- Fotók, videók mobillal
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- LTE frekvenciák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
gyenesmartin #7462 üzenetére
Úgy látom szét kell néznem alaposan led fronton, sokféle lehetőség van, csak először meg kell vizsgálnom a helyet a lámpában, lemérni a méreteket.
Ha van valakinek tapasztalata, ötlete, hogy milyen funkciókon érdemes gondolkodni, amiket arduinoval meg lehet csinálni, írjon bátran. Ami tutira kell, az a folyamatos fényerőszabályzás potméterrel, villogó üzemmód állítható frekvenciával és kitöltési tényezővel. Ezeken kívül lehetne sötétedésre automatikusan erősödő/világosra halványodó fény, mozgásérzékelő jelére bekapcsolás, néhány fényerő tárolásához memória, akku töltöttségének valamilyen kijelzése, teljes lemerülés előtt figyelmeztetés. -
gyapo11
őstag
válasz
gyenesmartin #7460 üzenetére
A 350 mA nem igazán jó, ha 200 mA-es a led. Lehetne ügyeskedni, hogy a pwm ne adjon egy bizonyos kitöltési tényezőnél nagyobbat, és akkor nem füstöl el a led. Ezen még elgondolkozok, nem nehéz beállítani, hogy maxra tekert potival érje el ezt a maximális értéket.
A nagyobbik lámpában még nem tudom milyen led lesz, de kétlem, hogy 3 V-os lenne. A powerledek több chipből vannak összerakva. Ha két cellát teszek bele, az 7.4 V, ilyen led nem túl valószínű hogy lenne, 3-4-5 soros chipekkel találkoztam 10-20 W környékén, kell a transzverter.
Köszi a lámpa ajánlást, én is nézem a kuponos oldalakat, de igazából a stepless dimmeres lámpák érdekelnek, ezért is szeretném ezeket a régebbi nagyobb lámpákat átalakítani. -
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #5152 üzenetére
A horner az egy séma, elrendezés, számítási sorrend, hogy ne kelljen túl nagy számok különbségét venni, mert az növeli a hibát. Bár esetedben tökmindegy, de azért lefuttattam egy mintát:
Látható, hogy a horner elrendezéssel számolt pontosabb.A lagrange az egész más, az interpolációs polinom, elsősorban elméleti jelentőséggel, számolni nem szoktunk vele.
-
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #5152 üzenetére
y = 36.66+x*(4.73-x*(0.0489-x*(0.00038+0.000012*x)));
szerk:
Az előjeleket el...tam, azt rendbe kell tenni! -
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #5150 üzenetére
Továbbra is tartom, hogy polinom értékét horner sémával szokás kiszámolni!
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyenesmartin #5148 üzenetére
Hiába double az y, az x int, és ezért az x*x*x*x-et int-ben fogja számolni. Legyen inkább az x is double!
-
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #5144 üzenetére
Elsőként horner, aztán lehet gondolkodni a továbbiakon, ha nem jó.
-
tvamos
nagyúr
válasz
int-tel nem lehet jó, 65^4 több, mint 17 millió. Az x-et lebegőpontosra kell venni.
-
Gergosz2
veterán
válasz
mutasd a kódot pls.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #4000 üzenetére
Egy ilyet néztem ki:
[link]
A két hőmérő egy DS18B20-as. A kijelző I2C-s. -
tvamos
nagyúr
válasz
gyenesmartin #3998 üzenetére
-
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #3949 üzenetére
Lehet, igen. Többfunkciósak.
-
Ribi
nagyúr
válasz
gyenesmartin #3841 üzenetére
Úgy tudom a 16MHz-et lehet leosztani attól függően, hogy hány lépésben akarod szabályozni.
Legkisebb a 2bit(4), vagyis 16/4 4MHz, így 0-33-66 között tudod állítani. -
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #3648 üzenetére
Közben kiegészítettem de 2 elég akkor is, ha a táp csatira csatlakoztatod.
-
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #3639 üzenetére
Ezek 5V-tal mennek. Az alábbi megoldások bármelyike önmagában jó, feldugott tápcsati mellett nem okoz gondot ha mellette az USB is be van dugva.
1.) 5V az USB csatin
2.) Stabilizált 5V az 5V-os csatlakozó helyen
3.) Tápcsatin elvileg max 12 V, de 12V-nál már nagyon melegszik a fesz. stab. IC
Én általában 9V-os táppal használom őket, de így is eléggé melegszik. Sajnos 5V-nál nagyobb táp csak 9V-os kapható normális áron, kisebb (pl 7V) nem.
Ha épp olyan kedvem van, akkor a táp és a tápcsati közé teszek egy DC/DC konvertert, aminek a kimenetét 7V-ra szoktam állítani.
Az már biztosan elég a fesz. stab. IC-nek, és alig melegszik.Lítium cella estén én az alábbit javasolom:
Lítium cella - DC/DC konverter (2-300 Ft) 5 V-ra állítva - 5V-os csati. Ugyanis kár a fesz. stab. IC-n melegítésre pazarolni az akku energiáját, a DC/DC konverterek hatásfoka viszont elég jó. -
quint
aktív tag
válasz
gyenesmartin #3644 üzenetére
3.5 voltnál még az akkuban marad az energia közel 40 százaléka. Bár tény, hogy az élettartamának jót tesz, ha max 4 voltig töltöd, és sosem engeded pl. 3.5 volt alá merülni. A specifikált kapacitást egyébként 2.5 voltig való kisütés mellett adják meg.
A feszkövető vagy az ellenállás szvsz teljesen felesleges, semmi ellen nem véd, új lehetőséget sem ad. Más ügy, ha a teljes akkupakkról egy feszültségosztóval mész az analóg bemenetre. Ez korrektebb megoldás, mert mindkét akku benne lesz az ellenőrzésben, így egy hibát fel lehet ismerni. Még ennél is jobb, ha a fenti mellett a közös pontot is figyeled, mert akkor külön- külön is lesz infód az akkuk állapotáról. Ezen az úton haladva aztán lassan el tudunk jutni a NASA követelményekig
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
a DC tápcsati jellemzően egy feszstab bemenetére megy. meg kéne nézni a te verziódon milyen feszstab van, és annak az adatlapjában meg tudod nézni, milyen bemeneti feszültségekkel működik. az akku fesz figyelést meg tudod oldani ahogy a kolléga írta, bár én azért nem kötném rá közvetlen az akkut az arduino bemenetére, ha van rá helyed csinálj egy egyszerű műveleti erősítős feszültségkövetkő kapcsolást, és azon keresztül.
-
quint
aktív tag
válasz
2 cella elég. A cellák közös pontját kösd az egyik analóg bemenetre, azon figyelheted, hogy mikor kell cserélned az akkukat. 3 volt alá ne engedd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest