy, csak gondolod? Mert szerintem a Killerrel se lehet lényegesen jobban tuningolni, vagy inkább csak ugyanannyira.
Hallgattam a Purity Soundnál lényegesen komolyabb hangkártyákat, volt különbség, de közel se megdöbbentő (elég komoly hangrendszeren, nem az volt a szűk keresztmetszet). Azt írtad, hogy torzításmentesebb. Ha régi se torzított, akkor hogy állapítottad meg, hogy a Purity Sound kevésbé torzít? Hogy adhat több mélyhangot? Mélytartományban még az alaplapi hangkártyák frekvencia átvitele se nagyon csökken. Ha módosít valamit a hangszínen, akkor meg megvan róla a véleményem.
Én sehol se írtam, hogy nem lehet APU-val játszani. Azt írtam, ha valaki APU-t vesz (főleg ha szeretné nem túl drágán), akkor felesleges neki ilyen drága alaplap, a többletet sokkal okosabban is elköltheti. A Killernél szerintem sokkal ésszerűbb választás a FM2A88X Extreme4+ (5e-vel olcsóbb), vagy még akár az FM2A88M-HD+ (10e-vel olcsóbb) is.
"Nos és van Killer tulaj akivel beszéltem és szerinte használható plusz a Killer lan"
De mégis miben plusz? -
zoli03
őstag
válasz
Vartanus #914 üzenetére
"Az a Killer lap proci támogatás és egyek terén jóval felülmulja az Extrem4+t"
Ugyanaz a chipkészlet van bennük, ugyanúgy FM2+ 95W/FM2 100W TDP-s CPU-kat támogatnak. Most akkor mennyivel több CPU-t támogat a Killer, mint az Extrem4+?
"Purity Sound"
A mai alaplapi a hangkártyák az átlag embernek bőven jó hangminőséget nyújtanak. Ha meg jobbat akar az ember, vegyen egy külső hangkártyát. Ha a Creativeod torzított, akkor annak már valami baja lehetett."Az hálózati vezérlő is egy combosabb Qualcomm Atheros Killer"
APU-val akar játszani, minek oda extrább hálókártya?Legalább egy eSATA-t rakhattak volna a Killerre.
Én biztos nem adnék +5e-t a Killerért, egy átlag embernek, aki APU-val akar játszani, semmi extrát nem ad.
-
patomi
őstag
-
sz.j
nagyúr
válasz
Vartanus #912 üzenetére
Kérdéseidre válaszolva:
1. Hogy mennyi rá a keret? Szeretném nem túl drágán megúszni, mert sajna a nyugdíjam véges ..., de 5-600 Ft plusz szerencsére nem vág földhöz, sőt ha lényegesen jobb az általad ajánlott másik lap talán még az is beleférne (ha jól láttam kb. 24-25k).
Kérdés, hogy az ajánlott laphoz/lapokhoz mi lenne az jó prociválasztás és az mennyibe kerülne?
Amúgy a lapra és procira eredetileg kb. 40-45k-t, max. 50 k-t gondoltam.
2. Hogy pontosan mire használja a gépet azt nem tudom, de ha szokott is játszani, szerintem nem az a fő dolog (bár az is lehet csak én nem tudok róla...). Ezt arra alapozva gondolom, hogy a mostani gépében egy EN 7300 GT vga van ami ugye jócskán elavult.És akkor még ott van a memóriakérdés is ....
-
Graal
csendes tag
válasz
Vartanus #904 üzenetére
Köszi a tippet, nincs itthon más ramom sajnos :/ Holnap viszem a gépet egy szervízbe haverhoz. Átnézünk rajta mindent, már a procira is gyanakszom kicsit. Remélem jó lesz és nem romlott el semmi. Bár úgy is mostanában gondolkodtam alaplap proci váltáson szóval lehet egy kicsit előbre hozom
-
tankal
tag
válasz
Vartanus #888 üzenetére
ACHI módban! Viszont próbáltam új biost pendrive-röl (ahogy az le van írva ha visszaolvasol ide írtam is) nem sikerült felraknom az Asrock suport azt ajánlotta húzzak ki minden meghajtót és úgy próbáljam frissíteni nem csináltam még mert úgy voltam vele nem szórakozok ha megy a gép gond nélkül ,de most gebasz van úgy hogy megpróbálom! Majd írok a mire jutottam
-
Tidus
addikt
válasz
Vartanus #872 üzenetére
Itt már ecseteltem, de bővebben az alaplap topikjában. A nyító hsz. is a nevemhez fűződik.
Két évig használtam, aztán egy gyenge pillanatomban elhatároztam hogy eladom, és kipróbálom a Kaverit. Tavaly év végén nagy durranásnak nézett ki. Aztán jött a lehangoló Kaveri teszt, ami egy kicsit elvette a kedvemet.
Nem váltottam még processzort az az igazság hogy várok. De lehet hogy a semmire. Kaverit kellene vennem jó áron, 50k.-t nem ér meg. Persze kinek mi a jó ár. De valszeg csak A10 lesz.
A Carrizzo is megfordult az én fejemben is, arról azt olvasgattam hogy DDR4 lesz. De ezt a pletykát éppen ma olvastam, ez is elképzelhető.
Egyébbként ez is volt az egyik oka hogy eladtam az X79-et, két éves volt a cucc, ha még várok akkor csak fél ár. Ha még egy évet a DDR4-ig, akkor a kutyának sem kellene. -
Tidus
addikt
válasz
Vartanus #870 üzenetére
Én ezt ecsetelgettem itt hosszadalamasn ha vissza olvasol. Én X79-ről váltottam, azt hiszem ennél nagyobb fordulatot nem lehet meg kísérelni jelenleg. Az Extreme6+ számomra is kellemes meglepetés pozitívumokkal.
Ha már az i5 -öt hasonlítod, az CPU oldalon erős, IGP oldalon mondhatni (gyengébb), az FM2-hőz képest. És SLI-ben sem fogod használni a GTX-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ford topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest